כאב

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

16/02/2010 | 12:50 | מאת: לילך

שמי לילך בת 23 מגיל 16 אני סובלת מעודף משקל עד לפני שנה הייתי במשקל עודף מאוד מאוד מגיל 16 חברותיי התרחקו ממני ועד לסיום התיכון כבר לא היו לי חברות מכיוון שהם לא רצו להיות חברה של שמנה זה בא לידי ביטוי באי הזמנות לאירועים או סתם לצאת בגיל 19 עברתי את השנה הכי קשה בחיים שלי לא קיבלו אותי לעבודות הייתי מובטלת בלי שום חברה אחת לבד בכל יום קמה אוכל רואה טלויזיה ישנה בגיל 20 התחלתי לעבוד והתחיל לי קצת שמחה בחיים הכרתי חברות חדשות (למרות שהן לא היו בגילי) אבל העבודה הייתה בלילה כך שנוצר שעבדתי בלילה בבוקר אכלתי ובמשך כל היום אכלתי לאחר מספר חודשים בעבודה החלתי ללמוד 3 שנים האחרונות אני למדתי והכרתי חבורת בנות והשמחה חזרה לחיים אך ככל שעברו הימים המשקל עלה ועלה עד לעודף משקל מחריד כעת כבר למעלה מחצי שנה אני בתהליך של הורדה שמשקל התחלתי לעבוד בעבודה שאליה למדתי ויש לציין שבעבודתי אני צוחקת ונהנת (גן ילדים) אך לאחרונה אני מרגישה עצבות בחיי שלא עוזב אותי לאחרונה הוצאתי תמונות של 7 השנים האחרונות מגיל 16 עד לגיל 23 ואני בכמה תמונות נחרדת מהמצב שלי בקשתי היא: כיצד אוכל להתמודד עם העבר האפל שלי של בחורה בעלת משקל רב? העבר מעיק עליי כל יום אני מתעוררת וחושבת שאם הייתי לוקחת את עצמי ביידים לפני 7 שנים אולי העתיד היה יותר מזהיר אני מרגישה שהחיים שלי בוזבזו והפסדתי הרבה ובנוסף עליי לראות תמונות של שנים שכל אדם היה חולם לחזור איליהם לראות תמונות לא יפות ולהרגיש כאב שהורג אותי מפנים איך משאירים את העבר בעבר? האם לדעתך פיספסתי את הנאה שבחיים שלי? האם אוכל להתמודד עם התמונות של העבר שלי? בבקשה אנא עזור לי כי אני מרגישה כיום כאב, כאב של פיספוס של השנים היפות והמהנות שצריכות להיות לכל אדם ולי השנים האלו נעלמו תודה רבה לילך

שלום לילך. החיבור של משקל יתר לתפיסת עולם של "עבר אפל" הופך את נושא המשקל כמרכזי יותר מעצם ההויה שלך. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לאפשר לך "לבנות מחדש את אלבום התמונות האישי שלך" על מנת לאפשר לך להתחבר לחלקים החשזקים שלך וללמוד לקבל את הצדדים הפחות חזקים מבלי להפוך אותם למאיימים. אין לי ספק שהדבר ניתן אך בהחלט מצריך מחוייבות לנושא. בהצלחה

מנהל פורום דיכאון וכאב