דיכאון וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

03/02/2010 | 09:49 | מאת: אייל

שלום לד"ר אני סובל מדיכאון המלווה בכאבי ראש כבר חצי שנה הכאב הוא בצד אחד של הראש והוא ממש מציק ולא נותן לי להתרכז בכלום עברתי את כל הבירורים והבדיקות לשלילת ממצאים אחרים ואז הרופא הגיע למסקנה שזה בגלל דיכאון הוא הסביר לי שתרופה נגד דיכאון תטפל גם בכאבים הללו מהו הטיפול המומלץ היום לבעייה כמו שלי? המון תודה

שלום אייל. באם בירור מלא לא העלה דבר, מומלץ להתחיל בתכשיר נוגד דיכאון. כעיקרון נסיגת התסמינים הדיכאוניים אמורה לשפר גם את כאב הראש. מכיוון שהכאב הינו תסמין בולט בתמונה הקלינית שציינת הייתי ממליץ על תכשיר ממשפחת הSNRI כמו אפקסור, ויאפקס, סימבלטה איקסל. פנה אל הרופא שלך על מנת לדון בבחירת אחד מהתכשירים הללו. בהצלחה.

04/02/2010 | 10:55 | מאת: אייל

קודם כל-תודה על התשובה המהירה אשמח לדעת מה ההבדלים בין התרופות שציינת מי היעילה יותר למניעת דיכאון ומי לכאבים? אילו תופאות לוואי צפויות איתן ולמי הכי פחות המון תודה מראש

03/02/2010 | 11:23 | מאת: שמואל

במצב כזה יש לשקול לקחת תרופה שתהיה יעילה גם לדיכאון וגם לכאבים מסוג זה כמו שציין הרופא ויפאקס/ויפאקס XR/אפקסור וכו'

מנהל פורום דיכאון וכאב