הפסקת לקיחת הכדורים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

31/01/2010 | 19:20 | מאת: רותם

שלום. לפני כ-3 שנים התחלתי לקחת כדורים בהמלצת הפסיכיאטר כמובן, אך תמיד היו לי מלחמות עם עצמי ועם הרופא לגבי הלקיחה שלהם והפחד להתמכר.בהתחלה לקחתי רסיטל, לאחר מכן ואיפקס ובסופו של דבר פרוזק. בשל העובדה שבחצי השנה האחרונה אני ובעלי העלנו את הרצון להכנס להריון,נוסף החשש של הפגיעה בעובר אם וכאשר. בחודש נובמבר עברתי ניתוח פנדציט ולמעשה לא יכולתי לגשת לתור שלי אצל הרופא וגם לא טרחתי לקבוע תור מחדש. עכשיו אני עוברת תקופה לא פשוטה. התפטרתי מהעבודה וטרם מצאתי עבודה חדשה ואני מרגישה עצובה כל הזמן,מיואשת וחסרת מנוחה. אני לא רוצה לחזור לפסיכיאטר הקודם שלי וחוששת להתחיל לקחת כדורים מחדש ומלעשה כפי שניתן לראות מאד מבולבלת. אשמח לעזרה תודה

שלום רותם. אכן נראה שאת מצויה בתקופה עמוסה רגשית ומעט מוצפת. בואי נעשה סדר. תכשירים נוגדי דיכאון אינם ממכרים. לא מדובר בתרופות הרגעה. לא ברור מהתיאור שלך מה היו המינונים ןמשכי פרק הטיפול בכל תרופה. תופעה שכיחה ובעייתית היא מעבר בין תרופות מבלי למצות את הפוטנציאל שגלום בכל אחת מהן. הדבר מוביל לעיתים למצג שווא של עמידות לטיפול. חשוב לטפל במינון מתאים לתקופה של לפחות חצי שנה באם מדובר במצב דיכאוני ראשון. כדאי לייצב את המצב הרגשי לפני הכניסה להריון מהסיבה שהריון הוא מצב פיסיולוגי חדש המלוה בשינויים הורמונליים שיכולים להתבטא גם בשינויים רגשיים ולהחמיר מצב דיכאוני קיים. באם אכן את סובלת ממצב דיכאוני, טיפול בדיכאון מעלה את הסיכוי לתקופת הריון יציבה וגם מוסיפה להתפתחותו התקינה של העובר. כדאי שתפגשי עם גורם מקצועי על מנת לבנות תוכנית טיפולית המתאימה לצרכיך. המלצתי לא לדחות זאת באם אינך רוצה לחזור לפסיכיאטר הקודם ישנן חלופות כולל רופא המשפחה. בהצלחה

31/01/2010 | 23:09 | מאת: רותם

קודם כל תודה על המענה המהיר. המעבר מכדור לכדור היה לפי דרישה שלי, שנבע מהחשש מכל הנושא הזה של לקיחת כדורי והיתה כמובן הפגיעה בחשק המיני שגרם לריבים רבים ביני לבעלי ועל כן בסופו של דבר החלטתי להפסיק לחלוטין את לקיחת הכדורים. השאלה היא האם קיים חשש כלשהוא לנזק בהתפתחות העובר בשל הכדורים. כמו כן האם בהכרח יש צורך לחזור ולקחת כדורים או שאפשר "פשוט" לדבר עם פסיכולוג? המחשבה שאצטרך לקחת כדורים כל החיים פשוט עושה לי רע.

מנהל פורום דיכאון וכאב