דיכאון מתמשך

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/01/2010 | 12:26 | מאת: הילה

הי, אני בת 26 וכל החיים שלי הייתי פשוט בנאדם עצוב. אני לא יכולה להסביר את זה כי אני גם צוחקת המון ואני לא צינית ויש בי אמונה גדולה ואני מצליחה בכל תחומי החיים כמעט. אבל אני במאבק יומיומי מתמשך נגד דיכאון והתקפי בכי שמלווים גם במחשבות אובדניות, וזה היה כך כל חיי. ניסיתי ללכת לפסיכולוג לפני שנה כשהתקפי הבכי יצאו משליטה, זה עזר לי מאד אבל הפסקתי ללכת, בעיקר בגלל הכסף. חשבתי שאני בסדר ולאחרונה התקפי הבכי שוב חזרו. מעבר לכך אני מלאה בחרדות וחוסר אמון מוחלט באנשים, אני מפחדת שכולם חושבים עלי דברים לא טובים..לא משנה כמה אני מנסה להרפות מזה.. אני לא מצליחה. אני לא רוצה לקחת תרופות, אני לא רוצה להוציא כל כך הרבה כסף על פסיכולוגים.. אני חייבת להאמין שיש לי דרך לפתור את זה לבד.. אני חייבת עצה או נקודת מבט מקצועית על העניין הזה.. איך אני אוכל לדעת אם הדיכאון הזה הוא דכאון קליני?

שלום הילה.על מנת להגיע לאבחנה של דיכאון חשוב שתבדקי ע"י פסיכיאטר. יחד עם זאת קיימת אפשרות שגם רופא משפחה יוכל לבצע איבחון זה. ברוב קופות החולים את יכולה לקבל טיפול פסיכיאטרי ללא תשלום. לגבי אופצית הטיפול הפסיכולוגי נראה על סמך התיאור שלך שטיפול פסיכולוגי בשיטה קוגניטיבת יוכל לתת מענה לתפיסות העולם שלך לגבי עצמך שנראה שמשפיעות על הערך העצמי והדימוי העצמי שלך ומעמידות אותך בפגיעות רבה אל מול העולם. טיפול פסיכולוגי מסובסד יכול להנתן דרך קופות החולים. מדובר בשיטה שתיאורטית מאפשרת שינוי מהותי בפרק זמן קצר יחסית. באם אכן תאובחני כסובלת מדיכאון (הפרעה שכיחה מאוד ונתנת לטיפול) השילבו של טיפול פסיכולוגי ותרופתי יהיה היעיל ביותר.

31/01/2010 | 19:51 | מאת: הילה

כן, חשבתי ללכת להתייעץ עם רופאת משפחה אבל כנראה התביישתי. יחד עם זאת, במעט מילים שכתבת, מאד קלעת לתחושות שלי וזה נותן לי קצת יותר מוטיבציה לעשות משהו בנידון.. מקוה שיהיה לי אומץ ללכת לרופאה עוד השבוע, אולי היא תוכל להפנות אותי לגורם המתאים, בתקוה שלא אפרוץ בבכי כבר אצלה :) בעזרת ה', ובעזרתי :).. אני מקווה שיהיה בסדר, תודה רבה על היעוץ!

מנהל פורום דיכאון וכאב