הצילו

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

24/02/2010 | 06:29 | מאת: ss

שלום אני בחורה בת 37 שלפני 10 שנים איבדתי ילד ממחלה גנטית היו לי תקופות קשות ותקופות קלות מאז לפני כמספ' חודשים החלטתי ללכת לטיפול אצל פסיכולוגית לנסות לטפל בעצמי כי הרגשתי שאני חווה המון מצבי רוח וזה משפיע על שאר בני הבית במשך הטיפול הפסיכולוגית החליטה לתת לנסות טיפול בהיפנוזה כמובן שזה היה בהסכמתי עשינו את זה במשך שתי טיפולים ומיד אחרי הטיפול השני הרגשתי רע מועקה עצבים בגוף דפיקות לב חוסר סבלנות אי רצון לקום בבוקר ובמשך הזמן גם רעידות בגוף וחולשה מייד עזבתי את הפסיכולוגית כי הרגשתי שאני עושה רע לעצמי ולשאר בני ביתי פניתי לרופא משפחה הוא נתן לי כדור בשם קלונקס ואמר לי שזה רק לכיבוי שריפות ושאני חייבת לחזור לפסיכולוגית לסגור מעגל אני כמובן לא מעוניינת לחזור אליה או לשום פסיכולוג אחר עברתי חוויה קשה לפני מספ'ימים פניתי לרופא המשפחה והחלטנו יחד לקחת תרופות נגד חרדות ודיכאון עדיין לא התחלתי לקחת את הכדורים אני קצת חוששת מהסטיגמה שלקחת כדור פסיכאטרי זה דבר רע '' פסיכית '' לכן אני פונה לעזרה מה עלי לעשות האם לקחת את הכדורים? וןלנסות לנהל אורך חיים נורמליים? או פשוט לא לקום בבוקר ולסגור את כל הסיפור? אנא מכם עיזרו לי יש לי עוד 2 ילדים קטנים בבית שזקוקים לאמא תודה מראש ואשמח לתשובה מהירה

שלום לך. ראשית השתתפות כנה בצערך. תיאור התסמינים שלך מעלה חשד למצב דיכאוני המלווה בחרדה. מדובר במצב שניתן לטיפול יעיל. אין קשר בין "פסיכיות" לדיכאון. מדובר בתופעה יחסית שכיחה הגורמת סבל רב ממש כפי שאת מתארת. ההפרעה מלווה גם בפגיעה תפקודית ומקרינה בדרך כלל גם על הסביבה. ממליץ בחום ובתוקף לפנות לרופא המשפחה או לחליפין לפסיכיאטר על מנת להתחיל טיפול נוגד דיכאון וחרדה ולא תרופות הרגעה. קשה לקיים "חיים נורמליים" בצל הדיכאון. את בחורה ואם צעירה וזכותך לשפר את איכות חייך. בהצלחה

מנהל פורום דיכאון וכאב