פורום דיכאון וכאב

הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים.

בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד.

הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1399 הודעות
1062 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

14/06/2018 | מאת: אני

שלום בגיל 24 נטלתי סרוקסט, נדמה לי במינון של 10 או 15 מג לכמה חודשי ם בודדים. הייתי אז בדכאון עמוק בגלל מחלה כרונית ובזכות הכדור פרחתי. אבל גם שמנתי 15 קילו. הפסקתי את הטיפול בלי תופעות מיוחדות. שקלתי בתחילת הטיפול 60 קילו והעליתי ל70 ומשהו. ולכן הפסקתי. כל השנים לא לקחתי שום כדור.מגיל 24 עד היום. כיום אני בת 41. בגלל העבר והעלייה הרבה במשקל, סובלת מדכאון ממושך מז'ורי, מתפקדת על המינימום, ל אנהנית מהרבה דברים, וגם מעדיפה להתבודד כך שסיטוצאיות חברתיות קשות לי. הומלץ לי לקחת סימבלטה, שידוע כפחות מעלה במשקל. התחלתי סימבלטה 30 מג במשך כחודש. ועכשיו אני שלושה שבועות על 60 מג._(אחד בבוקר אחד בערב)O. מלבד קצת עייפות בצהריים ותאבון שלדעתי קצת התגבר אין תופעות לוואי. אני כן רגועה הרבה יותר. המתח שהיה לי בגוף ירד מאוד. השינה שלי השתפרה ואני קמה קצת יותר רעננה. אבלמבחינת מצב רוח- אותו הדבר, לא השתנה דבר. בשונה ממה שהיה בגיל 24 שאחרי שבוע וחצי הרגשתי בשמים במינון קטן של סרוקסט. יכול להיות שזה בגלל שהיום אני שוקלת 25 קילו יותר מגיל 24 ולכן כמות הכדור שנספגת בדם נדרש ליותר ממה שבמשקל קטן יותר? יכול להיות שזה בגלל שאני לוקחת מפוצל בבוקר וברב (קל לי יותר אחרת יש לי בחילה או עייפות גדולה)? הבנתי ש60 מג סימבלטה שקול ל10 מג סרוקסט/ציפרלקס. זה נכון? ואחרון חביב. האם שיפור במבצ רוח אמור להופיע בתפתאומיות או בהדרגה והאם המשמעות שכדאי להעלות עוד מינון או להחליף כדור בשלב הזה? ושאלה אחרונה ברמת הסקרנות - הבנתי שבסימבלטה יש השפעה על עוד חומר במח אבל ההשפעה ניכררת רק במינונים הגבוהים. כלומר במינונים הנמוכים הסימבלטה מתנהגת כמו ציפרלקס ומשפיעה רק על סרטונין. אם כך מה נחשב מינון גבוה? תודה רבה. אני

שלום , אני כ 8 שנים לוקח פעמיים ביום maronil 0.75 mg הפסיקו לייצר את התרופה האם יש בעיה לקחת את המקבילה שלה anafranil 0.75mg פעמיים ביום ? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מניח כי מדובר ב75 מ"ג . מרוניל ואנפרניל היא אותה תרופה, כתש אין בעיה להחליף ביניהם.

המון תודה! על התגובה המהירה .

שלום אם לוקחים לסירוגין פעם קלונקס ופעם אלפרליד, האם כשיורדים מהכדורים מאיזה כדור צריך לרדת? בנוסף לוקחת לוסטרל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מדוע את משתמשת בשני תכשירי הרגעה

כדי לא ליצןר תלות וכדי שהשפעה לא תרד.

06/06/2018 | מאת: משה

שלום, אני לוקח 10 מ"ג ציפרלקס כל יום כבר 8 חודשים. רופא המשפחה אמר לי להתחיל להוריד את המינון, עד שאגיע למצב שבו אקח כדור אחד לשבוע. הרוקחת אמרה לי שרוב האנשים לוקחים ציפרלקס במשך שנה ורק אז מורידים את המינון. אני מתלבט למי להקשיב, אני נוטה להקשיב לרוקחת... הכדור הזה ממש פתר לי את בעית הדיכאון והחרדה שהייתה לי, אחרי שניסיתי טיפולים פסיכולוגיים ללא כדורים, והם לא פתרו את הבעיה. אני ממש לא רוצה לחזור למצב שהייתי בו... לפי ההבנה והניסיון שלך מה לדעתך עליי לעשות? אני בן 30 ואין לי בעיות בריאותיות נוספות אודה לעזרתך...

לקריאה נוספת והעמקה

משך הטיפול נקבע על סמך מספר גורמים: משך ההפרעה (דיכאון), חומרתו, האם מדובר בגל דיכאוני ראשון או חוזר. בכל מקרה ההמלצה לטיפול בגל ראשון בהינתן שמשכו לא הי מאוד ארוך או מסובך הוא לפחות חצי שנה. בד"כ ההמלצה היא לפחות שנה וגם אז ניתן לשקול באם להפסיק או לא, בהתאם לנסיבות

27/05/2018 | מאת: מיה

היי אחרי 23 ימים עם כדורי רמוטיב 500מ"ג התחילו לי מחשבות אובדניות (אין סיכוי שאתאבד..) אבל יאוש עצום מהחיים.. לקחתי בעיקר בגלל pms וחרדה כללית (מתח נפשי ובילבול ללא התקפי חרדה ולעיתים מצב רוח ירוד).. האם להמשיך עוד חודש עם הרמוטיב לבדוק השפעה מלאה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה האם חל איזשהוא שיפור בתסמינים שבגינם התחלת את הטיפול. אם מדובר בהשפעה חלקית ניתן לחכות עוד שבועיים. אם יתגברו המחשבות האובדניות יש ליידע את הרופא המטפל. אם לא חל שינוי במשך שלושת השבועות שבהם את נוטלת את הרמוטיב, כדאי לעבור לתכשיר אחר

שלום אם ארצה לעבור מסימבלטה ללוסטרל, כיצד עושים זאת? הסימבלטה היא בקפסולה שלא ניתן לחלק. בנוסף, האם יהיו תופעות לואי במעבר? כי קראתי שיש קושי בירידה מסימבלטה. האם זה אותו דבר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, החלפת הטיפול צריכה להיעשות בתיאום עם הרופא המטפל. ניתן לבצע החלפה הדרגתית: הפחתת מינון הלוסטרל (השאלה בכמה את/ה נטל/ת כיום) ובמקביל התחלת סימבלטה במינון נמוך (30 מ"ג) והתאמת המינון עד להחלפה מלאה.

שלום אני נוטלת סימבלטה כשבועיים 30 מג. תופעות הלוואי - עייפות גדולה. תאבון התגבר בימים הראשונים ונרגע. גם הבחילות. האם אפשרי כבר להעלות מינון ל60 מ"ג? האם כדאי לפצל, 30 בבוקר ו-30 לפני שינה? - מבחינת תופעות לוואי (אני מאוד רגישה לתופעות לוואי). האם פיצול עלול להשפיע על היעילות? ושאלה אחרונה- האם הכדור עוזר גם לחרדה חברתית (לקחתי אותו בעיקר לדיכאון אבל יש גם חרדה חברתית). לא מטופלת אצל פסיכיאטר, אלא דרך רופאת המשפחה. היא אמרה שזה אינדיבידואלי, העלאת המינונים ואני מתייעצת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. לדעתי הגיע הזמן לפגישה עם פסיכיאטר דווקא בגלל תיאור הבעיה ותופעות הלוואי. ככלל באם מדובר בתופעות לוואי המלצתי להמתין במינון הקיים עד להסתגלות. צימבלטה היא לא התרופה המועדפת לחרדה חברתית. הטיפול בחרדה חברתית צריך לכלול פסיכותרפיה עם עדיפות לטיפול CBT בקבוצה ןשילוב של תכשיר מקבוצת הSSRIS.

21/05/2018 | מאת: רותם גלבוע

שלום ד"ר.ר ציתי להתייעץ לגבי אטנד. אני סוטדנטית בת 24 בדרך כלל לוקחת קונצרטה 36 MG ולאחרונה שמעתי על אטנד בתור תרופה שמשפרת את הביצועים ועושה פלאים (גם מחבריי הסטודנטים) ,אחד החברים שלי הביא לי שני כדורים לניסיון ואמר לי לקחת כל פעם רבע בלבד.שהבנתי שהכדור נורא חזק ורציתי לשאול ,אם אין לי מרשם לכדור הזה ואני נוטלת אותו פעם או פעמיים בתקופת מבחנים ,האם זה יכול להשפיע לרעה או לעשות נזק כלשהו?.חשוב לציין שיש לי אבחון לקשב וריכוז אבל תמיד נטלתי רק רטלין ולאחרונה קונצטרה.אשמח לדעתך :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם. אטנט היא תרופה ממשפחת האמפטמינים בעוד שרלטין וקונצרטה הן תכשירים המבוססים על מתיל פנדיט. מדובר בתכשירים שעובדים על מנגנונים דומים וניתנים להפרעת קשב וריכוז. בכל מקרה מדובר בתרופה שחייבת להנתן ע"י רופא תוך פיקוח ומעקב כולל בחינת המינון המתאים לצרכיך

שלום איזה מייצב מצב רוח יותר חזק, אריפליי או ליתיום? למי יש פרופיל השמנה יותר גבוה? מה דעתך על שילוב של אריפליי 10 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג לטיפול בהפרעה דו קוטבית? האם למיקטל נחשב גם למייצב חזק? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

ליתיום הוא המיצב האולטימטיבי. להרבה תכשירים אנטיפסיכוטיים מהדור השני יש אפקט מייצב. היתרון של ליציום הוא שניתן לקבוע בדיוק את המינון הטיפולי בהתאם לרמתו בדם. למיקטל הוא תכשיר אנטיאפילפטי הרשום גם לייצוב בקרב אנשים עם הפרעה דו קוטבית. שילוב של מייצב ונוגדי פסיכוזה הוא מקובל בעיקר במצבים בהם המאניה מאופיינת בפסיכוזה.

שלום וברכה האם התקף מאני פסיכוטי שקרה תחת טיפול של סרוקסט 60 מ"ג מספיק כקריטריון לאבחנה של הפרעה דו קוטבית או הפרעה סכיזואפקטיבית? איך ניתן לדעת אם האפיזודה הנ"ל שקרתה היא כתוצאה מהפרעת אישיות או מ"מחלה כרונית" (דו קוטבית\סכיזואפקטיב) ההתקף כלל מחשבות שווא של יחס וגדלות עם מאפיינים פרנואידים וארך כמספר ימים לאחר הפסקת הסרוקסט חלפה האפיזודה תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

התקף מאני פסיכוטי יכול להיות קשור להפרעה דו קוטבית, הפרעה סכיזואפקטיבית או על רקע שימוש בסמים. ישנן מצבים אורגאניים שיכולים להוביל להתקפף מאני. ידוע כי הפרעה דוקטובית לטנטית יכולה לפרוץ כהתקף מאני על רקע שימוש בנוגדי דיכאון. לעיתים הפסקת הטיפול יכולה לגרום לנסיגת התסמינים, אולם הדבר בהחלט מעלה חשד סביר לקיומה של הפרעה המצריכה לכל הפחות מעקב רפואי סדיר. בד"כ יש המלצה לטיפול בנוגדי פסיכוזה עם או בלי מייצבי מצב רוח לתקופה של מספר חודשים עד לקבלת החלטה לגבי המשך הטיפול בעתיד

15/05/2018 | מאת: דנה

שלום התחלתי טיפול בסימבלטה. כרגע 5 ימים על 30 מג. ביום הראשון היתה לי בחילה אבל מיד קניתי כדורי קונטרולוק נגד רגישות בקביה וזה עזר פלאים (אתם חייבים להמליץ למטופלים שלכם לקחת נוגדי חומציות כמו קונטרולוק, לי במקרה יש אולקוס ככה שאני מכירה את התחום, אבל זה הציל אותי מבחילות קשות שהיו לי ביום הראשון). מלבד זה עייפות גדולה, והתנפחות של הבטן והחזה _(ממש כמו הורמונים). שאלתי היא- מתי אפשר להעלות מינון? האם התופעה של התנפחות הבטן והחזה אמורה לחלוף וממה היא נובעת (זה בוודאות מהסימבלטה, לא היה לי דבר כזה מעולם). ושאלה אחרונה- לגבי מנגנון ההשמנה מהתרופות האלה. האם זה בגלל תאבון גדול או חילוף חומרים איטי? כי היה לי תאבון מטורף ביומיים הראשונים וזה התאזן. השאלה אם זה משהו בלתי נשלט כמו חילוף חומרים איטי ואז לא משנה מה אני אוכלת זה ל א יירד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוב התרופות נוגדות הדיכאון וןהחרה יכולים להוביל להגברת התאבון ומשנית להוביל לעליה במישקל. תופעות לוואי ביטניות צפויות בימים עד שבועות של תחילת הטיפול. בשלב זה הייתי ממתין ולא מעלה במינון. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המלווה לגבי הצורך בהעלאת המינון

15/05/2018 | מאת: יערית

בס"ד שלום דר' ערד קודש, יש לי בעיה שאני מקווה שתוכל לעזור לי והיא כזאת.אני סובלת מפוסט טראומה כבר הרבה שנים,ועל גביה קיבלתי טראומה נוספת. בזמנו סבלתי מחרדות מאוד מאוד קשות. בעקבות הטראומה הנוספת איבדתי את הרגש אבל שאר התופעות נותרו כמו ניתוקים בלק אאוטים מצבי רוח קיצוניים שלא מתאימים למצבי האמתי.מה שקורה שכשאני רוצה למנוע את הבלק אאוטים,הניתוקים ומצבי הרוח אז כל תרופה גם גורמת לכך שאת הרגש שאיבדתי היא משטחת אותו עוד יותר. במילים אחרות יש טיפול שמצד אחד לא יישטח את הרגש עוד יותר ומצד שני יימנע את תופעות הניתוקים וקבלה אאוטים. בתודה מראש מקווה שהובנתי

שלום יערית.
אכן חלק מהתרופות נוגדות הדיכאון יכולות להוביל לתחושה של מיסוך ריגשי. חשוב לעבור על האופציות הטיפוליות ולמצוא את התרופה שמותאמת לצרכיך. הדבר מצריך הערכה פסיכאיטרית ובניית תוכנית

22/05/2018 | מאת: יערית

ב"ה תודה על תשובתך, אני שנים רבות בטיפולים ולצערי הגעתי למסקנה שאני "בעיה", ולא תמיד יש סבלנות לבעיות שיש לי ובטח לא במסגרת קופת חולים ולטיפול פרטי אין לי אפשרות לממן. האם בכל זאת תוכל להציע לי במסגרת הפורום לפחות על כיוונים לפתרון. תודה ושוב תודה מראש

לפורום יש מיגבלות. על מנת לבחון חלופות טיפול יש צורך בבדיקה מקיפה. מציע לבחון אפשרות להגיע לייעוץ

אישתי מטופלת בסכיזופרניה ב 10 מג טולאז או שם נוסף אולנזפין ליום אנחנו חיים בחול שם התרופות בארץ אני לא יודע. הבעיות שהיא מתמודדת איתם היא שהיא לא מפוקסת לזמן ארוך ושינה עבורה מזמן לזמן היא חשובה מאוד בכדי שהיא תהיה שלווה ולא עצבנית. אבל התרופה הזאת לא מאפשרת לה תמיד לקחת שינה טובה לזמן קצר שתאפשר לה לאחר מכן שלווה לזמן מה נוסף.ונוצר מצב שכשהיא צריכה להיות בפעולה היא עצבנית וכשצריכה לישון היא פעילה . שימוש בתרופה קלונזפאם השפעתו על שינה היא יותר מידית .האם אפשר לשלב בין תרופות אלה בכדי לפתור את הבעיה.ובאיזה מינון שלא ישבור את איזונה בנוסף כאשר יש לה מחזור היא לא מתפקדת טוב וזקוקה לשינה מרובה יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לשלב אולנזפין עם קלונזפאם אבל כדאי לבדוק האם מינון האולנזפין הוא המינון המתאים שכן הייתי נמנע לבסס טיפול על תרופת הרגעה (קלונזפאם) אלא רק למצבי SOS

היי האם התרופה רמוטיב 500 עלולה לגרום להחמרה בדיכאון? אני לוקחת שבוע בדיוק. תודה

לא. נראה בשבוע הראשון אין עדין השפעה מלאה של התרופה ולכן תחושת ההחמרה. כלומר ההחמרה היא למרות התרופה ולא בגללה. חשוב להמתין לפרק זמן ארוך יותר על מנת לבחון את ההשפעה

האם שילוב של 75 מג אפקסור XR וחצי כדור מירו של 30 מג נחשב מקובל? האם ניתן לקחת את המירו גם ביום בהנחה שהוא לא מרדים? האם ניתן לקחת את המירו ביחד עם האפקסור בערב ?

לקריאה נוספת והעמקה

השילוב אפשרי. ההמלצה היא ליטול אפקסור בבוקר ומירו בערב, כיוון שיש לו השפעה מעייפת

ב24 לינואר...התחיל התקף אצל ביתי..מאובחנת במניה דיפרסיה...חברת קופ"ח מאוחדת...היא בבית...שער הבית נעול...חשבתי שכמו בעבר לאחר חודשיים היא חוזרת אלינו...המרפאה השכונתית ...השייכת לבית חולים באר יעקב...לא תומכת באישפוז בית...כי אחרת היתה עוקבת אחרי המטופלת ומגיעה לביקור בית....אבל זה לא נעשה. היום ...כבר מעל 3 חודשים ולאחר שביקשתי הפסיכיאטר...מתכתב איתי ומקבל מידע על מה המצב...לא שזה עוזר...אבל גם זה משהו....לאן הגענו? היכן העידוד שאתה מדבר עליו דר' יקר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בטי. אני מבין את מצוקתך אך לא מבין את בקשתך המדוייקת. לקופת חולים מאוחדת יש פריסת שירותים נירחבת. האם יש לך איש קשר בקופה?

לא ברורה לי השאלה? 1. להדס יש רופא בקופה.אני מעבירה לו את המרשמים בפקס (למזכירה) והוא מעביר אותם למערכת ומוציא לי מרשמים על דף של מאוחדת...אני מתקשרת לברר שזה מוכן...ואני מגיעה לקבלם. ביקשתי עבור הדס טיפול פסיכולוגי כבר לפני שנתיים...והמתאמת אולגה עד היום לא מצאה לה פסיכולוגית מתאימה.איזה איש קשר נדרש?

אחרי שנים על סימבלטה 60, החליט הרופא לבקשתי, להעביר אותי תחילה לוולבוטרין 150 עם סימבלטה 30, ל'חפיפה' במטרה לעבור לוולבו' ללא סימב'. השאלה היא, האם אחרי חודש כזה, שעובר עלי חלק ונינוח, אפשר לוותר לגמרי על הסימב' או שיש 'מדרגה' נוספת בדילול המינון, שעלי לעבור. אפשר עכשיו פשוט להמשיך עם הוולבוטרין לבד?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כעיקרון בשלב זה אפשרת להפסיק ולהמשיך בוולבוטרין. יחד עם זאת לא ברור מה מינון המטרה של הוולבוטרין כפי שרואה זאת הרופא המטפל. לכן כדאי להיות איתו בקשר לגי המשך הטיפול

26/04/2018 | מאת: רינת

שלום, אני סובלת כרגע מחרדות.לוקחת לוסטרל ובנוסף כדור הרגעה שמרגיע אותי בהתחלה . אני הולכת לשכב במיטה ; שעה ראשונה עוברת סביר וובשעה השניה אני מתחילה להרגיש שהחרדה עולה. בסוף מתעוררת עם חרדה ואחכ דפיקות לב. יש לציין שבעבר היו לי מקרים דומים של חרדה והכדורים עשו לי שקט לשעות. איך זה יתכן? מה הסיבה שבעבר הכדורים השפיעו וקמתי רגועה וכעת לא? מבחינת מינון אני כל פעם מעלה כך שזה לא מינון. לוקחת קלונקס 2 מג. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינת. לא ברור כמה זמן את נוטלת לוסטרל ובאיזה מינון. הלוסטרל אמור להיות התכשיר שעליו יש לבסס את הטיפול. באם את נזקקת לתרופת הרגעה אחת משנים או שהלוסטרל עדין לא עושה את פעולתו או שהוא לא ניתן במינון המספק

שלום וברכה אני בן 29 מאובחן בהפרעה סכיזואפקטיבית מטופל בברה"ן במעקב פסיכיאטרי ופסיכותרפיה מטופל בתרופות 5 מ"ג ארפיליי 100 מ"ג לוסטרל 200 מ"ג למיקטל בזמן האחרון אני שוקל עם הרופא שלי להוריד את התרופה אריפליי. כמו כן יש לציין שאני מקבל קצבת נכות לצמיתות, 40% רפואי ו-100% אי כושר. הפחד שלי שאם אני אוריד את התרופה אז ביטוח לאומי ישלול ממני את הקצבה או יזמן אותי לוועדה חוזרת. האם זה יכול לקרות? בגלל שאני לוקח פחות תרופות אז כביכול אני "יותר בריא" מבחינתם? האם הם יכולים לזמן אותי על כך לוועדה חוזרת למרות שיש לי נכות צמיתה? ואם לדוגמא אני ארצה להיגמל מהתרופות בעתיד, האם ביטוח לאומי יכול לעשות על כך בעיות ולשלול ממני את הנכות בגלל שאני לא לוקח יותר תרופות? אשמח לתשובה, אני ממש בלחץ מזה.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברגע שקבלת נכות לצמיתות אינך צריך לחשוש מה גם שאתה עדין מטופל בתרופות

שלום ד"ר , אני שואל בעבור סבתא שלי בת 80. בריאה בד"כ , ללא מחלות רקע. סובלת מחרדות (קשה לה להתחיל את היום בעיקר, לעיתים חרדה גם בערב) ישנה טוב עם בונדורמין, ואוכלת מצויין. היא טופלה במשך שנים ע"י לוריוון אבל התחילו אצלה תופעות לוואי כגון איבוד יציבות לפתע עד כדי נפילה , והתקפיי חרדה מידי פעם. התחילה לפני חודש טיפול ב 20 מג רסיטל , אך אין שיפור ואפילו החמרה בהתקפים. מה תמליץ לנו לעשות? אנחנו כבר מיואשים, היא כבר בדיכאון מהמצב ומאוד סובלת. הנויירולוג המליץ לנו על רמוטיב 250 , האם לדעתך כדאי לשנות את הרסיטל לרמוטיב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשיתחשוב לציין כי תרופותצ הרגעה כמו לוריבן לא מו מלצות בגילה של הבתא שכן הן יכולות לגרום לנפילוות, פגיעה באורינטציה ובלבלול. על מנת לדעת מה נכון עבורה יש צורך בבדיקה מדוקדקת כולל שיקולים של השפעות בינתרופתיות (בד"כ לאנשים בגילה יש מחלות נוספות ותרופות נוספות). מומלץ להבדק ע"י פסיכוגריאטר שיוכל לשקלל את כל המשתנים הללו

17/04/2018 | מאת: שני

שלום הרופאה רוצה להעביר אותי מלוסטרל לסימבלטה. האם המעבר הוא ישר מכדור אחד לשני? והאם לא יהיו תסמיני גמילה במעבר בין הכדורים? כלומר האם החומר בסימבלטה יפצה על חוסר הלוסטרל ללא קשיים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ישנן מספר גישות לביצוע החלפת תרופות. אני מעדיף ביתוע החלפה הדרגתית בכפוף למינונים של הלוסטרל והצימבלטה. דהיינו הקטנת מינון קיים והתחלה במקביל מינון נמוך של התרופה החדשה עד להחלפה מלאה

אני עוברת משבר רגשי בעקבות פיטורין אני קמה כל בוקר לריקנות מוחלטת זה מוביל אותי לדכדוך אני בחורה שמחה מטבעי אבל מאז הפיטורין אני מרגישה ככה אשמח לעצה ממך מה לעשות כדי להרגיש יותר טוב חוץ מטיפול פסיכיאטרי בכדורים

ראשית מציע להגיע לבדיקה על מנת להעריך את מצבך ולבנות תוכנית טיפול. טיפול תרופתי הוא לא בהכרח האופציה היחדיה אם כי במצבים חמורים בהחלט מומלץ לשלב טיפול שכזה. אופציה נוספת היא טיפול פסיכולוגי. גם כאן השיטה ומשך הטיפול מחייבת הערכה של מצבך הנפשי.

03/04/2018 | מאת: מעין

שלום התחלתי כרגע מירו חצי כדור 15 מ"ג יחד עם לוסטרל. שאלתי האם תהיה בעיה בהורדת המירו בהמשך ללא תופעות גמילה? האם תופעות גמילה מאפקסור הם בדומה למירו? השאלה היא מכיון שבעבר כשרציתי לרדת מלוסטרל לא הצלחתי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות לוואי כתוצאה מהפסקת טיפול מוכרת ובד"כ יותר קשה בתרופות מקבוצת הSNRI כמו אפקסור. מירו בד"כ הרבה יותר נסבלת בהיבט של תפעות לוואי כך שצפוי כי ההפסקה לא תלווה בתסמינים חריגים.

שלום ד"ר אני שואל בעבור סבתא שלי בת 80 , בריאה בד"כ ללא מחלות. מדובר באחות שקולה ממלחמת יום כיפור, לפני מספר שנים סבתא עברה משבר בשל מוות של סבי ועוד אחים שלה לאורך השנים , הייתה לה תקופה קצת קשה והרופא משפחה רשם לה בונדרמין לשינה ולוריוון אחד בבוקר כדי שהיא תהיה רגועה. לצערי אף אחד לא הפנה אותה לפסיכיאטר, ואחרי מספר שנים של שימוש בתרופה החלו אצלה תופעות לוואי של חוסר יציבות , סחרחורות ואיבוד שיווי משקל עד כדי נפילה. עשינו לא את כל הבדיקות האפשרויות כולל נוירולוג , בדיקת CT ומספר רופאי אף אוזן גרון (כולם בפרטי) אין שום ממצאים קילנים. לקחנו אותה לפסיכיאטר והוא נתן לה רסיטל 20 מג ליום. והוא ציין שלהמשיך בנתיים עם הלוריוון אחד ליום כדי שלהימנע מהתקפי חרדה. התוצאה היא כבר 10 ימים של סיוט והחמרה של תופעות לוואי , הבוקר מתחיל שהיא בקושי יכולה לקום וללכת , ,תחושה של חוסר שקט , רעד ומתח בכל הגוף (כמו נרקומן שחייב את המנה שלו). היא ישנה בסדר בלילה, בבוקר אוכלת ולוקחת כדור של רסיטל ולוריוון ואז מתחיל אצלה אי שקט שלרוב מסתיים בלקיחת כדור נוסף של לוריוון לקראת הצהריים שנותן לה רוגע שנמשך עד לבוקר שלמחרת. משיחות שלי איתה , אין לה משהו שמפריע לה בחיים שעלול לגרום לה לחרדות כאלו ולכן נדמה שכל התהליך הקשה שהיא עוברת הוא שילוב של תופעות לוואי של לוריוון והתחלת טיפול של רסיטל . האם יש לך רעיון שיכול להקל עליה ? (שנשאל את הרופא עליו?) אני מודאג מכך שהתחלת השימוש ברסיטל מביא אותה לצרוך 2 כדורים של לוריוון במקום אחד ביום כדי להירגע, שהדבר גם יביא לתסמיני גמילה קשים יותר אחר כך בשל העלאת המינון) תוכל לחשוב על משהו שיסייע לה, או ירגיע אותנו? כואב הלב לראות אותה ככה תודה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בהפרעות חרדה או דיכאון בקרב קשישים מחייב מיומנות בתחום בעיקר על רקע אפשרות למחלות נוספות ורגישות יתר לתרופות (זהו תחום הפסיכוגריאטריה). יחד עם זאת לעיתים תרופות כמו רסיטל מחייבת תקופת הסתגלות שבמהלכה לפחות בשבועיים הראשונים יכולים להופיע תופעות לוואי. בד"כ ההמלצה היא העלאה הדרגתית של המינון להתחיל בחצי כדור ולהעלות כעבור חמישה ימים עד שבוע. למרות זאת ניתן לשקול החלפת הטיפול כי עצם המחשבה להמנע מלוריבן היא נכונה ורצוייה

שלום אני לוקחת שבועיים סורבון בלי שהרגשתי תופעת לוואי. בימים האחרונים מרגישה עלייה בתופעות של חרדה. האם זה יתכן מהסורבון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר. ייתכן ויש צורך בהתאמת המינון

שלום לפני מספר שנים קבלתי כדור אחד ליום של לוריוון שהשפיע טוב מאוד למשך 3 חודשים. אחרי התקופה השפעתו פגה לפתע. כעת אחרי מספר שנים, כשאני רוצה לנסות שוב את הכדור - הוא לא משפיע כלל. ניסיתי לעלות את הכמות ל2 כדורים בתקווה שזה יעזור ושוב אין השפעה כלל. ניסיתי שוב עוד פעמיים וכלום לא עזר. האם תופעה זו מוכרת? ואיך ניתן לגרום לכדור לעבוד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לוריוון אינו פיתרון. יתירה מזאת יש נטייה לפתח הסתגלות לתרופה לאורך זמן וכמובן אף להתמכרות. האם הסיבה לשימוש היא חרדה יש להשתמש בנוןגדי חרדה ולא בתרופות הרגעה. מציע התיעצות עם מומחה

בהמשך לתשובתך , אני לוקחת לוסטרל בנוסף.

אני בן 22 השתחררתי לפני שנה וחצי ..יצאתי מהצבא כי היה לי קשה אבל שרתתי שנתיים וחצי.. ההורים שלי והסביבה לא קבלו את זה כול כך נכנסתי לחרדות.. פניתי לטיפול פעם בשבוע לפעמים פעמיים בהתחלה הכל היה בסדר היא הייתה ממש נחמדה במשך כמעט שנה היא אמרה לי תרגיש חופשי לשלוח הודעות בשביל זה אני פה ולא הייתי שולח ממש פעם בכמה שבועות. היו כמה חודשים שקבענו שאני ריצות ומסמס לה ומעדכן אותה הייתה שולחת יופי מעודדת כול מיני כאלה. בכל מקרה לפני 3 חודשים פיטרו אותי מהעבודה ושלחתי לה שהעיפו אותי והיא לא ענתה .. וכול הודעה נוספת שהייתי שולח אמרה לי תחכה לפגישה .. אחר כך הגיעה למצב שהיא אומרת לי לא ליצור איתי שום קשר מחוץ לטיפול תכבד את ההסכם שלנו.. אני לא מבין על איזה הסכם היא מדברת. שאלתי אותה למה פעם זה היה שונה היא אמרה שהיא חשבה אחרת ועכשיו היא חושבת שונה.. עשיתי כל מה שהיא אמרה לי היא אמרה לי גם שכדי שאלך לקחת איזה טיפול תרופתי כדי שנוכל להכנס יותר לעומק בטיפול ולגעת בשורש הדברים הלכתי לקחתי ציפרלקס כבר שנה אני נוטל אותו. והיא אמרה לי שאני ילך לפסיכיאטר אולי צריך להעלות את המינון אחרי שהתפטרתי מהעבודה הלכתי העלו לי בחצי מילגרם תציפרלקס וקבלתי אבחנה של ''מרכיב אישיותי תלותי כנראה''. ושל חרדות שלפעמים מגיעות לרמת panik / לפני שבועיים הייתה הפגישה האחרונה היא אמרה לי שוב שלא מתאים לה לדבר פעם בכמה חודשים או איזה שבוע של משבר אמרתי לה גם שבוע של משבר לא נתת מאז שפיטרו אותי מהעבודה . בכל מקרה אחרי שסיימנו שלחתי לה הודעה שאני יצאתי מאוד פגוע ואני לא רוצה להפגש איתה יותר. עבר כבר כמעט שבועיים זה ממש לא אכפת לה היא לא השיבה על זה אפילו.. אני מרגיש כל כך נטוש ועזוב.. כל השנה הרגשתי כאילו היא אימא שלי השנייה שכולם היו צוחקים עלי שאני דפוק שיצאתי מהצבא והיו מעירים לי הייתי בורח אליה בטיפול הרגשתי בטוח טוב שהיא מחזיקה אותי ופתאום היא זרקה אותי מכל המדרגות. אני עובר מרגיש רע ככה כבר 3 חודשים ניסתי לעבוד במקום חדש ולא הצלחתי הייתי רק במחשבות עליה ועל הטיפול בכיתי המון. כרגע אני החלטתי שאני לא נפגש איתה ולא אכפת לה.. זה היה המקום הבטוח היחיד שמקבל אותי כמו שאני. אז עכשיו אני תלותי מה אני עושה ?

לקריאה נוספת והעמקה

מהפנייה הארוכה ברור שלא ניתן יהיה לתת מענה מספק לשאלתך בפורום. הדבר מצריך הערכה מעמיקה בעיקר ומאחר והיית בטיפול ממושך. מרכיבים אישיותיים טמורים לקבל מענה בתהליך של פסיכותרפיה כשתרופות רלוונטיות בעיתות משבר חרדתי או דיכאוני

האם כדאי להמשיך התרופה ולברטרין אני משתמשת בכדור זה חודשיים וחצי ללא שינוי ניכר?

מה היתה סיבת המתן ובאיזה מינון אתה משתמש?

שלום. נתנו לאבא שלי במרפאת כאב את הכדור ליריקה. הוא לקח אותו במשך חודשיים וזה לא עזר לו אז הוא החליט להפסיק אותו. הןא הפסיק אותו כנראה לא נכון(יום כן יום לא) וכנראה הופיעו לו תסמינים של גמילה. כבר כמה ימים אין לו תיאבון ויש לו בחילות והרגשה לא נעימה, מה אפשר לעשות? או פשוט לחכות?

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה הייתי ממליץ להמתין

אני בת 60 נוטלת לוסטראל כשבע שנים בעקבות משבר של פרידה. כמה שנים שמצב רוחי בסדר אבל המשכתי לקחת רק חצי כדור כי הרגשתי עם זה טוב אני ישנה בצהרים דבר שמאוד חשוב לי.כשניסיתי בהדרגה להפסיק זה פגם לי בשינה .איך בכל זאת נגמלים .

לקריאה נוספת והעמקה

המושג גמילה אינו מתאים לתהליך המתואר, כיוון שאין התמכרות לתכשירים נוגדי דיכאון. ההחלטה על הפסקת תרופה היא קריטית ומחייבת מעקב רפואי וקבלת החלטה משותפת עם הרופא המטפל.

מה שמספרים הרופאים שאין בעיה להגמל הוא לא נכון. מנסיון אוכל להגיד שיש בעיה קשה להגמל מכדורים אלו. אולי אם תורידי כל פעם מילמטר מהכדור במשך חודשים ארוכים תצליחי.

שלום , נרשם לי קסנקס xr 1 מג. לעומת ההשפעה של אלפרליד 0.25 , ההשפעה קטנה ולא מורגשת. האם מותר לקחת 2 כדורים בבת אחת, כלומר 2 מג ? או לשלב אלפרליד יחד עם זה? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

קסנקס XR היהו קסנקס בשיחרורו מושהה ומשך השפעתו ארוכה יותר. איני יודע מדוע נירשמה לך התרופה מלכתחילה ולכן איני יכול להמליץ על לקיחתה. אין היגיון בשילוב של מספר תכשירי קסנקס ולכן כדאי לחזור לרופא המטפל על מנת לדון במינון המתאים לצרכיך

שלום רב הפסיכיאטר רשם לי סרקוול 1/4 כדור לטיפול בחרדה. ראיתי שזה כדור אנטי פסיכוטי. האם כדור זה ניתן גם לחרדה? האם לוקחים אותו באופן נקודתי או ברצף? כיצד הוא משפיע? האם הוא מרגיע כמו כדור הרגעה או גורם לישנוניות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לענות ללא פרטים נוספים. לסרוקאל מינונים רבים כך שלא ברור מהו מינון הטיפול שניתן. סרוקאל הוא אכן תרופה אנטיפסיכוטית אולם ההתוויה התרחבה עם הזמן והוא ניתן גם במצבי דיכאון או בחרדה בעוצמה ניכרת. אין מדובר בתרופת הרגעה כך ששימוש ספורדי בד"כ אינו יעיל אלא טיפול ממושך

מדובר על סרקוול 25 מ"ג.

כלומר רבע כדור של 25 מ"ג?
מדובר במינון קטן ביותר שלא ברור האם ניתן לשם העלאתו בהמשך או שמא כוונה היתה להשתמש בו במקום תכשיר הרגעתי אחר. בכל מקרה כדאי לפנות בשאלות אלה לרופא שרשם את המירשם

22/01/2018 | מאת: מיטל

שלום, הפסיכאטרית רשמה לי כדור חדש בשם lasea. שאלתי היא ,האם יש לכך יעילות כלשהי? מאחר ותרופות כמו סרוקסט וכו' לא עזרו לי, האם תרופה כמו זו תוכל להועיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתכשיר המבוסס על שמן לבנדר. יש מספר מחקרים המראים השפעה חיובית על הפרעת חרדה, יחד עם זאת ככל הנראה האפקטיביות פחותה מתכשירים נוגדי חרדה כמו תכשירים מקבוצת הSSRIS שסרקוסט נמנה עליהם

19/01/2018 | מאת: דיויד

שלום ד"ר, בעבר כתוספת לאסטו לקחתי מינון נמוך (רבע כדור של 30 ) של מירו ומה שקרה שזה גרם לי לעייפות קיצונית מאד ולתחושת ריחוף מסויימת. התחושות לא עברו גם אחרי חודש לכן הטיפול הופסק. קראתי איפשהו שמינון גבוה של מירו דווקא לא עושה את התופעות הללו. השאלה שלי היא האם מינון גבוה פחות מעייף ממינון נמוך (אך עדיין מעייף) או שממש ניטרלי/אף מעורר. הבהרה: מירו כתרופה יחידה הפעם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיוק ההפך יש קשר ישיר בין מינון המירו לבין הופעת עייפות כתופעת לוואי. חשוב לציין שאם העייפות היא חלק מתסמיני הדיכאון הרי בהחלט ייתכן ששימוש במירו כנוגד דיכאון יוביל לנסיגת התסמינים כולל תחושת העייפות

לאחר חמש שנות זוגיות שבהם חלק גדול מהזמן לא הייתי איתה נפרדתי סופית מחברה שלי אני נראה טוב ותמיד אמרו לי שאני יכול להשיג יותר טוב ממנה אבל היה לי טוב איתה ועדיין תמיד הסתכלתי על דברים גרועים בה היה לי קשה להיפרד ממנה היא אהבה אותי כמו שאף אחת לא אהבה את אחד אף פעם בכל זאת ראיתי בה את הגרוע שיש אני מאובחן בocd ומה שהשפיע עליי בדיעבד אני יודע זה rocd לאחר שנפרדנו עברתי תקופה קשה בלי שום קשר לפרידה הייתי צריך מישו ועדיין לא רציתי לחזור אליה כי ידעתי תמיד שזה לא זה עבר זמן והיא כבר עם מישהו אחר לחזור להיות כבר בלתי אפשרי אני כרגע בוחן אותה וקולע כמה פספסתי היא נראית לי טוב פתאום ואני כמעט לא זוכר את הרע שהיה לנו ביחד לא ידעתי על האבחנה שהייתה לי עד שקראתי על זה הרבה זמן אחרי שנפרדנו וקלטתי שעשיתי טעות שלא תמיד הסתכלתי על הדברים הטובים בה אני נשבר מבפנים היום ומצטער על מה שעשיתי אולי היא באמת הייתה האחת שלי ואני איבדתי את זה אני רואה שטוב לה ואני לא יכול לשחזר את הטוב שהיא לי איתה למרות שידעתי שזה יפסיק בקרוב והטוב הזה לא יישאר לעד המחשבה שלי עליה מכניסה אותי לדיכאון עמוק וניסיתי הרבה סוגי כדורים עכשיו הפסקתי בגלל תופעות לוואי איומות שקרו לי בבקשה תסביר לי שזה לא באמת פספוס שלי ורק האבחנה שלי לפי מה שקראתי היא שגורמת לזה אני במצב רע תעזור לי בבקשה הרי לפניי שידעתי שיש לה מישהו בכלל לא הפריע לי מה איתה וגם שהיינו ביחד לא אהבתי אותה והייתי עם אחרות כמו איזה סמרטוט עכשיו אני הסמרטוט אבל סבלתי מספיק אני חושב אפילו כבר להתאבד רק שיפסיקו לי המחשבות מה פתאום נתפסת עליה אולי בגלל שהיא עם מישהו אחר זה מונע ממני להמשיך לחיות בבקשה עזרה

לקריאה נוספת והעמקה

פרידה יכולה לעורר תהליך של התאבלות על כל המשתמע מכך. מהתאור שלך נראה כי התהליך חרג ממה שניתן לצפות מתהליך של אבל תקין ומתקיימים בו תסמינים כפיתיים ודיכאוניים. יש צורך בהערכה מקיפה על מנת לבנות תוכנית טיפולית התואמת את צרכיך. מציע לך לפנות ללא היסוס לפסיכיאטר למרות הניסיונות הקודמים בשימוש בתרופות נוגדות דיכאון.

תודה דוקטור על התגובה אבל יכול להיות שהכל קורה לי בגלל הדיכאון כי ברגע שאני מרגיש טוב והמצב רוח עולה אני שוכח ממנה ופתאום שאני במצב רוח ירוד ודיכאון הכל שוב חוזר לי אז אולי הכל בראש שלי

שלום, לוקחת לאחרונה לחרדה כללית קלונקס . עם הזמן למרות שלא לוקחת כל יום, ההשפעה שלו יורדת. שאלתי - מה ניתן לעשות כדי שהשפעת כדורי הרגעה לא תרד? האם צריך להחליף בין כדורי הרגעה מסוגים שונים ,על מנת לשמור את האפקט? מכיוון שבסופו של דבר אשאר ללא כדור הרגעה שיעזור לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית צריך לזכור ששימוש בתרופות הרגעה אינו פתרון לטיפול בחרדות, בודאי לא לאורך זמן. לתרופות הרגעה כמו קלונקס יש להוביל לסבילותו ולירידת ההשפעה עם הזמן. בונוסף קיימת סכנת התמכרות כמו גם פגיעה באורינטציה ובשיווי המשקל. על מנת לטפל טיפול מניעתי יש צורך, לאחר הערכה מדוקדקת בטיפול נוגד חרדה

היי , אני בן 25, וסובל בחודשים האחרונים בעליות וירידות חדות במצבי הרוח. בשבוע האחרון המצב התדרדר עד כדי כך שאני מרגיש שהמוח מעורפל וכמעט ולא מצליח לנהל שיחה עם אחרים (לא מצליח להתפקס). כמו כן יש לי כאבים בחזה, תפקוד לקוי של מערכת העיכול כאבי שרירים ועוד. אני מטופל אצל פסיכולוג מזה שבועיים, אך הוא לא כלכך עוזר.. מה עלי לעשות ולמי לפנות כדי להקל על המצב? האם כדאי לעשות בדיקת איזון הורמונאלי?

לקריאה נוספת והעמקה

על פי התיאור נראה כי קיימת אפשרות סבירה לתסמיני דיכאון וחרדה. מציע לפנות להערכה פסיכיאטרית על מנת לשקול שילוב של טיפול תרופתי עם הטיפולי הפסיכולוגי

15/05/2017 | מאת: סיגל

שלום, האם יש הסבר פיזיולוגי למצבי דיכאון שמחמירים דווקא באביב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגל. לדיכאון יש מאפיינים עונתיים הקשורים ככל הנראה לאורך היממה ולחשיפה לאור. תקופות מעבר הן רגישות ביותר אם כי דוקא בתקופת הקיץ אנחנו צופים עלייה משמעותית בשיעורי הדחק.

15/05/2017 | מאת: חנה

אני סובלת מדכאון אשר מונע ממני ללכת לעבודה ואין חשק לטיולים..התחלתי ציפרלקס ועזר אח"כ כשנה היתה עוד נפילה וטופלתי בפאקסט אשר אח"כ הרופא החליף לציפרלקב ומירו בלילה...היתה עליה במצב רוח כחודשיים וחזרתי לעבודה ואחר חודשיים שוב חזרתי לדכאון הציפרלקס לא עזר וכיום מלפני 4 ימים אני נוטלת ברנטלקס 20 מלגרם וולבוטרין 150 ...האם זה נכון ומתי יתחיל להשפיע? והאם מה שקראתי על טיפול בקסדה עוזר? נא תשובתכם ואהיה אסירת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שילובי תרופות מודקים במצב של דיכאון עמיד לטיפול. במקרה שלך הטיפול אמנם מרחיב את תחום ההשפעה על המתווכים העיצביים אך לא ברור לי מדוע נבחרו דווקא שתי התרופות הללו במשולב. הקסדה יכולה להיות יעילה במצבי דיכאון אם כי יעילותה מוגבלתץ עדיף לבצע הערכה פסיכיאטרית מקיפה על מנת לבחון מחדש את ההיסטוריה התרופתית שלך אל מול האבחנה

09/05/2017 | מאת: דני

1) האם קיים הבדל מהותי מבחינת השפעה בין הציפרלקס לציפראמיל? יכול להיות שהציפרלקס ישפיע בצורה טובה יותר על חרדה? 2) האם 40 מ"ג ציפרמאיל = 40 מ"ג ציפרלקס, במידה ולא , מה היחס הנכון בינהם? 3) במידה ואני עובר מציפרמאיל לציפרלקס(בהמלצת הרופא המטפל) האם ההמלצה שלך היא שניתן לעבור ישר? או שקודם כל צריך לרדת במינון של הציפרמאיל במשך כמה ימים ואז להתחיל עם מינון נמוך של ציפרלקס עד שמגיעים למינון המקסימילי? 4) האם יכול להיות להיות לי תופעות לוואי חדשות במעבר לציפרלקס? (אני לוקח כבר כמה שנים ציפראמיל והגוף התרגל)? או שמכיוון שמדובר על אותו חומר פעיל ,אז אין חשש לתופעות לוואי חדשות? 5) האם ידוע לך מה עלות הציפרלקס ב-"כללית"?

לקריאה נוספת והעמקה

ציפרקלס נמכר במסגרת הביטוחים המשלימים. צפרקלס וציפרמיל הן תרופות קרובות שכן מדובר המולקולה דומה. ציפרלקס שהינו התכשיר החדש יותר מביניהם מכיל איזומר מסויים של ציטלופרםשהיא המולקולה הפעילה ועל פניו עם פרופיל תופעו לואי טוב יותר. יחד עם זאת איני רואה היגיון של ממש לעבור בין שני תכשירים אלה. 10 מ"ג ציפרלקס קרוב ל20 מ"ג ציפרמיל

היי, אני לא מבין מה נסגר חד משמעית עם המלצה של פסיכיאטר במצב של פוסט טראומה, כל אחד יכול להמליץ? אני שומע מפסיכיאטרים שהם לא מתעסקים בזה וזה מקובל, אבל יש את אלו שאומרים שאין להם הסמכה(סמכות) או שפסיכיאטר לא רשאי זה מבלבל אותי, כי היה זכור לי שכל פסיכיאטר מומחה רשאי לתת המלצה לגראס רפואי ועדיין יש חלק שטוענים ככה מהפסיכיאטרים אבל חלק שני שטוען כמו שאמרתי שאין להם הסמכה לזה ומשרד הבריאות בוחר מטעמם מי, מה נכון באמת ומאיפה אדע לאיזה פסיכיאטר ללכת כי אני פוסט טראומתי ומאיפה אשיג רשימת פסיכיאטרים?

כל פסיכיאטר יכול להמליץ על מתן קנביס להפרעה פוסט טראומטית. ההחלטה הסופית בידי משרד הבריאות

שלום רב. הבנתי שיש התווית נגד לשימוש בקנאביס רפואי בפוסט טראומה שהגיעה למצב פסיכוטי זמני. שאלתי היא האם יש מקרים חריגים בהם מאשרים שימוש בקנאביס רפואי גם אחר משבר פסיכוטי?ומה עמדתך בנושא? תודה

פסיכוזה מהווה בדרך כלל התווית נגד למתן קנביס. חשוב לזכור כי קנביס בהחלט יכול לעורר מצבים פסיכוטיים ולכן מדובר בסיכון מסויים

שלום רב ! רופא רשם לי סימבלטה 30 מיל בבוקר כדור אחד נגד כאבים כרוניים בחיץ הנקבים (תסמונת האגן הדואב) כרגע אני בתחילת הטיפול ללא שיפור בינתיים , השאלה שלי היא שאני נוטה פעם בשבוע לעשן קנאביס בערב , האם זה יהיה בעייתי , אני שותה תכדור ומתכנן לעשן 10 שעות אחרי . ומה לגבי כוסית או 2 של וויסקי פעם בשבוע במצב שלי ? תודה מראש !)

למה אתה לא עונה לי ?????

שלום דוקטור מה אתה חושב על קנאביס רפואי לטיפול בפוסט טראומה(דיכאון נלווה לפוסט טראומה) אחרי שכל טיפול תרופתי/התערבות פסיכולוגית לא הביאה להטבה הרצויה? האם אתה תומך ובעד או נגד, מה תוכל לציין ולהוסיף? מה הסיכונים תחת השגחה רפואית וטיפול בטוח, יש המון מידע ברשת ומאמרים לטוב ולרע, חלקם בעד וחלקם נגד

לקריאה נוספת והעמקה

פוסט טראומה הינה ההתוויה הפסיכיאטרית היחידה שנותרה המצדיקה קנביס. תחת פיקוח יכולה להיות יעילה

07/04/2017 | מאת: מיטל

שלום, איזה תרופה יכולה להחליף מירו לצורך טיפול בדכאון מלווה בהפרעת שינה- ואינה גורם לעליה ברמת השומנים בגוף (שבגללה אני נאלצת להחליפה)? האם טרזודיל (באיזה מינון מינימלי?) או שיש אפשרויות אחרות מוצלחות יותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. צריך לזכור שהפרעת שינה הינה חלק מתסמיני הדיכאון ואמורה לחלוף עם חלוף תסמיני הדיכאון. לכן כעיקרון אין צורך בתרופה בעלת פוטנציאל "מיישן" בונסרין וטרזודיל הינם תרופות נוגדות דיכאון בעלות אפקט מיישן שכזה שיכולים להוות תחיליף למירו. אין תיאור חד משמעי על עליה של שומנים בדם כתוצאה מנטילת נוגדי דיכאון אם כי יש עלייה משמעותית בתיאבון כתוצאה מרוב התכשירים הללו.

רציתי לברר מחקרית את יעילות הבדיקה הגנטית לאחר שנתיים .. כי עלותה יקרה. בנוסף לגבי הקסדה מה יעילותה נגד דיכאון חרדה חוסר שינה לאשה המטופלת בתרופות רבות ובמצב לא טוב כעת תודה

26/03/2017 | מאת: ירון

לאיזה מבין התרופות את יותר מתחברת ומעריכה? אם ניסיתי סרוקסט זה מיותר לנסות פרוזאק? מצבי הוא דיכאון עמיד ניסיתי סרוקסט,פבוקסיל,ציפרלקס אפקסור אנאפרניל כדאי לנסות מירו או בכלל סימבלטה או לחזור לSSRI ולנסות תרופות אחרות או שאין טעם

לקריאה נוספת והעמקה

אני רואה שהתנסית במספר רב של תכשירים ממנגנוני פעולה שונים. יחד עם זאת לא ציינת מינונים ומשכי טיפול ואלה מאוד קריטיים בקביעת יעילות התרופה. סרוקסט, פרוזק, פבוקסיל, ציפרלקס הם ממשפחת הSSRI'S ופעילותן דומה אם כי האפקטיביות נקבעת בסופו של דבר לאחר התנסות למשך תקופה ובמינון מתאימים

אם לא מתחשבים במחיר למה כדאי לפנות לטיפול בקשב וריכוז מהשתיים התלבטות בין ויויאנס לאטנד בלי להתחשב במחיר ועד כמה ויויאנס רחוק מריטלין כי יש כאלו שאומרים שאין בכלל הבדל בין ויויאנס לריטלין

שני התכשירים הם ממשפחת האמפטמינים בניגוד לריטלין שהוא מתיל פנידט. בכל מקרה מדובר בחומרים מעוררים שבנקודת הקצה פעילותן די דומה. איני רואה יתרון של תכשיר זה על פני משנהו. מה שיכריע בסופו של דבר זה האפקטיביות ותופעות הלוואי ואלה בסופו של דבר יכולים להמדד ברמת הפרט.

שלום וברכה אני מקבל קצבת נכות 40% רפואי ו100% אי כושר כבר 3 שנים. כל פעם מאריכים לי בשנה והיו לי כבר שלוש ועדות. עוד חודשיים יש לי שוב ועדה, אך הפעם ביקשו ממני רק לשלוח מסמכים ולא זימנו אותי למפגש. מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הנראה לבחון מחדש את הזכאות לאור הקביעות במצבך הגופני והנפשי. בהחלט יתכן כי הפעם יכירו לך את הנכות לצמיתות

21/03/2017 | מאת: לירון

היי מתי עושים שימוש בתרופות ממשפחת MAO כלומר תרופות מהדורות הישנים ביותר? אני סובלת מדיכאון עמיד ומיציתי המון תרופות מכל המשפחות ולא הרגשתי הטבה או שיפור ואני מתפלאת שלא מציעים לי את התרופות מהמשפחה הנ"ל, רציתי לשאול למה לא ממהרים במקרה שלי לתת הזמדנות גם לתרופות יותר ישנות, ברור לי שיש יותר תופעות לוואי אבל מצד שני יש תופעות לוואי אחרות כלומר הסבל שלי הוא תופעת לוואי, מתי הולכים לתרופות מהמשפחה הזאת ובאיזה מצבים עושים בהם שימוש?

לקריאה נוספת והעמקה

היעילות של התרופות הישנות דומה לאילה של התרופות החדשות. יחד עם זה קשה לנבא תמיד השפעה של התרופה ברמת הפרט. במצבים של דיכאון עמיד יש מקום לחזור לתרופות ישנות שלא נוסו בעבר או לשלב תכשירים כולל תרופות נוגדות פסיכוזה במינונים נמוכים

כאשר מדובר בדיכאון עמיד והתרופות לא עוזרות, קראתי על המון מידע באינטרנט הכולל מחקרים שמוסיפים לתגבור התרופה האנטי דיכאונית פרוביג'יל-מודפיניל גם כדי לתגבר את התרופה הראשונה מעבר לאריפליי וגם כדי להלחם בעייפות והתשישות וחוסר האנרגיה שמלווים את הדיכאון, מי שלא יודע מדובר בתרופה מוצלחת מאוד ויקרה, שאלתי בעניין היא האם ניתן להשתמש בתכשיר אחר שעושה פעולה דומה או אותו אופן פעולה ובעל מנגנון השפעה דומה ממשפחת הממריצים כדוגמת: אדרל, אטנט, ויויאנס וככה לקבל אפקט דומה ובכך גם לחסוך כמה מאות שקלים?