פורום דיכאון וכאב

הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים.

בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד.

הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1509 הודעות
1166 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

13/06/2019 | 16:50 | מאת: מאיר

היי, בשבועות האחרונים אני נוטל לוריוון כדיי להירדם, הרופא רשם לי ואבן לאחר שלא הצלחתי לישון עם הלוריוון. חוסר השינה הינו עקב מחשבות וחרדה כנראה. אני לוקח ואבן כדיי לישון אך במהלך היום במידה ואני מרגיש לחץ אני לוקח לוריוון . האם זה בסדר או שעדיף לקחת רק כדור אחד גם ללילה וגם להרגעה במהלך היום? (מציין כי אני בדיוק מתחיל טיפול ציפרלקס)

13/06/2019 | 11:02 | מאת: מאיר

שלום דוקטור, לפני כ 3 שבועות קיבלתי התקף חרדה שמאז אני סבלתי מחרדות ודיכאון, לאחר ההתקף הלכתי לרופאת משפחה מכיוון שחשבתי שמדובר באירוע לבבי, עשיתי בדיקות שגילו שאין לי כלום וישר היא הביאה לי ציפרלקס. למען האמת אני פוחד מהשבוע הראשון איתו מכיוון שחלק מתופעות הלוואי הן הגברת החרדה לפעמים. התחלתי לקחת במקום תוסף שנקרא בי פוזיטיב שבו יש אשווגנדה וזעפרן רפואי שאמור לספק את אותה תחושה. בנוסף אני עושה ספורט ודיקור סיני ואפילו התחתי טיפול פסיכולוגי. תוך 3 שבועות המצב השתפר מאוד, אני יוצא מהבית, חזרתי לעבוד ואורח החיים השתפר. אך עדיין איני מרוכז ולפעמים נכנסות לי חרדות ומחשבות טורדניות שלא קל לי להסיט. החלטתי שאני כן רוצה לתת לציפרלקס צ'אנס, ורציתי לשאול האם זה בסדר שאני אקח את הציפרלקס ייחס עם תוסף התזונה בי פוזיטיב לפחות בהתחלה מכיוון שאני חושש להפסיק אותו. והאם זה בסדר שאם תהיה לי כלשהי התקף חרדה אקח ואבן במהלך היום כדיי להרגע. תודה רבה מראש.

10/06/2019 | 21:14 | מאת: רון

שלום ד"ר.אני מטופל בסימבלטה בשל דיכאון וחרדה.כאשר יש התקף חרדה חזק מידי פעם אני לוקח נקודי 0.5 מ"ג קלונקס. זה עוזר אך משום מה, כשבוע לאחר מכן יש לי תופעות כמו וירוס: חולשה,בחילה,התגברות של חרדות וחוסר יכולת לחשוב בבהירות.האם תסמינים אלו הם נובעים כיון שקלונקס הוא כדור ממכר מאוד והמוח לאחר "מגע" עימו, מחפש אותו ממש כמו סם קשה?

07/06/2019 | 18:14 | מאת: בחור 28

שלום דר, נטלתי במשך כ5 שנים ציפרלקס.עזר. הפסקתי וכשנסיתי לחזןר, עשה לי תופעות לוואי מאד קשות עד כדי תסריטים נוראיים. הפסקתי וכרגע אני 5 חודשים עם פרוזק. ישנו שיפור קל. התחלתי עם כדור וכרגע אני עם 3 כדורים ביום. האבחנה דכאון חרדה וocd. אני מרגיש הקלה מסןיימת בocd אבל התגברות של הדכאון. אחת לשבוע יש לי יום וחצי של דאון והתקפי חרדה וזה נמאס עלי.מרגיש עייף נפשית. אני נוטל 3 כדורים כבר חודש ושבוע. יכולה להיות באמת הקלה מתישהו?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכול עדין להיות שיפור. מציע לפנות לפסיכיאטרי המטפל על מנת לשקול שינוי בתוכנית הטיפול כמו תוספת של תכשיר נוסף להגברת היעילות של הטיפול

02/06/2019 | 22:49 | מאת: אייל

רציתי לשאול עד איזה מינון אפשרי ליטול פרוזק?? בנוסף ...מתי ליטול אותו ? בערב אפשרי??? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/06/2019 | 18:15 | מאת: אני28

אני נוטל 3 כדורים לפני השינה.

מה השאלה?

שלום אייל. אין ביכולתי להשיב על מלוא השאלה ללא פרטים נוספים. מינון גבוההה של פרוזק/פריזמה יכול להינתן לאבחנה כמו הפרעה כפייתית לדוגמא בד"כ טווח המינונים להפרעות כמו דיכאון או חרדה מגיע ל40 מ"ג. ההמלצה על פי רוב היא לנטילה בבוקר אחרי האוכל, אולם יש כאלה שדווקא מעדיפים נטילה בערב כאשר מופיעה עייפות כתופעת לוואי

31/05/2019 | 13:33 | מאת: ימית

הי, רציתי לשאול לגבי בעיה שיש לי לבלוע כדורים. בעקבות תקיפה מינית שעברתי , אני פוחדת לבלוע כדורים גדולים , יש לי פחד להחנק. הטיפול התרופתי שלי כרגע 75 מג אנאפרניל ו- 100 מג לוסטרל השאלה שלי אם אפשר לחצות את הכדורים ולא לבלוע אותם שלמים בעקבות הפחד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ימית. אין שום מניעה מליטול את הכדורים חתוכים או גרוסים

31/05/2019 | 00:33 | מאת: אוהד

שלום, התייעצתי עם הפסיכיאטר שלי לגבי העניין הזה, אבל אין לו תשובה חד משמעית ולכן אשמח לקבל חוות לדעת נוספת. אני בן 30, מטופל בכדורים רק 10 חודשים. האבחנות שלי : דיסתמיה , התקפי חרדה ופאניקה , ocd . ב-10 חודשים האחרונים לוקח ציפרלקס 20 מ״ג , זה עוזר , אבל לא מספיק (יש בעיקר בעיות עם השינה). ניסיתי במשך 3 חודשים לשלב למיקטל עם הציפרלקס, הגעתי בהדרגה עד למינון מקסימלי של 100 מג, פעמיים ביום.. הלמיקטל גרם לי לתופעות לוואי (כאבי ראש, התקפי בכי, חוסר שקט , הגביר לי את החרדות , הגביר את הבעיות שינה ). כנ״ל במשך 3 חודשים ניסיתי לשלב לסיאה עם הציפרלקס וגם היו תופעות לוואי לא טובות. כאשר ניסיתי במשך יומיים לרדת מ-20 מג ציפרלקס, לקחת רק 10 מג ביום , קיבלתי התקף חרדה קשה, לקח לי להרגע 5 שעות, לכן הבנתי שהציפרלקס עוזר לי. במשך השנה האחרונה ניסיתי מגוון רחב של כדורי הרגעה / שינה , חלק עזרו לחודש-חודשיים והפסיקו לעבוד, חלק עשו לי רע מאוד. להלן הכדורים: סטילנוקס, טרזודיל, פנרגן, קלונקס, אסיוול, לוריוון. הכדורים הללו לא עוזרים לי להרגע/לישון. מה שכרגע עוזר לי להרדם ולישון טוב: 2 כדורים של בונדורמין וחצי כדור מירו (לפעמים כדור שלם). זה מה שעוזר לי בחודש האחרון להרדם ולישון טוב. הפסיכיאטר אומר שאולי עדיף בשביל השינה לקחת רבע כדור איטומין. אני מאוד פוחד מאיטומין, בעיקר כי מספר חברים שלקחו את הכדור במינונים נמוכים אמרו לי שהוא גורם לתופעות לוואי קשות. השאלה שלי, מה עדיף - 2 כדורים של בונדרומין וחצי כדור מירו או רבע כדור איטומין? או בכלל יש לך המלצה לכדור אחר בשביל להרדם ולישון טוב? אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוהד. לא הייתי מבסס את הטיפול שלך על כדורי הרגעה או כדורי שינה. ייתכן ויש מקום להעלות מירו לכדור שלם או לחליפין שילוב של הטיפול הקיים עם מינון נמוך של סרוקאל.

24/05/2019 | 00:35 | מאת: עודד

הי ד ר. 1. האם אתה מבצע נכון להיום עירוי קטמין? קראתי על כך מאות שעות 2. מתי להערכתך ייכנס ה s-ketamine לטיפול בדיכאון בישראל? תודה עודד 0549991551

לקריאה נוספת והעמקה

אין עדין תאריך לכניסת התכשיר. בכל מקרה ההתוויות יהיו רק לדיכאון עמיד. מניח שהנושא יוסדר בקרוב

19/05/2019 | 11:33 | מאת: אייל

אני נוטל סרוקסט 40 מ"ג 12 שבועות עם שיפור חלקי בחרדות. האם מנסיונך יכול להיות מצב ש40 מ"ג זה מינון גבוה עבור מישהו ומה שהוא מרגיש זה בגלל הכדור במינון הזה ואם נוריד מינון ל30 מ"ג ארגיש יותר טוב ויהי שיפור מלא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אייל. בד"כ מגיעים למינון 40 לאחר שמינון נמוך יותר לא השפיע בצורה מיטבית. במצב זה אין היגיון לרדת במינון, לעיתים ההפך הוא הנכון ויש להעלות או לשקול החלפת התרופה .

12/05/2019 | 14:48 | מאת: ניר

שלום ד"ר, בת זוגתי מטופלת בקנאביס רפואי עקב כאבים כרוניים. בת זוגתי סובלת גם ככל הנראה מדיכאון מתמשך (עדיין לא אובחנה) הבא לידי ביטוי במצב רוח ירוד כמעט תמיד משך שנתיים, שוקלת לבקש מרופאת המשפחה שלה אישור ללקיחת ציפרלקס נגד הדיכאון. יש אפשרות לשלב בין קנאביס לציפרלקס או שאלו תרופות שפוגמות אחת בהשפעה של השנייה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כעיקרון אינה כל מניעה לשלב

25/04/2019 | 10:02 | מאת: עדי

רופאת המשפחה נתנה לי לקחת ל 30 יום דולוקסיטן 30 בגלל עודף מחשבות והתעסקות עודפת ומחשבות שלא מפסיקות על בעיות הגב שיש לי וגם לכאבים. מתי לקחת? היום אני לוקח בערב וזה רק כדור שני (פוחד מהתופעות לוואי )במהלך היום אני נוהג ועובד פיזי. בבוקר שאני קם יש לי שלשולים (כתוב דבקה על עצירות), תחושה שכל פעם שאני מפהק יש הרגשה מוזרה שבא להקיא ועייפות. זה תקין? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

העדפה היא נטילה בבוקר. יתכנו תופעות לוואי בשבועיים הראשונים. הן צפויות לחלוף לאחר מכן

23/04/2019 | 22:56 | מאת: אורי

שלום רב. שנים אני לוקח ויפקס XR במינון 150 מ"ג בגלל חרדה כללית ודיכאון קל. הטיפול עזר באופן סביר. הרגשתי שיש מקום לשיפור ולכן העלתי את המינון ל-225 מ"ג משך 3 חודשים. עליית המינון לא רק שלא הביאה תועלת אלא גרמה לעצבנות רבה ותחושה כללית של עילפון. ירדתי חזרה ל-150 מ"ג המינון המוכר לי לפני 3 חודשים בציפייה להתייצב ולהרגיש סביר כי שהרגשתי. לצערי אין הדבר כך ואני סובל מהתעצמות בלתי מובנית בחרדות עד ממש התקפי חרדה עזים. האם 3 חודשים הם פרק זמן מספק בו המוח היה אמור להגיע לשיווי משקל כבר?אם כן, הכיצד זה שיש התקפי חרדה? האם במצב בו ישנם התקפי חרדה היית ממליץ להפחית צריכת קפה עד מאוד או אפילו להתנזר בתקופה זו?אשמח מאוד לתשובתך.מועדים לשמחה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלושה חודשים זה זמן סביר להתייצבות. ייתכן והתסמינים המתוארים הם חלק מהפרעת החרדה ולא בהכרח תופעות הלוואי. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל (אם יש כזה). אין ספק הפחתת קופאין ופעילות גופנית יכולה לזרז תהליכי החלמה

18/04/2019 | 10:10 | מאת: אייל

מזה כשבועיים ישן אצל חבר בשביל לקום בוקר בשעה סבירה . משום מה מאוד קשה לי לקום בבוקר . שוחררתי בדיוק לפני כ 3 שבועות . במהלך האישפוז רופא נתן לי להבין שזה לא רק התרופות ושעליי לעבוד על עצמי .כרגע ערב חג והמתחים קצת עולים לי מהלא נודע ושצריך בבית ההורים לתת יד ולעזור גם יש לי את הדירה שלי והחדר . שמחתי לעדכן ואשמח לתגובות . תודה רבה לכם חג שמח ורק טוב .

מקווה שהחג עבר בצורה סבירה

30/03/2019 | 17:04 | מאת: דחוף

אני מגלה ייתר עצבנות חוסר רגשות שהילד נופל או ניפצע חוסר סובלנות בעת בכי חייה עם אימא שלי והיא סוג של לא תורמת רק מאשימה הילדה מרביצה נושכת וזה גורם לי לברוח ולרצות למות האם זה דיכאון כרוני או אי שפיות?

לקריאה נוספת והעמקה

נשלחה תגובה

30/03/2019 | 17:04 | מאת: דחוף

אני מגלה ייתר עצבנות חוסר רגשות שהילד נופל או ניפצע חוסר סובלנות בעת בכי חייה עם אימא שלי והיא סוג של לא תורמת רק מאשימה הילדה מרביצה נושכת וזה גורם לי לברוח ולרצות למות האם זה דיכאון כרוני או אי שפיות?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן. יש לבצע הערכה פסיכיאטרית מלאה. קשה לקבוע מהתיאור המתומצת שלך.

28/03/2019 | 09:03 | מאת: יעל קרביץ

אני נוטלת ציפרלאקס 10 מ"ג מחודש אוגוסט (כ- 8 חודשים) וסובלת מהשמנה עליתי כ- 15 קילו. הבדיקות דם שלי תקינות. האם כדאי להחליף תרופה/מינון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל. עליה במישקל כתוצאה מנטילת ציפרלקס עלולה להוביל לעליה בתאבון ולעליה ממוצעת של 4 קג במישקל. מציע לבצע בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת תריס ולשלב פעילות גופנית. החלפת תרופה צריכה לקחת בחשבון את האפקט המיטיב של התרופה אל מול תופעות הלואי. אלה צריכות להיות נידונות עם המטפל

שלום אני לוקח כבר 8 חודשים ציפרלקס 20 מג, ולפני חודשיים הפסיכיאטר הוסיף לי למיקטל (כרגע אני על מינון 100 מג ביום) ובנוסף לוקח בונדרומין כדי להרדם מדי פעם יש לי כל מיני תופעות לוואי כמו עייפות / בחילות / כאב ראש / ראיה מטושטשת / חוסר חשק לעשות דברים / התקפי בכי / לחצים מוגברים השאלה שלי- האם יש לי אפשרות במשך תקופה כלשהי לנסות לא לקחת את הציפרלקס , ולקחת רק את הלמיקטל ? נניח במשך שבועיים-שלוש לקחת רק למיקטל בלי הציפרלקס ? ואז לראות איך אני מרגיש עם זה.. האם ההרגשה תהיה יותר טובה, פחות תופעות לוואי וכו׳ או שזה מסוכן להפסיק את הציפרלקס ככה במכה והאם יהיה קשה לחזןר לציפרלקס או ששוב ייקח חודש עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוהד. אני יודע מה הי השיקולים להוסיף למיקטל. בד"כ השילוב נועד "לחזק" את השפעת נוגד הדיכאון. באם זה כך אין היגיון להפסיק את הציפרלקס. יתכן ןחלק מהתופעות שאתה מתאר הן תופעות לואי של הלמיקטל, באם הן עדין קיימות ייתכן וכדאי לשקול חלופה של שני התכשירים.

17/03/2019 | 10:08 | מאת: אייל

שלום, בהמשך לשאלתי בעבר לגבי חרדה שחזרה לאחר שנה של נטילת סרוקסט 20 מג.הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל30 מג לשלושה שבועות ואז הועלה המינון ל40 מג. כרגע נוטל 40 מג כשלושה שבועות. מנסיונך מתי אוכל להרגיש הקלה בחרדות? האם צריך לספור שבועות מנטילת 30 מג שזה כבר 6 שבועות או מנטילת 40 מג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אייל. כל העלאה מחייבת המתנה של מספר שבועות. בד"כ לאחר כשבועיים ניתן לבחון אם קיימת מגמת שיפור

שלום רב!! מזה כשבוע נמצא באישפוז פס" ..הרופא הפחית לי מינונים משמעותיים בתרופות וכמובן שאני מאוד מרגיש זאת היטב . האיזון התרופתי אותו אני עובר אינו קל לי בכלל . חש שחזרתי הרבה שנים אחורה וזה מעצבן כי עליי לעבור הכל מחדש . מאידך כבר תקופה ארוכה איני חש בטוב עם מחשבות לא ממש טובות בראש . החרדות גם התגברו . מלווה בחשיבה אובדנית דיפוסית כך הגדירה הרופאה המטפלת בי מזה כ 3 שנים .. אשמח מאוד לקבל הסבר על המונח הזה .מה שאיני יודע מדוע היא לא ""עושה "" את האיזון התרופתי איתה למה לאישפוז ? אני חש שזה הולך להיות ארוך האישפוז הזה .. כעת אני בדירה ותיכף אמור לחזור למחלקה .. אסיים ששמחתי לחלוק איתכם מה שקורה איתי . ואשמח לתגובות . תודה ושבת שלום

מדוע התאשפזת? ממה אתה סובל ?

שלום. ראשית מאחל לך החלמה מהירה. הפורום הזה נועד לנושא ספציפי

07/03/2019 | 13:03 | מאת: מיכל

שלום, האם התרופה שמורכבת מקטמין תוכל לעזור גם למצבי חרדה עם דכאון נלווה?

לקריאה נוספת והעמקה

אס- קטמין הוא מוצר חדש שעדין לא נכנס לארץ אך צפוי להגיע בקרוב כמשאף. ההתוויה היא דיכאון שעמיד לטיפול ולא חרדה

עקב חרדה שחזרה בזמן טיפול בסרוקסט 20 מ"ג ליום, הועלה המינון ל40 מ"ג ביום. אני כבר שבוע על המינון המוגבר ומרגיש התגברות בחרדה, ואם לפרט אני מרגיש שהחרדה מתגברת שעה-שעתיים אחרי נטילת בכדורים בבוקר האם התופעה מוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שבוע ימים הוא פרק זמן קצר כדי לקבוע יעילות. יחד עם זאת עליה מ20 ל40 היא חדה מידי. בד"כ כדאי להעלות בקפיצות של 10 מ"ג

20/02/2019 | 21:55 | מאת: שואל

שלום. אני סובל תחת טיפול תרופתי מהתקפי חרדה אשר גורמים להתעצמות חרדה ודיכאון. לאור ניסיון בתרופות ופגיעה תפקודתית בכל תחומי החיים ארצה לשאול האם לדעתך טיפול במסגרת אשפוז יום תחת בקרה יום-יומית יכול לסייע לי עד שארגיש מאוזן? או שלדעתך מספיק פסיכיאטר "טוב" כדי לעשות סדר בתרופות. הפסיכיאטר הנוכחי לא מקשיב לי הוא רואה בי אובססיבי ולא רואה שהאובססיה קיימת בגלל שאני לא מרגיש טוב ורוצה להרגיש נינוח ללא חרדות ודיכאון.אודה לעצתך.

לקריאה נוספת והעמקה

מסגרת טיפול יום היא מסגרת אינטנסיבית ללא קשר לאבחנה. אני לא בטוח שאתה נמצא בשלב הזה. ייתכן ופסיכיאטר שישהי זמין עבורך יכול להיות פתרון טוב

19/02/2019 | 14:02 | מאת: אייל

לקחתי 6 שבועות חצי כדור לוריוון ליום (במקביל לסרוקסט). עכשיו הלוריוון הפסיק להשפיע. גם שניסיתי לקחת כדור שלם של לוריוון הוא כבר לא השפיע...למה?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית לא ציינת למה אתה מקבל סרוקסט. יתכן ומינון הסרוקסט לא מספק או שזמן הטיפול אינו מספק. לוריוון היא צתרופה הניתנת לתקופת ביניים עד להשפעה האופטמלית של התרופה העיקרית

18/02/2019 | 21:12 | מאת: מירב

הבן של בן 12 מאובחן עם הפרעה התנהגותית טיקים וקשב מקבל קלוניריט וסטרטרה שלא עוזר הנוירולוג רשם לנו אריפליי עד 5 מג לעלות בהדרגה ותהוריד את הסטרטרה שלא עוזרת. קראתי על התרופה ועל התופעה של השמנה והםרעה של עיוותים שנשארת לתמיד מה הסיכוי של התופאוות האלה והאם התרופה היא זמנית עד שהמצב הנפשי של היחד ירגע ? אשמל למענה כי אנחנו לחוצים מלתת ובנתיים הבית שלנו מתפרק ממלחמות וקשיים של הילד

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית הייתי ממליץ הערכה פסיכיאארית ולא רק נוירלוגית. אריפליי היא תרופה השייכת לקבוצת התרופות נוגדות הפסיכוזה עם התוויה רחבה יותר. דוקא מבחינת תופעת הלואי של השמנה היא לא מהתרופות שגורמות לעליה במישקל. הכוונה לטיםפול קבוע לאור הכישלון בתכשירים להפרעת קשב. מקרה מורכב כשלכם אינו יכול להסתפק במענה בפורום אלא מחייב פגישה מעמיקה

21/02/2019 | 10:32 | מאת: התחלה של אריפליי

מה לגבי התופעה של ניוון השרירים שלא ניתן לטיפול מה הסיכוי של זה ?

שלום דר אני סובל מחרדות ואי שקט לאחר תקופה ארוכה של ציפרלקס הוחלט להחליף לי את הטיפול לסרוקסט וזה לא עזר לי למצב אחרי שימוש בחודש נכון להיום הרופאה ממליצה להחליף לסימבלטה מה ההבדל ביניהם והאם הסימבלטה למצב שלי חרדות ואי שקט ודיכאון יכולה לעזור? תודה אסף

לקריאה נוספת והעמקה

הרופאה שלך החליטה למעשה להחיליף קבוצת תרופות מSSRI ל SNRI, דהינו קבוצה בעלת השפעה רחבה יותר שפועל גם על סרוטונין וגם על נורארנלין. מדובר בתרופה נוגדת דיכאון וחרדה ולכן על פניו יש בה את הפוטנציאל לעזור בהפחתת הסימפטומים שתארת

תודה על התשובה ברשותך האם אני יכול להרגיש שינוי כבר בימים הקרובים וכמו כן אם אפשר כמה מילים על הברינטליקס? תודה רבה

שלום עברתי תאונה קשה .כבר 15 16 שנה אני עם בעייה בגבי. אני עם פלטינות בכל הגוף ואני עם בעייה נפשית שאני לא יכול לתאר אותה . קשה לי גם עם המצב רוח אבל אני מיתמודד ישנם תרופות של הנפש וישנם תרופות של הכאבים התרופות של הנפש גם מרחיקות כאבים ושל הכאב אני יודע שבימי ההיסטוריה שלא ידעו כל כך כמו היום על תרופות טיפלו גם באופייטים כך נודע לי מי קריאה ואני יודע תחת ניסיון. שהם באמת מרגיעות לחץ נפשי ואי שקט ודאגות הבעייה שלי היא שבלי טיפול אני לא יכול לשבת אני לא יכול לעמוד ואין לי גם אנרגיה וזה מה שמיסתמן לי כאב עיצבי תיארתי את בעייתי כי פעם כך הרגשתי ואחריי שני לחמתי להשיג רופא טוב ורופאה טובה ופסיכיאטר ששנים אני צמוד אלייו כך הוטב מצבי אפילו שלא נעים להיות מוגבל בתפיסה בנפש בגוף יש חיים וצריך לישמוח עד לא ליפני הרבה זמן טופלתי בעיניין הכאב אבל לא לשביעות רצוני . פשוט חייתי איתו עבדתי איתו . אבל היום אני יכול להניח שהכאב מאחוריי ועם הוא יחזור אני שוב פעם אלחם עם לא עוזר תרופה ספציפית יש עוד הריי ידוע שבכאב יש המון תחומים טיפולים וסוגים שונים של פיתרונות צריך רק לחפש

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על השיתוף. בהצלחה

שלום מה עדיף יותרלחרדות רמוטיב או סורבון?

לקריאה נוספת והעמקה

רמוטיב הינו תכשיר נוגד חרדה. סורבון רשום לטיפול בחרדות אך בדרך כלל משתמשים בו כתוסף לתרופה נוגדת חרדה נוספת כמו תרופות מקובוצת ה ssris

האם הסורבון יכול להחליף אסוויל? והאם יש לה תופעות לוואי? כמו כן האם אתה מכיר תרופה בשם לשיאה? והאם היא יעילה יותר מרמוטיב? תודה רבה

09/02/2019 | 00:40 | מאת: הלל

שלום לקחתי במשך שנתיים ציפרלקס 10 מ"ג בשל חרדה כבר חודש וחצי ללא ציפרלקס, כמובן ירדתי במינון בהדרגה בהמלצת פסיכיאטרית. שאלתי היא מתי מתנקה לגמרי הציפרלקס מהגוף ואין עוד תופעות לוואי? כגון צמרמורת, רגישות יתר, עצבות שכן לא היה קיים לפני לקיחת הציפרלקס.

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה הציפרלקס כבר אינו נמצא במחזור הדם. לעיתתים תועות לוואי של הפסקת הטיפול יכולים להימשך תקופות ארוכות. יחד עם זאת יתכן ומדובר בהופעה מחודשת של תסמיני חרדה, שיצריך דוקא חידוש הטיפול

07/02/2019 | 18:06 | מאת: מבולבל מתשובות עמומותזקוק לתשובות

לפני כ20 שנה, בסוף התיכון עברתי משבר התבגרות- חרדות לבריאות ומוות ומהעתיד המלוות בO.C.D על רקע תלותיות גדולה בהוריי. טופלתי בפקסט ובשיחות ע"י מטפלים פרטיים. במכתב לצבא הפסיכיאטר ציין o.c.d והפרעת אישיות תלותית-נמנעת. לאורך השנים היו מעט מקרים של חרדות (דיכאון תגובתי) וטופלתי בפאקסט במינון נמוך. כיום, לאחר מות הוריי אני מתפקד בעבודה ובבית אך עם קשיי התארגנות-ניהול זמן, ריקנות וקושי בפיתוח יחסי חברות- נמנע מפיתוח קשרי קרבה, כל דבר שיאתגר אותי מלבד עבודה-התנהלות בבית. בשנה וחצי האחרונות פניתי למרפאה צבורית ושם האבחנות היו מאוד לא ברורות, כנראה משום שהתפקוד יחסית גבוה. האם ניתן לבצע הערכה מדוייקת למרות שכיום במצב טוב- שאדע להעריך את מצבי. מי מבצע אבחון אישיותי- כיצד ניתן לדעת אבחנה כמה שיותר מדוייקת אם יש כזה דבר. מבקשותיי מהרופא קבלתי תשובות לא ברורות, דוגמת קויים אישיותיים וכדומה. אשמח לעצתכם/הכוונתכם מבולבל מתשובות עמומות-האם יש דרך לתשובות/הערכה ברורה- האם ניתן להגיע לאבחנה מוחלטת/צופת פני עתיד

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע הערכה פסיכודיאגנוסטית. מדובר בסוללה של איבחונים שנעשית ע"י פסיכולוגים קליניים. מדובר על איבחון מעמיק שיוכל לתת לך מענה לשאלותיך

שלום האם נטילה קבועה של אריפליי (כאוגמנטציה לציפרלקס) עשויה להפחית השפעת ויעילות אטנט שנלקח במקביל עבור קשיי קשב וריכוז? האם זה תלוי במינון האריפליי? בתודה בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא. אריפליי אינו מפחית פעילות ממריצים

05/02/2019 | 18:07 | מאת: דרור

שלום ד"ר. אני סובל מהפרעת חרדה ומטופל בתרופות בהתאם. לפני שלושה חודשים הפסקתי לשתות משקאות קלים אשר הייתי צורך כל יום. מאז אני בתחושת דיכאון. הבנתי שהסוכר הרב במשקאות גרם למוח שלי להיות תלוי או מכור על מנת לייצר דופמין. יש לך עצות כיצד אפשר להגביר עידוד דופמין במוח זאת ללא תרופות? האם צריך להמנע לגמרי מצריכת סוכר כדי שהמוח ילמד לייצר בעצמו דופמין ללא תלות בחומר חיצוני? האם צריכת תוספת טירוזין בכמוסות ידועה כמעודדת יצור דופמין? אשמח מאוד לקבלת מענה.

לקריאה נוספת והעמקה

פעילות גופנית הינה דרך מצויינת להעלות הפרשת דופמין והיא חלק בלתי נפרד מהטיפול ב דיכאון

05/02/2019 | 10:36 | מאת: אייל

שלום, מטופל כבר כמה שנים בסרוקסט לחרדות בריאות ודיכאון נלווה בכמה אפיזודות. הסרוקסט תמיד עזר ובשנה האחרונה נטלתי 20 מ"ג ביום. בחודש האחרון החרדות חזרו ולפני שבוע העלתי בתאום עם הפסיכאטר שלי את הסרוקסט ל30 מ"ג ביום. האם העלאה במינון גרמה לחרדות לחרדות ותופעות הלוואי כמו כאב הראש להתגבר?. מתי ארגיש שיפור בחרדות? או שהסרוקסט כבר לא משפיע עלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אייל. יתכן ןהתופעות שאתה מתאר הינן חלק מתסמיני החרדה. מניח כי בתוך שבועיים צפוי שיפור

03/02/2019 | 12:09 | מאת: אייל

האם נטילה של חצי כדור לוריוון ביום במשך 4 שבועות יכולה ליצור תלות והתמכרות? ואם כן..איך מפסיקים?

לקריאה נוספת והעמקה

בהפרעות חרדה יש לטפל בתכשירים נוגדי חרדה ולא תרופות הרגעה. יחד עם זאת לעיתים משלבים בין השניים לתקופה מוגבלת.במינון המצוין ניתן להפסיקו מיד

01/02/2019 | 08:04 | מאת: רונית

שלום רב, אני ישנה מזה כשנה וחצי כל לילה עם חצי כדור הרגעה מסוג וואבן או לוריוואן. אני בת 50 ובריאה. החצי כדור מקנה לי שינה טובה ולמחרת היום אייני עייפה ומתפקדת טוב. האם יש בכך איזה סיכון? האם ניתן להמשיך וליטול את החצי כדור מדי ערב? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל איני מצדד בתרופות שינה בעיקר לא בגיל המבוגר, עקב הגברת הסיכון לנפילות ו פגיעה קוגניטיבית. מעבר לכך יש סכנה להסתגלות וצורך בהעלאת מינונים עם הזמן. הפרעות שינה לרוב הינן סימפטום למשהו אחר ויש לבררו ולתת לו מענה.

29/01/2019 | 21:02 | מאת: אייל

שלום ד"ר ערד.כאשר מעלים מינון של SNRI ישנה השפעה תוך חודש בממוצע. כאשר מורידים מינון תוך כמה זמן נעלמת השפעת המינון הגבוה ? (ירידה בויפאקס XR מ-225 מ"ג ל-150 מ"ג) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההורדה במינון רלוונטית לגבי אפשרות להופעת תופעות לוואי שיכולה להמשך מספר שבועות. בד"כ בתוך כשבועיים

שלום ד״ר אני לוקח כבר חודשיים ציפרלקס במינון 5 מ״ג בעקבות המלצת נוירולוג לטיפול בסחרחורות. אני מעוניין להפסיק כי המצב השתפר ואין לי סחרחורןת וגם ככה המינון נמוך ואני לא מעוניין בתרופות. אני בריא בד״כ, בן 28, ללא היסטוריה רפואית ובלי דיכאון וחרדה, איך ניתן להפסיק בצורה חכמה ללא תסמיני גמילה? האם ממליץ על יום כן יום לא או בגלל שהמינון נמוך אפשר להפסיק בבת אחת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

במינון כזה אין צורך בתהליך הדרגתי. ניתן להפסיק באם כמובן יש הצדקה קלינית לכך

22/01/2019 | 15:15 | מאת: אייל

שלום לכולם !! אני מזה כחודש התחלתי טיפול פסיכולוגי שיחתי עם מטפל חדש כאמור .. הוא עובד בצורה ממש שונה אבל כן עובדת ויש לו ניסיון של הרבה שנים .. אני חש שיפור במצבי כמובן לא מושלם אך אני שואף מה שיותר גבוהה . העניין הוא שהוא נותן לי ש.ביית לעשות יום ביומו. ואני לעיתים עושה או עושה חלקית .. העניין הוא מה ומי ואיך אני כן אצליח לבצע לפחות 80 % מהמטלות . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שזו סוגיה חשובה לדון בה עם המטפל שלך

22/01/2019 | 23:27 | מאת: אייל

שלום !! איני מבין התשובה אשמח להסבר יותר מפרט ברשותך . תודה

13/01/2019 | 20:22 | מאת: לירוי

שלום דר'.תוכל להסביר קצת לגבי VIEPAX XR ? משווק בקופות בחולים בשתי מינונים: 75 מ"ג ו-150 מ"ג לטיפול בדיכאון וחרדות. האם במינונים אלו הוא בעצם אותו דבר כמו SSRI כלומר עיקר פעילותו במינונים האלו הוא על הסירוטונין ואילו הפעולה המשמעותית על הנוראדרנלין היא ממינון 225 מ"ג ומעלה? רב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה היא רחבת טוווח מעצם השפעתה על שני מתווכים עיצביים נוראפינפרין וסרוטונין. המינון הממוצע האפקטיבי הוא 150- 225 מ"ג

11/01/2019 | 21:45 | מאת: שקי

שלום רב. לאחר טיפול של כמה חודשים עם ציפרלקס ללא השפעה ניכרת (חרדות וocd עקב מוות טראומטי של אבי) בנוסף לחוסר ההשפעה עלייה גדולה מאוד במשקל 11 קילו בחודשים בודדים. הכדור הוחלף למרוניל ממשפחת הטריצקליים ואני מאוד מפחדת לגביו..הבנתי שיש ריבוי תופעות לוואי עם דגש לבעיות לב וכבר ביום השני לכדור מרגישה כאבים ואי נוחות באיזור. האם הוא מסוכן כל כך? יש לציין שאני אישה צעירה בת 24. והאם כשמפסיקים לא נגרם נזק ללב לטווח ארוך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה נענתה

11/01/2019 | 21:45 | מאת: שקי

שלום רב. לאחר טיפול של כמה חודשים עם ציפרלקס ללא השפעה ניכרת (חרדות וocd עקב מוות טראומטי של אבי) בנוסף לחוסר ההשפעה עלייה גדולה מאוד במשקל 11 קילו בחודשים בודדים. הכדור הוחלף למרוניל ממשפחת הטריצקליים ואני מאוד מפחדת לגביו..הבנתי שיש ריבוי תופעות לוואי עם דגש לבעיות לב וכבר ביום השני לכדור מרגישה כאבים ואי נוחות באיזור. האם הוא מסוכן כל כך? יש לציין שאני אישה צעירה בת 24. והאם כשמפסיקים לא נגרם נזק ללב לטווח ארוך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שקי. ראשית השתתפות בצערך על מותו של אביך. לא ברור לי מדוע התקבלה ההחלטה לאחר ניסיון תרופתי אחד לעבור לטריציקלים. יחד עם זאת חשוב לציין כי מדובר בתרופה אפקטיבית. במתן מבוקר לא צפויות תופעות לוואי. מעקב אקג יהיה נחוץ בכל מקרה

06/01/2019 | 00:03 | מאת: דניאל

שלום רב, אני מתעניין בהשפעתה של התרופה ממנטין (ebixa, memox) בהפרעת OCD. התרופה במקור משמשת לדמנציה. ראיתי שישנם מס' מחקרים חיוביים עם פלצבו (2-3) ועוד כמה מחקרים פתוחים ותאורי מקרים (כולל אחד מהארץ). המחקרים לפי מיטב ידיעתי מדברים בעיקר על אוגמנטציה ל-SSRI. אבל לא שוללים יעילות בתור תרופה יחידה. רציתי לשאול אם פסיכיאטרים בפועל בארץ ובעולם משתמשים בממנטין עבור אוסידי והאם לדעתך יהיה פסיכיאטר בארץ שיסכים לרשום את זה? על הנייר, נראה שזו בחירה טובה כיוון שהתרופה נחשבת לבטוחה מאוד וכמעט ללא תופעות לוואי, לעומת האלטרנטיבות (למשל לעומת אנטיפסיכוטיות והתופעות לוואי שלהן כמו הסיכונים לטרדיב דיסקינזיה למרות המינונים הנמוכים

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי התרופה לא נירשמת בארץ להתוויה זו

30/12/2018 | 22:42 | מאת: גרשון

בגלל התקפי חרדה התחלתי טיפול ב-VIEPAX XR באמצעות רופא המשפחה והגעתי עד למינון 225 מ"ג. כאשר זה לא עזר, פניתי לפסיכיאטרית בקופת חולים ושאלתי אותה לגבי העלאת מינון הויפאקס XR ל-300 מ"ג. תגובתה: "חס וחלילה, זה מעורר ואתה צריך משהו מרגיע".המלצתה להוריד ויפאקס XR למינון 150 מ"ג ולהוסיף רמרון/מירו 30 מ"ג. האם מינון ויפאקס XR כאשר ניתן 300 מ"ג הוא יותר מעורר ופחות מתאים במינון כזה להתקפי חרדה כפי שטוענת הפסיכיאטרית?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להעלות המינון ל300 מ"ג. התרופה אכן מעוררת בשל ההשפעה הנוראדרנרגית שלה אך במינונים הגבוהים מדובר בהשפעה זניחה. יחד עם זאת היעדר השפעה במינון של 225 מעלה ספק לגבי ההשפעה במינון 300 מ"ג

24/12/2018 | 15:23 | מאת: צור

שלום.האם כאשר מטופלים בתרופה viepax xr במינון 225 מג' יש הגבלה לכמות כוסות הקפה שנצרכת ביום כי התרופה במינון זה עובדת על העלאת נוראדרנלין במרווח הסינפסי בנוסף לסרוטונין?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין צריכת קופאין להשפעת התרופה. יחד עם זאת חשוב לציין כי קופאין יכול להחמיר תסמיני חרדה ולאתגר את השפעת תהרופה על ההפרעה הבסיסית

21/12/2018 | 08:30 | מאת: אביעד

שלום. אני לוקח קבוע בלילה קלונקס 2 מ"ג כבר שש שנים כחלק מטיפול בחרדה ודיכאון. הכדור ממש עושה אותי כבד בעבודה, תפוקת העבודה יורדת מאוד וגם התפקוד בבית. אני מקפיד לישון 8 שעות בלילה אבל לא ממש עוזר... איך אפשר באופן כללי לרדת מעט במינון ל- 1.5 מ"ג מבלי לחוות התגברות חרדה? איך באופן כללי עושים זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

ביסוס הטיפול בחרדה על קלונקס הוא בעייתי עקב הסכה לתלות והיותו תכשיר סימפטומטי שאינו מונע חרדה. חשוב להתחיל טיפול בנוגדי חרדה לפני הפחתת המינון לאחר מכן ניתן לרדת ברבעי מיליגרם (חצי כדור של 0.5 מ"ג 9באופן הדרגתי עד להפסקתו המוחלטת. כמובן תחת פיקוח המטפל

30/12/2018 | 22:25 | מאת: אביעד

האם כאשר אדם נמצא במצב של חרדות אסור להוריד מינון קלונקס אלא רק אחרי שנוגד החרדה (כמו ציפרלקס/ויפאקס)מתחיל לעבוד? האם כאשר מורידים קלונקס במדרגות של רבע מיליגרם כל שבועיים מ-2 מ"ג ל-1 מ"ג צפויה התגברות עזה בחרדה לתקופה של כשבועיים-שלושה היות ומדובר בכדור ממכר מאוד?תודה ד"ר.

17/12/2018 | 13:58 | מאת: דביר

שלום ד"ר. האם התרופה VIEPAX XR במינון 225 מ"ג משפיעה במלוא עוצמתה לאחר 6 שבועות או ששיא ההשפעה המלאה שלה על דיכאון וחרדות הוא לאחר כ-3 חודשים מלאים? אודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

כעיקרון מדובר על סדר גודל של עד 8 שבועות. במסגרת הזמן הזה ניתו לקבוע את שיא ההשפעה. אם יש מגמת שיפור ניתן להמתין, אם המצב יציב אך ללא הפוגה מלאה ניתן לשקום העלאת המינון

שלום רב. אני סובל מהפרעה של ocd ונוטל לוסטרל במקביל לטיפול קוגנטיבי התנהגותי. אני סובל מתופעות לוואי כמו פגיעה בתפקוד המיני ועוד. אם אפסיק את נטילת התרופה המצב יחזור לקדמותו או שהוא בלתי הפיך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי. חוץ מהפסקת טיפול ניתן להעלו אפשרות להחלפת התרופה. תלוי במשך הטיפול. הפסקת טיפול בטרם עת יכולה להוביל לחזרת התסמינים

15/12/2018 | 17:07 | מאת: ירון

שלום האם למיקטל יכול לגרום לבעיות קוגניטיביות? האם אישית נתקלת בזה אצל מטופלים? במה זה מתבטא בדרך כלל? בזיכרון? והאם ליריקה עושה זאת גם? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע על שינויים קוגניטיביים תחת למיקטל. המונח קוגניציה הוא רחב וכולל מגוון של תיפקודים. חלק מהתיפקודים הללו יכולים להיפגע גם בשל ההפרעה הפסיכיאטרית הבסיסית

שלום הבנתי שלמיקטל יכול לשמש בתור חיזוק ל-SSRI לדיכאון, לחרדה וגם לאוסידי (עם מחקרים שמגבים) ושאין לו כמעט תופעות לוואי במינונים הנמוכים שמשמים כחיזוק מלבד סיכון להופעת פריחה. שאלתי היא מדוע לא להעדיף את הלמיקטל כמעט תמיד בתור חיזוק מאשר את הנוגדי פסיכוזה שיש להם סיכון לתופעות לוואי בלתי הפיכות כמו טרדיב דיסקינזיה (גם אם זה נדיר)?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית גם ללמיקטל יתכנו תופעות לואי גם במינונים נמוכים. בכל מקרה כשמשתמשים בנוגדי פסיכוזה מדובר בד"כ במינונים נמוכים. כל מקרה לגופו

06/12/2018 | 23:48 | מאת: הדר

שלום, אני חודש וחצי אחרי לידה ראשונה וכניראה סובלת מדיכאון..עוד לא הלכתי לקבל עזרה, אבל רציתי לדעת כמה זמן זה ימשך, האם אני יחזור להיות שמחה ומי שהייתי והאם אני יצטרך להיות על תרופות כל חיי עכשיו? והאם זה אומר שעכשיו אחרי כל הלידות יהיה לי דיכאון? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדר. ראשית מזל טוב. גל דיכאוני יכול להמשך חודשים ללא טיפול. מציע לפנות לטיפול מוקדם ככל הניתן. טיפול מוקדם יכול לקצר בצורה משמעותית את הגל הדיכאוני. לגבי סיכון לדיכאון לאחר הלידה הבאה. נשים שחוו דיכאון בעבר נמצאות בסיכון לדיכאון לאחר לידה. לא הייתי מקדים את המאוחר. התמקדי כעת בטיפול בעצמך ובהורות החדשה

01/12/2018 | 13:59 | מאת: ענבר

הייתי בטיפול פסיכולוגי קרוב לשנתיים עקב דיכאון . לא חושבת שהרגשתי שאני חוזרת לעצמי אבל לפחות הייתה לי תקוה. העניין הוא שמאז כל עניין חריג או כל התמודדות אני מוצאת עצמי על ספת הפסיכולוג. לאחרונה עקב אירועים בלתי צפויים אני מרגישה את אותן תחושות שהיו לי בתקופת הדיכאון ואני חוזרת אחורה . לא נעים לי להודות בזה בפני הפסיכולוג כי נראה לי שגם הוא מותש . מה עושים ? אולי אני פשוט טיפוס דיכאוני ואין מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענבר. בפירוש לא. אין דבר כזה טיפוס דיכאוני. בהחלט יש אנשים שצורת החשיבה שלהם יכולה להוביל אותם לחוויה דיכאונית ועל אלה ניתן לעבוד בטיפול. לא הייתי שולל הערכה פסיכיאטרית לשילוב של נוגדי דיכאון