פורום דיכאון וכאב

הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים.

בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד.

הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1578 הודעות
1236 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

20/02/2020 | 13:04 | מאת: דודו

כמעט כשנה מאז החלו כאבי הגב עם הקרנות לרגל , נימול וחוסר תחושה...כל הטיפולים ואף ניתוח לא עזר ועם הזמן התאבון ירד , מצב הרוח שפוף ואיני יוצא מהבית רק לצורך בדיקה או טיפול. פסיכיאטר המליץ על מירו 45 כי כדורים אחרים כמו אקסל גרם לעצירת שתן וויאפקס העלה לחץ דם. האם לטפל בכאב או בדיכאון ? כי זהו מעגל שקשה לצאת ממנו

14/02/2020 | 14:01 | מאת: אייל

מזה כחודש וחצי לא " הולך " לעבודה עקב כאבים בשני הרגליים . מתקשה לדרוך עקב עיוותים קשים .. רופא אחד אומר לנתח רופא אחר אומר לא . אני יוצא מהמיטה ממש מאוחר .. בימים קרים אלו ממש מתעצל לצאת מהמיטה . זה לא ככ תלוי בלפונקס כי הרופא הפחית לי מינון של כ 100 מג בשנה האחרונה ועדיין מתקשה לצאת מהמיטה . רוצה קשר זוגי עם בחורה מתאימה ולא מצליח למצוא .. ביום א הקרוב בהמלצת המטפל לחזור לעבודה ולראות ולבדוק כיצד אני מרגיש .נוטל משככי כאבים .. שיהי לנו שבת שלום ואשמח לתגובות . תודה אייל תגובה

12/02/2020 | 01:10 | מאת: רון

שלום קלונקס 0.5 זה כדור שמוביל להשמנה ? או שיכול לפגוע בהתפתחות שריר שמתאמנים לבניית שרירים בגוף ? אני מתאמן עושה ריצות ואימוני כוח ונוטל תכדור מידי פעם לחרדות העם הדברים שציינתי זה תופעות לוואי של הכדור ? או שהוא לא משמין ? ולא פוגע בהתפתחות שריר ?

התופעות שאתה מתאר אינן מתאימות לפרופיל תופעות הלואי של קלונקס

11/02/2020 | 08:16 | מאת: ערן

שלום האם ידוע מתי יתחילו להשתמש במשאף הקטמין?

אמור להגיע בתוך מספר שבועות.

18/02/2020 | 19:28 | מאת: איציק אבני

כאשר יגיע הקטמין, מה הפרוצדורה לקבלת התרופה? תודה

12/01/2020 | 18:41 | מאת: רועי

שלום רב. אני מטופל בויפאקס XR במינון 150 מג +קלונקס במינון 3 מג. הטיפול ניתן לי עקב חוסר תגובה מספק לתרופות המקובלות ממשפחת חוסמי הסרוטונין.כעת הטיפול כבר שנה לא יעיל והחרדה פעילה כבר זמן רב והמצב המתמשך מוביל גם לדיכאון. הפסיכיאטר המטפל בי מסרב בכל תוקף להוריד את מינון הקלונקס 3 מג וממליץ להמשיך בו ובנוסף להפחית ויפאקס בהדרגה עד הפסקתו המוחלטת ואז להתחיל וולבוטרין XR משך 3 שבועות ואחרי הסתגלות להוסיף על זה גם ציפרלקס 20 מג כדי לתת לטענתו כיסוי תרופתי מלא על כל הנירוטרנסמיטורים. האם לא מדובר על עומס תרופות? אי אפשר לטפל בכדור אחד או לכל היותר שניים ללא קלונקס בהפרעת חרדה ודיכאון?

שלום רועי. שימוש קבוע בקלונקס מצביע על טיפול לא מספק בנוגדי החרדה. בהחחט ניתן לשקול העלאת מינון הויאפקס

09/01/2020 | 12:18 | מאת: נורית

שלום דר קודש אני נוטלת כמה חודשים סרטלנין 100 מג לפני כמה ימים ניגשתי לבית מרקחת לרכוש את הכדורים,לא היה להם סרטלנין הרוקח הביא לי לוסטרול במקום. בהתחלה מאוד חששתי ,הרוקח הסביר לי שזה אותו סוג כדור רק יצרן אחר האם זה תקין החלפת כדור ככה? תודה נורית

לוסטרל היא התרופה המקורית. כעיקרון אין כל בעיה להחחליף בין תכשירים גנריים (אותה מולקולה), אם כי תמיד עדיף להשאר על תכשיר קבוע

08/01/2020 | 22:37 | מאת: איתן

שלום נטלתי קלונקס 0.5 עקב חרדות קשות תשע חודש כמעט כול יום 2 כדורים ביום לפעמים גם 3 ולעיתים רחוקות 4 כדורים בשבוע האחרון אני בתהליך ירידה מהכדור לחלוטין למה צריך להוריד בהדרגה את הכדור עד הפסקה מוחלטת ? למה נניח אי אפשר להפסיק ישר ? מה ההבדל ? מה יש בתהליך ההורדה במינון בשונה מהפסקה ישירה ?

קלונקס הינה תרופת הגעה. ההמלצה היא לטפל בתרופות נוגדות חרדה כמו תרופות ממשפחת הSSRI. במקביל להתחיל הפחתה הדרגתית בקלונקס עד הפסקתו. הפסקה מהירה יכולה להוביל לתופעות לואי. כמו כל תרופת הרגעה יש פוטנציאל להסתגלות והתמכרות. חושב מעקב רופא מטפל במהלך

08/01/2020 | 14:15 | מאת: אורון

שלום ד"ר.לאחר כשלון מספר SSRI לטיפול בהתקפי פאניקה חזקים נרשם לי כדור קלונקס 2 מ"ג אשר היטיב את המצב. אני עם הכדור כבר 5 שנים ויציב. לפני 3 חודשים ירדתי ב 0.5 מ"ג והתחילו מגוון תסמינים בהם חרדה חזקה מאוד תוך פגיעה בתפקוד היום-יומי.התופעות התמתנו אך עדיין יום-יום מופיעה חרדה. האם האופציה היחידה שתעזור היא לחזור למינון הקלונקס הקודם?תודה.

ממש לא. טיפול בקלונקס כמו כל תרופת הרגעה היא לתקופה קצובה. צריך לבדוק האם מינון הSSRI הוא אופטימאלי וכמו כן לבחון חלופה לקבוצת תרופות נוגדות חרדה אחרת

05/01/2020 | 14:44 | מאת: מוז

שלום, האם לקיחה של רימוטיב וגם שיח אברהם אפשרי? או אחד מבטל את פיעלותו של השני? תודה מראש

אין מניעה לשלב ביניהם

22/12/2019 | 09:24 | מאת: אסף

שלום ד ר ערד לקחתי בעבר ציפרלקס לתקופה של שנים בפעם האחרונה שקרסתי הכדור הפסיק להשפיע,נסיונות עם סימבלטה,ציפרמיל,סרוקסט,ברינטליקס לא החזיקו יותר משבועיים שלושה,היום אני עם וולבטרין הייתה השפעה מצויינת למשך כ-3 חודשיים ועכשיו שוב חזרה הנפילה החרדות שוב מציפות ואני לא יכול לתפקד כמעט,בבקשה מה לדעתך אני יכול לעשות כבר חשבתי על הקסדה של בריינסווי,טיפול בחשמל שום כדור לא מחזיק אותי בבקשה אם תוכל לעזור לי? תודה אסף

שלום אסף. אחד הדברים המהותיים היא לבדוק האם מוה המינון של כל אחד מהתכשירים שנטלת

09/01/2020 | 14:08 | מאת: אסף49

נבדקו המינומים והנסיונות ןזה לא צלח

11/12/2019 | 18:45 | מאת: נורית

מתי עדיף לקחת פאקסט? באופן כללי אני נוטה לעייפות. עד כה לקחתי בבוקר. האם כדאי לעבור לערב?

ניתן בהחלט לנסות לעבור לערב

27/11/2019 | 03:35 | מאת: ניר

הומלץ לי, על ידי פסיכיאטר שאני התחלתי טיפול אצלו. להתחיל לקחת ויפאקס במינון 150 ואחרי שבוע לעלות ל300 השאלה אם זה לא מינון גבוהה להתחיל איתו?

מינון די גבוה כמינון התחלתי. בהנחה שאין תרופה נוספת רקע, או שמדובר בהחלפה של טיפול קיים, הייתי ממליץ להתחיל ב75 למשך שבועיים.

28/11/2019 | 15:44 | מאת: ניר

יש קלונקס במידת הצורך ומה אתה חושב על לעלות מינון לכפול אחרי שבוע?

25/11/2019 | 22:51 | מאת: אורי

אפקסור XR היא תרופה נוגדת חרדה או רק כאשר החרדה עם סיפמטום המקושר עם דיכאון? מינון של 300 מ"ג מתאים לטיפול בחרדה או מינון זה יותר מתאים לטיפול בדיכאון קשה כיון שעובד יותר על מרכיב מעורר בשם נוראפרנפרין?

שלום אורי. מינון של 300 מ"ג הוא מינון גבוה מהממוצע. יחד עם זאת בהחלט בטווח המינונים המקובלים. אין הבדל מהותי בין המינונים המתאימים לדיכאון או לחרדה

25/11/2019 | 22:40 | מאת: אורית

שלום ד"ר.אני מטופלת בהצלחה כמה שנים בגלל דיכאון וחרדות בכדורים: RECITAL 20 MG CLONEX 2 MG לאור עייפות בלתי נסבלת שגרם לי הקלונקס,ירדתי ב-0.5 מ"ג במינון ומזה 3 שבועות אני חווה חרדה חזקה מאוד וקפיצות של השרירים בגוף.למרות זאת לא נשברתי ונשארתי במינון אליו ירדתי.מהו משך הגמילה המקסימלי הצפוי מירידת המינון?האם מדובר במספר שבועות / חודשים עד שהמוח לומד להתרגל?תודה לך.

שלום אורית. לא בטוח בכלל שמדובר בתסמונת גמילה. ייתכן ואינך מטופלת במינון מספק של רסיטל, כך שעדין יש תסמיני חרדה שאינם מטופלים דיים

17/11/2019 | 21:29 | מאת: מרדכי לב ארי

כבר 10 שנים שאני מטופל בציפרלקס 20 מג לפני שנה הורדתי ל 10 מג על דעת עצמי. החשק המיני לא חזר אליי עדיין ואני לא מגיע לשופכה בתוך הנרתיק אלה אם אני מאונן וגם זה מאוד קשה. אשמח לתשובה.

שלום מרדכי. הפרעה בתפקוד המיני מצריכה ברור. ייתכן ומדובר בתופעת לוואי של הציפרלקס אך צריך לשלולל גורמים אחרים (תרופות נוספות, מחלות גופניות אחרות). חשוב להתייעץ בכל מקרה עם הרופא המטפל כדי לבחון חלופות לטיפול במקביל לברור

ב"ה כמה זמן נמשך תסמיני הגמילה (חרדות ועצב)

שלום גדי. לא ברורה לי השאלה. למה כוונתך תסמיני גמילה

מה ההבדל בין אבחון אישיותי פסיכולוגי לאבחון פסיכיאטרי. מהו אבחון שניתן לדעת שיש לו תוקף ואינו מושפע רק מדברי המטופל או תחושות שיש לו באותו היום ספציפית?

אבחון אינו מסתמך רק על דברי המטופל אלאל גם מבחינת משתנים אוביקטיביים שניתנים להערכה במהלך הבדיקה. אבחון פסיכולוגי- איבחון פסיכדיאגנוסטי מעלה ממצאים שחלקם מוצפים מהמרחב הלא מודע. מדובר באיבחונים ארוכים ולעיתים גם מתישים. פסיכאטר מנוסה יכול לאבחן את המטופל מתוך הראיון ולעיתים תוך שימוש בנתונים נוספים, כמו תיק רפואי, ראיון של קרוב משפחה וכו

10/11/2019 | 12:32 | מאת: yael

האם נטילת תרופה Viepax 150 XR ממושכת במשך 7 שנים כמעט יכולה בזמן אחרון לגרום לסחרחורות. זה קורה לי בחודש האחרון ת כל יום אני מרגישה סחרחורת ושאלה אם זה יכול להיות מהתרופה או שאם זה היה זה יכול היה להיות רק בתחילת הטיפול עם התרופה ולא אחרי 7 שנים

לא סביר להניח כי מדובר בהשפעת התרופות. תופעות לואי מופיעות בד"כ בשבועות הראשונים וחולפים בתוך כשבועיים

07/11/2019 | 18:43 | מאת: דודי

שלום דר קודש רציתי לשאול האם כדורים למניעת דיכאון יכולים לפגוע בכבד או באיברים אחרים בגוף ? אני התחלתי לפני חודש בטיפול ויש לי כאבי בטן ועוד כמה תופעות לוואי.. תודה דודי

כאבי בטן אינם מצביעים על פגיעה בתפקודי הכבד. רוב התרופות מפורקות ע"י הכבד ולכן מומלץ אחת לתקופה לבצע בדיקות דם תקופתיות. יחד עם זאת התרופות הן עם מקדם בטיחות גבוה. חלק מהתרופות יכולות להוביל לתופעות לואי ביטניות כמו, בחילות ושינויים בהרגלי היציאות, אך אלה לרוב חולפות עם הזמן

06/11/2019 | 21:03 | מאת: בת של עדינה

הי, שואלת עבור אמי, בת 67 , לקחה עד היום כבר 3 שנים תרופת CLONEX. 2 כדורים ביום. לקחה אותם תקופה ממושכת. לאחר שהרגישה שיפור בקיץ, החליטה על דעת עצמה להוריד במינון של הקלונקס ולכן, בתקופה כיום לוקחת רק חצי כדור 3 פעמים ביום. לאחרונה היות והיא לא במצב נפשי טוב מתלבטת אם להוסיף עוד חצי כדור כפי שלקחה בתקופה שהיה שיפור? בנוסף, התחילה לאחרונה להרגיש כאבי ראש שכנראה מגיעים מהצוואר והגב שסובלת מהם ובנוסף מחלת פיברומיאלגיה, רופא משפחה נתן לה אפקסור 75 XR פעם ביום בלילה , היא לוקחת כבר כמה לילות ומרגישה כל היום ישנונית. רופא המשפחה אינו יודע אם כדאי לקחת את 2 התרופות ביחד, האם זה בסדר או שיכול לגרום לתופעות לוואי מסוכנות? תודה בת של עדינה

לא מומלץ להתבסס בטיפול על קלונקס. הקלונקס נועד לטיפול לתקופה קצרה. הורדת המינון היא מצויינת וכדאי לשקול להמשיך בהפחתת המינון. במקביל יש לשקול התאמת מינון האפקסור. בכל מקרה כדאי לקחת את אהפקסור בבוקר ולא בערב.

07/11/2019 | 13:52 | מאת: בת של עדינה

תודה על המענה המהיר, היא לוקחת את האפקסור בערב כי מאוד מרדים אותה....

07/11/2019 | 18:15 | מאת: הבת של עדינה

שאלה אחרונה , אמי עידכנה אותי שגם קיבלה לפני שבועיים מרופא המשפחה עבור מחלת פיברומיאלגיה שלה את התרופה PREGABALIN ולוקחת בערב וגורם לה להירדמות , רופא המשפחה לא ידע לייעץ לה אם זה בסדר לקחת יחד עם התרופות אפקסור הקלונקס .... האם זה בסדר? תודה מראש על הכל

30/10/2019 | 08:23 | מאת: אנונימית

היי, נוטלת כבר 10 שנים ויאפקס xr כדור אחד 75 מ"ג. אתמול שכחתי לקחת כדור...נזכרתי רק הבוקר. עברתי לילה של סיוט-לחץ בראש,סחרחורות,כובד הראש., בנוסף-גם שנוטלת רגיל את הכדור... סובלת מחלומות מתישים בלילות, אם לא לוקחת בזמן סחרחורות... בעיות זכרון... ושוב מציינת... נוטלת רק 75 מג . ללא שינויים. מה לעשות?

לדאוג לקחת בצורה סדירה. הפסקת טיפול גם ךתקופה קצרה יכולב להוביל להופעת תופעות לוואי. חידוש הטיפול לרוב מעלים תופעות אלה

28/10/2019 | 17:01 | מאת: איתמר

שלום ידוע שכדורי הרגעה מקבוצת הבנזודיאפינים הם לטווח קצר הנטילה שלהם מה ההבדל בין הכדורים מהסוגים של הבנזודיאפינים ללוסטרל ציפרלקס לדוגמא ? הרי כמו הכדורים לטווח קצר שצריך לעלות מינון תמיד ככה גם לוסטרל ציפרלקס וכדורים כאלו לא ? ברגע שמפסיקים או ברגע שלוקחים את אותו מינון זה מפסיק להשפיע ונניח בן אדם יפסיק אותם יחזרו לו התופעות בגינם הוא לקח אותם ככה זה בכדורי הרגעה וככה זה בלוסטרל ציפרלקס ועוד מה דעתך ? מה ההבדל בינהם בעצם ? בשתי הסוגים צריך ליטול כול יום ואם הזמן גם לעלות מינון וברגע שמפסיקים את שתיהם יכולים לחזור הבעיות

תרופות הרגעה ממשפחת הבנזו דיאזפינים משפיעים מיידית לטווח קצר של מספר שעות. מעבר לכך שימוש ממושך יוביל להסתגלות ויצריך העלאת מינון כדי להגיע לאותו האפקט, דבר שלבסוף יכול להוביל להתמכרות (בד"כ לאחר שימוש ממושך) תרופות נוגדות חרדה ודיכאון כדוגמת לוסטרל, ציפרקלס ועוד השפעתן נבנית עם הזמן ואין קשר ישיר בין נטילת התרופה לתחושת ההרגעה בניגוד לתרופות הרגעה. מדובר בתהליך שונה לחלוטין המשפיע על מתווכים עצביים שונים. זו הסיבה שאין התמכרות לתרופות נוגדות חרדה ודיכאון ובד"כ אין הסתגלות. ברור שיש צורך לבנות עלית מינון עד להגעה למינון המתאים לאדם הספציפי. הפסקת הטיפול לאחר תקופה משמעותית יכולה להוביל לאפשרות של הפסקת הטיפול תוך שימור ההישגים הטיפוליים גם ללא הכדור.

שלום אני בן 29 בחצי שנה האחרונה נטלתי קלונקס 0.5 כול יום בתקופה הזאת 2-3 כדורים ביום דרך הרופא הרגיל שלי בקופת חולים, עכשיו אני בתהליך הורדה מהכדורים האלו כבר 5 שבועות. שבוע ראשון שני שלישי ורביעי נטלתי כול שבוע 3 כדורים בשבוע החמישי נטלתי 2 כדורים. ובשבוע השישי שהתחיל היום נטלתי רק כדור אחד סך הכול 15 ב5 שבועות האלו כנראה שעוד שבוע כבר אני לא יקח כלום. בהתחלה היה לא קל היה תופעות לוואי של חרדה,מתח,קצב לב מהיר,זרמים נימול בראש,ועוד תופעות אחרות שפחתו. שאלתי אליך היא האם תהליך הורדה כמו שציינתי כאן הוא בסדר ? 5-6 שבועות והורדה לגמרי של הכדור הזה אחרי נטילה יום יומית של 2-3 כדורים במשך חצי שנה ? מה אתה אומר..

בהחלט תוכנית מתונה והדרגתית.

24/10/2019 | 14:51 | מאת: אסף

שלום מה דעתך על סרנדה 100 מ"ג ליום יעיל לחרדות ולעוד תסמינים אחרים ?

סרנדה היא תרופה מצויינת כנוגד חרדה ודיכאון

24/10/2019 | 14:42 | מאת: הראל

שלום אני יודע שכדורים ממשפחת הבנזודיאפינים הם לטווח קצר נטילה שלהם נניח שבועיים שלושה כול יום תלוי במינון... עכשיו השאלה שלי אליך נניח ואני משתמש בקלונקס 0.5 פעמיים שלוש בשבוע של 2 כדורים בשתי ימים שונים או שלוש כדורים בשלוש ימים שונים הכוונה כדור ביום במהלך השבוע לא כול שבוע יכול ליהות שבועיים פעמיים שלוש ויכול ליהות לאחר מכאן שבוע שלא בכלל זה עדיין בעיה ? מינון כזה קטן ? נניח 12 13 כדורי קלונס 0.5 בחודש שלם מה דעתך ?

דעתי לא השתנתה. נטילת תכשירי הרגעה צריכה להיות קצובה. יש לטפל בבעית הבסיס, לדוגמא הפרעת חרדה בנוגדי חרדה ולא בתרופות הרגעה.

22/10/2019 | 17:15 | מאת: אבי

שלום יש לי חרדות תמיד זה קצב לב מהיר כאבים בחזה לחצים בראש כאבי ראש התעסקות אם התסמינים הכול נבדק ויצא תקין מה עושים ?

שלום אבי. לאחר נשלל כי מדובר בתופעה לבבית קרוב לודאי שמדובר בהפרעת חרדה. מציע לפנות לפסיכיאטר או רופא המשפחה להתחלת טיפול בנוגדי חרדה

שלום איך יש אנשים שנוטלים קלונקס חודשים ושנים ואומרים שזה עוזר להם ? הרי זה כדורים לטווח קצר לא ? כי יש הרבה אנשים כאלו. האם באמת כדורים כמו קלונקס יכולים לעזור עוזרים לפי מה שאתה יודע ?

הכדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים, אמורים להלקח לתקופה קצובה

22/10/2019 | 17:04 | מאת: גיל

שלום האם תרופות כדורים כמו לוסטרל,ציפרלקס באמת עוזרות מפחיתות חרדה, מצב רוח ירוד ועוד תסמינים כאלו ואחרים ? והאם התרופות האלו חייב ליטול חודשים ושנים ? כי ברגע שמפסיקים אותם חוזרים הבעיות שבגינם לוקחים אותם לא ? או שאפשר לקחת תקופה ואז הכול ניהיה בסדר ? ואיך אם הלב כי תמיד צריך לעשות אק"ג לפני.

מדובר בתכשירים נוגדי דיכאון וחרדה. התכשירים בטוחים מבחינת תפקודי הלב. משך המתן תלוי בהרבה גורמים. משך ההפרעה, האם מדובר בגל דיכאוני ראשון או שני או יותר וכו. ככלל מדובר בטיפול שצריך להמשך לפחות חצי שנה באופן קבוע ולעיתים אף יותר. במצבים מסויימים ההמלצה היא ליטול אף שנים.

שלום תוך כמה זמן לפי מה שאתה יודע אמורות לחלוף תופעות לוואי של כדורים כמו מקבוצת הבנזודיאפינים לדוגמא קלונקס נניח נטילה שלהם במשך כול יום פעמיים במשך כמה חודשים אחרי שמפסיקים אותם כמה זמן צריך שיעבור עד שהתופעות לוואי יעברו ?

שלום עומר. שאלתך לא ברורה. האם הכוונה לתסמיני הגמילה מבנזודיאזפינים? אם כן, הרי שבכל מקרה יש לבצע הפסקה הדרגתית. תתכן תחושת מתח מסויימת והפרעות שינה, אך אלה יחלפו בתוך כשבוע

שלום האם פעילות גופנית כגון ריצה,שחייה,הליכה ועוד סוגי ספורט אחרים מפחיתה חרדה ? לחץ ? מתח ? סטרס ?

בהחלט. פעילות אירובית מתונה ושיגרתיתי: הליכה בקצב טוב למשך 30-45 דקות 3 פעמים בשבע או שחייה הם בהחלט חלק מתוכנית טיפולית בהפרעות חרדה ודיכאון

22/10/2019 | 14:55 | מאת: יובל

שלום רב אני בן 34 בחודשים האחרונים יש לי קצב לב מהיר של מעל 100 פעימות בדקה הרבה פעמים, לחצים בראש זרמים ועוד תסמינים כאלו ואחרים. עשיתי אק"ג,אקו דופלר במנוחה, אקו במאמץ צילום חזה, בדיקות דם,בדיקות שתן, ct ראש mri ראש eeg ועוד בדיקות אחרות הכול תקין. מה עושים ? מדוע זה קורה לי התסמינים האלו שכלל לא היו בעבר, ליד אנשים בכלל זה מתגבר וגם ככה שאני לא ליד אנשים האם זה חרדה ? פאניקה ? מה דעתך ?

שלום יובל. בהחלט יתכן ואתה סובל מהפרעת חרדה. מדובר בהפרעה יחסית שכיחה שיכולה להופיע ללא טריגר מיוחד ושבהחלט ניתנת לטיפול יעיל. מציע לפנות לפסיכיאטר לביצוע הערכה מסודרת

22/10/2019 | 14:46 | מאת: איתן

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 כבר חצי שנה 2-3 כדורים על בסיס יום יומי במהלך התקופה הזאת עקב חרדות.. רופא משפחה רשם לי עכשיו אני רוצה להפסיק אם הכדור הזה לא רוצה ליהות תלותי בו לתמיד אני בן 30 מעולם לא לקחתי כדורים מהסוג הזה ולא כדורים אחרים בכלל... אציין שהכדור עזר לי... אני יומיים בלי הכדור ומרגיש פלפיטציות,צמרמורות,רעד בגוף,חרדה מתח,לחץ כול רעש הכי קטן מפריע לי, זרמים נימול בראש מן הבזקים מן לחץ כזה בראש שהיה גם לפני האמת, חוסר תיאבון, הרגשה של הלב ועוד מלא תופעות לוואי אחרות, לא יוצא מהבית כבר כמה ימים. פעם רצתי המון והייתי עושה ספורט מתקני כוח והפסקתי בשנה האחרונה. אחרי כמה זמן של נטילה של חצי שנה תופעות הלוואי אמורות לחלוף ? חזרתי לריצה כבר חודש יכולה לעזור לי נגד התופעות לוואי של הפסקת הכדור או להחמיר ? ובכלל מה עושים מה דעתך בשביל שלא ימשיכו לי תופעות הלוואי ?

שלום איתן. קלונקס אינו טיפול אלא תרופה שניתנת לשם הרגעה לתקופה קצרה. התסמינים שאתה מתאר יכולים להתקשר להפרעת חרדה ודיכאון ואלה כיום אינן מטופלות בכלל. מציע לבצע הערכה פסיכיאטרית מלאה על מנת לאבחן את מצבך ולהתאים תוכנית טיפול מתאימה

22/10/2019 | 14:41 | מאת: יוני

שלום האם תרופות פסיכיאטריות בכללי למשל לוסטרל,קלונקס,אסיוול,ציפרלקס ועוד תרופות אחרות מהסוגים האלו, יש להם תופעת לוואי ידועה של זרמים נימול הבזקים במוח בראש ועוד תופעות מהסוג הזה? כאשר נוטלים אותם או כאשר מפסיקים אותם ? יכול ליהות דבר כזה ? שמעת על זה ? כי יצא לי לשמוע בכללי על תופעות לוואי כאלו.. מה דעתך ?

כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי המאפינות אותה. חלק מתופעות הלוואי יכולות להופיע בתחילת הטיפול וחלקן יכולות להופיע עם ביום הטיפול או הפחתה במינון.

22/10/2019 | 14:39 | מאת: יוסי

שלום נטלתי תקופה של כמה חודשים קלונקס 0.5 שלוש פעמים ביום עכשיו אני אחרי הנטילה והורדה בהדרגה אני חש מצב רוח ירוד אין לי חשק לעשות כלום כבדות כזאת האם זה חלק מתופעות הלוואי של התרופות האלו ?

שלום יוסי. טיפול בקלונקס משול למתן אקומול לכאב ראש. מדובר בתרופת הרגעה שאינה נותנת מענה לבעיה הבסיסית (דיכאון או חרדה לדוגמא). ייתכן ובתחושות שאת המתאר מצביעות על תסמיני דיכאון ואלה צריכות להוביל לאיבחון מסודר וקביעת תוכנית טיפול בהתאם

18/10/2019 | 01:04 | מאת: הילה

שלום וברכה זה שוב פעם הילה תודה רבה על התשובה המהירה 1. רציתי לדעת אם אני לא ילך לפסיכיאטר מה יכול להיות האם יכול להיות נזק בעתיד או שזה פשוט יעבור ואם כן מה יכול להיות הנזק?? 2. מסתומרת תוכנית טיפול כאילו שהוא יתן לי כדורים וכאלה דברים (כי אני יודעת שכדורים אני לא יקח השאלה אם יש לי טעם בכלל ללכת )? 3. ואיזה סוג של בעיה אתה חושב שיש לי ? תודה רבה על העזרה

שלום הילה. ההליכה לפסיכיאטר אינה הבעיה. הבעיה היא מה שמגביל אותך בתקוד ונראה שתפקודך הולך ונפגע. דחייה בטיפול עשוייה להוביל למצב כרוני. איני עושה אבחנה רק על סמך התיאור שלך אולם את יודעת יותר טוב מכל גורם מטפל לאמוד את רמת הסבל שלך והצימצום התפקודי. טיפול תרופתי הוא נדבך אחד ממכלול של נדבכי הטיפול שאת זקוקה לו. מקווה שעניתי על שאלותיך וממליץ בחום להבדק ללא דיחוי.

17/10/2019 | 18:44 | מאת: הילה

שלום וברכה לפני כמה חודשים נפגעתי בתאונה ומאז אני סובלת מכאבי ראש שבאים והולכים ומעייפות כל הזמן רוצה לישון לא תמיד אני עושה את זה כבר לא באלי כמעט לצאת מהבית אני יכולה להיות בבית ופשוט לא לצאת יש לציין שלפני התאונה הייתי בנאדם מתפקד עובדת הרבה שעות יוצאת גם עם חברות וכו מאז אני בבית ואין לי כח לעשות כלום אני כמעט כל הזמן במחשב הרופא הביא לי ציפרלקס ואני לא רוצה לקחת את זה וגם הביא לי אלטרול וגם אני לא רוצה לקחת את זה כי אני לא חושבת בגלל תאונה אני אמורה לקבל תרופות פסיכיטריות ישלצין שאני צעירה וחוץ מזה הוא טוען שאני סובלת מפוסט טראומה ושלח אותי לרופא מומחה פסכיאטר לא הבנתי למה כל זה מה הוא חושב ? ומה אתה חושב על כל הסיפור הזה מה אני צריכה לעישות וכו?תודה רבה

שלום הילה. השאלה היא לא למה את צריכה טיפול פסיכיאטרי בעיקבות התאונה אלא האם התאונה הובילה לשינויים המצדיקים התערבות פסיכיאטרית. נראה שהערכה פסיכיאטרית אכן מוצדקת. הערכה שכזו יכולה לבסס את האבחנה ועל פיה לבנות תוכנית טיפולית המתאימה לצרכים שלך

17/10/2019 | 04:47 | מאת: אייל

אני מטופל ונוטל תרופות .. השאלה שלי הי א האם משנה איזה סוג של טיפול שיחתי אני נמצא .. אציין שאני מרבה להחליף מטפלים מכל סיבה שהיא . כיום יש לי מטפל שהוא איש שיקום בכיר ושלמד פסיכותרפיה מזה כשנתיים עם הפסקה קצרה באמצע . תודה רבה לך על תגובתך . תגובה

שלום אייל. לא ברוה לי השאלה. הדבר החשוב בטיפול שיחתי היא ההתמדה. מדובר בד"כ בתהליכים יחסית ארוכים. כדאי לבחון את השאלה מדוע אתה מחליף מטפלים. בנוסף לא ברור מה מוקד הטיפול ומהן הסיבות שבגינן אתה פונה לטיפול

06/10/2019 | 20:11 | מאת: ל

שלום אני סובלת מחרדות שנים רבות, ובינתיים שום כדור לא עוזר. ניסיתי את כל משפחת הssri ועכשיו סימבלטה. קראתי כתבה על שמן הcbd כטיפול יעיל גם לחרדות. האם זה באמת עוזר והאם יש סיכון? תודה

יש יותר ויותר תיאורי מקרה על שיפור של דיכאון בעיקבות שימוש בCBD. יחד עם זאת אין עבודות מתוקפות המצביעות על כך. לגבי חרדות יש עדויות להחמרה בתסמיני חרדה בעיקבות השימוש

03/10/2019 | 20:50 | מאת: רון

היי דר'.בגלל חרדות וטורדנות אני מטופל כמה שנים ב-Viepax xr 150 mg והייתי מאוזן. בחצי שנה האחרונה יש לי התגברות בחרדה ועקב כך טורדנות סביב הנושא כל הזמן והמוח שלי לא פנוי לכלום. ניסיתי להעלות מינון התרופה ל-225 מ"ג משך 3 חודשים ואין שיפור.מה מקובל לעשות במצב כזה?הויפאקס אולי פחות יעיל לטורדנות וצריך לחשוב על תרופה אחרת?

תרופות שניתנות להפרעה טורדנית עובדות בעיקר על הסרוטונין. ויאפקס בעלת פעילות כפולה גם סרוטונין וגם נוראפינפרין. ייתכן ויש מקום להחליך הטיפול בתרופה ממשפחת הssris

01/10/2019 | 22:08 | מאת: שחר

שלום ד"ר ערד קודש,אני סובל מחרדות ומטופל די בהצלחה ברסיטל 40 מ"ג. אני שותה כל יום בעבודה 4 כוסות קפה שחור בכל יום ומאוזן עם החרדות. בחודשים האחרונים היה לי קושי להרדם בלילה והחלטתי לפני חודש "לקצץ" במחצית הכמות של הקפה ואני שותה רק 2 כוסות במקום 4 הכוסות להן הגוף היה רגיל. מספר ימים לאחר מכן ועד כה,אז אני מרגיש תחושות של התגברות משמעותית בחרדה ודיכדוך. לדעתך התחושות נובעות וקשורות להפחתת הצריכה של הקפה?כמה זמן ניתן לייחס לתופעות אלו כתופעות "גמילה" שהרי קפאין ידוע כחומר ממכר... אשמח מאוד לתשובתך. בברכת שנה טובה וחג שמח!

שלום שחר.לא הייתי מייחס את המצב להפסקת הקפה. הפרעת השינה שהקדימה את הפסקת הקפה מרמזת על שינוי מסויים באיזון. נראה שיש מקום לבצע הערכה מחודשת ולבצע התאמת מינון או לזהות את גורם הסטרס, אם יש כזה

26/09/2019 | 12:15 | מאת: ליאת

שלום רב. לפני שבועיים הרופא משפחה הפסיק לי רבע כדור ציפרלקס והרגשתי בחילות הקאות סחרחרורות טישטושים בעיניים היום אני מרגישה הרבה יותר טוב. האם התופעות האלה או הדיכאון והחרדה יכולים לחזור אחרי שעכשיו אני מרגישה מצויין ועברו לי התופעות?

26/09/2019 | 12:17 | מאת: ליאת

במקום רבע ציפרלקס אני לוקחת אסיוול האם זה בסדר?

שלום ליאת. ציפרלקס היא תרופה נוגדת חרדה בעוד שאסיוול היא תרופת הרגעה. אני חושש שאיני מבין את תוכנית הטיפול שלך

שלום ליאת. אם מדובר בתוכנית של הפסקת טיפול מתוכננת, יש צפי ריאלי שכל התופעות ייעלמו. יחד אם זאת חשוב לעקוב ולראות שאין חזרה של תסמיני ההפרעה שבגינה התחלת את הטיפול

24/09/2019 | 14:19 | מאת: אורי

שלום ד"ר קודש ערד.אני מקבל כמה שנים רסיטל 40 מ"ג ו-1 מ"ג קלונקס בגלל חרדה מתמשכת משמעותית. הטיפול יעיל ולאחרונה חלו אצלי מחשבות מטרידות שגרמו להגברת החרדות. הפסיכיאטר המטפל הפנה אותי לטיפול התנהגותי-קוגנטיבי ואמר לי שטיפול זה אורך בדרך כלל כ- 3 עד 4 חודשים ושהוא קצר מועד. בתקופה זו איפשר לי לקחת לסירוגין תוספת של 0.5 מ"ג קלונקס כל פעם כאשר החרדה עולה גם אם צריך כל יום לדבריו אך הוא סובר שלא יהיה צורך כל יום. האם נטילה של תוספת כזו נניח פעמיים עד שלוש בשבוע למשך 4 חודשים תיצור קושי ממשי להפסיק את התוספת לחלוטין לאחר גמר הטיפול ההתנהגותי בגלל שקלונקס ממכר?רב תודות.

שלום אורי. איני צופה כל קושי בהפסקת הטיפול בקלונקס. מדובר במינונים נמוכים

התחלתי לקבל היום וולבטרין לאחר ניסויים של ssri וsnri אני סובל מאי שקט וחרדות וברצוני לשאול האם הכדור יכול לעזור בחרדות ואי שקט? תודה

שלום אבף. וולבוטרין הינו תכשיר נוגד דיכאון. לעיתים קרובות דיכאון וחרדה באים במשולב, כך שהחלט ייתכן שיפור תחת הטיפול

22/09/2019 | 11:54 | מאת: נועה

שלום רב, אבא שלי עבר לפני כמעט שנתיים ניתוח קיבוע עמוד שדרה צווארי ומאז הוא כל הזמן מדבר וחי את הכאבים. האיכות חיים שלהם ירדה והוא בדאון. אנו מנסים לדבר איתו ולעודד אותו, אבל לצערי לא עוזר. עשה mri לאחר הניתוח ותודה לאל יצא תקין והראה שהניתוח הצליח. היינו מעוניינים שיילך (גם הוא מעוניין) לסדנה קבוצתית פסיכולוגית שהדגש הוא על קבוצה ולא אחד על אחד. אפילו מישהו שעובד בסבסוד עם הקופות. יש מקום או מרכז כזה שניתן לפנות? זה מאוד יעזור לו וישמח אותו. תודה רבה

שלום נועה. במסגרת קופות החולים מתיימים טיפולים קבוצתיים. האם עבר הערכה פסיכיאטרית?

26/09/2019 | 12:58 | מאת: נועה

תודה רבה על פנייתך ד"ר, לא, אף פעם, הוא לא עבר הערכה כזו. ניסינו לבדוק במסגרת קופת חולים, אבל כל מה שמצאנו זה טיפול של אחד על אחד ולא קבוצתי. אולי יש לך טלפון או פרטים למקום כזה שהטיפול בו הוא קבוצתי?

שלום. אני סובלת מהתקפי חרדה מעל 10 שנים. טופלתי בפקסט שעזר כמה שנים ואז הפסיק לעזור, ציפרלקס שעשה כאבי בטן וב7 שנים האחרונות בוייפקס. המינון היה 225 פלוס מודל. אחרי כמה שנים שהרגשתי הטבה הורדתי וייפקס ל150 בהדרגה ומודל הפסרתי בכלל עקב עצירת מחזור. לאחרונה סובלת מסחרחורות, בחילות על בסיס כמעט יום יומי שגם ככה היו תמיד בתחילת כל התקף חרדה. שאלה אם וייפקס יכול לגרום לסחרחורות ואם עדיף להפסיק בהדרגה את התרוםה ולצאת ממנה ולנסות משהו אחר. החיים בלתי נסבלים ככה. תודה

שלום יעל. ויאפקס יכול לגרום לתופעות לוואי כפי שתיארת, הן בתחילת הטיפול והן בהפסקה או הפחתת מינון. מצד שני לא ניתן לשלול כי מדובר בתסמין חרדה. הבדיקה , הערכת המצב והתוכנית להמשך הטיפול חייבת להיעשות בליווי מיקצועי

16/09/2019 | 23:13 | מאת: מירי

אני סובלת מחרדות 7 שנים עד לפני שנה וחצי השתמשתי בפריזמה לפני כחודש וחצי חטפתי התקף חרדה בעקבות מקרה שקרה חזרתי לפריזמה באותו מינון כדור אחד ליום 3 שבועות לקחתי ולא היה שיפור העלתי את המינון לאחד וחצי לוקחת כבר שבוע וחצי ועדיין בחרדות אבל מעט .האם עליי להמשיך עם מינון של אחד וחצי או שזה כבר לא ישפיע עליי כי במשך 7 השנים לא לקחתי ברצף . מה עליי לעשות עזרה בבקשה נא תשובתך המהירה . תודה

שלום מירי. הייתי ממשיך בשלב זה על כדור וחצי ובמקביל מבצע הערכה פסיכיאטרית לגבי המשך הטיפול

09/09/2019 | 15:02 | מאת: אלירן

שלום ד"ר קודש ערד.ישנם פסיכיאטרים רבים שלאחר כשלון של תרופה חוסמת ספיגת סרוטונין ממליצים על טיפול קבוע בתרופות הישנות מקבוצת הבנזודיאפינים כמו קסאנקס וקלונקס בהפרעות חרדה(בעיקר מדובר בדור "הוותיק" יותר של הפסיכאטרים.)האם גם זה טיפול מקובל אם הוא עוזר?הוא אומר שניסינו חוסם סרוטונין ולא הייתה תגובה טובה ולכן המשפחה של הבנזו היא המתאימה ביותר עבורי.אני כבר 4 שנים על קלונקס 2 מ"ג!

שלום אלירן. לא נכון לבסס טיפול בהפרעת חרדה על טיפול בבנזודיאזפינים. השימוש בהם בד"כ נעשה בהתחלה עד שתאופות נוגדות החרדה (לדוגמא תרופות ממשפחת הSSRIׂ) מגיעות להשפעתן האופטימליות. אז יש מקום להתחיל ולהפסיק השימוש בהן

09/09/2019 | 14:57 | מאת: עופר

ד"ר שלום.אני בן 35 ולפני 10 שנים התחילו אצלי התקפי חרדה עזים.קיבלתי ציפרלקס 20 מ"ג יחד עם קלונקס 1 מ"ג. לפני כן, מגיל נערות כל הזמן סבלתי "מחרדה שקטה" ולא נזקקתי לתרופות עד להתפרצות התקפי החרדה. מאז התרופות אני מאוזן היטב. ברצוני לעשות טיפול CBT "טוב". האם לאחר ה-CBT יהיה אפשרי לשקול יחד עם הפסיכיאטר הפסקת התרופות? לפני שנתיים כאשר דיברתי עם הפסיכיאטר על נושא הפסקת התרופות הוא טען כי במקרה שלי שבגלל שההתקפים שלי היו מאוד חזקים וממושכים סביר שאזדקק לטיפול קבוע בדיוק כמו מי שיש לו כולסטרול בדם וזקוק לתרופות יום-יום. אשמח לשמוע חוות דעתך.

שלום עופר. לאחר תקופת טיפול כה ארוכה בהחלט מיתן לשקול הפחתת מינון בדרך להפסקה. CBT יכול לתת כילים להתמודדות עם הפרעת חרדה. כמובן שהייתי ממליץ לבצע הכל בהדרגה תחת ליווי פסיכיאטרי

08/09/2019 | 12:40 | מאת: אפרת

שלום אני סובלת מאוד בהריון הזה מהרגשה פיזית כללית רעה הרופאים לא מוצאים סיבות לזה לכן החליטו לתת לי קלונקס המינון הוא 0.5 מג ליום זו היתה החלטה של רופאת נשים ורופאת משפחה האם אין סיכון בלקיחת קלונקס בהריון? אני מפחדת שזה יפגע בעובר אני בשבוע 20 תןדה

כעיקרון אין חשש, אבל הייתי ממליץ לעבור הערכה פסיכיאטרית על מנת לשקול את הצורך בתרופת הרגעה.

08/09/2019 | 09:14 | מאת: אבי

שוב שלום , האם יש לך ניסיון בבדיקה גנטית להתאמת טיפול תרופתי (אחוזי הצלחה) האם שווה לנסות ? תודה רבה !!

בדיקות רוק יכולות להיות כלי תומך החלטה אך בודאי שלא כלי שיהווה את עמוד התווך בקבת החלטה. בד"כ שווה לנסות במצס שבו יש תקיעות בתוכנית הטיפול

08/09/2019 | 14:49 | מאת: אבי

תודה רבה !!