פורום דיכאון וכאב

הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים.

בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד.

הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1434 הודעות
1318 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

08/04/2021 | 14:29 | מאת: מתי

שלום ד"ר.מה המינון המקובל היעיל של לוסטראל ל- OCD ?

24/03/2021 | 21:00 | מאת: אייל

שלום פרו"!!! כהמשך להודעתי ..>> הרופא אצלו אני מטופל מנסה להפחית מינונים אז איני חש בטוב ומאוד קשה לי .. השאלה כיצד אני יכול להתגבר ע"ז??? מה גם איני סומך עליו ואיני מרגיש שהוא מבין או שאני לא מבין את הגישה שלו . לצערי אני מתמלא בתרופות לאחרונה והן מאוד מכבידות עליי מאוד יש לי מהם ת לוואיי קשות .. אני שואל כיצד לנהוג ?? והאם כדאיי לי להחליף רופא ? פשוט ממש איני יודע אשמח לעזרה ועצה תודה

באם לא קיים אמון ברופא הרי, זה הזמן לשקול להחליפו

11/03/2021 | 14:35 | מאת: שי

היי...שילוב של ויפקס 150 מ"ג עם לוסטרל 100 מ"ג זה בערך כמו לקחת לוסטרל 200 מ"ג לערך?

די קרוב לכך. אך המבנה של השילוב הוא רחב טווח מעצם מעורבות של 2 מתווכים עצביים

10/03/2021 | 12:43 | מאת: אורן

ברצוני לדעת מתי ניתן לבחון אפקטיביות של לוסטרל על הפרעת OCD? האם לאחר 6 שבועות אפשר כבר להתרשם ממלוא ההשפעה?תודה.

שלום אורן. הפרעה כפייתית היא הפרעה עקשנית ולכן דורשת זמן רב יותר להשפעה וגם שימוש במינונים גבוהים יותר מהפרעות חרדה אחרים

06/03/2021 | 00:16 | מאת: ירון123

שלום רב לאיזה מינון לוסטרל שקול 40 מג ציפרלקס? 200? 300? 400? האם 50 לוסטרל שווה ל10 ציפרלקס? בתודה

המינון המקסימאלי המומלץ לציפרלקס הוא 30 מ"ג. המקבילה שלו הוא 200-250 מ"ג לוסטרל

01/03/2021 | 15:02 | מאת: רן

שלום ד"ר.תרופת SSRI מתי אמורה להשפיע באופן מלא על התקפי חרדה?חודש וחצי זה מספיק זמן לבחינת אפקטיביות?

שלום רן. המטרה המוצהרת היא להכחיד לחלוטין את תסמיני החרדה. בד"כ שיא ההשפעה מגיע לאחר עד 8 שבועות. גם אם התגובה חלקית יש מקום לבצע התאמה במינון של התרופה

שלום יש לי לחצים/כאבים בצד ימין של הראש מאחורי האוזן - באיזור הגולגולת, ברקה, בעין, בלחי ובמצח, כל זה בצד ימין, בצד שמאל אין כאבים. MRI וסיטי מוח תקינים, קראתי באינטרנט שזה כנראה תסמונת העצב המשולש (טריגמינלי) , עוצמת כאב ההתקפים ברמה בינונית ולאורך מספר שעות, הם לא קבועים,הם יכולים להיות במשך יומיים כל פעם למספר שעות (3-5 שעות) ואז הם חולפים ליום - יומיים ואז שוב לחזור, הם יכולים גם להעלם לשבוע ואז שוב לחזור, זה לא קבוע. יכולים להופיע בכל שעה ביום התופעה הזו התחילה לפני 10 חודשים. קראתי שבתסמונת של העצב המשולש יש כמו זרמים חשמליים מאד כואבים למספר דקות ולפעמים משב רוח קר או מגע במקום יכול להדליק את איזור הפנים, אצלי זה מספר שעות ולא דקות ואצלי זה כמו לחצים ולא זרמים חשמליים וזה לא התחיל אצלי מטיפול שיניים או כאבי שיניים כמו בתסמונת הנ"ל. האם יכול להיות שאלה בכלל תסמינים של חרדה/דיכאון? אולי הפחד מהקורונה השפיע? הוצעו לי כדורי אלטרולט. אני בת 46, רזה, בריאה ולא מעשנת.

לאחר הבירור שעברת, הפרעת חרדה בהחלט יכולה לבוא בחשבון. אלטרולט הוא תכשיר נוגד דיכאון וחרדה שיכול לתת מענה גם לתסמונת כאב. הייתי מציע לעבור הערכה פסיכיאטרית

האם כאב כמו כאב טריגמינלי שהוא רק בצד הימני של הראש, כאב כמו לחץ באיזור הרקה, המצח, העין, האוזן , הלחי, כאבים של מספר שעות ביום, זה יכול להופיע יומיים ואז להעלם ליום - יומיים ולפעמים למספר ימים רב יותר, יכול להתאפיין כחרדה/דיכאון? יש סוג כזה של כאב בדיכאון/חרדה? רק בצד ימין? בצד שמאל אין כאב.

18/02/2021 | 23:25 | מאת: אייל

שלום דר !! אמרו לי וגם אני חש וגם קראתי שבעיקבות נטילת תרופה סרקואל נהיה לי עצירות חזקה מאוד . היום הייתי אצל הרופא המטפל שלי שהמליץ להמיר ולהפחית בסרקוואל ולהוסיף פרפנאן שאיני יודע מה יהיה טיבו . ופשוט נכנסתי לבית מרקחת ולא קניתי את התרופה . אציין שאני סוג של אדם שכאשר מפחיתים לי מינון ישר מרגיש בהרבה פחות טוב . אז באם תוכל לסייע לי טכנית איך אעשה את השינוי מבלי להיפגע יותר מדאי וגם הסבר על הפרפנאן . הדר אמר לי להפחית סרקאאול ל 75 מ"ג ולקחת פרפנאן של 4 מ"ג פעמיים ביום . אודה על תגובתך . תודה ולילה טוב תגובה

שלום אייל. החלפת תרופה היא בהחלט פעולה מורכבת שחייבת להיעשות במעקב פסיכיאטרי צמוד. לצערי המידע שספקת מאד חלקי ו כל מקרה לא אוכל ללות אותך בתהליך מתוך הפורום. מציע לפנות לפסיכיאטר המטפל כדי לקבל יותר מידע כולל תוכנית מסודרת של המעבר

03/02/2021 | 19:59 | מאת: ניב

שלום ד״ר אני בן 25 ללא מחלות ברקע נבדקתי לאחרונה ע״י נוירולוג בדיקה גופנית תקינה ובדיקות דם תקינות. לאחרונה תקופה של חודש אני מרגיש דקירות עקצוצים זרם חשמלי וחולשה ברגליים ובידיים זה בעיקר ברגל שמאל התופעה הזאת מתגברת בזמן אוננות ובמגע בראש הפין אני מרגיש כמו זרם חשמלי ברגל שמאל וכשאני לא נוגע זה נפסק ,אני נמצא במתח נפשי לאחרונה וסובל מחרדת בריאות האם זה קשור אחד בשני?

לא רואה את הקשר. בכל מקרה נראה שנוצר כאן מעגל קסמים שבו החרדה יכולה להעצים כל תופעת כאב. כדאי לבצע הערכה

31/01/2021 | 07:59 | מאת: אמא

שלום רב הבת שלי בת 25 מאז שהיא ילדה תמיד היו לה כאבים או סימפטומים כאלה ואחרים שלא הניבו שום ממצאים כל הבדיקות כמה בתי חולים אבחון פסיכיאטרי רופאים פרטיים אפילו פתחה בשנתיים האחרונות אלרגיות לתרופות שזה לא מובן תרופות שהייתה לוקחת פתחה אלרגיה קשה מאוד . עם השנים חשבתי שתגדל תכיר מישהו והחיים שלי יהיו שקטים וקצת נחת אבל לצערי זה הולך ומחמיר למרות שיש לה מערכת יחסים למרות שהיא מצטיינת בלימודים ובעבודה . הבעיה שהיא מקצינה בצורה מטורפת היא אומרת שלא יכולה ללכת תופסת בדברים בגדיי ללכת "מתעלפת" חייבת לראות כמה רופאים וכלום לא יעזור ממש כשאני כותבת בא לי לפרוץ את המסך ולצרוחחחחחממש קשה לי איתה אני כבר לא יכולה כבר לשמוע אותה אומרת כואב לי לא יכולה להסתכל על הפרצוף מסכן שהיא עושה ממש לא כייף להיות איתה בבית אין לי כח כבר להכיל בא לי לצרוח עליה קומי תזיזי את עצמך אני ממש עצובה לא נעים לאכול איתה לשבת איתה כשיש אורחים בבית כולם סביבה אני פשוט מיואשת. בטח תגיד שהיא צריכה טיפול הפנתי אותה לפסיכולוגית היא גדולה ולכן אין לי זכות להתערב ולהבין מה באמת עובר עליה המלצתי לה ללכת לפסכיאטר היא לא מוכנה מה לעשות???? אני מאבדת עשתונות פוחדת לצרוח עליה בבקשה עזרה

אכן מקרה מורכב. קשה מאוד להניע משהו שאינו מעוניין בטיפול לכיוון זה. יחד עם זאת יש הרבה מקום עדין בהדרכה הורי מקצועית, על מנת ליצור את הגבולות המתבקשים שאולי יאפשרו את הנעת הטיפול של בעצמה. אני מזהה שיש כאן מספר קורבנות: בתך אך לא פחות חשוב את עצמך. את מתארת תחושות ייאוש, כעס ותסכול ואלה בודאי מקשים עליך להניע אותה. מציע שאת תפגשי עם גורם מיקצועי כדי להגדיר מחדש את המרחב שביניכן

26/01/2021 | 20:38 | מאת: יוני

שלום מה מומלץ לשלב אם כדורים של ציפרלקס בגלל חרדות שמתחילים ליטול עד שהתרופה תשפיע איזה כדור לרוב ?

שלום יוני. לתקופת הביניים שעד שהציפרלקס ישפיע בצורה מיטבית ניתן להיעזר בתכשיר הרגעתי מקבוצת הבנזודיאזפינים (כמו קסנקס, קלונקס). ושוב רק לתקופה מוגבלת

26/01/2021 | 20:23 | מאת: יוסי

שלום אני נוטל כדורים של קלונקס מעל שנה לרוב בערב והיו כמה פעמים מעטות מאוד בתקופה הזאת ששתיתי קפה בבוקר או משקה אנרגיה אקסל והרגשתי ממש חרדה מתח לחץ כאבים באיזור הלב לחץ בראש ועוד הרבה תסמינים שלא היו לי בתקופה הזאת שלא לקחתי נגיד קפה או משקה אנרגיה האם זה בגלל שאני תקופה ארוכה אם קלונקס אז לא מומלץ לשתות קפה או משקה אנרגיה ואם כן אז למה ?

שלום יוסי. קלונקס אינה תרופה לנטילה ממושכת ובודאי לא כטיפול בהפרעת חרדה. ייתכן ויצרת הסתגלות לקולנקס במהלך התקופה או שהפרעת החרדה הוחמרה עקב חשיפה לרמות קופאין גבוהות. הייתי מציע הערכה מסודרת כדי לקטוע את מעגל החרדה בטיפול בנוגדי חרדה.

20/01/2021 | 15:19 | מאת: רן

אני לוקח וייפקס XR במינון 150 מ"ג לטיפול בחרדות.הפסיכיאטר המטפל אמר לי להתחיל לקחת לוסטרל בהדרגה ולהגיע למינון 100 מ"ג ועם הוייפקס בשלב זה ללא שינוי . הגעה לביקורת עוד חודשיים. שילוב כזה בין התרופות איננו מסוכן?

השאלה אם הכוונה להמשיך בשילוב או חלק מתוכנית החלפת הטיפול. בכל מקרה ניתן לשלב תכשירים תוך כדי מעקב וזאת על מנת להמנע מפעילות יתר "תסמונת סרוטנינרגית".

17/01/2021 | 00:10 | מאת: אייל

שלום דר !! נוטל לדעתי המון תרופות וכדורים פסיכיאטרים בניהם לפונקס ועוד כעת אני רוצה לפחות לנסות ךהפחית מינונים למשל של הסרקוואל אותו נוטל כ 100 מ"ג ... אני שואל האם זה אפשרי ?? בוודאיי שאשאל את הרופא המטפל בי אך רציתי לקרוא חות דעתך ועצה בעניין תודה רבה ושבוע טוב תגובה

השאלה מורכבת. מבלי לדעת את ההיסטוריה הרפואית שלך קשה להתייחס. מטופלים שאיזונם היה מורכב וחוו אישפוזים ההמלצה לא לרדת במינונים. לעומתם מטופלים שנמצאים בהפוגה ארוכה ללא אישפוז ניתן לשקול התאמת המינון תוך מעקב הדוק

02/01/2021 | 22:30 | מאת: NOT_FOUND

היי, רציתי לשאול .. איך מבדילים בין הפרעת אישיות (גבולית או סכיזוטיפלית) עם "גלישות" פסיכוטיות, לבין הפרעה סכיזו אפקטיבית ? האם בן אדם יכול להיות מאובחן בהפרעת אישיות (גבולית, או סכיזוטיפלית) בעוד שיש לו חוג חברים רחב וזוגיות ארוכה והבעיה מתבטאת אצלו רק בתפקוד התעסוקתי והמקצועי? מה ההבדל ביו "גלישה פסיכוטית" בהפרעת אישיות לבין פסיכוזה בהפרעה סכיזו אפקטיבית ? מה יותר מאפיין "ניתוק חלקי" ולא מלא מהמציאות.. הפרעת אישיות או הפרעה סכיזו אפקטיבית ?

שלום. גלישות פסיכוטיות צשצעותן ארועים פסיכוטים קצרים של שעות, שיכולות לנבוע מפגיעה בשיפוט המציאות. הפרעות אישיות כמו הפרעה גבולית או סכיזוטיפלית יכולות להתאפיין במצבים אלה. בהפרעה סכיזואפקטיבית מדובר על מצב פסיכוטי ממושך, דהיינו תקופות שבהן מתקימים הקריטריונים לסכיזופרניה. הפרעות אישיות פוגעות בדרך כלל במישורים הבינאישיים בכל המסגרות. רגישות לביקורת לדוגמא, קושי בקבלת מרות יכולה לבוא לידי ביטוי משמעותי במסגרות תעסוקה

28/12/2020 | 11:45 | מאת: אר

שלום וברכה אני רוצה לתאר דברים שעברו עליי לפני מספר שנים ואיני יודע כיצד זה נקרא במונחים קליניים? מה שקרה שהייתי בזמנו על מינון של ציפרלקס 20 מ"ג במשך חודש, ואז הייתי אצל הפסיכיאטר שטיפל בי והוא דיבר עם הפסיכולוג שטיפל בי אותו זמן ורשם בפרוטוקול לאחר מכן: Psychologist feels he is cyclothymic; has grandiose fantasies w/o insight, lacks boundaries לאחר מכן הרופא החליף לי את הציפרלקס 20 מ"ג בפאקסט 60 מ"ג בעקבות כך שהוא חשב שיש לי "חשיבה אובססיבית".. לאחר חודש וחצי דיברתי איתו טלפונית ואמרתי לו שהמצב לא השתנה והוא החליף לי את התרופה מפאקסט לונלפקסין 150 מ"ג ועשיתי את ההחלפה בהדרגה, הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, ממש בסמוך לכך להחלפת התרופה התחילו לי סימנים מוזרים שאיני יודע מה הם.. השינה שלי לא הייתה "עמוקה" באותו זמן וישנתי מעט שעות שינה והייתי בלחץ בחיים ובעבודה ובעייפות מתמדת.. עבדתי בזמנו 7 ימים בשבוע.. באותו זמן עבדתי בבית קפה והיה שם את הילד של בעלת הבית שנורא אהבתי אותו והיה מתוק אבל משום מה התחלתי לפחד נורא שאני הולך להרוג אותו, כי באותו זמן ראיתי סרט שוב ושוב ממש באופן אובססיבי על מישהו שהיה לו פיצול אישיות והוא הרג את גרושתו והמאהב שלה ופחדתי שיש לי גם את אותה הבעיה ופחדתי מאוד ש"האישיות הרעה או יצר הרע" ישתלטו עליי ו"אאבד שליטה". אני זוכר שהלכתי ואמרתי למשפחה שלי כל הזמן ש"צריך למנוע את הרצח של הילד הקטן", נתקעתי על המשפט הזה והם לא הבינו מה קרה לי ועל מה אני מדבר ולקחו אותי לאותו פסיכיאטר שנתן לי את הפאקסט והונלפקסין, באותה פגישה עם הפסיכיאטר אני גם כן זוכר שאמרתי לו על ה"רצח" שאני חושש שיתבצע, והוא שאל אותי איך זה יתבצע ואמרתי "עם סכין" והוא הסתכל עליי ושאל אותי אם אני רוצה להתאשפז, אני לא הבנתי מה קורה איתי והתחלתי לפחד, שמתי את הידיים על הפנים שלי ושפשפתי אותן ואמרתי לעצמי "אני מרגיש שאני משתגע" וחשבתי שעוד שנייה נכנסים רופאים עם חלוקים לבנים ולוקחים אותי לאשפוז ממש כמו בסרטים.. עוד אני זוכר בפגישה שאמרתי לפסיכיאטר ש"הפסיכיאטרים הם המשוגעים הכי גדולים, פשוט הם לא מאובחנים" בפרוטוקול של הפגישה הרופא רשם: says he fears killing children at work, or himself, attempts humour but there are no signs of mania. No evidence of cognitive impairment. הרופא הפסיק לי את הפאקסט ונתן לי הלידול ולאחר מכן נתפס לי הצוואר והלשון והפסקתי אותו.. עוד אני זוכר שבאותו זמן קניתי טלית והתחלתי ללבוש אותה ורציתי לחזור בתשובה. אני זוכר ששלחתי לאימא שלי הודעות בטלפון שאני "רואה בראש" את התאריך שבו היא תיגמל מסמים (היא הייתה מכורה לסמים), ושזו "הארה" ושלא תספר על כך לאף אחד כי זאת "נבואה", ואם היא תספר את ה"סוד" הזה הנבואה לא תתגשם. אני זוכר גם שחשבתי שאני נענש על חטאים שהמשפחה שלי עשתה ומקבל עונשים מהשמיים "על מעשה אבותיי" אני זוכר גם שחילקתי את האנשים מסביבי ל"טובים ורעים", ל"אופוזיציה וקואליציה" עוד אני זוכר באותה תקופה שהייתי מנהל שיחה ופתאום פורץ בבכי ללא דמעות לשנייה ואז חוזר לנהל שיחה כרגיל, כאילו עברו עליי מלא מלא דברים בראש שלא דיברתי עליהם ולא הבנתי מה קורה איתי, פשוט הראש שלי היה מפוצץ במחשבות ומשום מה ה-SSRI שלקחתי במקום להרגיע אותי, עשה יותר גרוע.. היה לי גם דוד (אח של אימא שלי) שהקשר אתו היה לא טוב ולא אהבתי אותו בכלל ואני זוכר שאמרתי לאימא שלי שהוא מת. והיא אמרה לי שהוא חי והוא נמצא בבית ולא הבינה על מה אני מדבר בכלל, ואני אמרתי שוב ושוב שזה לא נכון ושהוא מת ושלא תגיד שהוא חי. חשבתי שאם אאמין בזה ואגיד את זה שוב ושוב זה ממש יקרה. עוד אני זוכר שהכרתי איזו מישהי באותו זמן והיינו בקשר ולאחר זמן מה זה לא התאים לה ופשוט הצפתי אותה בהודעות בגלל שאני רוצה שהיא תחזור אליי ושנמשיך להיות בקשר וכתבתי לה שאני "רואה בראש" אותנו יושבים בסלון ואת הילדים שלנו משחקים ביחד.. והכרנו סך הכול חודש ומשהו, והיא חשבה שאני מוזר שאמרתי את זה.. האם זה היה התקף חרדה? או מצב פסיכוטי? או מאניה? או פרנויה? כיצד זה נקרא במושגים הקליניים?

שלום לך, הפורום אינו מהווה תחליף לפגישת ייעוץ. מכיוון שטופךת ע"י גורמי מקצוע, מציע שתפנה את כל השאלות, במידה ואלה כבר לא הופנו בעבר אליהם. אם ישנה שאלה ספציפית ממוקדת , זה המקום

אני רוצה לקבל טיפול נפשי ורגשי ויש לי שאלה שאומרים תשחררי תדלגי לי קשה לעשות את זה איך ? אני לא רוצה כדורים רוצה טיפול נפשי ורגשי יותר

שלום דולי. זה בהחלט מתסכל לקבל "עצות" שאינן יכולות להיות מתורגמות לפעולה. קשה "לשחרר" או "לדלג" כשלא ברור מה לשחרר או מעל מה לדלג. טיפול נפשי אינו חייב להיות תרופתי ובהחלט יכול להתבסס על שיחות טיפוליות. ממליץ לא להסס ולצאת למסע הזה

יש לי דיכאון קל(לא אובחנתי ולא מטופלת) יש ימים שאני רוצה לקבל עזרה אבל זה לא לגמרי שם כי אני באופן מעוות גם לא רוצה לצאת מזה.. אני מרגישה כאילו זה חלק ממני כאילו מגיע לי להעביר את חיי כך..למה אני מרגישה ככה ממה זה נובע?

הי דניאל. באופן מפתיע לעיתים דיכאון מהווה תשובה לדברים רבים שאנחנו רוצים להמנע מהם. זה נותן את הלגיטימציה להרים ידים ולהתכנס לחוסר אונים. הייתי ממליץ בכל מקרה מפגש טיפולי על מנת לבחון הנושא ואולי לקדם מהלך שיחלץ אותך מהמלכוד הזה

12/12/2020 | 17:41 | מאת: עוזי

שלום מי שלקח או לוקח כדורים כמו ציפרלקס ותרופות דומות או כדורים מקבוצת הבנזודיאפינים לוריבן קלונקס אסיוול שזה שתי סגנונות שונים של כדורים בזמן שהוא מפחית את הכדורים ורוצה לרדת מהם אם הוא עושה יעשה פעילות גופנית כמו ריצה זה יעשה את תופעות הלוואי של הכדורים יותר קשות או שזה יותר יועיל ויעזור לגוף מבחינת תופעות הלוואי בזמן ההורדה הפסקה של הכדורים זה יפחית את התופעות לוואי ?

ללא קשר לסוג הטיפול בהפרעת חרדה, פעילות גופנית (אירובית ומתונה) היא חלק מהטיפול ובודאי שאינו מגביר תופעות לוואי

12/12/2020 | 16:22 | מאת: איציק

שלום אני לוקח כמעט שנתיים בגלל חרדות כול יום קלונקס 0.5 כדור שתיים ולפעמים שלוש וארבע שזה לעיתים רחוקות השלוש וארבע לרוב אחד שתיים לא יותר ביום בזמן האחרון אני בתהליך של ירידה מהכדורים בהדרגה עד להפסקה שלהם לגמרי האם אחרי תקופה כזאת ארוכה של לקיחת הכדורים האלו אפשר להפסיק ? יצא לך לשמוע על מקרים שאנשים אחרי לקיחה ארוכה הפסיקו אם הכדורים האלו והכול חזר לקדמותו וחלפו התופעות לוואי ועוד או שבגלל לקיחה ארוכה של הכדורים האלו שמלכחתחילה הם לזמן קצר אז זה בעיה ? או שאפשר לרדת מהם לחלוטין ממה שאתה יודע שמעת ?

קלונקס אכן ניתן לתקופה קצובה בזמן. המלצה לטפל במקביל בנוגדי חרדה ולהפסיק קלונקס לאחר התחלת השפעת תכשיר נוגד החרה. הפסקת קלונקס בהחלט רצויה באופן הדרגתי. מציע לעבור הערכה פסיכחיאטרית על מנת לבחון אם יש עדות להפרעת חרדה פעילה ובהתאם להתחיל טיפול מתאים

12/12/2020 | 14:35 | מאת: שימי

שלום אני בן 31 עקב חרדות אני נוטל קלונקס 0.5 כבר שנה ותשע חודש במשך התקופה הזאת כדור לפעמים שתיים של 0.5 ידוע שאלו כדורים לזמן קצר בלבד בכול זאת המשכתי איתם הרבה מעבר לזה כעת אני בתהליך ירידה מהכדורים האלו לחלוטין. בימים האחרונים אני רואה מטושטש טלוויזיה מרחוק ואת הכתב למשל אם זה דברים שיש בהם תרגום בעיקר דברים שרשומים יחסית בקטן אבל גם כתב יותר מקטן, מקרוב אני רואה טוב מאוד ובכללי דברים שהם לא טלוויזיה אני רואה טוב מאוד אבל גם לפעמים דברים שהם לא טלויזיה אני רואה קצת בטשטוש בעיקר מרחוק ולעיתים רחוקות מקרוב מה יכולה ליהות הבעיה הזאת ? האם יכול ליהות שזה תופעות לוואי מהכדורים ? והאם זה מצריך משקפיים או עדשות או כול דבר אחר ? או בכלל איזה סיבות אחרות יכולות ליהות למצב שתיארתי ? ומה מומלץ לעשות במצב כזה אשמח לתשובות לכול השאלות...

ראשית, הייצתי מציע לעבור בדיקת עיניים ללא קשר. מצד שני ייתכן והפסקת הקלונקס מביאה להעלאת תסמיני החרדה שיכולים להתבטא גם בטישטוש ראייה

שלום רב, האם שילוב של ציפרלקס, וולבוטרין ואריפליי הוא אפשרי תאורטית? (לטיפול בדיכאון ואוסידי)

מדובר בשלושה תכשירים עם מנגנון פעולה שונה. במצבי עמידות לטיפול חד תרופתי, ייתכן וויוכל לתת מענהתחת מעקב פסיכיאטרי הדוק

10/12/2020 | 05:15 | מאת: דוד

שלום מניסיונך ודעתך האם מינון של 450 מג וולבוטרין הוא יעיל ובטוח? בתודה

מינון וולבוטרין 450 מ"ג, הוא המינון המקסימאלי בתחום בטיחות התרופה

03/12/2020 | 19:33 | מאת: אנונימית

שלום. ראשית רצוני לציין, שמעתי לפני כמה שנים ראיון שלך ברדיו ונהניתי ממנו מאד. הייתה לי פסיכולוגית שעזבה אותי לפני כמה שנים והבטיחה לחזור לטפל בי. מאז בינתיים זה לא קרה. כמעט מייד התחלתי טיפול עם פסיכולוגית קלינית אחרת. היא ידעה על מחשבותי על המוות ודרשה שאפגש עם פסיכיאטר טרם התחלת הטיפול וכך עשיתי. אני עובדת זה מספר שנים. פשוט .. יש לי הרבה מחשבות על המוות ורצון לפגוע בעצמי בדרכים שונות אני מצליחה להימנע מלבצע אותן אבל זה מאד קשה. כדי להצליח בכך אני די פסיבית. מצד שני גם כשאני יוצאת לעבודה ונמצאת עם אנשים או עושה הליכות הרצון למות לא נעלם בכלל. יכול להיות שזה קשור לכך שהייתי במצב נפשי קשה לפני כמה חודשים.. בהחלטה של רגע החלטתי לסיים את החיים וחברה הצילה אותי ברגע האחרון. לא יכולתי שלא לחוש אכזבה ותסכול, שמאז לא עוזב אותי על ההחמצה.. האם יש לך הצעה?

שלום לך. הייתי ממליץ לעבור הערכה פסיכיאטרית. בהחלט ייתכן כי מדובר בתסמיני דיכאון שניתנים לטיפול. אל תהססי פני לא דיחוי

02/12/2020 | 19:10 | מאת: אורי

אני לוקח כמה שנים כל יום קלונקס 2 מ"ג נגד חרדות.ברצוני להפסיק את הכדור.איך עושים זאת באופן בטוח שהרי מדובר בכדור ממכר ובמינון גבוה יחסית.

הפסקת מינון קלו נקס עדיף שתעשה באופן הדרגתי. הייתי ממליץ לרדת ברבע כדור אחת לשבועיים. יחד עם זאת עדין שי מקום לתת מענה לחרדות ללא שימוש בתרופות הרגעה, אלא בתרופות נוגדות חרדה, באם עדין ישנם תסמיני חרדה

12/11/2020 | 06:47 | מאת: דניאל

שלום האם וולבוטרין כתוספת לתרופת ssri עלול להחמיר אוסידי? בתודה

לא, אבל לא אמור לשפר אותה. על מנת לטפל בOCD יש להשתמש בתכשירים בעלי השפעה על המתווך העצבי סרוטונין. ולבוטרין פועל על הדופמין והנוראפינפרין ולכן יעילותו בהפרעה זו נמוכה

19/10/2020 | 23:36 | מאת: שרית

שלום רב. דוקטור היקר. לעיתים באופן פתאומי בלתי צפוי חשה מן צביטה באזור הקיבה למשך שני שניות. עברתי גסטרו והתוצאה תקינה אודם קל. אף עברתי ct בטן. והתוצאה תקינה לציין שעוברת מצב רגשי אך תופעה זו נראית לי הזוייה תודה רבה👍

19/10/2020 | 23:41 | מאת: שרית

לציין גם ללא קשר לצביטה שמרגישה לחץ קל באיזור זה

הי שרית. זה בהחלט נשנע מטריד. אני מניח התסמין של הצביטה בקיבה , אינו עומד בפני עצמו ויתכן שיש מקום לסצע הערכה של גורם מבריאות הנפש, כדי להעריך האם יש אפשרות להסביר התסמין כחלק מתונה רגשית רחבה יותר

18/10/2020 | 23:13 | מאת: דוד

שלום האם אפשר לשלב קלונקס/תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים עם אביליפיי 25 ולוסטרל 150? בשימוש פעמים בודדות בשנה. תודה.

התשוב היא כן, אם כי כדאי תמיד להמנע משימוש בבנזודיאזפנים לאורך זמן. במקרה שלך דוד, כאשר מדובר במקרים בודדים בשנה איני רואה בעיה

26/09/2020 | 02:32 | מאת: אייל

שלום דר!!! זה בדיוק הבעיות שלי . הרופא לא מצליח לסייע לי ויש לי אי שקט מהאריפליי איני יודע ורוצה לבדוק מה יכול לסייע לי לחוש יותר טוב . דבר נוסף אני צריך ללמוד כיצד מדברים עם ומול רופא במקרה הזה פסיכיאטר תודה על תגובתך.. ההאא עוד דבר כיום נוטל לפונקס .. קלונקס.ציפרלקס ואריפליי.. האם זה בסדר ? אגב אני מחפש רופא טוב או המלצה על מרפאה לברהנפ"ש כל טוב ושבת שלום תגובה

שלום אייל. קשה לענות ל שאלותיך מבלי לקבל מידע מספ'ק ולא בטווח שפורום יאפשר העמקה שכזו. כיום הטיפול הציבורי בבריאות הנפש עבר לקופות החולים. פנה למזכירות הסניף הקרוב ותוכל לקבל הפניה למרפאה של קופת החולים או מרפאה אחרת שנמצאת בהסדר עם הקופה

24/09/2020 | 01:08 | מאת: דויד

שלום רב לד״ר הנכבד, איך אפשר לבדוק או לאבחן אותי שאין לי הפרעה. אישיות גבולית? האם יש סוג של שאלון או בדיקה אצל פסיכיאטר מומחה שאפשר לקבל תשובה מדויקת? תודה דויד

כל אבחנה, כולל הפרעת אישיות נעשית לאחר ראיון קליני מעמיק, ונטילת היסטוריה רפואית. בד"כ התהייה האם אני סובל מהפרעה כשלהי עולה כשיש תסמין מטריד. אם יש כזה או קיים קושי שחוזר על עצמו כדאי לפנות לבדיקה ולהערכה, שם יעשה האבחון

18/09/2020 | 21:01 | מאת: גרשון

שלום דר וחג שמח אני לוקח לוסטרל כמעט שנה 50 מג אני רוצה להתחיל לקחת ריטלין ..האם אפשרי לקחת את שני הכדורים במקביל? תודה ושנה טובה גרשון

הי גרשון, עקרונית אין מניעה

16/09/2020 | 21:10 | מאת: צורי

שלום ד"ר. אני לוקח תוסף בשם GABA (חומצה אמינית בריכוז גבוה בכמוסה) לפני השינה זאת לטיפול בחרדות עקב כך ש-SSRI לא עזרו לי. אני לוקח את ה-GABA כבר שבוע בלילה לפני השינה על קיבה ריקה לפי המלצת היצרן. יש לי חלומות חיים בלילה ואני קם בבוקר מאוד נינוח ורגוע. נטען כי חומר זה מתפרק בכבד וכנראה אינו מגיע למוח כיון שלא עובר את מחסום ה-BBB. אם כך, איך אני מרגיש חלימה אינטנסיבית ורוגע? יש לך אולי הסבר לכך? לא נראה כי מדובר באפקט פלצבו. את התוסף אני מתכוון לקחת כ-3 חודשים.

אכן רוב תכשירי הGABA לא יעברו את מחסום מוח דם. יש תכשירים שמיוצרים בטכנוטלוגיה ליפוזומאלית שלמעשה מהווה ממברנה שומנית שמאפשרת למולקולה לעבור את המחסום. בכל מקרה אם אתה מרגיש שיפור למה להתוכח עם העובדות.

שלום ביתי בת 16,6 סובלת מדיכאון מז ורי, יש מחשבות אבדניות, מופנמת, שקטה., כרגע בטיפול תרופתי ורגשי, הומלץ על אשפוז לאחר ניסיון אובדות נוסף אנחנו מבוטחים של כללית האם קיים שירות למבוטחים של כללית במסגרת בית מאזן שבהסכם? האם ניתן לטפל בנערה בבית מאזן ולא באשפוז בבית חולים לבריאות הנפש?תודה

שלום לך. לצערי , לא הוקם עדים בית מאזן לילדים ונוער, אם כי יש התכנות להקמה שכזו. אופציה נוספת שניתן לחשוב עליה, הוא אישפוז בית מקוון. במצבים מסויימים ניתן לשקול אישפוז יום, במקרה זה המשפחה חייבת להתגייס בשמירה מעבר לשעות השהייה בבית החולים

03/09/2020 | 16:41 | מאת: עמיחי

לרופא שלום.זה נכון שלוקח ללוסטרל לפעול רק לאחר 4 עד 6 שבועות?תודה

שלום עמיחי. טווח הזמנים יכול להשתנות מאדם לאדם. הציפייה שתוך שבועיים תיהיה איזושהי מגמת שיפור. ההשפעה האופטימאלית יכולה גם להגיע לאחר 8 שבועות. מעבר לכך כמובן יש חשיבות להתאמת המינון, על מנת להביא להשפעה האופטימאלית

02/09/2020 | 16:26 | מאת: אייל

שלום דר !!! אני מטופל כבר הרבה שנים עם תרופות . ולצערי עדיין הרופאים אצלם הייתי לא ממש עזרו ואיני יודע למה זה קורה כך . יש לי תופעה שהרופא רושם לי כדור מסוים זה או אחר וזה מתחיל לעזור ולהשפיע ולאחר כשבועיים 3 התפוקה מהכדור מפסיקה ואז שוב איני מרגיש טוב . אציין כדוגמא הרופא רשם לי אריפליי ((בשילוב לפונקס))) והתחלתי מינון של 2.5 מ"ג ובהתחלה ממש עזר לי ובימים האחרונים פג לה ההשפעה .. אני שואל למה זה קורה וכיצד למנוע תופעה זו ??. ושאלה נוספת מה המינון האפשרי בו אני והרופא נוכל להגיע בכדי להפחית לפונקס ? תודה רבה לך דר יקר על התיחסותך אייל תגובה

הי אייל. מהפנייה שלך לא ברור מהי ההתוויה של התרופות. בכל מקרה קביעת המינון צריכה להתייחס לחומרת התסמינים וחומרת האפשיזודות בעבר. לעיתים יש צורך בשילובי תרופות על מנת להגיע להשפעה מיטיבה. התנודות תחת טיפול תרופתי יכולות לקרות והדבר מחייב התאמת המינון לאורך זמן

30/08/2020 | 23:09 | מאת: שואל

עם ציפרלקס ניתן להגיע עד 20 מ"ג. עם לוסטרל אפשר להגיע עד 200 מ"ג. האם לוסטרל היא עוצמתית יותר מבחינת השפעה על הסרוטונין מאשר הציפרלקס?תודה.

ממש לא. מדובר במולקולות שונות ולכן המינונים שונים. אין הדבר מצביע על חוזקה של התרופה

28/08/2020 | 11:54 | מאת: ג

שלום קיבלתי מרשם לאלטרולט לחודש מנוירולוג שחושב שיש לי כאב עצבי לאחר שאמרתי לו שבחמישה החודשים האחרונים יש לי בראש בצידו הימני לחצים. בעיקר באוזן שיש לי בה לחץ והיא חמה ולחץ בעצם של האוזן מאחורה. הלחצים גם ברקה ובצוואר ובעורף הימני , בחודש האחרון התווספו לחצים ליד העין הימנית, עצם הלחיים והמצח בצידו הימני. אם אני לא סובלת מחרדות ודכאונות ואחרי חודש אסיים את הכדורים, ייתכן שיופיעו לי דיכאונות וחרדות בעקבות סיום הטיפול? איזה תופעות הכדור הזה עושה והאם הוא מטפל באמת בכאבים ניורופתיים? והאם כדאי לחכות עד שאעשה צילום פנורמי כי ייתכן שיש לי בעיות במפרק הלסת שגורם ללחצים

שלום. בהחלט ייתכן שכל התסמינים במפורטים יכולים להיות משוייכים להפרעת חרדה. באם נעשה ברור ראשוני לשלילת מקור גופני אחר, הפרעת חרדה היא בהחלט אפשרית. במקרה זה טיפולללחודש אינו מספק ולא בטוח שאלטרולט היא תרופת הבחירה. מציע להתייעץ עם פסיכיאטר בנוסף על מנת לבחון תוכנית טיפולית מתאימה

05/09/2020 | 09:52 | מאת: ג

ובכן אני רואה שלא קראת את שאלתי, אין לי חרדה או דכאון יש לי לחצים בצוואר, באוזן וברקה, לאחרונה נוספו גם בעצם הלחיים וליד העין, באיזור הסינוסים. נאמר לי שזה יכול להיות גירוי עצבי מהצוואר או TMJ בעיה במפרק הלסת או טריגמנלי. אלטרולט מיועד בין היתר לכאב נוירופטי ודכאון, חרדה ואפילפסיה. לא סובלת מדכאון וחרדה אבל אם אקח אותו חודש, ייתכן מצב שכשאסיים אותו ואגמל ממנו אהיה במצב של דכאון וחרדה? כי אומרים שצריך להגמל ממנו

היי, בחודשיים האחרונים אני מקבל קטמין (בזריקה). לאחר כשבועיים של טיפול ראיתי שיפור משמעותי בהרגשה. בימים האחרונים (גם תוך כדי הטיפול) אני חווה נסיגה משמעותית בהרגשתי. רציתי לשאול, האם אפשר לפתח עמידות גם לקטמין (זאת לאחר שפיתחתי עמידות לרוב התרופות נגד דיכאון)? או, האם זה סביר ומצוי שיש נסיגה תוך כדי הטיפול וזאת לאחר שיפור משמעותי בשבועות שקדמו לכך? תודה מראש

חשוב לזכור שבמהלך הטיפול יכולים להופיע נסיגות. הדבר החשוב הוא לצפות במגמה. קטמין אינו תחליף לטיפול אלא ניתן בנוסף לנוגד הדיכאון ולכן חשוב לבצע חשיבה מחודשת לגבי הטיפול בתרופות שעליהן התווסף הקטמין

19/08/2020 | 22:48 | מאת: אייל

שלום דר !! אני במערכת ברהנש" שנים . ועדיין לא ככ מצליחים לאזן אותי . נוטל לפונקס וביקשתי מהרופא לתת לי אריפליי . שאלתי היא !! נוטל חצי כדור של 5 מ"ג ואני שואל מתי אחוש שיפור וקצת מידע על התרופה . ואיך האריפליי הולכת עם הלפונקס ?? כלומר תהיהי האפשרות להפחית מינון לפונקס בעקבות האריפליי תודה על תגובתך תגובה

על פניו ניתן לשלב את שני התכשירים. ההנחה היא שהתגובה ללפונקס היתה חלקית ולכן באההמחשבה על שילוב שני התכשירים. לכן בשלב זה לא נראה נכון להפחית את מינון הלפונקס

15/08/2020 | 06:55 | מאת: רועי

שלום לרופא הפורום,יש תועלת של תוסף קומפלקס ויטמיני B על מצבי חרדה ודיכאון?שהרי B6 הוא "קטליזטור" של מעבירים עיצביים כמו סרוטונין.. B3 מסייע לייצור גאבה ועוד כמו תמיכה והזמנת מערכת העצבים המרכזית. האם זה יכול להיות כחלופה לטיפול תרופתי?

לא. רק במצבי מחסור בויטמינים (בבדיקת דם), בשאר המכרים מדובר בתווספת עע גבי טיפול ספציפי

15/08/2020 | 06:51 | מאת: מנשה

"ציפרלקסים" לא עוזרים לי לחרדות. אני לא מוכן לקחת בשום אופן תוספת של אנטי פסיכוטים לתיגבור,סוף פסוק. האם התרופה טרנקסל יעילה לחרדות?יש בה פחות אלמנט התמכרותי מאשר קלונקס/קסנקס?תודות

טרנקסל היא תרופת הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים. לכולם יש אפשק ממכר. היתרון בטרנקסל זה משך השפעה ארוך. הבעיה שמדובר בתרופה סימפומטית ולא מוונעת, כך שזה לא יתפור את בעיית היסוד. כדאי לחשוב על הערכת מצב מחודשת

12/08/2020 | 12:03 | מאת: מיכל

היי,אני לוקחת רסיטל כבר 4 חודשים במינון 40 מ"ג עבור חרדות בלי שיפור.הרופאה לא מוכנה להעלות את המינון ל-60 מ"ג ובמקום זה רשמה לי כדור אריפליי 5 מ"ג לחיזוק של הרסיטל.יש מצב שצריך לחכות חודשיים עד שמרגישים את ההשפעה נוגדת החרדה של תוספת האריפליי כמו שמחכים עם רסיטל

לא. בדרך הכלל בבשפעה מתחילה בתוך כשבועיים

11/08/2020 | 08:10 | מאת: ג

יש לי כבר 4 חודשים לחצים בצד ימין של הראש, צד שמאל תקין. הכאבים באיזור הרקה וימינה ממנה, לפעמים לחץ באוזן וגם לחץ בעצם שנמצאת מאחורי האוזן ובכלל בכל אזור הגולגלת האחורית בצידה הימני כאמור, לאחרונה התווספו גם לחצים בלחי הימנית בעין הימנית ובמצח באזור הימני. סיטי מוח תקין, TMJ נשלל,. לפני הלחצים הללו שבראש חוויתי חצי שנה של מתחים, פחדים וחרדות אולי גם דכאון, בחצי שנה הזו התווספו עוד ועוד מתחים וחרדות ברמות בינוניות - גבוהות. האם סוג הלחצים האלה בראש יכולים להיות סימפטומים לחרדות? נוירולוגית אומרת שזה כנראה מתח עצבי או שנתפס שריר בצוואר שמקרינים על כל הצד הימני של הראש, על האוזן, הרקה, הגולגולת האחורית, העורף ושפיזיותרפיה יכולה לעזור. פיזיותרפיה לא עוזרת. העניין הוא שהצוואר האחורי בכלל לא כואב וגם לא הקדמי. האם רצף אירועים המלווים במתח/חרדה יכולים לפגוע בשרירי הצוואר? מה בעצם נפגע בצוואר? ומה רצוי לעשות? הנוירולוגית לא רוצה לשלוח לMRI ולא לצילום צוואר. ביקשתי צילום בצוואר לבדוק אם זה באמת נובע משם אך היא התנגדה ואני לא יוצאת מזה כבר 4 חודשים.

הפרעת חרדה היא אבחנה מתעתעת. חרדה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון אופנים עם תסמינים גופניים שונים. מתח שריר הוא אחד מהם, דבר שיכול לגרום לתחושת כאב. שווה לבחון אפשרות זו ע"י בדיקה אצל פסיכיאטר מומחה

שלום ד"ר.נהוג לקחת ציפרלקס במינון 30 מ"ג כאשר מדובר על טיפול בחרדות עם חשיבה אובססיבית?

מינון גבוה של ציפרלקס באישור מיוחד ניתן לעיתים להפרעה כפייתית המחייבת מינונים גבוהים יותר של תרופות מקבוצת הSSRIS

01/08/2020 | 14:40 | מאת: חנן

שלום,האם התרופה בונסרין היא יעילה לטיפול בחרדה כאשר ציפרלקס ודומיו לא הביאו לשיפור? מהם תופעות לוואי עיקריות שלה והאם מהניסיון הטיפולי שלך תוכל להעריך את יעילות התרופה על חרדה ממושכת?

בונסרין היא תרופה אנטידיכאונית ופחות יעילה כנוגדת חרדה. תופעות הלוואי הנפוצות הן עייפות ועליה בתאבון

רוצה להוריד את הטרזודיל ל25 מג כדי שאוכל קצת לנוח

לא סביר שמדובר בהשפעת הטרזודיל. כדאי לברר עם הפסיכיאטר המטפל על מנת להבין את התלונה שיכולה להיות גם חלק מהבעיה הבסיסית ולא בהכרח תופעת לוואי

28/07/2020 | 06:42 | מאת: משה כהן

היי, לאחרונה קבלתי מרשם לכדורי הרזיה רזין.. רציתי לשאול האם ניטל לשלב טיפול בכדור ביחד עם נוגדי דכאן ממשפחת SNRI. בתודה מראש.

יכולה להיות אינטוראקציה אם כי מדןבר באירועים נדירים, תופעה שנקראת סינדרום סרוטונינרגי, הנגרם כתוצאה מעלייה ברמת הסרוטונין. כדאי לידע את הגורם מטפל ולהיות במעקב. אין הדבר אומר שלא ניתן לשלב אלא תוך מעקב.

19/07/2020 | 20:07 | מאת: רונאל

שלום רב , האם יתכן שתהיה הרגשה ללא מחשבה מקדימה. לדוג' תחושת היכון , דריכות "עומד על המשמר" שנובע רק מחוסר איזון כימי . כמו מי ששותה אלכוהול ופתאום מרגיש שמח .. תודה רבה

בדרך כלל שרשרת האירועים מתחיחלה במחשבה שמובילה לתחושה שגורמת לפעולה. לעיתים יש קושי לזהות את המחשבה שהובילה לתחושה.זה בדיוק מסוג הדברים שניתן להתאמן עליהם בטיפול קוגניטיבי

23/07/2020 | 21:27 | מאת: רונאל

תודה רבה !!

שלום, נתקלתי במחקר הבא: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789524/ האם זה מעלה את הסיכוי שהאביליפיי גורם לדום נשימה בשינה על רקע נוירולוגי? או שעל פניו זה יותר סביר שמדובר בהשמנה? (אם מאמינים שהבעיה היא דום נשימה) שוב פעם תודה רבה.

מדובר בדום נשימתי חסימתי ולא מרכזי (מוחי) ולכן אין ליחחס זאת לתרופה עצמה

26/07/2020 | 12:52 | מאת: דוד

תודה רבה

23/06/2020 | 21:11 | מאת: דני

דוקטור הנכבד שלום האם זה ייתכן שברגע שנלחץ ממשהו פתאום מרגיש דקירה בצלע...????😳, שני שניות ונעלם.

ייתכן. כדאי לבחון האם קיים מתח נפשי בתקופה האחרונה