פורום דיכאון וכאב

הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים.

בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד.

הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1411 הודעות
1294 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

03/12/2020 | 19:33 | מאת: אנונימית

שלום. ראשית רצוני לציין, שמעתי לפני כמה שנים ראיון שלך ברדיו ונהניתי ממנו מאד. הייתה לי פסיכולוגית שעזבה אותי לפני כמה שנים והבטיחה לחזור לטפל בי. מאז בינתיים זה לא קרה. כמעט מייד התחלתי טיפול עם פסיכולוגית קלינית אחרת. היא ידעה על מחשבותי על המוות ודרשה שאפגש עם פסיכיאטר טרם התחלת הטיפול וכך עשיתי. אני עובדת זה מספר שנים. פשוט .. יש לי הרבה מחשבות על המוות ורצון לפגוע בעצמי בדרכים שונות אני מצליחה להימנע מלבצע אותן אבל זה מאד קשה. כדי להצליח בכך אני די פסיבית. מצד שני גם כשאני יוצאת לעבודה ונמצאת עם אנשים או עושה הליכות הרצון למות לא נעלם בכלל. יכול להיות שזה קשור לכך שהייתי במצב נפשי קשה לפני כמה חודשים.. בהחלטה של רגע החלטתי לסיים את החיים וחברה הצילה אותי ברגע האחרון. לא יכולתי שלא לחוש אכזבה ותסכול, שמאז לא עוזב אותי על ההחמצה.. האם יש לך הצעה?

02/12/2020 | 19:10 | מאת: אורי

אני לוקח כמה שנים כל יום קלונקס 2 מ"ג נגד חרדות.ברצוני להפסיק את הכדור.איך עושים זאת באופן בטוח שהרי מדובר בכדור ממכר ובמינון גבוה יחסית.

12/11/2020 | 06:47 | מאת: דניאל

שלום האם וולבוטרין כתוספת לתרופת ssri עלול להחמיר אוסידי? בתודה

לא, אבל לא אמור לשפר אותה. על מנת לטפל בOCD יש להשתמש בתכשירים בעלי השפעה על המתווך העצבי סרוטונין. ולבוטרין פועל על הדופמין והנוראפינפרין ולכן יעילותו בהפרעה זו נמוכה

19/10/2020 | 23:36 | מאת: שרית

שלום רב. דוקטור היקר. לעיתים באופן פתאומי בלתי צפוי חשה מן צביטה באזור הקיבה למשך שני שניות. עברתי גסטרו והתוצאה תקינה אודם קל. אף עברתי ct בטן. והתוצאה תקינה לציין שעוברת מצב רגשי אך תופעה זו נראית לי הזוייה תודה רבה👍

19/10/2020 | 23:41 | מאת: שרית

לציין גם ללא קשר לצביטה שמרגישה לחץ קל באיזור זה

הי שרית. זה בהחלט נשנע מטריד. אני מניח התסמין של הצביטה בקיבה , אינו עומד בפני עצמו ויתכן שיש מקום לסצע הערכה של גורם מבריאות הנפש, כדי להעריך האם יש אפשרות להסביר התסמין כחלק מתונה רגשית רחבה יותר

18/10/2020 | 23:13 | מאת: דוד

שלום האם אפשר לשלב קלונקס/תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים עם אביליפיי 25 ולוסטרל 150? בשימוש פעמים בודדות בשנה. תודה.

התשוב היא כן, אם כי כדאי תמיד להמנע משימוש בבנזודיאזפנים לאורך זמן. במקרה שלך דוד, כאשר מדובר במקרים בודדים בשנה איני רואה בעיה

26/09/2020 | 02:32 | מאת: אייל

שלום דר!!! זה בדיוק הבעיות שלי . הרופא לא מצליח לסייע לי ויש לי אי שקט מהאריפליי איני יודע ורוצה לבדוק מה יכול לסייע לי לחוש יותר טוב . דבר נוסף אני צריך ללמוד כיצד מדברים עם ומול רופא במקרה הזה פסיכיאטר תודה על תגובתך.. ההאא עוד דבר כיום נוטל לפונקס .. קלונקס.ציפרלקס ואריפליי.. האם זה בסדר ? אגב אני מחפש רופא טוב או המלצה על מרפאה לברהנפ"ש כל טוב ושבת שלום תגובה

שלום אייל. קשה לענות ל שאלותיך מבלי לקבל מידע מספ'ק ולא בטווח שפורום יאפשר העמקה שכזו. כיום הטיפול הציבורי בבריאות הנפש עבר לקופות החולים. פנה למזכירות הסניף הקרוב ותוכל לקבל הפניה למרפאה של קופת החולים או מרפאה אחרת שנמצאת בהסדר עם הקופה

24/09/2020 | 01:08 | מאת: דויד

שלום רב לד״ר הנכבד, איך אפשר לבדוק או לאבחן אותי שאין לי הפרעה. אישיות גבולית? האם יש סוג של שאלון או בדיקה אצל פסיכיאטר מומחה שאפשר לקבל תשובה מדויקת? תודה דויד

כל אבחנה, כולל הפרעת אישיות נעשית לאחר ראיון קליני מעמיק, ונטילת היסטוריה רפואית. בד"כ התהייה האם אני סובל מהפרעה כשלהי עולה כשיש תסמין מטריד. אם יש כזה או קיים קושי שחוזר על עצמו כדאי לפנות לבדיקה ולהערכה, שם יעשה האבחון

18/09/2020 | 21:01 | מאת: גרשון

שלום דר וחג שמח אני לוקח לוסטרל כמעט שנה 50 מג אני רוצה להתחיל לקחת ריטלין ..האם אפשרי לקחת את שני הכדורים במקביל? תודה ושנה טובה גרשון

הי גרשון, עקרונית אין מניעה

16/09/2020 | 21:10 | מאת: צורי

שלום ד"ר. אני לוקח תוסף בשם GABA (חומצה אמינית בריכוז גבוה בכמוסה) לפני השינה זאת לטיפול בחרדות עקב כך ש-SSRI לא עזרו לי. אני לוקח את ה-GABA כבר שבוע בלילה לפני השינה על קיבה ריקה לפי המלצת היצרן. יש לי חלומות חיים בלילה ואני קם בבוקר מאוד נינוח ורגוע. נטען כי חומר זה מתפרק בכבד וכנראה אינו מגיע למוח כיון שלא עובר את מחסום ה-BBB. אם כך, איך אני מרגיש חלימה אינטנסיבית ורוגע? יש לך אולי הסבר לכך? לא נראה כי מדובר באפקט פלצבו. את התוסף אני מתכוון לקחת כ-3 חודשים.

אכן רוב תכשירי הGABA לא יעברו את מחסום מוח דם. יש תכשירים שמיוצרים בטכנוטלוגיה ליפוזומאלית שלמעשה מהווה ממברנה שומנית שמאפשרת למולקולה לעבור את המחסום. בכל מקרה אם אתה מרגיש שיפור למה להתוכח עם העובדות.

שלום ביתי בת 16,6 סובלת מדיכאון מז ורי, יש מחשבות אבדניות, מופנמת, שקטה., כרגע בטיפול תרופתי ורגשי, הומלץ על אשפוז לאחר ניסיון אובדות נוסף אנחנו מבוטחים של כללית האם קיים שירות למבוטחים של כללית במסגרת בית מאזן שבהסכם? האם ניתן לטפל בנערה בבית מאזן ולא באשפוז בבית חולים לבריאות הנפש?תודה

שלום לך. לצערי , לא הוקם עדים בית מאזן לילדים ונוער, אם כי יש התכנות להקמה שכזו. אופציה נוספת שניתן לחשוב עליה, הוא אישפוז בית מקוון. במצבים מסויימים ניתן לשקול אישפוז יום, במקרה זה המשפחה חייבת להתגייס בשמירה מעבר לשעות השהייה בבית החולים

03/09/2020 | 16:41 | מאת: עמיחי

לרופא שלום.זה נכון שלוקח ללוסטרל לפעול רק לאחר 4 עד 6 שבועות?תודה

שלום עמיחי. טווח הזמנים יכול להשתנות מאדם לאדם. הציפייה שתוך שבועיים תיהיה איזושהי מגמת שיפור. ההשפעה האופטימאלית יכולה גם להגיע לאחר 8 שבועות. מעבר לכך כמובן יש חשיבות להתאמת המינון, על מנת להביא להשפעה האופטימאלית

02/09/2020 | 16:26 | מאת: אייל

שלום דר !!! אני מטופל כבר הרבה שנים עם תרופות . ולצערי עדיין הרופאים אצלם הייתי לא ממש עזרו ואיני יודע למה זה קורה כך . יש לי תופעה שהרופא רושם לי כדור מסוים זה או אחר וזה מתחיל לעזור ולהשפיע ולאחר כשבועיים 3 התפוקה מהכדור מפסיקה ואז שוב איני מרגיש טוב . אציין כדוגמא הרופא רשם לי אריפליי ((בשילוב לפונקס))) והתחלתי מינון של 2.5 מ"ג ובהתחלה ממש עזר לי ובימים האחרונים פג לה ההשפעה .. אני שואל למה זה קורה וכיצד למנוע תופעה זו ??. ושאלה נוספת מה המינון האפשרי בו אני והרופא נוכל להגיע בכדי להפחית לפונקס ? תודה רבה לך דר יקר על התיחסותך אייל תגובה

הי אייל. מהפנייה שלך לא ברור מהי ההתוויה של התרופות. בכל מקרה קביעת המינון צריכה להתייחס לחומרת התסמינים וחומרת האפשיזודות בעבר. לעיתים יש צורך בשילובי תרופות על מנת להגיע להשפעה מיטיבה. התנודות תחת טיפול תרופתי יכולות לקרות והדבר מחייב התאמת המינון לאורך זמן

30/08/2020 | 23:09 | מאת: שואל

עם ציפרלקס ניתן להגיע עד 20 מ"ג. עם לוסטרל אפשר להגיע עד 200 מ"ג. האם לוסטרל היא עוצמתית יותר מבחינת השפעה על הסרוטונין מאשר הציפרלקס?תודה.

ממש לא. מדובר במולקולות שונות ולכן המינונים שונים. אין הדבר מצביע על חוזקה של התרופה

28/08/2020 | 11:54 | מאת: ג

שלום קיבלתי מרשם לאלטרולט לחודש מנוירולוג שחושב שיש לי כאב עצבי לאחר שאמרתי לו שבחמישה החודשים האחרונים יש לי בראש בצידו הימני לחצים. בעיקר באוזן שיש לי בה לחץ והיא חמה ולחץ בעצם של האוזן מאחורה. הלחצים גם ברקה ובצוואר ובעורף הימני , בחודש האחרון התווספו לחצים ליד העין הימנית, עצם הלחיים והמצח בצידו הימני. אם אני לא סובלת מחרדות ודכאונות ואחרי חודש אסיים את הכדורים, ייתכן שיופיעו לי דיכאונות וחרדות בעקבות סיום הטיפול? איזה תופעות הכדור הזה עושה והאם הוא מטפל באמת בכאבים ניורופתיים? והאם כדאי לחכות עד שאעשה צילום פנורמי כי ייתכן שיש לי בעיות במפרק הלסת שגורם ללחצים

שלום. בהחלט ייתכן שכל התסמינים במפורטים יכולים להיות משוייכים להפרעת חרדה. באם נעשה ברור ראשוני לשלילת מקור גופני אחר, הפרעת חרדה היא בהחלט אפשרית. במקרה זה טיפולללחודש אינו מספק ולא בטוח שאלטרולט היא תרופת הבחירה. מציע להתייעץ עם פסיכיאטר בנוסף על מנת לבחון תוכנית טיפולית מתאימה

05/09/2020 | 09:52 | מאת: ג

ובכן אני רואה שלא קראת את שאלתי, אין לי חרדה או דכאון יש לי לחצים בצוואר, באוזן וברקה, לאחרונה נוספו גם בעצם הלחיים וליד העין, באיזור הסינוסים. נאמר לי שזה יכול להיות גירוי עצבי מהצוואר או TMJ בעיה במפרק הלסת או טריגמנלי. אלטרולט מיועד בין היתר לכאב נוירופטי ודכאון, חרדה ואפילפסיה. לא סובלת מדכאון וחרדה אבל אם אקח אותו חודש, ייתכן מצב שכשאסיים אותו ואגמל ממנו אהיה במצב של דכאון וחרדה? כי אומרים שצריך להגמל ממנו

היי, בחודשיים האחרונים אני מקבל קטמין (בזריקה). לאחר כשבועיים של טיפול ראיתי שיפור משמעותי בהרגשה. בימים האחרונים (גם תוך כדי הטיפול) אני חווה נסיגה משמעותית בהרגשתי. רציתי לשאול, האם אפשר לפתח עמידות גם לקטמין (זאת לאחר שפיתחתי עמידות לרוב התרופות נגד דיכאון)? או, האם זה סביר ומצוי שיש נסיגה תוך כדי הטיפול וזאת לאחר שיפור משמעותי בשבועות שקדמו לכך? תודה מראש

חשוב לזכור שבמהלך הטיפול יכולים להופיע נסיגות. הדבר החשוב הוא לצפות במגמה. קטמין אינו תחליף לטיפול אלא ניתן בנוסף לנוגד הדיכאון ולכן חשוב לבצע חשיבה מחודשת לגבי הטיפול בתרופות שעליהן התווסף הקטמין

19/08/2020 | 22:48 | מאת: אייל

שלום דר !! אני במערכת ברהנש" שנים . ועדיין לא ככ מצליחים לאזן אותי . נוטל לפונקס וביקשתי מהרופא לתת לי אריפליי . שאלתי היא !! נוטל חצי כדור של 5 מ"ג ואני שואל מתי אחוש שיפור וקצת מידע על התרופה . ואיך האריפליי הולכת עם הלפונקס ?? כלומר תהיהי האפשרות להפחית מינון לפונקס בעקבות האריפליי תודה על תגובתך תגובה

על פניו ניתן לשלב את שני התכשירים. ההנחה היא שהתגובה ללפונקס היתה חלקית ולכן באההמחשבה על שילוב שני התכשירים. לכן בשלב זה לא נראה נכון להפחית את מינון הלפונקס

15/08/2020 | 06:55 | מאת: רועי

שלום לרופא הפורום,יש תועלת של תוסף קומפלקס ויטמיני B על מצבי חרדה ודיכאון?שהרי B6 הוא "קטליזטור" של מעבירים עיצביים כמו סרוטונין.. B3 מסייע לייצור גאבה ועוד כמו תמיכה והזמנת מערכת העצבים המרכזית. האם זה יכול להיות כחלופה לטיפול תרופתי?

לא. רק במצבי מחסור בויטמינים (בבדיקת דם), בשאר המכרים מדובר בתווספת עע גבי טיפול ספציפי

15/08/2020 | 06:51 | מאת: מנשה

"ציפרלקסים" לא עוזרים לי לחרדות. אני לא מוכן לקחת בשום אופן תוספת של אנטי פסיכוטים לתיגבור,סוף פסוק. האם התרופה טרנקסל יעילה לחרדות?יש בה פחות אלמנט התמכרותי מאשר קלונקס/קסנקס?תודות

טרנקסל היא תרופת הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים. לכולם יש אפשק ממכר. היתרון בטרנקסל זה משך השפעה ארוך. הבעיה שמדובר בתרופה סימפומטית ולא מוונעת, כך שזה לא יתפור את בעיית היסוד. כדאי לחשוב על הערכת מצב מחודשת

12/08/2020 | 12:03 | מאת: מיכל

היי,אני לוקחת רסיטל כבר 4 חודשים במינון 40 מ"ג עבור חרדות בלי שיפור.הרופאה לא מוכנה להעלות את המינון ל-60 מ"ג ובמקום זה רשמה לי כדור אריפליי 5 מ"ג לחיזוק של הרסיטל.יש מצב שצריך לחכות חודשיים עד שמרגישים את ההשפעה נוגדת החרדה של תוספת האריפליי כמו שמחכים עם רסיטל

לא. בדרך הכלל בבשפעה מתחילה בתוך כשבועיים

11/08/2020 | 08:10 | מאת: ג

יש לי כבר 4 חודשים לחצים בצד ימין של הראש, צד שמאל תקין. הכאבים באיזור הרקה וימינה ממנה, לפעמים לחץ באוזן וגם לחץ בעצם שנמצאת מאחורי האוזן ובכלל בכל אזור הגולגלת האחורית בצידה הימני כאמור, לאחרונה התווספו גם לחצים בלחי הימנית בעין הימנית ובמצח באזור הימני. סיטי מוח תקין, TMJ נשלל,. לפני הלחצים הללו שבראש חוויתי חצי שנה של מתחים, פחדים וחרדות אולי גם דכאון, בחצי שנה הזו התווספו עוד ועוד מתחים וחרדות ברמות בינוניות - גבוהות. האם סוג הלחצים האלה בראש יכולים להיות סימפטומים לחרדות? נוירולוגית אומרת שזה כנראה מתח עצבי או שנתפס שריר בצוואר שמקרינים על כל הצד הימני של הראש, על האוזן, הרקה, הגולגולת האחורית, העורף ושפיזיותרפיה יכולה לעזור. פיזיותרפיה לא עוזרת. העניין הוא שהצוואר האחורי בכלל לא כואב וגם לא הקדמי. האם רצף אירועים המלווים במתח/חרדה יכולים לפגוע בשרירי הצוואר? מה בעצם נפגע בצוואר? ומה רצוי לעשות? הנוירולוגית לא רוצה לשלוח לMRI ולא לצילום צוואר. ביקשתי צילום בצוואר לבדוק אם זה באמת נובע משם אך היא התנגדה ואני לא יוצאת מזה כבר 4 חודשים.

הפרעת חרדה היא אבחנה מתעתעת. חרדה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון אופנים עם תסמינים גופניים שונים. מתח שריר הוא אחד מהם, דבר שיכול לגרום לתחושת כאב. שווה לבחון אפשרות זו ע"י בדיקה אצל פסיכיאטר מומחה

שלום ד"ר.נהוג לקחת ציפרלקס במינון 30 מ"ג כאשר מדובר על טיפול בחרדות עם חשיבה אובססיבית?

מינון גבוה של ציפרלקס באישור מיוחד ניתן לעיתים להפרעה כפייתית המחייבת מינונים גבוהים יותר של תרופות מקבוצת הSSRIS

01/08/2020 | 14:40 | מאת: חנן

שלום,האם התרופה בונסרין היא יעילה לטיפול בחרדה כאשר ציפרלקס ודומיו לא הביאו לשיפור? מהם תופעות לוואי עיקריות שלה והאם מהניסיון הטיפולי שלך תוכל להעריך את יעילות התרופה על חרדה ממושכת?

בונסרין היא תרופה אנטידיכאונית ופחות יעילה כנוגדת חרדה. תופעות הלוואי הנפוצות הן עייפות ועליה בתאבון

רוצה להוריד את הטרזודיל ל25 מג כדי שאוכל קצת לנוח

לא סביר שמדובר בהשפעת הטרזודיל. כדאי לברר עם הפסיכיאטר המטפל על מנת להבין את התלונה שיכולה להיות גם חלק מהבעיה הבסיסית ולא בהכרח תופעת לוואי

28/07/2020 | 06:42 | מאת: משה כהן

היי, לאחרונה קבלתי מרשם לכדורי הרזיה רזין.. רציתי לשאול האם ניטל לשלב טיפול בכדור ביחד עם נוגדי דכאן ממשפחת SNRI. בתודה מראש.

יכולה להיות אינטוראקציה אם כי מדןבר באירועים נדירים, תופעה שנקראת סינדרום סרוטונינרגי, הנגרם כתוצאה מעלייה ברמת הסרוטונין. כדאי לידע את הגורם מטפל ולהיות במעקב. אין הדבר אומר שלא ניתן לשלב אלא תוך מעקב.

19/07/2020 | 20:07 | מאת: רונאל

שלום רב , האם יתכן שתהיה הרגשה ללא מחשבה מקדימה. לדוג' תחושת היכון , דריכות "עומד על המשמר" שנובע רק מחוסר איזון כימי . כמו מי ששותה אלכוהול ופתאום מרגיש שמח .. תודה רבה

בדרך כלל שרשרת האירועים מתחיחלה במחשבה שמובילה לתחושה שגורמת לפעולה. לעיתים יש קושי לזהות את המחשבה שהובילה לתחושה.זה בדיוק מסוג הדברים שניתן להתאמן עליהם בטיפול קוגניטיבי

23/07/2020 | 21:27 | מאת: רונאל

תודה רבה !!

שלום, נתקלתי במחקר הבא: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789524/ האם זה מעלה את הסיכוי שהאביליפיי גורם לדום נשימה בשינה על רקע נוירולוגי? או שעל פניו זה יותר סביר שמדובר בהשמנה? (אם מאמינים שהבעיה היא דום נשימה) שוב פעם תודה רבה.

מדובר בדום נשימתי חסימתי ולא מרכזי (מוחי) ולכן אין ליחחס זאת לתרופה עצמה

26/07/2020 | 12:52 | מאת: דוד

תודה רבה

23/06/2020 | 21:11 | מאת: דני

דוקטור הנכבד שלום האם זה ייתכן שברגע שנלחץ ממשהו פתאום מרגיש דקירה בצלע...????😳, שני שניות ונעלם.

ייתכן. כדאי לבחון האם קיים מתח נפשי בתקופה האחרונה

18/06/2020 | 14:21 | מאת: אדיר

צהריים טובים.מירו היא תרופה נוגדת חרדה? מה המינון המקסימלי של וייפקס XR לטיפול בחרדה?

מירו היהנ תרוה נוגדת דיכאון ופחות יעילה לטיפול בחרדה. מינון הןיאפקס יכול להגיע גם ל300 מ"ג

17/06/2020 | 19:52 | מאת: סימה

שלום. עברתי אנמיה, גסטרוקופיה, קולנסוקופיה, ברונכיט, וריפלוקס עם צרידות ועוד דברים. הייתי בתקופה לחוצה נפשית. כשהתחיל הריפלוקס הקשה לפני 9 חודשים, התחלתי להרגיש לחץ ומיחושים ביד שמאל כולל כאב בשכם וצביטה (באותו צד שמאל, ) עם אי נוחות בצלעות פתאום דקירה(עד היום תופעות אלה) ניגשתי לct צוואר שהתוצאה סבירה. בדיקות דם תקינות, אקו, אקג וכו... סיפרתי לרופאה את החרדות שלי מהתקופה הזו ,כי זה משפיע עליי נפשית, ואני נוטלת לרויין לפי הצורך. אני שמה לב כשנוטלת לרויין יש הטבה בכאבים ובמיחושים ביד והשכם ובצלעות. שאלתי היא: האם אני יכולה להסיק כי התופעות ביד ובשכם ובצלעות הם מחרדה? כי אם לא היה משפיע הכדור אז הכאבים לא מחרדה? מודה לך מאוד על מנת להגיע לתבונה👍

22/06/2020 | 01:23 | מאת: סימה

חידוד: לציין לגבי ct צוואר שביצעתי (בשל הכאבים ביד, בשכם.. צד שמאל) שכמה אורטופדים ציינו שהתוצאה לא דרסטית -שינוי ניווני קל. יכול להיות שבכדור שנוטלת לורויין יש משכך כאב? תודה וסליחה.

שלום סימה. לוריבן הינה תרופת הרגעה שיכולה גם להרפות שרירים. מניח שההקלה בכאב נובעת מהרפיית השרירים. אני לא שולל שמדובר במתח שרירים על רקע מתח נפשי.כדאיי היה לבחון את ההיבט הרגשי בתמונה הכללית

14/06/2020 | 10:37 | מאת: ס

שלום בחצי שנה האחרונה אני חווה כאבים בכתף(דלקת-כתף קפואה), הדבר הכניס אותי לחרדות/סטרסים בגלל שהפכתי להיות מוגבלת בתנועותיי, בלילה אני כמעט ולא נרדמת מהכאבים, לא מעוניינת בכדורים להקלה בכדי לא להתמכר. בנוסף אחת לשבוע - שבועיים, יש לי לחץ לא חזק מידי באיזור הרקה הימנית, ומאחורי האוזן הימנית היכן שיש עצם ובגולגולת למטה לא רחוק מהאוזן הימנית, זה כבר שלושה חודשים, הייתי אצל רופא פה ולסת והוא לא זיהה בעיה כלשהי כמו TMJ, גם לא חשב לעשות צילום פנורמי. הלחצים האלה מגיעים יום אחד אחרי שאני בסטרס ממשי מהכתף הכואבת וממאמרים שאני קוראת על הבעיה בכתף שגם זה גורם לי לפחדים ממשיים והנבירה בזה והסקרנות רק גורעות את המצב אבל אני עושה זאת משום שאני רוצה לדעת מה עוד אפשרי לעשות(כבר לקחתי כדורים נוגדי דלקות וזריקה) האם הלחצים שאני חווה אחת לשבוע שבועיים לחצי שעה - שעה באיזורים של הרקה הימנית והעצם מאחורי האוזן הימנית והגולגולת בצד הימני יכולים לנבוע מחרדות/סטרסים? והאם צריך לעשות סיטי מוח?

שלום. חשוב לקבל מידע נוסף כמו גיל ומחלות רקע. ככלל בהחלט יכול להיות שמדובר בתסמיני חרדה (ביטויים סומטיים של חרדה)

11/06/2020 | 19:16 | מאת: מנשה

מהי הכמות היומית המומלצת של תוסף זעפרן בכמוסה לטיפול בדיכאון?

שלום מנשה. צר לי אך אין לי מידע לגבי הנושא. אין מחקרים מתוקפים היטב בנושא

07/06/2020 | 21:00 | מאת: אליה

ד"ר אני סובלת מדיכאון מסוים כבר תקופה של כשנתיים.טיפול בכדורים ציפרלקס ואחרי זה סימבלתה לא עזר ממש. בבדיקות דם רמת הסידן תקינה אך רמת ויטמין D גבולית (ערך של 22) ערכי מעבדה הם: 10-15 ננוגרם למיליליטר – רמה נמוכה 15-32 ננוגרם למיליליטר – מצב גבולי מעל 32 ננוגרם למיליליטר – רמה תקינה היש קשר כלשהו בין רמת ויטמין D הגבולית שלי למצבי הדיכאוני?

שלום אליה. כדאי יהיה לתקן את ערכי הויטמין בדם בתוספת ויטמין D, יחד עם זאת לא הייתי תולה את תסמיני הדיכאון ברמה הגבולית. יש מקום לבחון את המיצוי האופטימאלי של הטיפול התרופתי (מינון ומשך מתן)

31/05/2020 | 16:33 | מאת: מיואש

שלום ד"ר קודש, האם אביליפיי יכול לגרום לבעיות שינה? שאדם ישן לפחות 10 שעות בלילה. האם זה נפוץ? זה תלוי במשקל האדם? מקריאה באינטרנט נוצר הרושם שזה עלול לגרום לדום נשימה בשינה על רקע נוריולוגי. במידה והבנתי נכון - האם יש טיפול לזה? הרזייה? משהו נוסף?

הפרעות שינה יכולו להגרם משפע של גורמים. על פי התיאור שלך מדובר בשנת יתר. לא ברור לי חדוע הגעת למסקנה כי מדובר בדום נשימה. תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לעייפות יתר אך לא בהכרח לשינה מוארכת. מציע לפנות ראשית לרופא המשפחה על מנת להבין את התופעה, אופיה וחומרתה ומשם להתקדם לברור, אם בכלל

22/06/2020 | 03:29 | מאת: מיואש

שלום, תודה רבה על התשובה. ישנה בעייה נוספת של משקל גבוהה. רופא הציע לבדוק את הדום נשימה בשינה.

22/06/2020 | 03:32 | מאת: מיואש

ובהמשך לתגובה האחרונה, הגעתי למחקר שהגביר את החשד שמדובר בדום נשימה על רקע נוירולוגי כתוצאה מהכדורים או השמנה. השאלה אם יותר סביר שכדאי להרזות או לחפש תרופה אחרת. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789524/

27/05/2020 | 16:43 | מאת: עדן

שלום בת 27 רציתי לשאןל אם האם יכול להיות מצב שבמשך כחודשיים יש לי קשיי נשימה ? צורך לנשום עמוק ולפעמים גם חוסר יכולת למלא את הריאות עשיתי בדיקות ללב ולריאות והרופאים לא רואים קשר . ממש אובדת עצות מפריע לי בתפקוד היומיומי ואני בפחד תמידי בגלל המצב . אשמח לחוות דעתך

שלום עדן. התמנה הקלינית שאת מתארת לאחר שנשללה בעיה גופנית אחרת ולאור גילך הצעיר מעלה אפשרות סבירה כי מדובר בהפרעת חרדה. מציע ליזום בדיקה פסיכיאטרית על מנת לבחון הנושא ולבנות תוכנית טיפול

היי ד"ר מה מינון מומלץ של התרופה ציפרלקס למחשבות טורדניות על רקע הפרעה אובססיבית כפייתית?

לא ניץן כאן לקבוע מה המינון הספציפי. ככלל מינונים לטיפולים בהפרעה טורדנית הן גבוהים ביחס להפרעות חרדה ודיכאון ונתנים לתקופה ממושכת. טוח המינונים המקובל בציפרקלס הוא בין 10 ל20 מ"ג

25/05/2020 | 20:19 | מאת: טל

אני בן 38 נשוי עם שלושה ילדים. לפחות 20+/- שנה שאני עוקר את ציפורני רגלי. לא תמיד, לא כל אצבע וגם לא באופן כפייתי. זה מגיע הרבה פעמים לדימום שלוקח לו זמן להיעצר. התחושה היא תחושה של הקלה מיידית אך גם מתחלפת מהר בכאב. אני מטפל בעצמי, חובש את הפצעים, מורח משחות וכאשר יש ריפוי אני פשוט עוקר את הציפורן מהשורש וחוזר להתחלה. איך לי גורם מתח ספציפי שאני מודע לו והדבר ליווה אותי גם ברגעים טובים וגם ברגעים פחות טובים. מה עושים??

הי טל. תלישת ציפורן , חיטוט כפייתי בפצעים, תלישת שיער וכו נמצאים בקבוצת אבחנות שקשורות לשליטה בדחף. כדאי להבדק על מנת לבחון לחקור את מקור הדחף ולהציע התערבות התנהגותית

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 מספר חודשים כול יום כדור שניים לפעמים שלוש בגלל חרדות אני עכשיו בהורדה הדרגתית של הכדור עד להפסקתו לחלוטין חוץ מתופעות לוואי כמו זרמים נימול שהיו לי בראש ועוד תופעות לוואי אחרות פיזיות שהיו לי בגוף יש לי גם אי מצב רוח מן דיכאון כזה מתי זה אמור לחלוף ? אני בתהליך הורדה מהכדור לגמרי אחרי כמה זמן צריך לחלוף האי מצב רוח וכול התחושות האלו ?

ראה תגובתי לשאלות דומות

17/05/2020 | 15:24 | מאת: ליאור

שלום כדורי הרגעה נניח מקבוצת הבנזודיאפינים ידוע שהם מרגיעים את הגוף אבל יש להם גם השפעה על אי מצב רוח דיכאון או סימפטומים כאלו ? אני יודע שיש את ציפרלקס ושאר הקבוצות כדורים האלו כנגד התופעות שציינתי אבל האם כדורי הרגעה יש להם יכולת להשפיע על אי מצב רוח ודיכאון ולהפוך תמצב ?

תרופות הרגעה נותנות מענה נקודתי וסימפטומטי למשך זמן קצר (עד 4 שעות) מדובר בתקופות מקבוצת הבנזודיאזפינים (ואליום, ואבן, קסנקס, קלונקס וכו). בנוסף יש סכנה להתמכרות בשימוש ממושך. תרופות נוגדות חרדה(ציפרלקס, ציפרמיל, ויאפקס וכו) עובדות במנגנון שונה ולמעשה מהווים תרופות המונעות חרדה ואין להן סכנת התמכרות

שלום אני נוטל כשנה קלונקס 0.5 שתי כדורים ביום כול יום במשך השנה הזאת בגלל חרדות קשות כעת ברצוני להפחית את הכדור בהשכלה והרבה רצון עד להפסקתו לחלוטין ידוע לי שאלו כדורים לטווח קצר אבל היה קשה לי להפסיק, אם אני יתחיל בהורדה נכונה עד הפסקתו לחלוטין כמה זמן לפי הידוע לך יהיו לי תופעות לוואי מהכדורים האלו עקב הזמן שנטלתי אותם ? האם בדוק יהיו לי תופעות לוואי ? ואם יהיו כאשר הוריד בהדרגה עד להפסקה לחלוטין כמה זמן ימשכו תופעות הלוואי ? נניח אחרי התקופה שנטלתי תכדורים אם הוריד בצורה מושכלת תוך חודש חודש וחצי אני יוכל להפסיק אותם לגמרי ? אשמח לתשובות למספר השאלות שלי....

מציע שתראה התייחסות לשאלות קודמות

16/05/2020 | 21:00 | מאת: אבי

שלום האם כאשר נוטלים כדורים מקבוצת הבנזודיאפינים קלונקס 0.5 כבר תקופה של כמה חודשים האם שמגיע קיץ והטמפרטורה ממש גבוהה אז עקב נטילת הכדורים בשילוב המזג אוויר שיש אז מופיעים יותר תופעות לוואי זה ידוע ? כי בימי הקיץ החמים אני מרגיש תופעות לוואי גלי חום לחצים בראש דופק לב מהיר ועוד תסמינים כאלו ואחרים מה שלא קורה בימים קרים שהמזג אוויר רגיל האם בשל מזג האוויר החם ונטילת הכדורים האלו זה קשור אחד לשני ?

אין קשר בין נטילת התרופה ומזג האויר. יחד עם זאת ייתכן שיש עליה ברמת החרדה ללא קשר, מה שמצריך בדיקה מסודרת

16/05/2020 | 16:44 | מאת: רון

שלום אני כמה חודשים נוטל קלונקס 0.5 עקב חרדות כול יום 2 כדורים עכשיו אני בתהליך הורדה לחלוטין מהכדור בגדול אני בריא עשיתי הרבה בדיקות לב הרבה בדיקות הדמיה בראש בדיקות דם ועוד שיצאו תקינות גם בדיקת איאיגי שיצאה תקינה האם אני חשוף להתקף אפילפטי עקב זמן ממושך שלקחתי תקלונקס ? אם עכשיו אני יוריד בהדרגה עד להפסקה לחלוטין של הכדור אחרי שאני לא יקח אותו אני חשוף למשהו שקשור לאפילפסיה ? אציין שאין לי עבר ומעולם לא היה משהו שקשור לאפילפסיה מה אתה אומר ?

אם אין לך אפילפסיה לא הייתי חושש. יחד עם זאת יש צורך בהורדה איטית והדרגתית של המינון

16/05/2020 | 10:13 | מאת: אליעד

שלום לרופא של הפורום.אני רוצה לשאול לגבי התרופה ציפרמיל/רסיטל.מהניסיון שלך מה המינון המתאים לטיפול בהתקפי פאניקה?התרופה עובדת רק על סרוטונין?וכמה זמן נדרש עד שחשים הקלה משמעותית?

מדובר בתרופה שפועלת באופן ספציפי על הסרוטונין. ההשפעה מתחילה בד"כ בתוך שבועיים מנטילת הטיפול אך לעיתים נדרש זמן רב יותר. המינון המקובל נע בין 20 ל40 מ"ג

14/05/2020 | 02:43 | מאת: אלעד

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנה וחודש כול יום שתיים שלוש כדורים עכשיו אין לי כבר חרדות ואין לי כלום ואני יורד מהכדור הזה בהדרגה עד להפסקתו לחלוטין אבל אני ממש מרגיש שאני צריך אותו אפילו שהורדתי ואני מוריד בהדרגה ואין לי תופעות לוואי בכלל פסיכולוגית אני ממש מרגיש שהתמכרתי ואני חייב אותו גם שאין לי שום סימפטום של חרדה וכלום מה עושים ? לא מעוניין בכדורים אחרים בכלל גם לא טופלתי אף פעם ולא הייתי צריך אצל איש מקצוע זה דרך הרופא הכללי שלי בקופת חולים נרשם לי עקב בדיקות רבות שעשיתי בגלל דופק לב מהיר וכאבים באיזור הלב ולחצים בראש שיצאו תקינות אז הכיוון היה חרדה עכשיו מה עושים אני יורד מהכדור הזה אבל ממש מרגיש שאני צריך חייב אותו אפילו שאין תסמין שמצריך לקחת אותו מה דעתך ?

ככלל קלונקס הוא טיפול סימפטומטי שאינו מטפל בבעיה עצמה. יחד עם זאת אם נעלמו התסמינים ניתן לבצע הפחתת מינון הקלונקס עד להפסקתו. הייתי ממליץ הפחתה של חצי כדור בשבוע. עדין ממליץ מעקב מסודר

12/05/2020 | 01:54 | מאת: מרדכי

שלום מה הם תופעות הלוואי בהפסקה של קלונקס 0.5 ממה שידוע לך למי שנטל את הכדורים האלו במשך שנה ? אני נוטל שנה כול יום 2-3 כדורים תכדורים האלו ומתכנן להוריד את הכדורים לחלוטין המרשם ניתן לי על ידי הרופא משפחה לא פסיכולוג או פסיכיאטר שאף פעם לא הייתי כי לא הרגשתי צורך זה ניתן לי אחרי תקופה ארוכה של דופק לב מהיר כאבים בראש ובלב ואחרי בירור מקיף שעשיתי הכול היה תקין ואובחן שזה כנראה חרדה מה הם תופעות הלוואי הנפוצות שאתה יודע שיש ? והאם אחרי שנה שלקחתי תכדורים האלו כול יום 2-3 כדורים ביום שזה 14 ואולי קצת יותר בשבוע אני יוריד ל3-4 בשבוע במשך חודש חודש וחצי זה הורדה טובה מהכדורים האלו ?

לאחר שימוש לתקופה ארוכה הייתי ממליץ הפחתה איטית והדרגתית של חצי כדור לשבוע. עדין ממליץ מעקב

10/05/2020 | 11:37 | מאת: מני

שבוע טוב ד"ר.אני סובל מחרדה חברתית וניסיתי ציפרלקס 20 מ"ג שבכלל לא עזר לעניין.גם עוד תרופות של סרטונין לא עזרו ואני מאוד מאוכזב.יש עוד אפשרויות תרופתיות לחרדה חברתית?(גם אפקסור לא עזר)מה מקובל לעשות כאשר אס.אס.אר.אי במינון מרבי לא עוזר לחרדה חברתית?

ההמלצה היא לשלב טיפול תרופתי בטיפול פסיכולוגי בעיקר בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. קבוצות טיפוליות נמצאו כיעילות ביותר

שלום. מקובל לתת ציפראלקס 30 מ"ג לטיפול בחרדות?האם הטיפול התרופתי בחרדות הוא קצוב בזמן (נניח פרק זמן של כשנה-שנתיים) או נדרש לקחת למי שסובל ממושכות לתקופה ארוכה מאוד בדומה לטיפול בסכרת?

שלום ערן. טיפול בציפרלקס 30 מ"כ הוא חריג ומחייב אישור מיוחד. ברב המקרים עם 20 מ"ג לא הוביל לשיפור, צריך לשקול שינוי בטיפול: החלפת תרופה או שילוב של תרופה נוספת. הטיפול בכל הפרעה פסיכיאטרית יכול להיות קצוב בהתאם למספר האירועים הקודמים, משכם ועוצמתם. בחלק מהמקרים ההמלצה תיהיה להמשיך בטפול באופן קבוע לפרקי זמן ארוכים

04/05/2020 | 15:45 | מאת: נסיה

שלום. אמי נפטרה לפני חודש וחצי מדום לב בגיל 79. הייתה פעילה עד אז . בישלה וכו ועצמאית והייתה עדיין בבית .לאחרונה התלוננה מקושי בהליכה . הייתי בקשר הדוק . יומ יומי -גרה לידי . אני מתגעגעת . קשה לי בטירוף. אני יודעת שיש תהליך ואני בשיאו . אבל בכל זאת. אני מופלת בציפרלקס כשנה וזה גם לא עוזר . איך מתמודיים אני הולכת לעבודה וחוזרת למיטה ..

שלום נסיה. ראשית תנחומי הכנים על מות אמך. היכולת להבדיל בין תהליך של אבל שהוא תהליך תקין ולא מצריך , לרוב, כל התערבות לבין דיכאון חייב להיעשות ע"י איש טיפול בעיקר אם סבלת בעבר מתסמיני דיכאון (את נוטל ציפרלקס). ממליץ להפגש עם גורם טיפולי לשם דיון על המצב. חשוב לזכור את עמור בתוך תהליך האבל המצריך מרחב של זמן על מנת לעכל ולהפנים את האבידה

27/04/2020 | 16:47 | מאת: עודד

שלום מה זה כדורי קלונקס ממה הוא מורכב על מה הוא משפיע ? האם נטילה ארוכה של קלונקס או נטילה של כדורים מקבוצה אחרת ציפרלקס וכדורים מכול הסוגים האלו לאורך זמן גורמים לבעיה בראש במוח בגוף ? אני מתכוון לקלונקס לציפרלקס ולשאר הכדורים כמובן מה דעתך ?

שלום עודד. שאלה כללית מדי. קלונקס שייך לקבוצת הבנזודיאזפינים, תרופות הרגעה. לאורך זמן יכולה להופיע תלות בתרופות מסוג זה ולכן משך המתן חייב להיות מוגבל. ציפרלקס היא תרופה ממשפחת הSSRIS ומוגדרת כתרופה נוגדת דיכאון וחרדה. לתרופות מהקבוצה הזו אין התמכרות ולתלות. מדובר על תרופה בעלת מקדם בטיחות גבוה. אבר המטרה של התרופות הללו הוא המח, האבר שאחראי להתפתחות של כל ההפרעות הנוירופסיכיאטריות.

27/04/2020 | 15:59 | מאת: קובי

שלום פעילות גופנית כגון ריצה יכולה להוריד אי מצב רוח דיכאון חרדות שיש קצב לב מהיר או לחצים בראש שנובעים מחרדות ? ריצה מעלה סרוטונין ? שזה כמו שציפרלקס וכאלו שמעלות ? רק שריצה יותר יעילה ? ריצה עוזרת נגד הדברים שציינתי ואיך זה ביחס לכדורים האם אפשר להשתמש בפעילות גופנית כמו ריצה ככלי עזר הטוב ביותר שיש להציע נגד התופעות שציינתי ?

פעילות אירובית מתונה יכולה לסייע לטיפול בדיכאון וחרדה. מדובר על פעילות של3-4 פעמים בשבוע כשלושת רבעי שעה (ריצה, הליכה מהירה)

27/04/2020 | 15:14 | מאת: אלעד

שלום אני שנה נוטל קלונקס 0.5 פעמיים ביום לפעמים גם שלוש וארבע כדורים כול יום לרוב שתי כדורים. בגלל חרדות שהיו לי, היה לי תמיד כאבים באיזור הלב לחץ בראש ועוד סימפטומים עברתי המון בדיקות לב בדיקות דם בדיקות הדמיה בראש שיצאו תקינות לגמרי והגיעו למסקנה שזה חרדה ומאז אני נוטל תכדורים האלו עכשיו כמובן שאני מתכוון להוריד תכדורים בהדרגה חרדות כבר אין לי פשוט התרגלתי התמכרתי לכדור פסיכולוגית אני לוקח אותו מרגיש שחייב לקחת אותו. אני לא מטופל אצל פסיכולוג או פסיכיאטר אף פעם גם לא הרגשתי צורך בכך, המרשמים ניתנו לי על ידי הרופא משפחה עכשיו אני עדיין נוטל תכדורים עד שאני יבנה תהליך להורדה מהם לחלוטין אני ממש חש חוסר מצב רוח מן דיכאון כזה הכדורים האלו יכולים גורמים לאי מצב רוח דיכאון לאחרונה זה החל מה שלא היה כלל במשך השנה הזאת מה שכן היה בהתחלה זה דופק מהיר זרמים נימול בראש תחושות פיזיות עכשיו יש לי תחושות לא פיזיות אלא אי מצב רוח וכאלו מה דעתך ?

שלום אלעד. ממליץ לאחר תקופה להעבור הערכה פסיכיאטרית. שימוש בתרופות הרגעה (כמו קלונקס לדוגמא) אינן פתרון, ודאי לא לאורך זמן וחשוב לטל בבעיה עצמה ולא רק בהסתמנות שלה