ויפאקס XR

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/02/2010 | 22:22 | מאת: בתיה

בני בן 25, סובל מדיכאון מאז שירותו הצבאי. לאחרונה התחיל לקחת ויפאקס XR. רציתי לדעת מעט על התרופה, על אילו מנגנונים בגוף היא פועלת ומה היתרונות שלה?

ויאפקס הינה תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת הSNRI's. מדובר על תכשיר הפועל על שני חומרים המופרשים במוח: סרוטונין ונוראפינפרין שאחראים בין היתר על תהליכי עיבוד הרגש.מדובר בתרופה יעילה שאינה ממכרת. יעילות התרופה גם במצבים שבהם הביטויים של הפרעת החרדה והדיכאון מתבטאים בתסמינים גופניים כמו כאב לדוגמא

22/02/2010 | 20:37 | מאת: בתיה

תודה ד"ר קודש על תשובתך. שאלה נוספת, האם הפסקת נטילת הויפאקס XR במקרה של הטבה יכולה לגרום לחזרת הדיכאון?

מנהל פורום דיכאון וכאב