תהליך הפסקת התרופות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/02/2010 | 13:28 | מאת: נתי

שלום רב! אני נוטל פעמיים ביום סרנדה 50 מ"ג [ס"הכ 100 מ"ג ליום] ורידזין 25מ"ג פעמיים ביום [ס"הכ 50 מ"ג ביום] רציתי לדעת באיזו הדרגה להפסיק כמה ימים לקחת חצי מנה ואחרי כמה ימים להפסיק לגמרי. אני רוצה לנסות בלי כדורים כי אני לא בטוח שזה עוזר לי משמעותית.ועוד שאלה : רציתי לדעת אחרי כמה זמן השפעות התרופות האלה יפוגו לחלוטין

לגבי הפסקת התרופות, ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר המטפל. הפסקת תרופות הינה החלטה משמעותית ממש כמו ההחלטה להתחיל תרופה. חשוב שהתיזמון יהיה נכון ושתוכנית ההפסקה תהיה כזו שתאפשר בדיקה שאין חזרת התסמינים מצד אחד והמנעות מתופעות לוואי של עצם הפסקת הטיפול מצד שני.יש להבדיל בין זמן מחצית החיים דהיינו הזמן שלוקח לגוף "להתנקות" מהתרופה לבין הפסקת השפעת התרופה. תכשירים נוגדי דיכאון אמוןרים להוביל לשינוי ארוך טווח כחלק מהשפעה על התהליכים המתבצעים בתוך תאי העצב מבלי תלות ישירה בנוכחות התרופה. שינוי זה מתרחש לאחר פרק זמן ומינון קריטיים

מנהל פורום דיכאון וכאב