חשד לסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

02/12/2010 | 11:34 | מאת: איילת

שלום רב, לחבר שלי (בן 26) יש HDL נמוך מזה מספר שנים והרופאים אומרים לו בכל שנה להתחיל לבצע פ"ג. תחילה היו לו רמות של 36 ובבדיקה אחרונה 26. בבדיקות דם הסוכר עומד על 98-100 (פעם יצא תקין ופעם לא) למרות שהוא שומר על צום לפני הבדיקה. קראתי שלסכרתיים יש נטייה ל-HDL נמוך. יחד עם זאת הוא לא עוסק בפעילות גופנית והוא אינו שומר על תזונה נכונה. האם שילוב הדברים יכול להוות חשד לסכרת? כדאי במקרה כזה לעשות בדיקת העמסת סוכר? בתודה, איילת.

07/12/2010 | 16:06 | מאת: איילת

08/12/2010 | 22:57 | מאת: ד"ר לאה לבין

סוכר 100 בצום אכן דורש העמסת סוכר כדי לאבחן סוכרת סמויה. אכן חברך בסיכון לסוכרת . סוכר 100 הוא מצב פרה סוכרתי. HDL נמוך מחייב פעילות גופנית קבועה כדי לעלות אותו.חשוב לדעת מהוא פרופיל השומנים כולו-LDL כולסטרול וטריגליצרידים -יש לגשת לרופא המטפל ולטפל לפי הצורך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה