היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

02/02/2011 | 15:08 | מאת: אריאלה

שלום רב בני בן חודש ושבוע נולד בשבוע 37+5 במשקל של 4705 מקרוזומי, בניתוח קיסרי עקב רעלת הריון וסכרת הריונית לא מוזנת הטופלה באינסולין וגלובן. לאחר הלידה גילו אצל בני היפוגליקמיה של ירידה עד 14מג % הוכנסה זונדה אך הוא המשיך לעשות היפו, קיבל נוזלים של גלוקוז 10% והועבר לפגיה בהגיע לפגיה סוכרים היו מעל 20 אך נשאר כיומיים עם נוזלים של גלוקוז 10% ובהמשך גם קיבל קלציום גלוקונט ובצורה איטית התחיל להסתדר עם אוכל וירידה במגביל של נוזלים והפסקתם ושמירה של סוכרים מעל 60. איני יודעת בדיוק משך הזמן שהיה לו היפו מתי ביצעו לו את הבידקת סוכר אבל לאחר כחצי שעה שהוא נולד ניגשה אליי רופאה מטפלת לידע אותי כי הוא עובר לפגיה בגלל היפו גליקמיה אז אני מניחה שגם אם הוא היה בהיפו לא היה יותר מחצי שעה. האם יתכן נזק מוחי מערכי סוכר כאלו? כמה זמן היפו גורם לנזק מוחי? ואיך אני יכולה לבדוק אם אכן יש נזק או לא למי לפנות אני מיואשת ומפוחדת!!!!!! לציין הוא עולה יפה במשקל שוקל כעת 5585 אוכל ישן בוכה כמו כל תינוק. אשמח לתשובה והכוונה. תודה מראש.

03/02/2011 | 11:44 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב- קשה להתנבא על העתיד במייל. לדעתי רצוי מאד שבנך יבדק אצל נאורולוג ילדים ויהיה במעקב התפתחותי כדי לטפל בכל בעיה בהקדם ובכל הרצינות. תמיד יש מה לעזור!!! אל תהיי מיואשת, היי חזקה !!!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה