כריתת רחם ולחץ על השלפוחית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

30/07/2018 | 22:35 | מאת: דנה

שלום רב, אני צפויה לעבור ניתוח לכריתת הרחם בגישה ביטנית. ידוע לי כ הרחם לוחץ על השלפוחית. האם במהלך הניתוח יהיה ניתן לקבוע האם השלפוחית תקינה/ יש צורך לבצע הליך רפואי? תודה רבה.

במהלך ניתוח כריתת רחם לא רואית מה מעשה בתוך שלפוחית השתן, אף כי מפרידים את חלקה הצמוד לרחם לצורך כריתת הרחם. המילה ״שלפוחית תקינה״ אינה מונח מקובל, מאחר ובעיות במתן שתן, אם יש כאלה, אינן כאלה הנראות בעין, למעט מצבים המצויים בתוך השלפוחית וזה כאמור לא נראה בניתוח כזה.לא נראה לי שזה צריך להטריד אותך, אבל אם יש לך סיבה ספציפית להיות מוטרדת מהשלפוחית עליך לשוחח על כך עם המנתח/ת. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות