הקשר בין פוליפ ברחם ואסטרוגן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/08/2018 | 22:42 | מאת: יעל

שלום, אני יודעת שזו שאלה אולי טיפשית ובכל זאת. אני יודעת שפוליפ נגרם מרמה גבוהה של אסטרוגן. בעיקרון אני לא לקחתי גלולות או הורמונים. המחזור שלי תמיד סדיר ובול בזמן. אז למה יש לי פוליפ בחלל הרחם? אני יודעת שאני שותה הרבה חלב לפחות 2 קרטונים ביום. המון שנים. בעבר היו שמעות על אסטרוגנים בחלב ואז שאלתי את רופא המשפחה עם זה בריא או לא? והוא אמר שטויות. עכשיו שיש לי פוליפ הוא כן מודה שבחלב יש אסטרוגן. האם באמת יש קשר בין אסטרוגן בחלב לגוף? מצד אחד זה חלבון שאמור להתפרק בקיבה אז איך הוא יכול להשפיע? אתה חושב שיש קשר בין קבלת אסטרוגן אקסוגני לפוליפ? האם להפסיק את ההתמכרות שלי לחלב? תודה

אינני מומחה לתזונה, אבל למיטב ידיעתי כמות כזו של חלב אינה תורמת לבריאות, ולכן מומלץְ להפחית כמות החלב ללא קשר לפוליפ. יש אכן קשר בין אסטרוגן לעובי רירית הרחם, אך לא בהכרח להווצרות פוליפ. זה מצב שכיח , שכחת רק לציין אתְ החשוב ביותר, מה גילך?

28/08/2018 | 20:11 | מאת: יעל

אני בת 31

קרוב לוודאי שאין שום חשיבות לשרירן זה, אך הוצאתו מוצדקת, בין היתר כדי שלא יפריע להשתרשות עובר ברחם.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות