גוש ברחם 11 ס"מ אצל צעירה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

08/11/2018 | 10:53 | מאת: אוסנת

שלום דר לבתי בת ה 26 רווקה לפני לידות היתה נפיחות בבטן לא מוסברת התקשתה לשכב על הבטן והרגישה משהו קשה בבטן עכב זאת פנינו לבדיקת גניקולוג שישר מצא ממצא חריג באולטראסאונד שלא כלכך הסביר לנו בהתחלה מה טיבו של הממצא לאחר מכן פנינו למומחה פרטי שגם אמר שיש שם כמו גוש בגודל 11 או 12 ס"מ שנטען "אולי מיומה" ובלא ברירה נקבע ניתוח להסרתו כיוון שבתי מאוד רזה ואין מנוס מניתוח . הגוש הוסר ונלקח לבדיקת מעבדה אני המומה עכב גילה הצעיר ללא לידות לא היה לה תסמינים חוץ מהנפיחות המחזור סדיר ללא דימום מוגבר . מה הסיכוי שהגוש יתברר כממאיר?? וממה יכול להיווצר גוש כזה בגילה ללא היסטוריה רפואית בעייתית . במידה והגוש יתברר כממאיר האם היא תצטרך עוד טיפולים ??? ושוב האם הסיכוי סביר ????

קרוב לוודאי שמדובר במיומה המופיעה גם בגיל צעיר וללא כל רקע רפואי בעייתי. סביר להניח שמדובר בגידול שפיר (כ 99% מהמקרים) ואין מה לנחש בשלב זה אלא להמתין לתשובה הפתולוגית ולהגדיר המשך מעקב או טיפול בהתאם. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות