טיפול בשיח אברהם להקטנת מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/12/2018 | 15:48 | מאת: דיאנה

שלום אני מטופלת בדקפפטיל 3.75 להקטנת מיומה (8 סמ). לפני 3 שבועות קיבלתי את הזריקה הראשונה וצריכה עוד שבוע לקבל את המנה השנייה (סהכ 3 זריקות של 3.75 למשך 3 חודשים). קראתי כי תמצית של שיח אברהם גם עוזר להקטנת מיומות האם זה נכון? במידה ואני לוקחת ואם לא הוכח שזה עוזר זה יכול אפילו לפגוע בטיפול? ובכלל, מה היעילות של הדקקפטיל להקטנת שרירנים? תודה רבה.

למיטב ידיעתי אין שום עבודה מדעית הקובעת ששיח אברהם Vitex Agnus Castus משפר תסמיני מיומות או מקטין מיומות. הוא אולי מסייע למי שמשווק את זה. דקפפטיל יעיל להקטנת שרירני רחם ומוכח במאמרים מדעיים רבים, אבל במגבלות רבות של התוויות והוראות נגד, הכל על פי המקרה. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות