נגישות
נגישות

הקטנת שרירן..............................

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/12/2018 | 21:17 | מאת: דיאנה

אני בת 32 והתחלתי טיפולי פוריות. בטיפולים התגלה שרירן על דופן הרחם של 3 סמ. נעשתה היסטורסקופיה אבחנתית שקבעה שאין מניעה להיכנס להריון ואכן נקלטתי אחרי ivf להריון תאומים. לצערי ההריון נגמר בשבוע 23 בגלל אי ספיקת צוואר במהלך ההריון השרירן גדל לגודל של 8 סמ. לאחר הלידה (חודש וחצי אחרי) עשיתי היסטורוסקופיה אבחנתית שם נכתב;" רחם בגודל 10 שבועות.שרירן אינטרמורלי כ8 סמ. חלל הרחם לא תקין שרירן גדול בקיר הקדמי המעוות את חלל הרחם. רושם לשארית הריונית מושרשת על השרירן. רירית הרחם ותעלת צוואר תקין. פתחי חצוצרות נצפו בספק" בהתייעצות עם הרופא נשים ועם רופא הפריון הוחלט על מתן דקפפטיל דפו 3.75 להקטנת השרירן ולחזור להיסטורוסקופיה אבחנתית עוד 3 חודשים. קיבלתי את הזריקה לפני כשבועיים כעת אני מרגישה את השרירן היטב בבטן התחתונה (במיוחד בבקרים). אני אחרי טראומה נפשית של לידה שקטה ומאוד רוצה לעבור הריון תקין בהקדם. מה אתם ממליצים? האם אפשר להקטין את השרירן בעוד דרך? האם המינון של הדפו 3.75 מספיק? לא כדאי לקבל עוד זריקה עד ההיסטרוסקופיה הבאה? (לציין שאין סיפטומים כמו דימומים מוגברים או כאבים וגם לאחר נטילת הזריקה אין תופעות לוואי מיוחדות) האם כדאי להשקיע מאמצים בנסיון הקטנה או שעדיף כבר ללכת להסרה? מפחדת שמנסה להקטין ושזה לא יצליח ואז סתם "ביזבזתי זמן"... כמובן שמעדיפה להקטין ולעבור הסרה בדרך יותר פשוטה.. אבל מפחדת שזה לא יצליח. מה הדרך הטובה ביותר להקטנת השרירן ופגיעה כמה שיותר פחותה ברחם? תודה רבה דיאנה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שהטיפול שהומלץ לך נכון ובמצבים כגון אלה אין קיצורי דרך. חשוב להיותְ סבלנית כדי שלא לגרום נזק ההחלטה על סוג הניתוח היא פועל יוצא של מיקומו וגדלו, ועל כך אין די נתונים אלא רק בסיום מחזור הטיפול ההורמונלי שקיבלת. פרופ׳ יונה תדיר

02/12/2018 | 08:54 | מאת: דיאנה

תודה רבה על תגובתך האם הדקפפטיל נותן "תוצאות טובות" בהקטנת שרירנים בדרך כלל? האם המינון של 3.75 בלבד ל3 חודשים מספיק לדעתך? תודה רבה וחג חנוכה שמח

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות