שאלה בנושא שרירן .........

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/09/2018 | 12:35 | מאת: תהל

אם בהיסטרוקפיה מתברר שאפשר להוציא רק חלק מהשרירן אז השאלה האם כדאי להוציא רק חלק או לא להוציא בכלל כלומר או הכל או כלום האם לגיטימי ? בנוסף אחת השאלות שעולות אצלי אם החלק של המיומה שישאר אם ישאר כתוצאה מהפעולה יביא לגדילה של יותר כתוצאה מהפעולה

בגישה היסטרוסקופית (זעיר פולשנית) יש מגבלה לגודל שרירן הינתן לכריתה. מאחר ועדיף (אם אפשר) להמנע מניתוח פולשני יותר קורה לעיתים שהוא מוצא בשני שלבים. אין ספק שזה עדיף על פני השארת הממצא אשר יגדל, יפגע ברחם, ויחייב ניתוח פולשני יותר. בנסיבות מסויימות ניתן אולי לטפל בגישה חדישה יותר, ע״י שימוש בלייזר, בדרך שונה, אך זה מחייב מיומנות שונה ולא בהכרח אפשרית (על בסיס המידע שהעברת). פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות