כריתת רחם ביטנית ללא צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/07/2018 | 18:24 | מאת: דנה,.........

שלום רב, עומדת לפני כריתת רחם - שרירנים רחם גדול מאוד. במידה וצוואר הרחם תקין, מדוע ממליצים לי על כריתה מלאה? אני חוששת שכריתת הצוואר יכולה למנוע ממני הנאה נקיון יחסי מין. אודה על תשובתך.

מחקרים מוכיחים שלצואר הרחם אין תפקיד בהנאה. מקיום יחסי מין. הסיבה מדוע מוציאים אותו מאחר והוא מהווה מוקד סיכון לסרטן צואר הרחם, אבל גם זה לא ממש בעיה. וזה תלוי גם בגיל. בכל מקרה, אם כן או לא להוציא את צואר הרחם, תוכלי לדון על כך אם הרופא/ה המנתח/ת, בהעדר סיבה רפואית אין בזה הכרח, כן או לא, וזו שאלה טכנית עבור המנתח/ת. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות