כריתת מיומה צוורית בגישה ואגינלית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/08/2018 | 08:56 | מאת: אנה

שלום רב!לפני כשבועיים התחיל דימום חזק כעשרה ימים אחרי המחזור. פניתי לרופאת נשים וקיבלתי כדורים לעצור את הדימום והפניה לבדיקות.רופאה ראתה באולטראסאונד שיש לי מיומה על צוור הרחם ולא ניתן לצפות בצוואר.לאחר יומיים עקב דימום שהחמיר פניתי למיון ואושפזתי.נקבע תאריך לניתוח וניתחתי ביום חמישי אחרון ב16.08.בניתוח חילוץ 2 שרירנים בקוטר 3 ו4 סמ בהתאמה שיצרו את המבנה שנראה כשאירן אחד אחורי צוורי. יום למחרת השתחררתי מבית חולים ועמית לא היה סימים אך הוא התחיל יום למחרת והיום נמשך.נראה כמחזור רגיל,יש כאבי בטן אופייניים למחזור אבל מדאיג אותי שיורד יחסית הרבה דם לאחר ניתוח. ואמנם אני לא מחליפה הרבה תחבושות אבל ירידת דם מופיעה בשירותים כי אני כמה משכיבה. כמה זמן אמור אם בכלל להמשך דימום אחרי פעולה כזאת ומתי צריך להתחיל לדאוג ולפנות לרופא? תודה רבה בברכה אנה

20/08/2018 | 09:01 | מאת: אנה

סליחה על טעויות כתבתי באוטובוס... לא היה דימום אך הוא התחיל....

בכל מקרה של דימום לאחר ניתוח יהיה זה לא נכון ולא אחראי מצידי להמליץ מה לעשות. למצבים כאלה יש (וצריך להיות) מנגנון ביקורת ע״י הרופא/ה (או המחלקה) בה נותחת. פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות