שרירן בגודל 8 ס״מ לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/07/2018 | 20:53 | מאת: סיגל

שלום רב , לפני 4 שנים התגלה אצלי שרירן בדופן קידמית , בשנה האחרונה השרירן הכפיל את גודלו וכרגע הוא בגודל 8 ס״מ והרחם מוגדל לכדי 20 שבועות. אני בת 51 לאחר שתי לידות רגילות וניתוח קיסרי אחד, עברתי בדיקת mri ולא נתגלה ממצא חשוד אך בכל זאת בגלל הגדילה המהירה המליצו לי לעבור כריתת רחם בניתוח פתוח. הייתי מאוד מעוניינת להימנע מכך האם לדעתך זה אפשרי או שאני חייבת לעבור ניתוח? ואם כן האם אפשר רק לכרות את השרירן ולא בפתיחת בטן ?

רחם בגודל הדומה להריון של כ 20 שב׳, עם שרירן בגודל זה, בגיל 51, מצדיק כריתת הרחם ולא שום טיפול אחר. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות