שרירן ברחם - אפשרויות טיפול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/12/2018 | 10:36 | מאת: טל

שלום רב. אני בת 44, אחרי 4 לידות ולא מעוניינת ללדת יותר. יש לי שרירן בגודל 7-8 ס"מ (לפי מה שהבנתי נמצא בדופן מימין, רחם אחורי). אינו גורם לי לתופעות או סבל, למעט בטן בגודל שבוע 14 (לדברי הרופאים). הומלץ לי לשקול כריתת רחם בלפרוסקופיה (אם כי גבולי בגודלו ואולי יהיה צורך בניתוח פתיחת בטן). הבהירו לי שזה לא חובה מכיוון שאיני סובלת. שאלותי הן: 1. מדוע לא הוצע לי טיפול בכדור איסמיה? שמעתי על כך רק כעת ממישהי שזה מאוד עזר לכווץ אצלה שרירן גדול מאוד. 2. מה ההשלכות של לא לנתח? יש בזה סיכון? 3. האם קיימות דרכים נוספות לטיפול, למעט כריתת רחם? אציין כי השרירן קיים שנים רבות, אך לאחר הלידה האחרונה (לפני 5 שנים) היה 4 ס"מ, כיום 7 ס"מ. תודה רבה על המענה!

חלק משאלותיך אינן ניתנות למענה על בסיס המידע שהעברת ומחייבות דיון עם רופא/ה, מאחר וההחלטה מחייבת שילוב מגוון אפשרויות. לעניין הטיפול באסמיה: תרופה זו אושרה אמנם לשימוש בישראל, אבל הסתבר שיש מספר בעיות רפואיות (כגון פגיעה בתפקודי כבד) המחייבות מעקב יותר מעמיק. מסיבה זו הנושא נמצא בבדיקה מחודשת במשרד הבריאות, לקראת הנחיות חדשות. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות