רחם שרירני.....................

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/11/2018 | 12:42 | מאת: מלי

שלום, יש לי בדופן הקידמי של הרחם 2 שרירנים די גדולים 5+7 ס"מ ועוד קטנים+פוליפ 7 מ"מ. כרגע הרחם במצב 15-16 שבועות. בגלל שגילי 40 עם רזרבה נמוכה והניתוח חייב להיות דרך הבטן ובגלל ההחלמה הדי ארוכה והחשש מפגיעה ברחם הרופאים הסכימו להתחיל בטיפולי IVF למרות שהשרירן מעוות את הרחם אך לאחר היסטרוסקופיה טוענים שיש מקום לעובר. כרגע אחרי סבב אחד בו החזירו 2 עוברים ולצערי לא צלח. שאלתי-כמה החזרות אתה ממליץ לנסות לפני שאעשה את הניתוח וכמו שהרופאה אמרה "יכרתשו לי את הרחם"?

יש למקד שתי אי הבנות הבאות לידי ביטוי בשאלתך: 1. הניתוח לא אמור לפגוע ברחם. השרירנים הם הפוגעים ברחם והניתוח נועד לתקן נזק זה. 2. ההיסטרוסקופיה שבוצעה אינה מלמדת דבר על ״מקום ברחם״. הבעיה אינה חוסר מקום ברחם אלא מהלך ההריון עם שרירנים גדולים לפני קליטת העובר/ים, ומצב בו ברור שהשרירנים יגדלו מאד במהלכו. ולכן, לשאלתך אין מענה ברור וחד משמעי. כניסה להריון עם שרירנים בגודל זה (ונוספים) מהווה הימור, קשה לתת מענה ברור חד משמעי וצריך לדעת הרבה יותר גם על עברך, וגם על מיקום השרירנים, כדי להתייחס ברצינות לבעיה זו. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות