נגישות
נגישות

שרירן אחורי גדול, האם יש צורך בניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/12/2018 | 09:45 | מאת: איריס

שלום רב אני בת 43, לפני שנתיים הובחנה אצלי מיומה בגודל 5.5X4.9 וכעת היא הכפילה את עצמה לגודל של 7.58X8.43 מחזורים סדירים וללא דימום ,אך יש לי מעט לחצים בבטן התחתונה ואני מרגישה את הגוש בבטן מתחת לטבור. מבדיקת אולטרסאונד- רחם קדמי עם מיומה אחורית של 7X7X9 סאבסרוטית (SS), שחלות תקינות ללא נוזל חופשי באגן. הומלץ לי על ניתוח כריתת רחם וחצוצרות בגישה לפרוסקופית/בטנית. חשוב לציין שיש לי 3 ילדים ואינני מתכוונת להרות שוב. השאלה היא, עד כמה נחוץ הניתוח? הרופאים שהתייעצתי עימם ענו כי גידול מהיר של שרירן מדאיג אותם. אשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, יש הצדקה לנתח, אבל לא קצב הגידול צריך להטריד אותך. זה מהלך נורמלי של שרירני רחם (מיומה) בגיל זה. הסיבה לניתוח היא עצם העובדה שיש לך גוש בגודל זה הלוחץ על אברים חיוניים ובגיל הוא ימשיך לגדול. 99,9% שמדובר בגידול שפיר, אבל כאמור, נכון להסירו ונכון יהיה אם תכתוצאה מתשובתי זו לא תמנעי מניתוח. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות