נגישות
נגישות

שרירן בגודל 7 מ"מ קיר קדמי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/12/2018 | 17:19 | מאת: מיכל

שלום רב, במהלך בדיקה גניקלוגית שיגרתית בשל כאבים באיבר מין הרופא אמר שיש לי שרירן גודל 7 מ"מ. הוא טוען שניתן להתעלם ממנו והמיקום שלו לא מפריע להריון. אני בת 34 ומעוניינת להרות יש לי בימים האחרונים כאבים באיבר מין והיו לי כאבים בזמן קיום יחסי מין. כמו כן יחסית יש לי הרבה צורך במתן שתן. רציתי לדעת האם ייתכן שזה קשור בכל זאת לשרירן? הרופא טוען בכל תוקף שלא והמליץ לעשות בדיקת שתן. ממליץ על מעקב כל חצי שנה. האם יש צורך בחוות דעת שניה או שכדאי לסמוך על חוות הדעת של הרופא ולהמתין לתוצאות בדיקת השתן?

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שצודק הרופא שלך. שרירן בגודל כזה לא אמור לגרום לכאבים באיבר המין, לכאבים בעת קיון יחסי מין, או לתכיפות במתן שתן. מומלץ לבצע את שרופא ממליץ ואין שום הצדקה ללכת לייעוץ נוסף. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

04/12/2018 | 17:47 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המהיר. האם השרירן עלול להוות בעיה בכניסה להריון או בהריון עצמו? האם הוא עלול לגדול באופן משמעותי וכדאי להבדק בעוד פחות מחצי שנה?

שרירן בגודל זה אינו ראוי לכל התייחסות, ואינו מצדיק שום בדיקה נוספת בחודשים הבאים. נראה שאת מתעקשת להתעלם מהמלצת הרופא, להתעלם מהממצא הקטנטן.

04/12/2018 | 17:54 | מאת: מיכל

אשמח למענה בבקשה זה דחוף

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות