נגישות
נגישות

שרירנים, ניתוח והריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/12/2018 | 11:41 | מאת: טלי

שלום פרופ' אני בת 34 ללא ילדים, לא בהריון.מעוניינת להרות. לאחרונה גילתי לאחר כאבים באיבר המין. הרופא אמר שיש לי שרירן קטן בקוטר כס"מ בדופן הרחם. אמר שניתן להתעלם ממנו אלא אם יעשה בעיות בכניסה להריון ולהיות במעקב העניין הוא שאני קצת בלחץ ממה שקראתי בפורום זה ובעוד מקומות ואני מבינה ששרינינים בעלי נטייה לגדול. לכן, אני שוקלת להסירו בניתוח. הבנתי שלאחר ניתוח יש להמתין כחצי שנה עד שנכנסים להריון. מפאת הגיל שלי אני תוהה האם כדאי לי עכשיו לנסות להכנס להריןן ולא לעשות את הניתוח או בכל זאת לעבור את הניתוח ולחכות? שאלה נוספת- האם יש דרך באמצעות תזונה להקטינו או דרך ''טבעית" אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן בגודל 1 ס״מ אינו מהווה בעיה המצדיקה התערבות כירורגית. תלוי כמובן גם במיקומו, והאם גורם לתופעות כגון דימומים. מעבר לכך, כל נסיון לקבל החלטות על פי האינטרנט אינו מוביל לרפואה נכונה.

09/12/2018 | 18:22 | מאת: טלי

אני מבינה מאיזה גודל יש הצדקה להתערבות? כיצד ניתן לתאם התעייצות עימך באזור המרכז?

הגודל מהווה רק מרכיב אחד בשיקול הטיפולי. המיקום, הסימפטומים, הגיל ותכניות הילודה משלימים את מגוון השיקולים.

09/12/2018 | 19:38 | מאת: טלי

אני חשה בכאב בעת מתן שתן כאבים באיבר מין בבטן התחתונה. אין לי רופא קבוע שיכול לייעץ בעניין לכן פונה אליך

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות