שאלה......................

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/08/2018 | 00:26 | מאת: דנה

בת 41 אוטוטו אמורה לעבור היסטרוקופיה אבחנתית ולאחר האבחנתית ישקל אם לעבור ניתוחית להוצאת מיומה ושאלתי היא אני סובלת מוגינימוס קשה כול הנרתיק מכווץ ולכן האם פעולות מסוג זה שהן היסטרוקופיה אבחניתית וניתוחית יכולות לגרום איזשהו קרע או נזק לנרתיק .. אציין שגילו לי את המיומה באולטרסאונד רחם בגישה בטנית ...

שאלת נטתנת להגדרה כשאלה ״הביצה ובתרנגולת״. היסטרוסקופיה אבחנתית (ללא הרדמה) או ניתולית (בהרדמה) אינן אמורות לגרות לקרע או פגיעה בנרתיק, המשמש רק בתחנתְ מעבר לרחם. מאידך, חשוב מאד להיות רפויה במהלכה. וגיניזמוס אינה אמורה לגרום לקרע אך כן עלולה לפגוע בביצוע בקלות ביצוע הפעולה פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות