תחילת הריון עם שרירן גדול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/09/2018 | 07:29 | מאת: שיר

יש לי שרירן בגודל 12/10 סמ מחוץ לרחם על דופן רחב. לפני ההריון המליצו לא לכרות ולנסות להיכנס להריון. היה לי מחזור תקין והפלה טבעית לפני 3 חודשים בשבוע 6. אני בשבוע 7 + להריון. לפני יותר משבוע התחיל דימום קל בניגוב ומיחושים בבן תחתונה . בא״ס ראו שק חלמון אך לא נצפה דופק. נתנו לי פרוגסטרון בכדורים וקרינון. מאז התחילו כאבי תופת בעיקר בלילות וכאבים בינוניים במהלך היום, ומאז הקרינון גם התגבר הדימום. השרירן נמצא נמוך והבנתי שעוטף את הרחם אני מרגישה בטן קשה מאוד עד כדי תחושה שתתפוצץ בבטן תחתונה בצד שבו השרירן נמצא. הרופא אמר שהתרופות יגדילו את השרירן אך עדיף הריון תקין. האם גם אתה סבור כך? האם לדעתך יש קשר בין דימום/כאבים לשרירן? האם התעצמו בערבות הפרוגסטרון? מפחיד אותי גדילת השרירן למימידי ענק. תודה רבה

שאלות ספציפיות כגון זו אינה מתאימה לפורום באינטרנט. פרטים רבים חסרים וכך לא מתקבלות החלטות רפואיות. הפורום נועד לשאלות כלליות. פרופ׳ תדיר

20/09/2018 | 21:18 | מאת: שיר

אשאל באופן כללי האם התרופות שציינתי שמכילות פרוגסטרון יכולות להגדיל שרירן? האם במצבים מסויימים הן מגבירות דימום וכאבים?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות