שרירן כואב בזמן הריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/10/2018 | 10:45 | מאת: ליאורה

שלום פרופסור, אני בהריון בשבוע 5 +5 ובימים האחרונים התחילו לי כאבים חזקים מאד בבטן. באולטרסאונד שעשו לי ראו שרירן 3.5 על 4( פלוס מינוס ) השרירן נלחץ והסתובב, ממוקם בחלק השמאלי התחתון מחוץ לרחם לא הבחינו באספקת דם לשרירן. חושבים שהכאב שלי הוא כתוצאה מהשרירן, מה הדרך הנכונה לשמירה על ההריון? האם מחייב ניתוח ומה הסיכונים? איפה מומלץ לבצע את הפרוצדורה? כרגע הטיפול שקבלתי הוא וולטרן. תודה רבה

בעקרון לא מנתחים שרירן (מיומה במהלך הריון אלא אם כן מדובר במצב של שרירן על גבעול העובד ״תסביב״ ונמק. זאת יש לאשר תחילה בבדיקה. עליך לפנות לרופא/ה או ללחדר מיון כדי להגיע לאבחנה מדוייקת ורק אז להתמודד עם הפתרון המומלץ, בהתאם. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות