שרירן סבסרוזי בדופן שמאל ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/11/2018 | 11:33 | מאת: שי

שלום פרופסור, אני בת 36 בשבוע 32 להריון ויש לי שרירן בדופן השמאלית תחתונה של הרחם בגודל 3/3 סמ, הבעיה שהוא זז, האם ייתכן שהוא יושב על "גבעול" ולכן יש לו אפשרות לנוע בחלל הבטן? הוא מגיע גם עד אמצע הבטן ומציק לי בעיקר בלילה. מה שמוזר שאני יכולה ממש לדחוף אותו חזרה למטה עם היד, האם הוא יכול להוות בעיה בלידה? ולהפריע למעבר התינוק בתעלת הלידה? למרות שנראה לי שהוא בחלק החיצוני של הרחם ולא הפנימי. אשמח לתשובתך. תודה רבה

קיימת אפשרות ששרירן יהיה על גבעול ולכן יכול לנוע מעט . בכל מקרה, גבעול כזה יהיה קצר ולא מדובר על תנועה משמעותית בחלל הבטן. מואם את ממששת אותו ברום הבטן אין זה סביר שיפריע לירידת הראש או למהלך הלידה. כל זה באמירות כלליות המתבססות על התאור שלך. מענה מדוייק יותר אפרי רק למי שבודק ורואה בדיוק במה מדובר. פרופ׳ יונה תדיר

10/11/2018 | 17:55 | מאת: שי

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה, רק קצת מטריד אותי שאמרת שהגבעול קצר מאחר והתנועה שלו מגיעה גם עד עשרה ס"מ... זה חריג וצריך להדאיג אותי? תודה רבה!!

זו הבעיה עם רפואה דרך פורום. כל מה שכתבתי היה מרגיע, עם סמני שאלה על מה שלא ניתן לדעת ללא בדיקה, והצלחת בכל זאת למצוא משהו ״מדאיג״. אין זה שכיח למצוא שרירן על גבעול דל 10 ס״מ. לכן ציינתי שיותר פרטים ניתן לקבל רק בעקבות בדיקת רופא/ה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות