פורום גידולי ראש-צוואר

הפורום נועד להקנות מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום הגידולים בראש ובצוואר. מדובר בגידולים שפירים, כגון אלה שמקורם בבלוטות רוק, או בבלוטות הפרשה הורמונלית כמו בלוטת התריס או יותרת התריס, בגידולים ממאירים ראשוניים, כלומר שמקורם באזור, או גרורות הממוקמות בראש ובצוואר, כאשר הגידול הראשוני הוא ממקור אחר. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: • גידולים בפה - לשון, חניכיים, לחיים, רצפת הפה. • גידולים בבלוטות הרוק - בלוטת הפרוטיד, בלוטה תת לסתית, בלוטה תת לשונית, בלוטות רוק קטנות. • גידולים בגרון - הגרון העליון, מיתרי הקול, הגרון התחתון. • גידולים בלוע - לוע האף, לוע הפה, לוע תחתון. • גידולים בצוואר - בלוטת התריס, גרורות בצוואר.
2882 הודעות
2748 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר

שלום ד"ר, מבקשת עזרה דחופה! אודה לך לו תנגיש לי בעברית ולא שפה רפואית כפי הרשום בתוצאות של בדיקות באשר הן, את הסיכום הנ"ל: "איסטמוס בעובי 8 מ"מ. האונה הימנית ברוחב 29 מ"מ. האונה השמאלית ברוחב 28 מ"מ. בלוטת המגן בעלת מבנה רב קשרי. בשתי האונות נודולים תת-הדיים סולידים, חלקם ווסקולאריים. נודול דומיננטי במרכז האונה השמאלית בקוטר של 37 מ"מ. זרימת דם בתוכה אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. בסיכום: גוייטר רב קשרי. הנודול הדומיננטי דורש ברור היסטולוגי". נתונים חשובים (?) נוספים: TSH- 3.22 T3- 4 T4-11 נטולת וסת שלוש שנים (שחלות פוליציסטיות, מאובחנות מזה עשור וחצי שנים), טבעונית חמש שנים ובריאה לחלוטין באופן כללי. לא חולה מאז הטבעונות. תודה על עזרתך! מקווה לתשובה מהירה, המתח לאחר קריאה אודות 'גוייטר', רק גובר מרגע לרגע.. שיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנו גוש באונה שמאלית של התירואיד שדורש המשך בירור. הבירור צריך לכלול בדיקה אוטרבסאונד איכותי של הצוואר ותחת הכוונת האולטרבסאונד- ביצוע ניקור עם מחט עדינה לביופסיה. ממליץ לבצע את הבדיקה במרפאתינו בארם (03-7645464) שם הבדיקה תתבצע במהירות, והתשובה הראשונית של הביופסיה תהיה במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר! יש מספר עדכונים: 1. עברתי ביופסיה- FNA. משום מה לא 'מונחית אולטראסאונד'.. אסביר: הוא עבר בקצרה עם המכשיר ואז הניח אותו ואחז במחט, דקר ושאב. התוצאה לא סרטנית. אפשר לסמוך עליה ועל הביצוע ? 2.אני סובלת כבר תקופת מה מכאבים ואי נעימויות שונות באזור הבלוטה ולעיתים עולה באלכסון לצדדים. מקווה מאוד שלא ללימפה. מה פשרם? האם הגוייטר גדל ? 3. מאז תחילת השנה העברית אני בתפריט המיועד ללקויי בלוטת התריס (ללא גלוטן וכו') ואיני מרגישה שום שינוי בסימפטומים. מ א ו ם. להוציא עובדה אחת חשובה: הוסת הופיעה סופסוף, פעמיים רצוף. רקע: שחלות פוליציסטיות. 'אל וסת' שהחל מייד עם הפסקת הגלולות. 4. על פי הנתונים השונים- האם אני סובלת מ'השימוטו' ? מודה לך מאוד על עזרתך!! שיר

14/08/2017 | 09:33 | מאת: מיטל

בני בן 13 הופנה לאולטרסאונד לאחר קבלת מכה בצוואר במישוש מרגישים גולה קטנה. תוצאות הבדיקה:us צוואר רקמות רכות. הבדיקה מכוונת לממצא הנמוש בקו האמצע. הודגמה בלוטת לימפה בגודל 12.0*3.0 מ"מ במראה סונוגרפי שמור עם מרכז שומני ברור ללא היפרמיה משמעותית. הודגמו בלוטות לימפה בולטות בעל התחנות בגודל מקסימלי עד כ 25.0*8.0 מ"מ בצד שמאל ועד כ 26.0*9.0 מ"מ בצד ימין, כל הבלוטות במראה סונוגרפי שמורעם מרכז שומני ברור ללא היפרמיה משמעותית. הודגמו איים לימפתיים בבלוטת פרוטיס דו צדדי בגודל מקסימלי11.0*7.0 ממ. האם התוצאות תקינות? האם צריל לעשות ברור נוסף? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי התאור נשמע שהבדיקה תקינה. ניתן לחזור על US איכותי יותר לוידוא (במרפאת ארם 037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/08/2017 | 15:58 | מאת: ביופסיה

כמה זמן לאחר בדיקת טרום ניתוח צריך להמתין עברתי הקרנות לסרטן מיתרי הקול הרוב נעלם נשאר שארית בשםאריתרופולגיה את הטרום ניתוח עשו ב1 לאוגוסט העם המתנה ממושכת לא מסוכנת תודה מראש פיטשון עזרא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הבנתי את שאלתך. מה זה הרוב נעלם? אם לא נעלם הכל אז חייבים ניתוח ובמהירות. ממליץ לפנות לייעוץ נוסף. ניתן במרפאתינו בארם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/08/2017 | 08:26 | מאת: גלית

יצאה לי בלוטה באמצע הראש בצד שמאל , מלפנים, ללא כאבים וללא תופעות לואי, האם יש סיכוי שזה סרטני, או עלי להמתין שזה יחלוף, זה קרה לפי 3 שבועות אודה על תגובתך, תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע סרטני כלל. במידה ולא חולף או משתפר תוך 3-4 שבועות ממליץ להגיע לבדיקת רופא המשפחה בשלב ראשון. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בעיה דומה.. מה זה כן יכול להיות?? היום שמתי לב לבלוטה קטנה בצד שמאל בראש קצת מעל הרקה, קשה, לא כואב, כמו מה זה נשמע? אני בת 35, רק אחרי כמה פעמים שמיששתי התחילה סחרחורת.. ספק פסיכולוגי ספק אמיתי. מה דעתך? והאם מצריך בדיקות נוספות? ( חוץ מביקור רופא משפחה)

11/08/2017 | 13:38 | מאת: שירה

רציתי לשאול תוך כמה זמן מתקבלות תשובות ל pet ct ואם האונקולוג רשם דחוף האם זה מקצר את זמן התוצאות ואם כן לכמה זמן יכול להיות הכי מעט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני יודע. יש לברר במכון האיזוטופים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/08/2017 | 09:16 | מאת: גידול בלחי תחתונה ימין

בת 16 עם נגע ווסקולרי בלחי ימין. הגידול שפיר נעדתה ביופסיה. בוצעההזרקת אלכוהול אחת לצריבת הווריד. כעת נשארנו עם הגוש עצמו. האם יש מה לעשות?? תודה גדולה. בת שבע אמא מודאגת מאד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תמיד ישנה אופציה של כריתת הממצא- השאלה האם הצלקת הניתוחית תהיה יותר אסטטית מהממצא עצמו? ממליץ להפנותה לרופא אאג לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/08/2017 | 21:07 | מאת: אסמאו אברהם

שנים אני מרגישה שהצוואר גדול ושמן במיוחד בצד ימין לא כואב בכלל ..מצעק לי מבחינה מראה...לא מרגישה בנוח עם הצוואר הגדול. האם יש פתרון חחא ניתוח

שלום רב, נראה שזהו מבנה הצוואר ולא גידול מסויים שניתן לכרות. ממליץ לפנות לפלסטיקאי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/08/2017 | 07:47 | מאת: גידול בלחי תחתונה ימין

שלום רב. להסרת הגידול לאחר בירור ממושך הומלץ להזריק חומר בצורה ממוקדת ומבוקרת רק שהכוויות והנפיחות מרתיעים מאד מלבצע את הפעולה. הגידול בקוטר של כ5 סמ. האם ניתן לבצע בלייזר? בשיטה פחות מרתיעה (נפיחות ממושכת וכוויות)... מדובר בנערה צעירה מאד. תודה רבה!!! אלישבע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני מבין מה מתוכנן. צריבה של גידול בתירואיד ע"י הזרקת חומר כגון מתנול אינה דבר מקובל. ישנם גם סיבוכים בדומה לניתוח כגון שיתוק העצב החוזר שמעצבב את מיתרי הקול. איני יודע אם אכן מדובר בפעולה זו שאינה ככ מקובלת, כפי שאמרתי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/07/2017 | 22:05 | מאת: שני

היי..עשיתי סיטי צוואר שבו התגלה מוקד היפודנסי של 2 ס"מ באונה הימנית של הבלוטה... יש לציין כי הייתי בכלל מאושפזת בגלל התעלפות וכאבי ראש, ממצא זה נמצא כדרך אגב במהלך בדיקות בבית החולים. בבית חולים רופא אנדרוקולוג החליט כי כדאי להמשיך לעקוב בקהילה והוא לא עשה לי אולטרסאונד בבית חולים. מאז כחודש יש לי מעט כאבי גרון וקצת קושי בבליעה.. האם יש קשר בין המוקד לבין הקושי ןהכאב? ושאלה נוספת האם זה ממצא מדאיג בשל גודלו של הממצא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים בבלוטת המגן שכיחים מאוד ומרביתם המוחלט שפירים. עדיין לגושים בגודל מעל 1 סמ אנו ממליצים ניקור וביופסיה. מומלץ לתאם US וביופסיה של הממצא במידה ואכן קיים. ניתן לבצע זאת ע"י מיטב המומחים במרפאתינו א.ר.ם. שבאסותא ןהתשובה הראשונית כבר במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/07/2017 | 13:35 | מאת: מודאגת

שלום רב לאחר תאונת דרכים- סבלתי מכאבי גב , בחודשים האחרונים הכאב התגבר במצב שכיבה והקרנה ליד שמאל בדיקת CT העלתה כי יש לי נגע לוצנטי טרביקולרי בגובה D10 הממצא חשוד במקום הראשון להמאנגיומה חולייתית לא נצפה תהליך גרמי נוסף אין לזהות פתולוגיה פצטלית בסיכום נרשם- המאנגיומה חולייתית גבית ללא תהליך גרמי נוסף שאלתי- האם יכול להיות קשר בין הממצא לבין הכאב ביד שמאל ? החולייה היא חולייה שקשורה לגב ולא לצוואר והעורף....כיצד מטפלים בממצא כזה בחולייה? האם יכול להיות שהנגע הזה נוצר בעקבות תאונת הדרכים? בכל מקום שקראתי רשום שסיבת הופעת ההמאנגיומה לא ידועה או לא ברורה.... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום התמחותינו. יש לפנות לנאורוכירורג שמתעסק בעמ"ש או אורתופד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/07/2017 | 05:52 | מאת: אנונימית

שמתי לב שיש לי מן גולה שכנראה גדלה לה מאחורה בראש בצד ימין ממש מתחת לשורש השיער היא לא כואבת ולא כלום אבל התחלתי להרגיש כאבי ראש למרות כמות המים שאני שותה ואני אוכלת די בריא הבעיה שזה כאב ראש רק בצד ימין של הראש ואם המידע הזה יעזור יש לי היסטוריה של מחלת הסרטן במשפחה(אבא וסבתא)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לתאם בדיקת רופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/07/2017 | 13:07 | מאת: רעות

שלום בהמשך להתכתבותנו מדובר על ממצא בבלוטת התריס אשר נכרת בניתוח כריתת אונה אבחנה סופית בניתוח היתה NiFTP לאחר ביקורת אנדוקרינולוג הוחלט לפי צוות רב תחומי כי לא ניתן לישלול בוודאות ממאירות ועל כן מופנת לניתוח להשלמת כריתת הבלוטה הנוספת בציטוט אחר נכתב לא ניתן להגדיר את הממצא כשפיר בנוסף נאמר שלאחר הכריתה ינתן טיפול ביוד רדיו אקטיבי אני לא הצלחתי להבין האם מדובר במחלה ממארת או משהו אחר אבקש הסבר !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לברר אצל הפתולוגים והאנדוקרינולוגים שמטפלים בך. הם קבעו את האבחנה הסופית ולכן יש לוודא איתם שאכן מדובר בגידול ממאיר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/07/2017 | 10:58 | מאת: Tal

האם בדיקת בת׳סדה בתוצאה 4 האם זה הדרגה של המחלה ?! ואיך יודעים איזה דרגה המחלה אחרי התוצאה הפתלוגית לאחר הניתוח היכן כתוב ??תוצאה של בתסדה 4 היה כתוב בציטולוגיה אבל בפתלוגיה הסופית היכן זה כתוב ??? תודה

שלום רב, בטסדה הינה דרגת החשד לממאירות ולא דרגת המחלה. רק לאחר הכריתה הכירורג יכול לקבוע את דרגת המחלה ובגידולי תירואיד בד"כ מדובר בדרגה 1 בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/07/2017 | 09:53 | מאת: אני

שלום 9 שנים לאחר כריתת בלוטת התריס והוצאת בלוטות לימפה מצד אחד בצוואר +יוד. (גידול דו צדדי עם מוקדים קטנטנים ובלוטת לימפה נגועה) במיפוי חצי שנה לאחר היוד היו שרידי קליטה במיטת הבלוטה בצד אחד. עכשיו הופיע ממצא קטן במיטת הבלוטה, בצד שבו היתה הקליטה המינימלית. תירוגלובולין לא מדיד. 1) האם זה יכול להיות שארית רקמה נורמלית שהשתקמה וגדלה, או בהכרח תאי גידול? 2) האם גידול נוטה להתפשט לבלוטות בצוואר בצד שהוא נמצא, או שיכול להתפשט במידה שווה גם לצד השני? 3) האם זה שבלוטות הלימפה בצד אחד הוסרו, עלול להגביר סיכון לפיזור רחוק יותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. תלוי מה בדיוק ראו ב US ועד כמה הבודק אמין. מציע להגיע לביצוע US איכותי של הצוואר בא.ר.ם. ע"י רופאים המובילים בתחום (03-7645464). במידה ויש ממצא חשוד מספיק- יבוצע ניקור שלו לביופסיה. ההנחה שלי שלא יהיה בכך צורך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/07/2017 | 10:09 | מאת: לירז

היי האם תוצאה פתלוגית לאחר ניתוח אונה השאלה האם זה מחלה ממארת או שפיר תודה

שלום רב, גידול פוליקולרי יכול להיות ממאיר או שפיר. רובם המכריע שפיר. האבחנה הסופית הינה בניתוח וכריתת הגידול. במקרים מסויימים ישנה היום בידקה גנטית של תאי הגידול שיכולה לחסוך ניתוח. מציע להגיע ליעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/07/2017 | 12:44 | מאת: לינה

שלום .. להלן תוצאות אס שביצעתי בעקבות בלוטות לימפה מוגדלות שהדאיגו אותי ..חשוב לציין כי אני במעקב כבר שנתיים בלוטת התריס: אינה מוגדלת עם גבולות סדירים ,מרקם אחיד למדי . אונה ימנית 42 9 17 ממ אונה שמאלית 42 10 16 נצפתה קשרית איזואקוגניתבודדת בגודל 5 ממ איסטמוס בעובי 1.5 ממ . בלוטות לימפה במשולשי תרדמה קדמיים נצפו מספר בלוטות לימפה תגובתיות בגודל עד 15*6 ממ 19*4 ו22*6 . אשמח להסבר האם תקין? חשוב לציין שבדיקות דם תקינות. תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"ע נראה די קתין. ממליץ מעקב של US חוזר עוד כ 6 חודשים וכן יעוץ אנדוקרינולוגי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/01/2018 | 22:38 | מאת: לי ה

היי דוקטור לאחר תוצאות האולטרסאונד הנ״ל הלכתי גם לייעוץ אנדוקרינולוגי בהמלצתך באופן פרטי, האנדוקרינילוגית שבדקה אותי אמרה שהכל בסדר על סמך הבדיקות והמליצה לי ללכת להמטולוג, ההמטולוג בדק וציין כי אין מה לדאוג מישש את הצוואר הבטן הבית שחי ואמר שהכל תקין ולא נרגעתי אז התחננתי מרופא המשפחה לתת לי הפניה לבדיקת סי טי לפני 5 חוד׳ ,לא קיבלתי את התוצאות בידיים , הרופא רק ציין בפני שאין שום ממצא והכל תקין ושלח אותי הביתה להירגע! שאלתי היא איך הדבר יכול להיות ? הרי לימפות הם תגובה לזיהום או דלקת שמתחוללת בגוף לא? יש לי חוסר שקט כי הכל באינטרנט מאד מלחיץ ובלוטה זה רע ! האם קיים דבר כזה שבלוטה מופיעה ונשארת בגודלה ? אינני יודעת מה עוד לעשות למי לפנות אני בת 22 ואני לא מצליחה לישון אפילו היטב בלילה כי הבלוטה לא נעלמת ונותרה בגודלה ובנוסף היום הרגשתי עוד בלוטה מאד קטנה במישוש עמוק באותו איזור אבל תחתיה ממש בסוף הצוואר ,אולי מהלחץ אני חושבת שזו בלוטה וזהו בעצם מבנה תקין של הצוואר? אין לי מושג אם הייתה שם לפני כן, קיים דבר כזה שאנשים חיים עם בלוטות מוגדלות בצוואר ואין הדבר מסוכן,האם? האם עליי להירגע ולהניח לנושא? מחר אני הולכת לבקש אולטרסאונד חוזר מרופא המשפחה שהתייאש ממני כבר,ואומר שאני סתם לחוצה . אנא ממך אשמח להסבר להרגעה בנושא בלוטות , הרופא אומר שפשוט יכול להיות שהגוף שלי מייצר ללא סיבה את הבלוטה, נשמע לי מוזר , ואני לא מצליחה להתנתק מהחשש. תודה מראש תודה גדולה!

יש לי שן שאני צריכה לעקור יש בה עששת .כבר מספר חודשים שאני דוחה את זה .בדיוק מאותו הזמן שהחלו לי כאבים בשן הרגשתי במישוש גולה תת ליסתית .הייתי פעמיים אצל א.א.ג שמישש ואמר שאין לי כלום .עדיין מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/07/2017 | 12:19 | מאת: מריאנה

מזה כמה ימים אני חשה כאבים מתחת לאוזן ולצידה. רופאת המשפחה שללה ממצא באוזן. למי עלי לפנות כעת? האם זה יכול להיות גידול? בכבוד רב מריאנה

שלום רב, לא נשמע. לרופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, אימי בן 62 עברה לפני כשבועיים כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב סרטן מסוג קרצינומה פפילרית של תירואיד באונה ימנית גודל 1.5 ס"מ. כעת מטופלת ע"י כדור אלטרוקסין וכן מחר נקבל את תוצאות הפתולוגיה לאחר הניתוח. הקדימו לנו את התור בשבוע ואנחנו מאוד חוששים. מה יכולות להיות תוצאות הפתולוגיה? האם יש סיבה לדאגה? (לפני הניתוח אמרו לנו שמדובר בסרטן הקל ביותר מסוגי הסרטן) אודה לתשובתך. חזי

ב"ה התקבלו תשובות טובות הגידול הוצא בשלמותו הגידול לא מסוג אלים רופא אינדוקריני יחליט האם צריכה יוד או לא

שלום רב, מזל טוב. נשמע מעודד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/07/2017 | 12:41 | מאת: אריק

לאחרונה התגלתה אצלי ליפומה בגודל של 5 ס"מ בין הסטרונום לבלוטת התריס. אני מתלבט האם להוציאה אשמח לקבל חווד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה והליפומה גדלה אז יש אינדיקציה להוציאה. תלוי גם בגיל ובבדיקה(מישוש הליפומה). מומלץ להגיע לרופא אאג לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/07/2017 | 10:10 | מאת: נילו

שלום . בן שלי הולד עם 2 בלוטות למפה ברשא אחורי נפוחות . רופא הילדים בקש שנחכה וזה יתנקז לבד . היום הוא בן שנה ו9חודשיים והן עדיין קיימות אפילו גדלו מעט . יש לי ממה לדאוג ?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ לפנות לרופא ילדים. נשמע שמומלץ מעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/07/2017 | 10:06 | מאת: שירה

יש לי גולה שזזה מתחת ללסת התילתי להרגיש אותה בתהליכי גשר בבדיקת US יצא שבלוטות המגן הלימפה והאונות בגודל ובמבנה תקין אבל נכתב לימפהדנופתיה קלה שפירה דו צדדית מה זה אומר ?זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מסוכן. להיפך- נשמע תקין. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/07/2017 | 22:21 | מאת: שובל

מצב קובץ בדיקת אולטרסאונד לילד בן 13 האם מצריך דיקור בבלוטה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה חומר מצורף. נא שלח שוב והכנס את הבדיקה לגוף השאלה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/07/2017 | 18:11 | מאת: מיטל

מצורף קובץ בהמשך לשאלתי

27/06/2017 | 09:08 | מאת: רעות

היי ביקרתי אצל אנדוקרינולוג לפי המלצת המנתח כזכור כריתת אונה אבחנה פתלוגית NIFTP לצערי לא מסופקת מתשובתו של הפרופ וכי טוען שאין צורך כרגע בכריתה מלאה של בלות התריס ואמר להתחיל טיפול ביוריטרוקס 100מקג חמישה ימים בשבוע לא הצלחתי להבין מדוע צריך לקחת את הכדור הזה והאם זה מטפל בNIFTP הוסבר שזה סוג נדיר וכי קל לטפל בו לצערי אני לא מצליחה להבין מהו הגידול הזה ומה השלכותיו ומה קורה אם אני לא לוקחת את הכדור בנוסף עליי לעבור בדיקות דם עכשיו ובעוד 6 שבועות מה דעתך וסליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יוטירוקס מדכא את פעילות הבלוטה ובאופן תאורטי מונע צמיחת גידולים חדשים. לא מאוד קריטי אך מקובל ע"י מרבית האנדוקרינולוגים. NIFTP הינו גידול של התירואיד שבעבר נחשב ממאיר וכיום לא נחשב פולשני. ההבראה ממנו בכ 100%. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/06/2017 | 10:40 | מאת: שירי

יש לי פחד בקשר לחשיפת שתל אני אמורה לעבור בקרוב. רציתי לשאול האם אמורים להיות כאבים אחרי חשיפה ואם כן כמה זמן והאם צריך לשמור על תזונה רכה שוב ויהיו תפרים שוב ןכדאי לקחת יום חופש המיוחד שהחשיפה בערב ולא ביום ?

שלום רב, יש להיוועץ ברופא המנתח (לא בתחום התמחות הפורום. ) בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, אני מקווה שהשאלה לפורום הנכון - ביתי בת 1.3 חודשים. בגיל חצי שנה מיששתי שתי בלוטות לימפה מאחורי אוזן שמאל. הרופא משפחה אמר שהן למעקב בלבד. מאז הבלוטות עדיין קיימות וניתנות למישוש, אני לא חושבת שהן גדלו (אבל לא בטוחה). לפני כחודש מיששתי שתי בלוטות נוספות מאחורי הראש מעל העורף, שתיהן כחצי ס״מ והן סימטריות זו לזו. אני רוצה לציין שבכל חודשי החורף ביתי היתה עם שיעול, צינון, ליחה ואף באפריל האחרון עם אדנו וירוס שהוביל לקשיי נשימה ואשפוז של שבוע (מטופלת מאז עם סטרואידים במשאף). א. האם יש קשר בין הצינון המתמשך לבלוטות הללו, ולעצם העובדה שהנפיחות לא ירדה ? ב. האם הסיבות לנפיחות הבלוטות ליד האוזן קשורות לסיבות לפיחות הבלוטות מאחורי הראש? ג. מה יכולות להיות הסיבות לכ״א מהנ״ל ? ד. בדיקת דם (סבפירה) היתה תקינה (ממאי השנה). האם יכול להיות קשר לגידול כלשהו ? ֿ ה. האם יש צורך בברור נוסף ? אודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלוטות לימפה עורפיות מוגדלות שכיחות מאוד ובד"כ אינן מדאיגות. בד"כ לא קשור לצינון אלא יותר לקרקפת (פעצים וכו או סתם כך ללא סיבה ברורה). ממליץ לבצע US ואם הבלוטות בעלות מראה תקין- מעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב. באופן אקראי גיליתי כי, כאשר אני מרכינה את הסנטר מעט מטה, מיששתי שתי בלוטות תת לסתיות משני צידי הסנטר בערך באותו הגודל (לא קטנות), זזות ולא רגישות. הבנתי כי מדובר בבלוטות רוק תת לסתיות. כשהראש ישר, לא ניתן למשש אותן. רציתי לדעת האם זו וריאציה של הנורמה, או שגם בהרכנת הסנטר לא הייתי אמורה לחוש בהן כלל?

שלום רב, ניתן לעיתים למשש בלוטות תת ליסתיות. במיוחד במבוגרים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/06/2017 | 21:15 | מאת: מורןז

לפני כשנה עשיתי ניתוח דיסיקציה צווארית בצד שמאל. מאז ועד היום האיזור נשאר מעט ללא תחושה וכאילו רדום.ואפילו לעיתים נותן תחושה של איזור נוקשה , בתנאי חום או בקור, לא חשבתי שזה יישאר ככה כל כך הרבה זמן. האם זה נורמלי? אם זה נסחב ככה עד עכשו, רוב נסיכויים שהתחושה בצוואר לא תחזור כפי שהיתה לפני הניתוח? ממה זה נובע והאם ניתן לעשות משהו כדי שיהיה שיפור?

שלום רב, זה נובע מניתוק של העור מהאספקה העצבית התחושתית שלו. קורה תמיד. בד"כ חולף תוך שנה אך לעיתים לא. לא מדאיג ואין הרבה מה לטפל ולכן ממליץ לנסות להתעלם מזה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/06/2017 | 20:57 | מאת: רעות

היי המנתח אמר שעליי לבצע כריתה מלאה של בלוטת התריס מאחר וטען שזה בעייתי ...ואמר עוד שעליי ללכת קודם לאנדוקרינולוג והמליץ על טיפול ברדיו אקטיבי רק לאחר כריתה מלאה אני נורא בלחץ מהדבר הזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ לגידול זה אין חובה בכריתה מלאה אך יש להישמע לאנדוקרינולוג ולרופא המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/06/2017 | 02:32 | מאת: כאב בצד שמאל שלהגרון

עקב עישון וזה וודאי היה לי כאב באזן בערך יום ואז היה לי פצעים בפנ לוע מודלג.לשון פצועה ואדומה ופצעים .עשיתי בדיקה עם מצלמה ואמרו לי שיש לי רירית מפוחה מה זה אומר והיום אני אמורה לדאג?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ לפנות לרופא אאג במידה ולא יחלוף. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/06/2017 | 17:07 | מאת: אופיר

שלום, אבא שלי בן 83 עבר מיפוי בבלוטת התריס. אשמח לדעת ע"ס התוצאות, אני מניח שיהיה חייב ניקור לביופסיה? אני שואל ע"ס התוצאות וע"ס בדיקת הדם, האם יש ממה לחשוש שזה ממאיר? אנחנו בלחץ והתור לאנדוקרינולוגית רק עוד שבועיים. התוצאות: TSH 0.15 מתחת לנורמה T3 4.4 בנורמה T4 14.6 בנורמה. מיפוי: קליטה בגבול התחתון של הנורמה מיפוי: אונה ימנית קשר של 1 ס"מ בחלקה התחתון הצדדי אונה שמאלית: מוגדלת עם קשר קר גדול בחלקה התחתון מגיע עד המנובריום. סיכום: זפק רב קשרי. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים בתירואיד במיוחד לאדם מבוגר מצדיקים US איכותי של הצוואר ובמידה והגושים מעל 1 סמ- מוצדק ניקור שלהם לביופסיה. ממליץ לפנות ל US וניקור במקואיכותי (ניתן במרפאתינו באסותא 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/06/2017 | 21:17 | מאת: רעות

איך קוראים לסוג של המחלה הזו בעברית פשוטה בבקשה

אין לזה שם בעברית. פשוט גידול של בלוטת המגן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/06/2017 | 21:06 | מאת: רעות

היי קוטר הגוש היה2*3.5*5 ס״מ בנוסף השבוע אמורה להגיע לרופא מנתח השאלה האם הוא מפנה לאנדוקרינולוג ? ומה המשמעות של הגדרה של שפיר ?! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרופא ימליץ את המלצותיו לניתוח מול מעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אני מבקשת לדעת את משמעות התוצאה ואם יש צורך בהמשך טיפול אם בכלל בסיכום התוצאה ניכתב The findings comapaible with non invasive follicular thyroid neoplasm with papillary like nuclear features NIFTP אבחנה B17 T 96000 DB-f0100 כתבתי רק את הסיכום של הפתלוגיה תודה רבה בת 36

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא חשוב בהתייחס לכלל הממצאים הקליניים אך מדובר במחלה שנכון להיום אנו מגדירים אותה כשפירה ולכן אין צורך בטיפול נוסף פרט למעקב. מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג טוב למעקב והחלטה על המשך טיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/06/2017 | 14:43 | מאת: יהודית

שלום רב, אינני יודעת אם אני פונה במקום הנכון אך ברצוני לשאול שאלה שמטרידה את נשמתי!! תינוקת בת שבוע לאחר שקילחתי אותה במקרה הרגשתי גוש קטנטן בגודל גרגיר אורז מאחורי הראש. הגוש מאוד קטן אך מרגיש לי קשה. פניתי לרופאת המשפחה שאומרת כי זה לא מסוכן כלל אבל כדי להרגיע אותי נתנה לי הפנייה לאולטרסאונד רקמות רכות. מה יכול להיות הגוש בתינוקת בת שבוע? האם באמת יש צורך באולטרסאונד ואם כן למה? הרי היא בטוחה כי אין דאגה! אני מאוד חרדתיתאשמח לקבל תשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. הייתי עוקב אחרי הגוש בלבד. US לא מזיק וניתן לביצוע. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/06/2017 | 07:33 | מאת: בן דויד

נתגלו אצלי בסונר בלוטות לימפה תת לסתיות מוגדלות בשני הצדדים באורך 2.2 מימין ו 2.1 משמאל וברוחב 0.7 ו 0.6 שמורות ועם סירקוליזציה רגילה. הבלוטות גדלו במשך 5 חודשים ב 4 ממ באורך ו 1 ממ ברוחב. הרדיולוג טוען שאם הבלוטות לא נראות פתולוגיות אין לאורך משמעות. המעקב בוצע עבור קשרית מסוידת בתירואיד השמאלי שלא גדלה. בעברי גם כריתת scc שלמה בעורף. האם מומלץ כעת לבצע ניקור חד או דו צדדי? האם ניתן אחרי ניקור לנסוע לחול או שיש צורך בהשגחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת US תלוייה מאוד במבצע הבדיקה. אם הרופא מומחה בתחומו ואמין- והבדיקה מדגימה בלוטות שלא נראות כלל חשודות- אזי בדיקה מספיקה. ממליץ לבצע US איכותי של הצוואר ולהחליט מה המשך הדרך (ניתן במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י שני רופאים בכירים מאוד בתחום 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום דר בן 33 לפני 8 חודשים ביצעתי אולטראסאונד של בלוטת התריס והצוואר הממצאים היו: איסטמוס - לא מוגדל , מרקם אחיד אונה ימנית - לא מוגדלת, מרקם בלתי אחיד, זרימות הדם מעט עירות , לא הודגם ממצא פוקאלי אונה שמאלית - לא מוגדלת, מרקם בלתי אחיד, זרימות הדם מעט עירות , לא הודגם ממצא פוקאלי לפני כחודש ביצעתי שוב בדיקת אולטראסאונד של בלוטת התריס ולהן הממצאים הפעם: איסטמוס - ברוחב 0.25 סמ, מרקמו אחיד והומוגני אונה ימנית - קוטר AP 1.5 ס'מ, אינה מוגדלת, מרקמה בלתי הומוגני, הודגמה קשרית במרקם רקמתי עד 1.5 ס"מ אונה שמאלית - קוטר 1.4 סמ AP, אינה מוגדלת, מרקמה בלתי הומוגני, הודגמה קשרית במרקם רקמתי עד 0.4 ס"מ בלוטות רוק תת לסתיות: בלוטות הרוק התת לסתיות משמאל בגודל ומבנה תקינים מימין - הודגמה בלוטת לימפה מעט מוגדלת ברוחב 0.8 סמ עם סינוס שומני שמור בלוטות הפרוטיס : מימין ושמאל בגודל ומבנה תקינים ביצעתי ביופסיה FNA אך לא קיבלתי עדיין תשובות כמו כן ביצעתי בדיקת דם לתפקוד בלוטת התריס ויצא תקין אשמח אם תוכל לעזור ולענות לי על השאלות שמטרידות אותי: 1. האם זה שכיח שקשרית תתפתח ל 1.5 סמ תוך 8 חודשים או שיתכן כי פספסו את הממצא בבדיקה הראשונה? 2. האם על פי הממצאים והשינויים הנל יש סבירות גבוהה יותר שזה משהו סרטני? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סביר להניח שהממצא פוספסצ בבדיקה ראשונית אם כי לו ניתן לדעת. הייתי ממתין בלי לחץ לתוצאות הניקור. ניתן לעדכן אותי בתוצאות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/05/2017 | 15:51 | מאת: יעל

שלום. במעקב קבוע של mri לאחר הוצאת פרוטיס. בבדיקה האחרונה אות מוגבר בסינוס ספנואיד ימני. נרשם בסיכום עיבוי רירית בסינוס ספנואיד. אני משתמשת כבר שנים באלרין פעם ביום לפחות בגלל קושי בנשימה מהאף בעיקר בשכיבה. האם יכול להיות עיבוי בגלל זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עיבוי רירית אינו מדאיג כלל ועיקר. חשובה גם הקליניקה ולכן רצוי להגיע לרוםפא אאג המתעסק בתחום ניתוחי אף וסינוסים (ניתן במרפאתינו באסותא) שיראה את הצילומים ויבדוק וייתן המלצותיו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/05/2017 | 14:12 | מאת: ע

היי אני בת 19 ולפני כחצי שנה בערך גילו לי גידול שפירי בקצה הענבל. הרופא תיאר את הגידול כיבלת וקבע לי ניתוח להסרתו. נאמר לי שההדבקה ביא בדר"כ באמצעות יחסי מין, אבל לא עשיתי יחסי מין מסוג כלשהו. רציתי לדעת באילו דרכים ניתן להידבק עוד בפפילומה? והאם אני יכולה להדביק מישהו באמצעות זה שהוא שותה מהבקבוק מים שלי או באמצעות נשיקה לדוגמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פפילומה של העינבל הינה שכיחה ביותר ולא קשורה תמיד ליחסי מין. לא מדבקת באופן משמעותי. אין דחיפות להסירה אך מומלץ להסירה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/05/2017 | 09:44 | מאת: מבולבלת

שלום, אתמול קמתי עם כאב בקודקוד הראש. הוא נרגע במהלך היום והיום יותר טוב. אבל גיליתי שיש שם בליטה בגודל כחצי סנטימטר. כשאני לוחצת עליה היא כמו מתכווצת ואז נרגע הכאב ואחרי כמה דקות הוא חוזר. מה לעשות?

שלום רב, לא נשמע משהו מדאיג אך לא ניתן לומר בוודאות ללא בדיקה. מממליץ לפנות לרופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/05/2017 | 20:43 | מאת: צ'יסטה בבלוטת הלימפה

עברתי לפני חודש בדיקת אולטראסאונד בצוואר והתגלה שיש לי צ'יסטה בבלוטת הלימפה בגודל 0.3 ...מה ההשלכות של הממצאים והאם אני אמורה לדאוג ולעבור בדיקות נוספות ואם כן מה הן??? תודה על התשובה אני מודאגת מאודדד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציסטה לא קוראת בד"כ בבלוטת לימפה. נשמע כלל לא מדאיג. ממליץ לבצע US איכותי של הצוואר לביקורת (ניתן במרפאתינו 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/05/2017 | 09:09 | מאת: אמא

לבתי הופיעה לפני כיומיים שלושה בלוטה/גוש/נוקשות כואבת בצוואר, מתחת לתנוך האוזן. הבלוטה רגישה וכואבת במישוש. הילדה מתנהגת כילדה בריאה, ואין סימני מחלה נוספים כלשהם. האם עולה חשד לתהליך ממאיר כלשהו? אילו בדיקות לבקש מרופא הילדים המטפל? האם לבקש הפניה לרופא מומחה? איזו התמחות?

שלום רב, נשמע לגמרי לא מדאיג ושכיח מאוד בילדים. בד"כ מספיק בדיקה של רופא ילדים מנוסה. ניתן לפנות גם לרופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/05/2017 | 20:28 | מאת: מיטל

תוצאות אולטרסאונד, באונה שמאלית הודגם תהליך היפואקוגני בקוטר 8 מלימטר, אינו ווסקולרי עם הסתיידות בתוכו, כל השאר נמצא תקין. מה זה אומר, האם מסוכן? האם מצריך ברור מעמיק יותר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ גושים מתחת ל 1 סמ אינם מצריכים ניקור. גוש היפואקואי עם הסתיידויות ייתכן וכן יחייב ניקור לביופסיה אך בכל מקרה זהו ממצא שניתן בקלות רבה לטפל בו. ממליץ להגיע ראשית למקום בו יבוצע US איכותי של התירואיד והצוואר. ואז במקום לשקול הצורך בביופסיה. ממליץ על היחידה לניקור תחת US בארם- אסותא (03-7645464) שם הרופאים מנוסים בניקורים אלו והפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/04/2017 | 22:10 | מאת: אנונימי

אז ככה אני בן 21 ,חיייל ועובר בזמן האחרון תקופה רפואית כלכך על הפנים שלא מצליח לראות אותי יוצא ממנה אני שולח בכל הפורומים כי אני לא יודע לאן זה שייך אני ממש מיואש הרופאים בצבא בעצמם לא מפסיקים להגיד לי שזה כנראה נפשי אני מאמין שלא בבקשה אם אתם יכולים לבחון ולהגיד לי(ציינתי כל דבר קטן לכל מקרה שיהיה קשר בין הדברים).. זה התחיל כהירדמות של רגל ימין שהתחילה בערך לפני כ 9 חודשים ,לפני חצי שנה בערך התחילו כאבי גרון וכמה ימים של שיעולים ללא הפסקה שהפריעו גם לישון יום אחד רצתי מהר להספיק תאוטובוס ומאז הרגשתי בחזה בצד ימין כאבים שהיו באים והולכים,כמה ימים לאחר מכן קמתי בבוקר ויצא לי דם בליחה מאז התחילו לי כאבים בחזה ודם בליחה רק בבוקר שהופיע לי חד פעמי בערך פעם בחודש במיוחד אחרי שהייתי מעשן הרבה מפה לשם התחלתי להרגיש יותר תשישיות ועייפות שמתי לב שאני מתחיל להוריד במשקל והכאבים בחזה היו באים והלכים במיוחד כשהייתי מאמץ תשרירים,לפני 4 חודשים שמתי לב שהמצב רק מחמיר וכאבים בעוד מקומות בחלק העליון אז התחלתי לראות רופאים במהירות נשלחתי לראומטולוג שאמר שהכל תקין,עשיתי צילום רנטגן חזה והריולוג אמר שהכל תקין,עשיתי נשיפה של הריאות והיה תקין, עשיתי בדיקות דם ושתן שהראו מצב תקין,לפני שלוש חודשים התחיל עצירות להופיע מה שגרם להתגברות הכאבים בגוף נשלחתי לגסטראולוג שבמצב הזה כבר הורדתי במשך כ 2 חודשים 10 קילו כנגד רצוני,לפני כחודש עשיתי בדיקת גסטרו וקולונסקופיה מצאו לי דלקת בתרירסריון דרגה בינונית ודלקת בוושט גם דרגה בינונית בגסטרו מצאו לי פוליפ בפי הטבעת וכרתו אותו,כמה שעות לאחר הבדיקה יצאה לי כמות יחסית גדולה של דם מפי הטבעת,כבר הייתי בבית לא ידעתי מה לעשות למחרת הלכתי לטרם ששם אחרי בדיקות דם בדיקות גופניות ובדיקה שח פי הטבעת ובדיקת שתן אמר לי הרופא שהוא חושב שאני לא צריך להתרגש ואם זה ימשיך עד מחר ללכת למיון אחרי יומיים הפסיק הדימום והתחלתי לקחת את הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי מהגסטרו שהוא 7 כדוריפ בבוקר ו 7 בערב 6 אנטיביוטיקות בבוקר של 250 מג כל אחת וגם בערב אותפ כדורים ועוד כדור לנטון להורדת המיצים בקיבה אחד לפני ואחרי האוכל בבוקר ובערב האנטיביוטיקות היו למשך כעשרה ימים והלנטון למשך 90 יום,ההרגשה שלי בעשרה ימים של האנטיביוטיקות היו ברצפה לפני הגסטרו שקלתי 68.5 אחרי הטיפול 65....באחד הימים הרדשתי ממש חנוק זה היה בחג הלכתי לטרם מרוב פחד ואמרו לי שם הרופאים שזה כנראה מחרדה בדקו לי א.ק.ג בדיקות דם והכל הראה טוב..... עכשיו אני שבוע לאחר סוף הטיפול ועדיין כאבים בחזה, ביד שמאל חולשה כזו הלכתי שוב ושוב לרופאים ששלחו אותי לעשות בדיקות דם לבירור אנמיה כי ישלי בתורשה, הבדיקות הראו מוגלבין נמוך אז קיבלתי כדורים של פולקס 400 לקחת למשך כחודשיים ,כרגע כל הגוף הרזה ממש משמועתי לא רק מבחינת המשקל אלא יותר בקטע של המראה נהיו לי רגליים וידיים דקות ממש והפרצוף הרזה,אז עכשיו ההרגשה לי היא בעיקר כזו דיכאון מטורף כל פעם שמסתכל הגוף , כאבים בחזה לפעמים וגם בלב הרבה חולשה חזקה בשרירים וכאבים בגרון בצד ימיןלפעמים כאבים כאלה בגב בעמוד שדרה ובין השכמות,אני בוכה הרבה בזמן האחרון אז גם דם מנחיר ימין שיורד לי .... אני מיואש רצח אני רק חושש וחושש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע קשור לתחום התמחותינו. ממליץ לפנות לרופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/04/2017 | 11:45 | מאת: אולגה

שלום.אני שנה אחרי ניתוח כריתת אונה שמלית של בלוטת בתריס עקב חדש לגידול פוליקולרי. לאחר ניתוח נמצא כשפיר, מתאים להשימוטו.ב us חצי שנה אחרי ניתוח נמצא קשר אובלי היפואקואי 0.9*0.5 מאחרי חלק תחתון של אונה ימנית,מתאים לבלוטת יתר.בדיקות דם לתפקוד בלוטת יתר היו תקינות. ב us חוזר לפני שבוע הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 2.7*1 לאזור תת לסתי מימין.ללא הילוס מרכזי שומני. רופא אאג שלח אותי ל fna של בלוטת לימפה. האם לדעתך בלוטה מוגדלת קשורה לניתוח שעברתי בבלוטת תריס ולמחלת בהשימוטו? האם fna מספיק במקרה של בלוטת לימפה מוגדלת ונותן תוצאות ברורות או חייבת גם ביופסיה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבלוטה כנראה לא קשורה למחלת התירואיד. ניקור (FNA) תחת US הינו ביופסיה של הבלוטה וזה מספק. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/04/2017 | 23:09 | מאת: עמרי

ביום אחד גיליתי שיש לי 4 בליטות קשות בעורף ובקרקפת המרכיבות לי מאוד במגע ולא במגע. וגורמות לכאב ראשו ואיבוד ריכוז

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. ממליץ לפנות לרופא משפחה או רופא עור. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/04/2017 | 21:36 | מאת: רוי

שלום רב ד''ר! שמי רועי אני בן 25. לפני כשבועיים נדבקתי מקולגה כנראה בשפעת , יומיים של כאבי גרון לאחר מכן עוד ארבעה ימים של נזלת וליחות . בערך ביום הרביעי של המחלה, התנפח לי גוש בצד השמאלי של הגרוגרת. גוש בערך בגודל ג'ולה , כואב מעט במישוש , קשיח יחסית. זה היום הרביעי\חמישי שלי יחד עם החבר הגוש. ניגשתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לUS, עשיתי וכרגע אני מחכה לבדיקות. שאלתי היא האם סביר להניח שיש קשר בין המחלה לגוש שהתנפח? אם כן מה הוא? ולגבי ה'גידול' - נניח שגידול הוא ממאיר,הוא אכן יכול להופיע ב4 ימים? רב תודות אתה עושה עבודת קודש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא נשמע לחלוטין זיהומי ומשני לדלקת הגרון. לא חושב שיש להטריד את עצמך באופציות לא רציונליות. ממליץ להמשיך טיפול רופא המשפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/04/2017 | 12:34 | מאת: חיה

שלום רב ותודה על התשובתך מראש אני בת30+ לפני חודשיים הלכתי לרופא אף אוזן גרון ואמר לי יש לך פפילומה קטנה וזה שום דבר אבל את צריכה להיות במעקב נלחצתי מאוד והלכתי לעוד רופא ועוד רופא וכולם אמרו אותו דבר אבל חש לי שאלות אך נדבקים בזה? אני יודעת שמדרך יחסי מין אבל לו היה לי שום יחסי מין . ו השאלה הבאה האם זה גורם לסרטן? אך אני יכולה לדעת באיזה סוג של ווירוס נדבקתי כי אני מאוד בלחץ. תודה על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פפילומה בלוע שכיחה ביותר ולא קשורה למחלת מין או כל מחלה אחרת. ניתן לעקוב אחריה ללא טיפול ולהסירה אם גדלה, או פשוט לכרות אותה ולסיים את הפרדה. אין כל לחץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ביצעתי בדיקת fna לאחר שנמצא קישרית בבלוטת התריס שלי אצל פרופ קסלר. באולטראסונד שבוצע טענה בפני כי לדעתה אין ממצא חשוד וסיווגה אותי כ triads4a . בקבלת ממצאי הציטולוגיה נכתב כי חלק מהממצאים מראים גרעינים מוגדלים עם אטיפיה ותאים אחרים מראים פעילות יתר. מדובר בנגע פרוליפברטי של בלוטת המגן ומומלץ על ביופסיה כדי להבדיל בין תהליך הרפרפליסטי לניאופליסטי bethesdaIV אשמח לשמוע חוות דעת.. מה זה אומר? מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא בניקור מתאים לגידול פוליקולרי שהאבחנה ביו שפיר לממאיר הינה על סמך כריתת הגידול בשלמותו ואבחנה פתולוגית. במרבית המקרים הממצא עדין שפיר (כ 20-30% ממאירות בלבד) וגם ממאירות זו הינה קלה מאוד לטיפול. ישנה אופציה של בדיקה גנטית במידה וייבחר שלא לנתח. ממליץ להגיע לייעוץ במרפאתינו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/04/2017 | 15:20 | מאת: דוד

אהלן, דוד בן 20, חייל בשירות סדיר. לפני כשבועיים גיליתי גוש מתחת לסנטר שלי בצד ימין (ממש קרוב ללסת) הגוש אינו הפריע לי עד כה, אך כאשר אני מרכין את הראש כלפי מטה הגוש זז ויש לו דיי חופשיות מתחת לסנטר, נגעתי ויש רגישות וכאב ממש קל, עוד היום אני מתכנן ללכת לביקורופא ע"מ לקבל הפנייה לבית חולים, יש משהו נוסף שאפשר לפרט לי על התופעה ?

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה, יכול להיות בלוטת לימפה מודלקת. ממליץ אכן לפנות לבדיקת רופא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464