US צוואר רקמות רכות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/06/2022 | 13:49 | מאת: רוני

בני בן שלוש וחצי , מצאתי לו בלוטה בולטת בצוואר ולאחר בדיקת US התוצאות שקיבלנו היו בלוטת התריס לא מוגדלת עם מרקם אחיד , הוסקולריות רגילה ללא קשרים , מתחת לסנטר הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 5*12 מ"מ . באזור התת לסתי בצוואר הקדמי בשני הצדדים הודגמו בלוטת לימפה מוגדלות 19 מ"מ תגובתיות לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר , בלוטות הרוק התת לסתיות והפרוטטיס ללא ממצא עד כמה חמור הפענוח ? בתודה מראש

שלום רב, נשמע בלוטות לימפה תקינות. יש לחזור לרופא הילדים המטפל עם התשובות לבדיקה גופנית. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר