לימפה מוגדלת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

12/10/2022 | 10:15 | מאת: אבישי

שלום! כבר 20 שנה שיש לי מאחורי האוזן בלוטת לימפה תגובתית (בגודל ס״מ בערך אם אני זוכר, אולי אפילו פחות) לזיהום בקרקפת מהזמנים שעוד הייתי נער. בדקתי את הבלוטה גם בזמנו וגם בשנים האחרונות ונאמר לי שהיא תקינה ותגובתית (בזמנו באמת היה לי זיהום בקרקפת). יש לי מספר שאלות. 1)אשמח לדעת אם אחרי כל כך הרבה שנים הבלוטה עשויה להיעלם יום אחד או שהיא תישאר תמיד? 2) מבחינה אסתטית זה קצת מפריע לי כי בכל זאת היא טיפ טיפה בולטת ואם מתעמקים ניתן לראות אותה. ידוע לך אם ניתן לטפל (אולי אפילו במרפאתך) בבלוטהעל ידי ניקוז/שאיבה או משהו כזה? בעבר נאמר לי שזו יכולה להיות הצטברות של חיידקים או מוגלה עקב הזיהום. אני ממש חושש מניתוח בהרדמה מלאה אז אשמח לדעת אם קיים הליך ״נעים״ יותר. תודה רבה דוקטור.

שלום רב, לא מכיר טיפול כזה והבלוטות האלו עלולות להישאר זמן רה מאוד. אם לא משתנה- לא הייתי נוגע בה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר