כתמים מדאיגים בחלל הפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/09/2022 | 00:54 | מאת: חגית

שלום וברכה, לפני כשמונה חודשים בעלי שם לב לכתמים לבנים בתוך הפה בשני הלחיים. פנינו מיד לרופא משפחה שהפנה לבדיקות כלליות שיצאו תקינות וגם לרופאת שיניים שלדעתה היה מדובר באפטות אבל ליתר ביטחון הפנתה לביופסיה. כיון שהתור לביופסיה היה כמה חודשים מאוחר יותר המשכנו בינתיים לבירור אצל רופא אף אוזן גרון שבדק וטען כי אין מה לחשוש ומדובר בכתמים שמקורם בקיבה וזה משהו שיבוא ויחלוף במשך הזמן וזה שייך גם לתזונה לקויה... לאורך התקופה הלכנו לחוות דעת נוספת אצל רופא אף אוזן גרון אחר שטען כי מדובר בדלקת בריריות הפה ונתן כדורים נגד דלקת פרקים בטענה שזה ישפיע גם על רירית הלחי אך זה לא שינה כלום, בביקור חוזר הוא הפנה לביופסיה בחשד לליכן פלנוס. בעלי הלך לבצע את הביופסיה אך הרופא לא לקח דגימה כיון שלטענתו המקום מודלק ביותר וצריך לחכות שהדלקת תעבור כדי לבצע את הבדיקה ולכן נתן לבעלי שטיפות של דקסמטזון. כרגע בעלי מטפל בדקסמטזון ונבצע ביופסיה לאחר הטיפול. התיאור של הנגע כפי שכתב הרופא שמבצע את הביופסיה הינו- רירית בוקלית R שליש אחורי- נגע אדום דיפוזי גבול הנגע נגעים לבנים בצורת פסים אזור וסטיבולום של מנדיבולה מול 46 נראה כיב בקוטר של עד 5 ממ. רירית בוקלית L- נגעים לבנים בצורת רשת על בסיס אריטמה קלה. שאר רקמות רכות בחלל הפה ללא ממצא חריג. במקביל בחודש האחרון בעלי הוריד מוצרי גלוטן, חלב ומזון חומצי בהמלצת תזונאי ובשבועיים האחרונים הכיב שהיה בלחי ימין הצטמצם כמעט לגמרי. כרגע אני במצב של דאגה ובילבול יחד, האם יתכן שמקור הכתמים אכן במערכת העיכול והקיבה? איך יתכן שכל רופא אומר משהו אחר? האם לא ביזבזנו זמן יקר בבירורים עד שתבוצע הביופסיה ובנתיים חס ושלום יכולה להיות החמרה רצינית במצב? אם חס ושלום מדובר בנגע מסוכן האם יתכן שתזונה יכולה להשפיע עליו? ( בכל זאת הכיב הצטמצם מאוד..) אודה מאוד לתגובתך

שלום רב, ייתכן ומדובר במחלה של ריריות הפה. מומלץ להגיע לרופא מומחה למחלות הפה. ממליץ על ד"ר זלוטוגורסקי (03-7645464) שתבדוק ובמיידי תחליט על המצורך בביופסיה ואם כן- יבוצע במהירות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר