מוקד היפודנסי בבלוטת התריס משמאל בקוטר 3 ס"מ המתבלט למיצר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

11/07/2022 | 12:19 | מאת: ניסן

שלום, בבדיקת CT ריאות נמצא בין השאר: "מוקד היפודנסי בבלוטת התריס משמאל בקוטר 3 ס"מ המתבלט למיצר". לפני מספר שנים, כתוצאה מבליטה בצד שמאל של הצוואר בסמוך לבלוטת התריס בוצע ניקור ללא ממצאים ממאירים. האם יש לבצע ניקור חוזר? האם US? או שמספיקה בדיקת TSH?

שלום רב, ממליץ ניקור תחת US חוזר והשוואה של הגדליםשל הממצא לפי US חדש וישן. כן עיון בתוצאות הניקור הישן והחדש וכמובן בדיקה של הגוש. מומלץ הפנייה לאנדוקרינולוג שימשיך בבירור ומעקב. יכול הלתבצע במרפאתינו בארם ע"י ד"ר מירב סרברו (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר