בליטות/נפיחות מאחורי האוזן - הם יש סיבה לדאגה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

08/10/2022 | 19:54 | מאת: חנה

שלום רב, גיליתי מאחורי האוזן עצמה, כלומר הן בחלק האחורי של האוזן עצמה הן מאחור צמוד לכפל מתחתיו גבוששיות/בליטות נפיחויות ולא כואבות כלל. זו שממש בצידה האחורי של האוזן גדולה יותר וקצת פחות רכה, זו שבאזור הכפל ומתחתיו רכה יותר וקטנה יותר -ושונה מהקודמת במגע. לחץ ומגע אינו מעורר רגישות או כאב. יש לי נטיה לציסטות אך קשה לי לדעת אם זה ציסטות או ביטוי למשהו פתולוגי. במקרה לפני כחודש ביצעתי בדיקות דם מקיפות שהיו תקינות. האם זה שולל לימפומה או שכדאי לי לגשת לרופא? תודה ושבוע טוב.

08/10/2022 | 21:02 | מאת: חנה

המיקום של הנפיחות/הבליטה השניה לא ממש על האחוזן אלה צמוד אליה מאחור בחלק התחתון. מנסה לתאר את המיקום כי איני יודעת בידוק היכן הלימפה. תודה שוב

שלום רב, ממליץ לגשת לרופא שיבדוק. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

09/10/2022 | 13:08 | מאת: חנה

תודה רבה על תשובתך. לפני למעלה מעשור היה לי סיפור דומה במיקום אחר ובעקבות בדיקת דם החשד נשלל. האם כאן בדיקת דם לא שוללת? תודה.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר