פורום גידולי ראש-צוואר

הפורום נועד להקנות מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום הגידולים בראש ובצוואר. מדובר בגידולים שפירים, כגון אלה שמקורם בבלוטות רוק, או בבלוטות הפרשה הורמונלית כמו בלוטת התריס או יותרת התריס, בגידולים ממאירים ראשוניים, כלומר שמקורם באזור, או גרורות הממוקמות בראש ובצוואר, כאשר הגידול הראשוני הוא ממקור אחר. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: • גידולים בפה - לשון, חניכיים, לחיים, רצפת הפה. • גידולים בבלוטות הרוק - בלוטת הפרוטיד, בלוטה תת לסתית, בלוטה תת לשונית, בלוטות רוק קטנות. • גידולים בגרון - הגרון העליון, מיתרי הקול, הגרון התחתון. • גידולים בלוע - לוע האף, לוע הפה, לוע תחתון. • גידולים בצוואר - בלוטת התריס, גרורות בצוואר.
2882 הודעות
2748 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר

09/04/2017 | 06:38 | מאת: סנדרה

שתי אונות ואיסטמוס של בלוטת המגן מוגדלות בעלות מרקם הטרוגני, מכילות נגעים היפואקוים מרובים קטנים עד 4 מ"מ . באונה ימנית הודגמה קשרית סולידית היפואקוית ווסקולרית כ 6.1 ס "מ , כמו כן נצפו מספר קשריות דומות קטנות עד 6 מ"מ . לציין זרימות דם מוגברות בבלוטה . מידות אונ ימנית כ *9.1* 3.2 2.7 ס"מ , מידות אונה שמאלית כ *9.1* 0.2 3.6 ס"מ . איסטמוס כ 8 מ"מ תור לאנדוקרינולוג באמצע יולי , האם סובל דיחוי ? אשמח לקבל הסבר על הממצאים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראה תשובה בפורום בלוטת המגן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/04/2017 | 16:14 | מאת: לילך

שלום רב ביצעתי אולטרסאונד לפני יומיים והתשובה הייתה רקמות רכות : מצד שמאל קדמי ל scm בחלק עליון בצוואר בלוטת לימפה מוארכת בגודל 3.5x0.5סמ נמצאת בהרגשת הגוש הנמוש. רופאת המשפחה התקשרה והציגה דאגה, מה דעתך מהנסיון שלך? האם כדאי חוות דעת נוספת, אני מבינה שזהו גוש גדול האם נכון? מה לדעתך יש לעשות? הבלוטה כואבת ומציקה, לתשובתך המקצועיים והמהירה אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא מחייב בירור שיכלול קודם כל בדיקה ומישוש הגוש והצוואר בכלל. בהמשך ולפי הצורך- המשך בירור שיכלול US וניקור עם מחט דקה או עבה (לפי הממצאים בבדיקה). ממליץ להגיע לבדיקה במרפאתינו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/04/2017 | 18:53 | מאת: יעקב מילר

שלום בן 67 .עשיתי סיטי מוח וצאור עקב שיעול קשה בתקופת הגשמים , במשך הרבה שנים. ממצאים : לרינגוצאלה קטנות משני הצדדים,באיזור העל-גלוטי ,גדולה יותר מימין ,קוטק 6-7 מ"מ . וכן : ריבוי בלוטות לימפנ בשרשרת גוגולרי דו"צ ,בגודל עד 0.8 ס"מ (ציר הקצר) אודה מאוד על הסבר ,השלכות וטיפול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קרוב לודאי שלא צריך טיפול אם אין כל קליניה. הייתי מבצע US להדגים את מבנה בלוטות הלימפה ואם נראות תקין- מעקב בלבד אצל רופא אאג מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/03/2017 | 16:04 | מאת: טילי

שלום, בבדיקת US הודגמו גושים בתירואיד משמאל: 6 ס"מ ומימין 3.5 ס"מ. לא נמצאו לימפאדנופתיה צווארית בUS. בניקור בלוטת התריס נמצאו שני קשרים באונה השמאלית. קולואיד בחלקו סמיך, קבוצות של תאים פוליקולארים רגילים ומאקרופגים רבים בצד שמאל. לסיכום: שני קשרים קולואידלים, ציסטי משמאל. Bethesda class II בבדיקת דם בלוטה תקינה. מה זה אומר? האם מצריך איזשהו טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תשובת הניקור תומכת בגידול שפיר. בכל מקרה קשר בגודל 6 סמ מתחיל להיות בעייתי ולו רק בשל גודלו. ממליץ להגיע לבדיקה והחלטה על המשך טיפול בממצאים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 הוסף תג

לפני כחצי שנה הבחנתי שיש לי בליטה בקדמת הראש קצת מעל המצח. אני בן 53. רופאת משפחה שלחה אותי לאולטראוסנד ונמצא תקין וביקשו שאעשה מעקב כל חצי שנה. והנה עברה חצי שנה והבליטה קיימת ואפילו אולי קצת גדלה. לאיזה רופא אני צריך לגשת? כירוג? אף אוזן גרון? צריך לעשות סיטי ראש? בדיקות דם? אשמח על המלצה וחוות דעת לא מחייבת לגבי מה זה יכול להיות ואיך פתאום מתרחשת תופעה כזאת. בברכה

שלום רב, ממליץ רופא אאג והמשך בירור כהמלצתו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/03/2017 | 13:10 | מאת: סונו–פוטו–ביומודולציה

בס"ד סונו–פוטו–ביומודולציה © 2017 מאת אפרים שמעיה לנסקי, .M.D., Ph.D *"ביומודולציה" הוא כוונון תגובתי או אסוציאטיבי של הסביבה הביוכימית או התאית של מערכת אורגניזם או תת-אורגניזם לקראת בריאות איתנה יותר. *פוטו-ביומודולציה הוא השימוש באור אדום ובאור אינפרה אדום קרוב, במערך לכיד (לייזר) או מפוזר (דיודה הפולטת אור [לד] או נורת להט), להשגת ביומודולציה. משתמשים באור אדום ובאור אינפרה אדום רחוק, מכיוון שאורכי גל אלה משפעלים את הצבענים הפנימיים (הציטוכרומים) המצויים בתוך האברונים המייצרים אנרגיה (המיטוכונדריה) בתאים. פוטו-ביומודולציה הוכח כשימושי מבחינה קלינית להפחתת כאב ודלקת, לקידום החלמת פצעים ועצמות, ולהגברת מערכת החיסון והתפקוד הקוגניטיבי. *כמו אינפרה אדום, גם אולטרה סאונד, כלומר, קול בתדרים גבוהים יותר מאלה הנשמעים לאוזן האנושית, הוא כלי שפיזיותרפיסטים ורופאים המתמחים בשיקום (רופאים המתמחים ברפואה גופנית) משתמשים בו בטיפול, בנוסף על השימוש בהדמיה מאבחנת. אור אינפרה אדום חודר לרקמה ביעילות גדולה יותר לעומת כל אורכי הגל האחרים של האור, אבל יכולת החדירה של אולטרה סאונד גדולה הרבה יותר. יתר על כן, צבעים מסוימים, הנקלטים בעדיפות על ידי תאי גידול, בהשוואה לתאים נורמאליים, ההופכים אותם לרגישים לאור ("פוטו-סנסיטייזרים") ומפעילים בהם תגובות מרפאות המונעות על ידי אור ("פוטו-דינאמיות") כשהם משופעלים על ידי אור, עשויים גם לגרום לאותם תאים להיות רגישים לאולטרה סאונד ("סונו-סנסיטייזרים"), ולהשפיע על תגובות מרפאות המונעות על ידי אולטרה סאונד ("סונו-דינאמיות") כתוצאה מהחשיפה לאולטרה סאונד. *כשטיפולים פוטו-דינאמיים וסונו-דינאמיים משולבים ביחד (PDSD) עשויה להתקבל סינרגיה. סינרגיה ביומודולרית כגון זאת, עשויה להעמיק אף יותר בנוכחות היפנוזה רפואית, דמיון מודרך, או שיטות דומות להשריית תגובות הרפיה המעוררות שרשרת פעולות פסיכונוירואימוניות המובילות להחלמה. במרפאתנו בחיפה, משתמשים בפוטו/סונו סנסיטייזרים ובג'לים בטוחים בלבד לאולטרה סאונד שמקורם בירקות. סונו-פוטו-ביומודולציה הוא טיפול רפואי משלים, לקידום הרפיה ולהגברת הבריאות החיסונית והקוגניטיבית. הטיפול באמצעות סונו-פוטו-ביומדולציה אינו משמש כתחליף לטיפול רפואי ספציפי במחלה. *לקבלת פרטים נוספים או לקביעת תור יש ליצור קשר עם ד"ר לנסקי בטלפון 077-300-1612, בדוא"ל punisyn@gmail.com, או דרך הדואר, ת"ד 9945, חיפה, ישראל. סימוכין מוח * [גילוי יישומים של אולטרה סאונד טיפולי בנוירואונקולוגיה: התקדמות מעבר לכריתת הגידול] Neurosurgery 2016 79(5):643-654 *[יישום תוך תאי מקומי של היפרקום בשורות תאים אנושיים של גליובלסטומה וקרצינומה] Lasers Med Sci 2001;16(4):276-83 *[טיפול סונו-דינאמי עם 5-ALA בגליומה ממאירה] Gan To Kagaku Ryoho 2016 43(6):702-5 * [טיפול היפרתרמי מגביר השפעה נוגדת גידול של טיפול סונו-דינאמי עם חומצה 5-אמינולבולינית תוך שפעול מסלול אפופטוזה תלוי קספאז בגליומה אנושית] Tumour Biol 2016 37(8):10415-26 * [טיפול סונו-דינאמי המורכב מאולטרה סאונד ממוקד ומפוטו-סנסיטייזר גורם להשפעה בררנית נוגדת גידול במודל גליומה תוך גולגולתית בחולדה] Anticancer Res 2009 29(3):943-50 * [מחקר על מנגנון הטיפול הסונו-דינאמי במודל גליומה בחולדה] Onco Targets Ther 2014 7:1801-10 * [סונו-סנסיטייזציה עם חומצה 5-אמינולבולינית של תאי גליומה RG2 של חולדה במבחנה] Folia Neuropathol 2016 54(3):234-240 שד * [טיפול סונו-דינאמי כגישה חדשנית דו מצבית נגד סרטן: עיכוב גדילת גידול על ידי הלם המתווך על ידי גלים במודל סינרגיסטי של סרטן השד] Discov Med 2015 20(110):197-205 * [השפעות נוגדות גרורות ומקדמות אפופטוזה המתקבלות על ידי שילוב של טיפול פוטו-דינאמי וסונו-דינאמי בסרטן השד, במבחנה ובגוף] Ultrason Sonochem 2015 23:116-27 * [מקרה בוחן: מטופלת עם סרטן שד שטופלה ב-GcMAF, בטיפול סונו-דינאמי ובטיפול הורמונאלי] Anticancer Res 2014 4(8):4589-93. Erratum in: Anticancer Res 2015 5(4):2477 * [טיפול סונו-דינאמי ופוטו-דינאמי בקרצינומה מתקדמת בשד: דיווח על 3 מקרים] Integr Cancer Ther 2009 8(3):283-7 * [טיפול פוטו-ביומודולציה לטיפול בדרמטיטיס שהושרה על ידי קרינה: ניסיון מוסדי יחיד של טיפול קרינה משלים במטופלת סרטן השד לאחר ניתוח לשימור השד]Strahlenther Onkol 2017 Feb 27 * השימוש בטיפול באור ברמה נמוכה כטיפול תומך במטופלות עם סרטן השד: סקירת ספרות] Lasers Med Sci 2017 32(1):229-242 * [חומצה 5-אמינולבולינית מגבירה פעילות נוגדת סרטן המתווכת על ידי אולטרה סאונד על ידי הרס חמצוני של המיטוכונדריה בסרטן השד] Anticancer Res 2016 36(7):3607-12 * [נתרן סינופורפירין עודד השפעות סונו-פוטו-דינאמיות בסרטן השד במבחנה ובגוף] Ultrason Sonochem 2016 31:437-48 * [צבע IR-780 כסונו-סנסיטיזייר לטיפול סונודינאמי בגידול בשד] Sci Rep 2016 6:25968 * פעולה סונו-דינאמית של היפוקרלין B מעודדת אפופטוזה של תאי סרטן שד במעורבות של מסלול הקספאז] Ultrasonics 2017 73:154-161 * [טיפול פוטו-ביומודולציה בלימפדמה הקשורה בסרטן השד: ניסוי בהקצאה אקראית המבוקר על ידי פלצבו] Photodermatol Photoimmunol Photomed 2017 33(1):32-40 ערמונית * [תמצית היפרקום פרפורטום מתנולית מעכבת גידול של שורת תאים אנושיים של קרצינומה של הערמונית המושתלת בערמונית של עכברים ערומים] Cancer Lett 2004 210(1):27-33 * [אולטרה סאונד טיפולי מאפשר העברת גן נוגד אנגיוגנזה ומעכב גדילת גידול בערמונית] Mol Cancer Ther 2007 6(8):2371-82 * [סרטן הערמונית: אור, מצלמה, פעולה – טיפול פוטו-דינאמי למחלה בסיכון נמוך Nat Rev Urol 2017 14(3):134 שחלה * השפעה של טיפול פוטו-דינאמי עם היפוקרלין B על אפופטוזה, היצמדות ונדידה של תאי סרטן Int J Radiat Biol 2014 90(7):575-9 *[ננו חלקיקים עם היפריצין לטיפול פוטו-דינאמי בסרטן השחלה] Int J Pharm 2006 326(1-2):174-81 מקורות שונים * [טיפול בפוטו-מודולציה: טיפול בנמק של הקרום הרירי של הלוע במטופלים שכבר טופלו בסרטן של הראש והצוואר] Support Care Cancer 2017 25(4):1031-1034 * [היפוקרלין B מגביר מוות תאי שהושרה על ידי אולטרה סאונד בתאי קרצינומה של האף והלוע] 42 -336(2)36 Ultrasound Med Biol 2010 * [טיפול אור ברמה נמוכה מאפשר טיפול פוטו-דינאמי המתווך על ידי NPe6 בתא אוסטיאוסרקומה אנושי עם עליה ב-אדנוזין טרי פוספט.Photodiagnosis Photodyn Ther 2015 12(1):123-30 * [מקרה בוחן: מטופל עם סרטן ריאה של תאים שאינם קטנים שטופל עם GcMAF, טיפול סונו-דינאמי ושדות לטיפול בגידול] Anticancer Res 2016 36(7):3767-70 * [פוטו-מודולציה של הפוטנציאל האוסטיאוקלסטוגני של קרצינומה של תאי קשקש פומי] J Biophotonics 2016 9(11-12):1136-1147 * [השוואת היעילות של טיפול פוטו-דינאמי וסונו-דינאמי בסרטן עור שאינו מלנומה ומסוג מלנומה] Bioorg Med Chem 2016 24(13):3023-8 * [גלי הלם באנרגיה גבוהה ו-5-אמינולבולינית לטיפול סונו-דינאמי: השפעות במודל סינרגיסטי של סרטן המעי] Technol Cancer Res Treat 2011 10(1):85-93 אחרים * [חמצן וננו חלקיקים עם אינדוציאנין ירוק המשנים שלב – תיווכו השפעות ציטוטוקסיות פוטו-סונו-דינאמיות בקרום סינוביאלי דמוי פיברובלסט בדלקת מפרקים שגרונית] Int J Nanomedicine 2017 9;12:381-393 * [שיפור משמעותי בקוגניציה במקרי דמנציה קלה עד די חמורה שטופלו בפוטו-מודולציה תוך גולגלתית ותוך נחירית: סדרת מקרי בוחן] Photomed Laser Surg 2017 Feb 10 * [ההשפעה של פוטו-מודולציה על נוירופתיה הקפית המושרית על ידי כימותרפיה: ניסוי קליני בהקצאה אקראית הבוקר על ידי דמה] Gynecol Oncol 2017 144(1):159-166 * [פוטו-מודולציה של גנגליוני השורש הגבי לטיפול בכאב גב תחתון: מחקר הרצה] Lasers Surg Med 2016 48(7):653-9 * [הפוטנציאל של טיפול פוטו-מודולציה תוך גולגולתי לטיפול בהפרעת דיכאון מז'ורית] Rev Neurosci 2017 Feb 23 *[טיפול משולב חדשני לעידוד החלמת והתחדשות עצם בתנאי חוסר חמצן: פוטו-ביומודולציה ומלטונין] Lasers Med Sci 2017 Jan 13

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זהו אינו מדור פרסומי. מבקש לא לפרסם בפורום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/03/2017 | 22:01 | מאת: בלוטות לימפה גדולות שוב

שלום ד״ר. בחודש אוקטובר 2016. בני בן ה-3, עבר ביופסיה בהרדמה כללית, מבלוטת לימפה גדולה בצוואר ע״פ החלטתה של המטולוגית ילדים קפלן. תוצאת הביופסיה הייתה תקינה. הילד היה מאושפז כשבוע לאחר הניתוח, במשך כחמישה ימים עם זיהום בצלקת. לאחרונה אני ובעלי, חשנו בעת שקילחנו את הילד, בשתי בלוטות מוגדלות גדולות, ניידות בתנועה, בצד אחד של הצוואר, הצד שממנו נלקחה ביופסיה מהבלוטה הקודמת. הבלוטות ממוקמות בשקע שמעל עצם הבריח. מה עושים במקרה כזה? לא רוצים שבגלל שהבדיקה של הבלוטה הקודמת הייתה תקינה, יווצר מצב של ״הכבשה שצעקה זאב״. הילד לא חולה ולא חלה לאחרונה. אודה לך על תשובתך בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלוטות לימפה שכיחות מאוד בילדים ובד"כ תקינות. ממליץ להירגע ולהגיע לרופא הילדים המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/03/2017 | 20:01 | מאת: אתי שחר

אתמול הרגשתי בכאב גרון בעיקר בצד שמאל, היול אני חשה בנפיחות מעל עצם הבריח בצד שמאל מלווה בכאב

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. ממליץ להגיע בשלב ראשון לרופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/03/2017 | 15:29 | מאת: דניאל

שלום, יש לי NF1 וחזר לי גידול בחוליות C1 C2 שנותחתי פני שנתיים. כיום אני נמצאת במצב שהדעות חלוקות חלק מהרופאים אומרים ניתוח וחלק ממליצים על קרינת SRS . הבעיה שרופאים שממליצים על הניתוח טוענים שזה עדיף היות ולא יודעים כיצד הקרינה תשפיע עלי בגלל שיש לי NF1 (נוירופיברומטיזיס) ויכולה לשנות משהו ב DNA ואולי לגרום להחמרה . (הגידול בגודל של כ 2.5 ס"מ 9 ללא לחץ ניכר על עמוד השידרה , אך לוחץ קלות על השק התקלי אשמח לדעת האם יצא לך לשמוע על כך. או אולי תוכל להפנות אותי באר. או בחו"ל למישהו שיוכל לעזור לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא מורכב יותר מחוות דעת בפורום ונמצא בתחום התמחותם של הנאורוגירורגים או מנחתי עמ"ש. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/03/2017 | 16:41 | מאת: דניאל

תודה , השאלה העיקרית הייתה על השפעת הקרינה SRS על NF1 ' שעל זה אני מחפשת מידע. תודה

09/03/2017 | 09:43 | מאת: אבנר

שלום רב אשמח להתיחסותך לבדיקה US רקמות רכות - אוזן ימני '' באזור המכוון סמוך לאוזן ימין הודגם ממצא תת עורי באורך 1.65 ס''מ , רוחב 0.85 ס''מ , עומק 1.2 ס''מ . בממצא בעל מרקם בלתי אחיד ( חלקו היפואקואי וחלקו ציסטי ) עם גבולות סדירים וללא זרימת דם בתוכו או מסביבו '' תודה מראש וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה מאוד לומר משהו ללא בדיקה ומישוש הממצא. ייתכן ומדובר בציסטה תת עורית או בממצא ממקור בלוטת הרוק.מוזמן לייעוץ במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/03/2017 | 22:24 | מאת: יפעת

שלום בן 39 לפני 7 שנים אובחן עם לימפומה הודג'קין, עבר טיפולים כימותרפיים, הקרנות, והשתלת מח עצם עצמית. מאז במעקב הכל תקין. לאחרונה פנה לרופא משפחה עקב נפיחות בצוואר, ללא תסמינים מיוחדים נוספים. בדיקות דם כלליות בסיסיות תקינות, ספירת דם תקינה. נשלח גם ל-US, ושם נכתב: אונה ימנית: 15/13/49 ממ אונה שמאלית: 14/11/43 ממ האיסטמוס והאונה הימנית בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים. האונה השמאלית בגודל תקין עם קשרית בודדת בקוטר 3 ממ בקוטב התחתון, מתאימה ל COLLOID CYST . אין עדות לקשריות דומיננטיות או לקשריות עם הסתידויות חשודות. בבסיס הצוואר השמאלי- במפתח בית החזה מודגם תהליך סולידי, היפואקוגני, עם הסתיידויות גסות מרובות בתוכו, 23/18/42 ממ גודלו. במיקום דומה בצד ימין מודגמת בלוטת לימפה מוגדלת בודדה בגודל 25/8 ממ, בעלת ארכיטקטורה שמורה. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות נוספות בקדמת הצוואר. בבדיקה קודמת ממרץ 2010 היו ציסטות באונה ימנית של בלוטת התריס שלא נראות בבדיקה היום. הציסטה בצד שמאל חדשה. בבדיקה הקודמת (לפני כמוטרפיה והקרנות) היו ממצאים מרובים יותר. אין בידנו בדיקות עדכניות יותר להשוואה. מומלץ יעוץ המטולוגי עם צילום חזה מינואר השנה להשוואה כמובן שנפנה לייעוץ המטולוגי מסודר, אך רצינו לשאול. מה משמעות הממצאים? האם זה עלול להיות קשור למחלה כמו בעבר? והאם העובדה שבדיקות הדם הבסיסיות תקינות שוללת את האפשרות שמדובר במחלה כמו לימפומה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמובן שיש לשלול לימפומה עקב עברך אבל הבלוטות יכולות להתאים דווקא לדברים אחרים. בשלב זה הייתי קודם כל קובע ניקור של הבלוטה לביופסיה תחת US (ולא ביופסיה פתוחה) כדי לשלול תהליכים אחרים. במידה ויש אכן חשד ללימפומה ניתן באותו המעמד לבצע ביופסיית מחט עבה שיכולה לתת את האבחנה הסופית של לימפומה. ניתן לביצוע במהירות במרפאתינו באסותא והתשובות הראשוניות במקום (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/03/2017 | 21:08 | מאת: Limor

שלום רב, לבת שלי גיל 8 יש כבר כחודשיים בלוטת לימפה מוגדלת (כסנטימטר) בצוואר צד שמאל. הרופא אמר שזה נראה כמו תגובה לווירוסים. בשבוע האחרון היה לה דלקת בגרון ועכשיו היא תחת טיפול אנטיביוטי. אם לאחר הטיפול האנטיביוטי הבלוטה עדיין שם, האם עליי לגשת לרופא בשנית? האם בלוטה שלא נעלמת לאחר טיפול אנטיביוטי עלולה להיות משמעותית יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הבלוטה לא תעלם או לפחות תקטן תוך כחודש- ממליץ לחזור לרופא לבדיקתו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/03/2017 | 17:01 | מאת: פצע בפה בשפה הפנימית העליונה

שלום רב, לפני כחצי שנה הופיע לי שינוי בשפה העליונה בפה מעין תחושת חיספוס, מידי חודש יוצא לי שם פצע עם ראש לבן , כעת זה כבר ממש מתפשט ונראה כמו הרפס. הלכתי מספר פעמים לרופא המשפחה ורופא עור אך שניהם אמרו שזה שום דבר 🤔 מה זה יכול להיות? הרפס? האם הרפס יכול לא לעבור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לומר דבר ללא בדיקה. ממליץ לפנות לרופא עור נוסף לייעוץ בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/03/2017 | 11:06 | מאת: מאריא

שלום. יש לי קשרית נוזלית באונה אחת בגודל 5-6 מ"מ . כבר מ-4 שנים. עכשיו חזרתי על סונר בלוטת תריס צוואר. אני מחכה . לתשובה. השאלה שלי האם קשרית נוזלית מצריכה טפול? והאם קשרית גודלת עם השנים? אז אמרו לי שהכל תקין. אני מודאגת בגלל מראה הצוואר שלי נפוח מלמטה .וגם יש לי כאב אוזניים ולפעמים בצוואר. האם זה קשור קשרית?? ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרית בגודל זה בד"כ אינה בעייתית. יש לשלול גדילה של הממצא או סימנים מחשידים כולל בבדיקת הגוש. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ממצא ב us. קשרית שהייתה אז בגודל 6 מ"מ עכשיו בסונר החדש גדלה ל 8 מ"מ . מה זה אומר? יש מה לדאוג.? למרות שאני חשה כאבים בצוואר ונפיחות ??

24/02/2017 | 06:36 | מאת: קמחי ירוחם

עברתי תאונה עם אופנים חשמלי בנסיעה היה חושך נפלתי על בית החזה והיד והפנים היה לי חבלה בפנים בבדיקה סיטי נאמר שיש היצרות קשה חלל האף התעבות קונכות האף עיבוי רירית קל פוליפואידי ימיני מה זה אומר ואם זה קשור לחבלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. ממליץ לפנות לרופא אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/02/2017 | 16:30 | מאת: לחוץ בן 29

שלום דר אשמח אם תוכל לכוון אותי יש לי גולה בין העור לעצם באיזור עצם הבריח נשלחתי לאולטראסאונד לפני שנה לא מצאו משהו אמרו לי שזה המפרק לא הייתי רגוע מזה לפני שבוע עשיתי אולטראסאונד פרטי ( רופא) ביצע את הבדיקה מצא שיש לי גוש שומני בגודל 0.7 ללא זרימת דם וללא הסתיידות .הלכתי לרופא משפחה אמר לי נבדוק את הגוש עוד כמה חודשים שוב ונראה אם יגדל נשאר במעקב . איך מבצע הבדיקה קבע שזה שומני ולא משהו אחר ? אני בנאדם היסטרי ופוחד מאוד אשמח אם תוכל לכוון אותי האם עלי ללכת למומחה לדברים האלה ולהיות במעקב דרכו ? כירורג? אף אוזן גרון? האם יש לי ממה להיכנס לפניקה ? אשמח לעזרתך תודה רבה מראש

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ מעקב אאג ו US אחת לשנה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/02/2017 | 21:51 | מאת: יוסי

שלום רב, עשיתי אולטרסאונד של בלוטת התריס והממצאים היו: אונה ימנית: בגודל2*1.6*4 בגודל ומרקם תקינים אונה שמאלית: בגודל 1.4*1.2*4.2 בגודל ובמרקם תקינים איסטמוס בגודל תקין בלוטות רוק - תת לסתיות דו"צ ופרוטס משמאל תקינות בפרוטיס הימני באונה השטחית - ניתן לזהות נגע היפואקגני מוגדר היטב בקוטר 1.2 סמ. בלוטות לימפה: לא הודגמו בלוטות מוגדלות פתלוגיות בצוואר. בדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס יצאו תקינות. אודה לך מאוד לסיוע בפענוח התוצאה והאם יש סיבה לדאגה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנו גוש בבלוטת הרוק פרוטיס (בת האוזן). רובם המכריע של גושים אלו שפירים- אך עדיין מומלץ מאוד להגיע לבדיקה וקרוב לודאי שאם אכם יש גוש בבלוטה- לכרות אותו בניתוח כדי לשלול תהליך אחר וגם כדי למנוע התפתחות לתהליך כזה. ממליץ להגיע למרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/02/2017 | 15:50 | מאת: לירון

אני בת 23 וכבר שכמעט שלוש שנים ידוע לי על שתי בלוטות לימפה מוגדלות, אחת בכל פרוטיס בסביבות ה2 ס''מ שלא נסוגות, וכבר 4 שנים יודעת על קשרית בתירואיד שיציבה בגודלה, 0.5 ס''מ (אך לא בדירוגה החל מהשנה שעברה) כבר 4 שנים. לא עשיתי US ביקורת כבר 4 חודשים לפחות והנה התוצאות מהיום ממרפאת מומחים של כללית בהרצליה (ד''ר ממון): "בלוטת תריס: איסטמוס לא מורחב מרקם תקין. אונה ימנית-לא מוגדלת, מרקם אחיד. אונה שמאלית לא מוגדלת. קשר היפואקוגני באספקט אמצעי פנימי של האונה בגודל 0.5 ס''מ שלא גדל מבדיקה אחרונה (יציב כבר 4 שנים) אך חלק מגבולותיו לא חדים (זה ממצא חדש שלא היה בבדיקה קודמת לפני 4 חודשים). בלוטות רוק תקינות. רקמות רכות-בלוטות לימפה במראה סונוגרפי לא חשודות באיזור תת לסתי דו צדדי. משמאל 1.6*0.6 ס''מ, אין שינוי מבדיקה קודמת. מימין 0.7*2 ס''מ שכנראה לא גדל מבדיקה קודמת (אז היה 1.2*1.9). בלוטת לימפה חדשה צמודה לקוטב תחתון של פרוטיס ימני בגודל 1.3, מראה סונוגרפי תגובתי (יש לציין שלא הייתי חולה כלל השנה גם לא בגרון או בשיניים). ללא לימפדנופתיה בתחנות אחרות". כששאלתי את הרופא המבצע האם כדאי לעשות FNA לקשרית הקטנה בתירואיד בשל הממצא החדש של גבולות לא חדים הוא אמר שבהחלט כדאי לנסות, בעיקר כי בבדיקה קודמת באוקטובר הקשרית דורגה כTIRADS 4A עם אחד הסימנים המחשידים-היפואקואיות, ועכשיו גם גבולות לא חדים. יש לציין גם שמדצמבר אשתקד הTSH החל לעלות מעל הנורמה ולרדת לסירוגין עד היום אך עדיין נשאר מעל הנורמה כשבמקסימום היה 7.8 וכרגע 6.5 עם FT4 תקינים וללא נוגדנים לבלוטה. האם לדעתך יש לנקר את הקשרית הזו בFNA למרות גודלה הקטן בשל הממצא החדש של גבולות לא חדים? עד כמה היא חשודה יחד עם הבלוטה החדשה שצצה פתאום והTSH? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ לא נקרים גושים בגודל זה. טשטוש הגבולות אכן מחשיד אך הגודל יציב. חשוב לבדוק את הגוש ולמשש את אופיו. בהמשך לאחר שיחה- מעקב מול ניקור. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/02/2017 | 11:41 | מאת: אתי

שלום רב. אני 7 חודשים אחרי לידה שלישית. במהלך הלידה קיבלתי אפידורל. לאחר הלידה כאבי ראש. דורלפנצר. ביצעו לי את הפרוצדורה של בלאדפיץ. כאבי הראש עברו. כשבןעים אחרי לידה התחילו לי כאבי ראש נקודתי בצד שמאל של הראש. עשיתי בדיקת אם אר איי. יצאה תקינה. בדיקה אצל נוירולוגית גם אמרה שהכל בסדר. אמרה שזה מסטרס. מה גם שאני מרגישה כמו עצם בולטת בצד שמאל בדיוק היכן שהכאב נמצא. אני לא יודעת אם היה גם לפני או שנוצר מתוצאה מסוג הכאב שהופיע. היום שבעה חודשים אחרי הלידה הכאב עדיין נמצא. הוא לא מפריע לשגרת היום יום. לפעמים אפילו אני שוכחת ממנו. אך הוא תמיד נמצא. בבקשה מה אני צריכה לעשות כדי שזה יפסיק זה גורם לי לחרדות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ לפנות לרופא משפחה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לפני כחודשיים גילו לבתי מחלת הנשיקה ..הרופאה טענה שהיא בדיוק בשיא של התהליך. בלוטות הלימפה שלה היו מוגדלות מאוד מאוד.בשני צידי הצוואר. לאחר בדיקת דם דרך הווריד נתגלה כי תפקודי הכבד שלה גבוהים. כיום, לאחר חודשיים עלה לה החום במשך 4 ימים . ביום הרביעי יצאה פריחה ורדרדה בגופה והחום החל לרדת. לאחר מישוש בצוואר ובעורף- בחלק התחתון מאחורי הראש נתגלו גושים לרוחב..מחר אני אצל רופאת משפחה. האם אני צריכה ללכת למומחה ולדרוש בדיקות פולשניות...מחכה לתשובה תודה נראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע מחלת הנשיקה או מלה וירלית אחרת. ממליץ ייעוץ רופא משפחה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/02/2017 | 20:49 | מאת: ליה

שלום רב דר נכבד, אתמו הגעתי לרופאה כללית לקחתי כדור אחד מוקסיפן כי היו לי כאבים כל הלילה בגרון וצרידות נוראית, הרופאה שהסתכלה אמרה שיש אודם היא לא אף אוזן גרון ואין לה מכשור להסתכל פנימה ואמרה לא בטוח שאת צריכה אנטיביוטיקה אבל לכל מקרה תקחי. אם זה לא על רק חיידקי זאת השאלה שלי, המוקסיפן יכול לגרום נזק יותר גרוע לגרון במיוחד לצרידות??? לוקחת יומיים מוקסיפן, כאבי הגרון טיפה פחתו כואב, הקול טיפה חזר לי עדיין ממש צרודה קשה לי לדבר מאד, כשאני מדברת הגרון כואב ולפעמים יוצא לי כמו צליל מוזר מהגרון. לדעתך, כדאי להפסיק לקחת אחרי יומיים או להמשיך 5 ימים. הרופאה אמרה 10 ימים ובטח לא אקח כל כך הרבה ימים. מה אתה חושב? מחכה דחוף לתשובך,,תודה רבה רבה, ליה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע אונקולוגי והנושא אינו לדיון בפורום זה. נא לפנות לרופא משפחה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/02/2017 | 04:32 | מאת: הדר

שלום רב, לפני כ 4 חודשים מצאתי בלוטת לימפה מנופחת בצוואר בצד שמאל ברקמות הרכות לאחר שלא הרגשתי טוב(דלקת בסינוסים ,התקף אלרגיה קשה וכאבי גרון), הבלוטה נשארה במקומה גם לאחר חודש מהחלמה והאנטיביוטיקה רק קטנה , לאחר חודש ניגשתי שוב לרופא משפחה שטען שיש מים ודלקת באוזן השמאלית ויתכן ובלוטה מזה, וגם שאל אם יש בעיה בשינים בצד הזה, סיימתי אנטיביוטיקה ועקרתי שן בינה כלואה באותו צד שהייתה רקובה וגרמה לזיהום בעצב, רק לאחר 3 טיפולי אנטיביוטיקה נרגע האזור הבלןטה קטנה עם האנטיביוקיה אך לא נעלמה. ניגשתי לקןפא מומחה אף אוזן גרון שהפנה לus ובדיקות דם. בדיקות הדם תקינות ובאולטרה סאונד נראה בלוטה מעל 2 סמ ובלוטה נוספת בצד הימני . הרופא מבקש לגשת לניתוח להסרת הבלוטה השמאלית לבדוק האם היא תקינה. האם יש צורך לגשת לניתוח ? האם יש ממה לחשוש במצב כזה? אציין כי אני מתגוררת בחול. תודה מראש

03/02/2017 | 04:46 | מאת: הדר

שכחתי לצין כי מס ימים לאחר בדיקות הדם והאולטרהסאונד היה שוה לי התקף אלרגיה ובו שוב הבלוטה התנפחה מאוד ואף הקרינה לכתף ליד ולשד השמאלי,הצוואר כואב כולו ומנופח בשני בצדדים ולאחר מס של כדורי אלרגיה קטנה שוב אך עודנה באותו הגודל שבו נמדדה תודה וסליחה על כמות הפרטים

שולח את בקשתי שוב עם מידע נוסף. אני בן 62 שעברתי ניתוח כירורגי פלסטי להסרת נגע עורי מהקרקפת שחשוד כ - SCC. נשלחתי לביצוע U.S צוואר להלן התוצאות: הבדיקות בוצעו לאחר הסרה של נגע עורי מהקרקפת שחשוד כ SCC בלוטת מגן: אונה שמאלית - גודל 2.0 * 1.8 * 5.3 ס"מ , מרקם לא הומגני, באספקט אחורי אמצעי הודגמה קשרית סולידית אקוגנית, הטרוגנית בגודל 1.5 * 1.2 ס"מ ללא הפירמיה בדופלר בצבע. בצמוד אליה הודגמה ציסטה בגודל 0.5 ס"מ. אונה ימנית - גודל 2.0 * 2.2 * 5.0 ס"מ , מרקם הומוגנית ללא קשריות. איסטמוס - ב.מ.פ בלוטות רוק תת - לסתיות בלוטות הרוק תת - לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטות הפרוטיס בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. מבקש הסבר לתוצאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנו ממצא בתירואיד שאינו קשור לגידול שהיה לך. מומלץ ניקור תחת US. יכול להתבצע במיומנות ומהירות במרפאתינו (03-7645464) בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/01/2017 | 10:47 | מאת: פנחס לזר

בלוטת מגן: אונה שמאלית - גודל 2.0 * 1.8 * 5.3 ס"מ , מרקם לא הומגני, באספקט אחורי אמצעי הודגמה קשרית סולידית אקוגנית, הטרוגנית בגודל 1.5 * 1.2 ס"מ ללא הפירמיה בדופלר בצבע. בצמוד אליה הודגמה ציסטה בגודל 0.5 ס"מ. אונה ימנית - גודל 2.0 * 2.2 * 5.0 ס"מ , מרקם הומוגנית ללא קשריות. איסטמוס - ב.מ.פ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מאוד מדאיג אך בגוש בגודל זה מומלץ ניקור תחת US. ממליץ לבצעו במקום איכותי כגון מרפאת ארם שם ישנם תורים זמינים ותשובה פתולוגית ראשונית במקום (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/01/2017 | 16:12 | מאת: טובטוב

שלום דוקטור בת 37. שנה וחצי אחרי ניתוח כריתת אונה שמאלית של בלוטת המגן בשל גידול שפיר שהיה . עשיתי או' לביקורת השבוע ולהלן התוצאות: בבלוטת מגן: איסטמוס לא מורחב. אונה ימנית לא מוגדלת מרקם אחיד אונה שמאלית מצב לאחר כריתה פאראתיירואיד: לא הודגמו בלוטות פאראתרויד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות : הודגמו בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור באזור תת לסתי דו"צ. הגדולה מימים 2.2*0.6 ס"מ ומשמאל 2.1*0.4 כמו כן בלוטת לימפה עם סינוס שומני שמור לאורך וריד ג'בולארי דו"צ הגדולה מהן בגובה צוואר תחתון בשמאל 1.5*0.4 ס"מ ומימין קטנות . הייתי אצל רופא משפחהו עדכנתי אותו שבדיוק ביום של הבדיקה הייי חולה עם נזלת וצרידות .הוא ראה את התוצאות ואמר שיש להתייעץ עם כרורג. עד שאגיע אליו יקח זמן האם תוכלו לענות לי ? משהו לא תקין ? בלחץ...

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע מדאיג. מסכים שמומלצת בדיקה ומישוש הבלוטות. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/01/2017 | 15:49 | מאת: יהודה

לפני כשנה התחילו לי כאבי ראש שלא אובחנו MRI היה תקין כרגע אני מרגיש בראש מאחורה בלוטה האם יש מה לבדוק את זה? יש עדיין כאבי ראש בעיקר שאני קם אבל זה אולי בגלל שאני עם טנטון ???.??ץ>.תףץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע קשור לכאבים. ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/01/2017 | 18:30 | מאת: קובי

שלום רב אני בן 31 בימים האחרונים הופיע לי גוש תת עורי בלסת שמאל, ללא כאב במגע. רופא המשפחה הפנה אתי לבדיקת US ולרופא א.א.ג.. תוצאות בדיקת הUS : סוג בדיקה: US רקמות רכות הבדיקה: US איזור תת ליסתי משמאל במיקום תת עורי הודגם תהליך היפואקואי מידות 10*5.3 מ"מ. לא נצפו זרימות דם בתוכו. אין מעורבות של רקמות סמוכות. לא נצפו בלוטות לימפה באזור. לסיכום: קרוב לוודאי מדובר בתהליך דלקתי - למעקב לפי מהלך קליני. שאלותי: 1. האם על פי תוצאות הבדיקה אין חשש לגידול ממאיר? 2. האם יש צורך בהוצאת הגוש? תודה רבה מראש

כפי שכתוב- נראה שמדובר בתהליך דלקתי. ממליץ בדיקת רופא המשפחה ומעקבו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/01/2017 | 14:43 | מאת: אלינור

אשמח לעזרה בפיענוח אולטראסנד. מרקם בלוטה הטרוגני עם מספר ממצאים היפואוקוגניים עד קוטר כ- 7מ״מ בשתי האונות היפר ווסקולרי. נוכחות קשרי לימפה מימין מידות 17מ״מ צורה אובלית ליבה שומנית- - כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות אין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ מעקב אנדוקרינולוגי. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/01/2017 | 00:31 | מאת: אלינור

תודה רבה🙂

07/01/2017 | 20:56 | מאת: רעות

שלום אבקש לדעת מה המשמעות של Bethesda Iv האם זה קשור בדרגה של הגידול ?? אשמח להסבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בטסדה 4 היא דירוג של הסיכון של הגידול להיות סרטני. בטסדה 2 זה גידול שפיר ו 6 זה גידול סרטני. קבוצה 4 מהווה כ 20-30% לסרטן ובשלב זה בד"כ מומלץ ניתוח. יש היום אופציה לבדיקה גנטית. ממליץ להגיע לשיחה במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/12/2016 | 23:42 | מאת: נעם

אני בת 23 וכבר 4 שנים שידוע לי על גוש תת לסתי בגודל 2.5-3 ס''מ שמאובחן כליפומה לאחר FNA שבו יצאו רק תאי שומן ודם ןבUS גדל מעט מדי פעם כנראה. עוד בצוואר בכל פרוטיס בלוטת לימפה מוגדלת מעט כ2 ס''מ שלא נסוגות כבר שנתיים וגדלות מדי פעם אך זה הכל. שאלתי היא כיצד יש לעקוב אחרי הגוש הזה שמאובן כליפומה אחרי 4 שנים, האם יש לנקר אותו שוב? לעשות ביופסיה אחרת? האם לא ייעלם אף פעם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ להגיע לבדיקת רופא אאג הן של הליפומה והן של הגושים בפרוטיס. ניתן גם במרפאתינו באסותא. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אמא שלי עברה ניתוח להוצאת ציסטות מהגרון לפני ארבע ימים וחצי פה עדיין רדום לה כולל הלשון...האם זה מדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר במב מדובר וממליץ להיוועץ ברופא המנתח. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/12/2016 | 16:51 | מאת: ענ1010

האיסטמוס אינו מעובה האונה הימנית מוגדלת ברוחב 22 ס"מ האונה השמאלית אינה מוגדלת בלוטת המגן בעלת מבנה בלתי אחיד זו התוצאה של הבדיקה לבדיקה אם אפשר לקבל הסבר ומה זה אומר תודה

שלום רב, לא נשמע מדאיג או מצריך טיפול בשלב זה. יש לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/12/2016 | 07:19 | מאת: Jen

לקרובת משפחה גילו גידול סרטני בלשון שנכרת ובביופסיה נאמר כי הוצא כולו ללא שארית. לא ניתן כל טיפול אחרי הניתוח. כשלושה חודשים לאחר מכן התגלה גידול נוסף בלסת שגם הוא הוצא בשלמותו. בביקורת לאחר כשלושה חודשים התגלה גידול נוסף בחלק העליון של הריאה. הטיפול המוצע הוא כריתת הגידול החדש ואז הקרנות אינטנסיביות. האם אין מקום לביצוע סריקה מקיפה לוודא כי אין גרורות נוספות לפני הניתוח? כל ניתוח מחליש אותה מאוד. האם בכלל כדאי במצב כזה לעשות עוד ניתוח? מהן האלטרנטיבות הטיפוליות ? האם הקרנות זה הטיפול היחידי? איפה אפשר למצוא מומחה לנושא באזור חיפה? מישהו שיוכל ללוות ולענות על שאלות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שיש אכן מקום לכריתה וקרינה. לעיתים כריתת הגידול מהריאה עוזרת ואך מרפאה. פרופ בן יוסף מנהל מכון קרינה בבי"ח רמבם. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/12/2016 | 23:05 | מאת: ליאת

היי כבר חצי שנה שיצאה לי גולה גדולה בראש למטה והרופא הפמץנה אותי לus בזמן שחיכתי יצאו לי עוד 2 בצד שני הרופא אמר שזה בלוטות הלימפה אבל זה נפוח כואב וגם כאבי ראש לעיתים קרובות גם יצאו לי פצעים קטנים בקרקפת שמגרדים ואני מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע באמת כבלוטות לימפה משניות לפצעים בקרקפת. ממליץ מעקב רופא ו US. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/12/2016 | 22:45 | מאת: דליה

שלום רב!לפני כשנה אובחנה אצלי ליפומה תוך שרירית בצוואר א-ואקולרית 10על2מ"מ ביומק של 7מ"מ מפני העור.אני מרגישה כי מאז הגוש השומני גדל והתרחב לצידו השני של הצוואר.זה מדאיג אותי למרות שקיבלתי תור רחוק מאוד לניתוח שזה כמעט בעוד שנה .האם זה מסוכן ואיך ניתן לדעת ולגלות חלילה שזה לא ממאיר מכך אני חוששת .אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הגוש גדל אז מומלץ לכרות אותו. אם יש לך ביטוח משלים של מכבי או ביטוח רופואי נוסף- ניתן לבצע את הבדיקה באסותא בזמן סביר הרבה יותר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/12/2016 | 13:43 | מאת: שרון

היי הייתה לי דלקת גרון לפני יומיים והיא עברה אתמול והתחילו לי כאבים בצד ימין בגרון,השקד לא נראה נפוח אבל כשנוגעים מתחת לסנטר בצד ימין כן מרגישים בליטה.כואב לי ברמה נוראית זה כבר מרגיש כמו דקירות,אין לי חום ולא נראה על השקדים נקודות לבנות או משהו.מה זה??😭 חשוב לציין שאני חיילת אז לשלוח אותי לרופא אף אוזן גרון לא כל כך יעזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. נשמע יותר כבלוטות לימפה מוגדלות. בכל זאת ממליץ לפנות לבדיקה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/12/2016 | 12:57 | מאת: אמיר

האם ניתן לכרות את העצם המקסילרית (חצי לסת) מבלי לבצע חתך על הפנים? (בצורה אנדוסקופית או חתך בתוך הפה)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלוי מאוד בסוג הגידול, מיקומו ואיכותו של המנתח. ממליץ לפנות ליעות מסודר לד"ר לנדסברג שמומחה בכריתות אנדוסקופיות כגון אלו באסותא 03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/12/2016 | 16:35 | מאת: אבנר

שלום רב בן 40 בשנים האחרונות גולה קטנה ליד אפרכסת ימין עליונה שגדלה בשבועיים האחרונים . הופנתי לא.א.ג לפני כשבוע שבדק ומישש ורשם ש '' נגע בגודל 5 מ''מ , מעט רך , זז עם העור , לא רגיש למגע , לא נמושו בלוטות לימפה מוגדלות .נראה כבלוטת חלב , נשקול להסירו אם יגדל או יזדהם '' מאז שבוע שעבר , אני חושב שזה גדל עוד קצת . ניגשתי אתמול לרופא משפחה שגם מישש והחליט שמדובר בגוש שומני . יחד עם זאת אמר שכדאי לעשות אולטרהסאונד בכדי להיות בטוחים. התור לאולטרהסאונד רק עוד שבועיים... אני בנתיים חסר מנוחה וחושש מאוד. האם הגיוני שגוש החשוד כסרטני יגדל מאוד בתוך מס' ימים ? האם העובדה ש 2 רופאים בדקו , מעידה שכנראה מדובר במשהו לא מסוכן ? אשמח לשמוע דעתך ולהרגע ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג אך קשה לומר ללא בדיקת הגוש. מופנה ל אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/12/2016 | 22:36 | מאת: רעותלה

שלום דר, אני זקוקה לעזרתך בהקדם האפשרי בבקשה: אני אשה בת 33. עברתי ניתוח להסרת גידול בבלוטת הפרוטיס הימנית . נותחתי ב - 28.9. המנתח הסיר את הגידול בשלמותו. על פי הדוח הגידול בלט מהאונה העמוק של הפרוטיס והיה דבוק לעצב הפנים. למיטב ידיעתי הרופא לא פגע כמעט בפרוטיס. כחודש לאחר מכן קיבלתי את התשובה הפתולוגית: Well differentiated (low grade) mucoepidermoid carcinoma ,involving margins המנתח המליץ על הקרנות כטיפול משלים. האונקולוגים חושבים שעדיף טיפול של הקרנות עם מעקב של 5 שנים על פני מעקב צמוד ללא הקרנות. הקרנות לדעתם מקטינות את הסיכוי שהגידול יחזור. טוענים כי ללא הקרנות, אם הגידול יחזור, הליך כירורגי יהיה בעייתי וכרוך בהקרבה של עצב הפנים. אנחנו שמענו על טיפול חדשני יחסית בחול - הקרנת פרוטונים שהבנו שתאורטית הוא יעיל יותר (פחות קרינה לאזורים נלווים , יותר ממוקד ופחות סיכוי לממאירות משנית). האונקולוגים שהלכתי אליהם חלוקים בדעותיהם בעניין זה ולרוב תשובותיהם לא היו חד משמעיות. אנחנו (משפחתי ואני) בהתלבטות: 1. האם הקרנות זה באמת הטיפול היחידי?? האם יש חלופה להקרנות ? ( כיוון שאני מבינה שזה בעל השפעות וסיכונים חלילה ארוכי טווח.. ) 2. במידה והקרנות זה הטיפול ההכרחי על מה היית ממליץ? פרוטונים? או הקרינה בארץ? משהו אחר? אני כבר חודשיים וחצי אחר הניתוח ולמיטב הבנתי יש להתחיל את ההקרנות בשבוע שבוע וחצי הקרובים, לפני תום 3 חודשים. אודה לך אם תוכל לסייע לי בבקשה ולהתייחס לשאלותי בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאמין שניפגשנו מאז ושוחחנו רבות. בהצלחה בקרינה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/12/2016 | 22:25 | מאת: אבנר

מחלות אף אוזן גרון שאלת המשך ... גוש ליד אוזן ימין אבנר 19/12/16 | 21:12 שלום רב שאלתי לפני כשבוע לגבי גוש שנמצא כבר מס שנים ליד אפרכסת ימין עליונה ...לאחרונה הגוש גדל. ההמלצה הייתה להבדק אצל א.א.ג. ואכן הייתי אצל רופא א.א.ג שמישש ואמר שבשל העובדה שהגוש נייד וזז עם העור ובשל היותו מעט רך נראה כבלוטת חלב. ציין גם שלא נמצא לימפה מוגדל ובסוף אמר שנוריד את הגוש רק אם יזדהם או יגדל או שיפריע לי. לא ידעתי אם להסתפק בתשובה הזו וניגשתי גם לרופא המשפחה שגם הוא מישש ואומר שנראה כמו גוש שומני... יש לי תחושה שבשבוע שעבר מאז הבדיקה הגוש גדל עוד קצת... ולכן קבעתי אולטרה סאונד שיהיה רק עוד שבועיים. אני ממש מודאג מזה שהגוש גדל... האם גוש סרטני גדל בשבוע? האם העובדה שהגוש נייד וזז עם העור אומרת שלא מדובר במשהו המחשיד כסרטני? האם מקובל שרופא הא.א.ג שחרר אותי רק בבדיקה ידנית? אולי אני רק מלחיץ את עצמי... אשמח שתיתן לי כיוון חזור סקר יומי שלום רב שאלתי לפני מספר ימים בפורום של א.א.ג לגבי גוש שנמצא אצלי מס שנים ליד אפרכסת ימין וגדל בשבועיים האחרונים. המליצו לגשת לא.א.ג לבדיקה וכך עשיתי...בבדיקה מישש הרופא את הגוש , בדק אוזניים גרון חיפש לימפה מוגדל בצוואר וקבע שמדובר בבלוטת חלב כי הגוש זז עם העור והוא מעט רך... עדיין נשארתי לחוץ וניגשתי לרופא משפחה שגם מישש ואמר שלדעתו גוש שומני... יש לי תחושה שהגוש גדל עוד בשבוע האחרון ולכן קבעתי אולטראסאונד לגוש. הבדיקה רק עוד שבועים ואני מאוד לחוץ... האם גוש סרטני גודל משמעותית במספר ימים ? האם העובדה שהגוש זז עם העור אומרת שלא מדובר במשהו מסוכן ? האם אתה חושב שיש להסתפק בבדיקת שני הרופאים. נראה לי שסתם מלחיץ את עצמי...אשמח לדעתך

שלום רב, לא נשמע מלחיץ אך קשה לי לומר משהו נוסף ללא בדיקה ומישוש הגוש כיוון שכל האבחנה במקרה זה הינה לפי המישוש בלבד. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/12/2016 | 15:31 | מאת: שרה

יש לי בלוטת מגן מוגדלת שנים. בניקור של אונה ימנית-דם רב, קלואיד מועט, תאים פוליקולארים פזורים ובקבוצות. הממצא מעורר חשד לתהליך פוליקולארי. BETHESDA CLASS IV האם צורך בניתוח?< `

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרים אלו בד"כ מומלץ ניתוח וכריתת תירואיד חלקית. ניתן כיום במקרים בהם לא מבוצע ניתוח ובצע בדיקה גנטית שמפחיתה מסיכויי הגוש להיות ממאירים (במידה והבדיקה שלילית). ממליץ להגיע ליעוץ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/12/2016 | 03:13 | מאת: עוז

פרופסור שלום. בן 40, ללא בעיות רפואיות (עד לאחרונה). לאחרונה הוצא מהסינוס המקסילרי גידול שהתגלה כסרטני לצערי. כעת אני אמור לעבור עוד ניתוח בו ינקו את שאר הגידול. הרופא הסביר לי שבמהלך הניתוח יהיה עליו לקחת ביופסיה מהעצב המקסילרי שאחראי לתחושה בלחי ובסביבתה כדי לוודא שאין בו תאים סרטניים. לדבריו במידה וייקח ביופסיה מהעצב, זה למעשה יגרום לכך שהעצב לא יתפקד יותר ואאבד את התחושה בחלק מצד ימין של הפנים. שאלתי: האם זו הדרך היחידה לקחת ביופסיה מהעצב? האם בהכרח העצב יפסיק לתפקד? מה עוד אפשר לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש צורך לראות את ההדמייה (CT, MRI) כדי לקבוע מה צריך לעשות בניתוח. בחלק מהמקרים ניתן לשמר את העצב- תלוי במיקום וגודל הגידול. אם הוא לא נשמר אז התופעה תהיה חוסר תחוסה באזור שמתחת לעין ועד לשפה העליונה כולל. מתרגלים לזה. ניתן להסתכל באתר שלנו לקריאה נוספת http://www.aram-ent.co.il ביחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר, בפרק על גידולי לסת עליונה. ממליץ להגיע ליעוץ ובדיקה במרפאתינו באסותא ולשמוע על האופציה הכירורגית. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא http:/aram-ent.co.il 03-7645464

12/12/2016 | 19:46 | מאת: אלה

שלום רב לאחרונה ניתגלה גוש קטן בצווארה של אימא שלי היא בת 62, רציתי בבקשה לקבל חוות דעתך על פיענוח הסונר: בלוטת מגן, איסטמוס ברוחב 0.2 ס''מ בריקמו אורגני אונה ימנית קוטר AP 2.0 ס''מ מוגדלת מריקמו בלתי הומוגני הודגמו שאריות במרקם רקמתי הגדולה באורך 1.8 ס''מ עם חללים ציסטיים אונה שמאלית קוטר AP 1.0 ס''מ אינו מוגדל במרקם הומוגני בלוטת רוק תת ליסטית ימני ושמאלי בגודל ומיימדים תקינים אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר בשני הצדדים. סיום ביקור: בסונר אונה ימנית הודגמו מס' קשריות הגדולה באורך 1.8 ס''מ עם חללים ציסטיים. אחה לתשובתך בהקדם סליחה שהמכתב ארוך תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרים אלו כנראה שפירים. עדיין ההמלצה הינה לנקר לביופסיה תחת US קשרים בגודל 1 סמ. מומלץ במרפאתינו שם הניקור ברמה גבוהה ביותר והתשובה הראשונית במקום. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/12/2016 | 13:32 | מאת: אבנר

שלום רב , בן 40 . בשלוש-ארבע שנים אחרונות יש לי גולה מתחת לרקה הימנית , ליד חלקה העליון של האוזן . הגולה אינה כואבת , וכאשר אני נוגע במקום היא זזה עם הבשר . נשמע כמו משהו שצריך לבדוק ?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. הייתי מגיע לבדיקה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/12/2016 | 14:48 | מאת: רונית

שלום לבת שלי נמצאה בעייה באיזור בלוטת התריס. נשלחה לאולטראסאונד ואלה התוצאות. האם בעייתי ? אונה שמאלית של בלוטת התריס בגודל ומבנה תקינים,למעט שתי ציסטות קולואידיות מזעריות בקוטב העליון וקוטב התחתון,ממדיהן עד 3.0 ס"מ . איסת'מוס בגודל ומבנה תקינים . אונה ימנית של בלוטת התריס מוגדלת וברובה תפוסה ע"י קשר סולידי הטרוגני גדול עד *8.2* 7.2 0.3 ס"מ,הממוקם בחלק המרכזי התחתון של האונה . הקשר בעל גבולות סדירים,מורכב עם אזורים ציסטייםוהסתיידויות אחדות בתוכו , זרימת הדם סביבו ובתוכו מעט מוגבר. בנוסף בקוטב העליון של אונה ימנית הודגמה קישרית היפואקוית מזערית עד 3.0 ס"מ . התהליכים בבלוטת התריס נראים בעלי מראה סונוגרפי שפיר(2 TIRADS (וממצאים יכולים להתאים לזפק רב קישרי . אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית . בלוטות הרוק תת לסתיות בגודל ומבנה תקינים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הציסטות בבלוטה אינן מטרידות ודורשות מעקב בלבד אך הקשר הגדול (8סמ?) מימין מחייב קודם כל בדיקה של כירורג ראש צוואר ובהמשך ניקור שלו לביופסיה תחת US. מומלץ לבצע הכל במרפאתינו. הניקור באיכות מקסימלית והתוצאה הפתולוגית הראשונית במקום. (03-7645464). נשמח לראותה ולהרגיע. עדיין הסיכוי הגבוה ביותר שמדובר בקשרית שפירה לחלוטין אך הגודל מחייב להיות אדרסיבי יותר. האם לא טעית ומדובר על 8ממ??? בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/12/2016 | 23:32 | מאת: אריאל

שלום ד"ר, אנסה לקצר. אני בת 26. מאפריל האחרון מרגישה לא טוב, חולשה כללית וסחרחורות תכופות, 3 מקרים של פרה עלפונות, סובלת מטכיקרדיה (דופק מגיע במנוחה ל 140) ולחץ דם גבוה (חדש מאפריל). בירור קרדיולוגי מקיף- תקין. בנוסף, ביוני התחילה לי פזילה בעין שמאל בלי בעיה בראיה. הלכתי למנתח עיניים כדי לברר לגבי תיקון פזילה, מפריע לי אסטתית. ביקש שאעשה בירור נוירולוגי- בדיקה גופנית הראתה ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים, בין יתר הבדיקות עשיתי גם ct ראש. מוח- תקין. ארובות עיניים- מצאו אקסופתלמטס שמאלית בלי ממצא ארובתי חשוד ובלי עיבוי. שורה תחתונה לא מצאו בעיה נוירולוגית. לאחר מכן נתבקשתי לעבור בירור אנדוקריני- בלוטת התריס שלי תקינה, אני מחכה לתשובות של tsi. בנוסף, נמצא פרולקטין גבוה (מאפריל האחרון גם הווסת שלי השתבשה). מפנים אותי ל mri חשד לגידול במוח.. אני מאוד מבולבלת ולחוצה ואשמח לתשובות: 1) האם גידול במוח יכול לגרום לפזילה? או שאין קשר? 2) האם הגידול במוח שמפריש פרולקטין זה דבר מסוכן שמחייב טיפול? 3) איך יכול להיות שחושבים על גידול אם ct מוח תקין? 4) עד אפריל האחרון הייתי בריאה לחלוטין... ופתאום צצו לי המון בעיות אחת אחרי השניה- האם יש קשר בין כל הדברים או שמדובר בבעיות שונות (טכיקרדיה, פזילה, אקסופתלמוס, פרולקטין גבוה, מחזור לא סדיר)? יכול להיות שהכל נובע מלחץ? יכול להיות שאני נמצאת בלופ של "בגלל הלחץ הבדיקות לא תקינות והכל משתבש, ואז שולחים לעוד בדיקות שגורמות ללחץ" ואז זה מעגל כזה? השאלה האחרונה ממש חשובה לי (הכל חשוב לי אבל זה במיוחד). תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צר לי אך הנושא אינו בתחום התמחותינו. ממליץ לפנות לרופא מטפל ודרכו לאנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/11/2016 | 16:28 | מאת: דליה

לאחר בדיקת ניקור תחת US מאונה ימנית של בלוטת התריס+ניקור תחת US מאיסטמוס 1.קולואיד,דם,תאים פוליקולרים ופולקולים שלמים בודדים 2. קולואיד ,דם מאקרפגים, תאים פוליקולרים , פוליקולים שלמים T96000 M71620 נא עזרתך בפיענוח הבדיקה תודה מראש

שלום רב, נשמע תקין. ממליץ לפנות לרופא המטפל למעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/11/2016 | 11:17 | מאת: נדיה לוי

היי ד"ר בעקבות המלצה לבצע fna לגוש שגודלו 1.8 סמ הכלל הסתיידות וזרימת דם קיבלתי את התשובות: Category 2: benign Consistent with benign follicular nodule למיטב הבנתי הגידול שפיר יש טעם להסיר אותו מפאת גודלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאו דווקא. אם יש גדילת הגוש אז ישנה אינדיקציה לכריתתו. כן אם נמוש חשוד במישוש. ממליץ להגיע לבדיקה ואת המעקב הסונודרפי לערוך במקום עם רופא בודק קבוע כדי למזער טעויות בדיקה (בין בדיקה לבדיקה). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/11/2016 | 22:45 | מאת: אתי

היי יצאה לי גולה בעורף בצד ימין ו שנוגעים בה זה כואב, אפשר לדעת מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כמו בלוטת לימפה מוגדלת עקב זיהום. ממליץ לפנות לרופא משפחה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב , בת 41, נמצאת במעקב כחצי שנה בעקבות קשריות בתירואיד,בעקבות החמרה של כאבי ראש הנוירולוגית שלי הפנתה אותי לסיטי ראש ללא ועם חומר ניגוד, שאלתי האם יש סיכון להגדלה של הקשריות בעקבות הבדיקה? ובפרט שלפני שנתיים וחצי עשיתי סיטי ראש ללא ועם חומר ניגוד ולפני שנה סיטי צוואר שבעקבות הבדיקה באקראי נמצאו הקשריות . האם יש בדיקה אחרת עם פחות סיכון של קרינה? תודה רבה מראש על חוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כל סכנה להגדלת הגושים עקב קרינת ה CT. בהצלחה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464