בדיקת us צוואר.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/07/2022 | 14:03 | מאת: שני

שלום אני בת 24 בחודש האחרון סבלתי ממספר דלקות גם חניכיים וגם אוזניים לפני כן וירוס בגרון שמתי לב נפיחות קלה רק כשאני מטה את הראש לגמריי בין הלסת לאוזן ימין חייבת לציין שאת הנפיחות שמתי לב כאשר הרופאה אמרה שיש וירוס בגרון לאחר מכן שאר הדלקת התפתחו להלן תוצאות הצוואר בלוטות מגן: שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס בגודל ומראה תקינים,הזרימה תקינה בתוכה. לא הודגמו קשריות בבירור. ללא לחץ על הקנה או הושט. לא נצפו תהליכים,ללא גודש בצינורות הרוק. בלוטות רוק-תת-לסתיות מימין ומשמאל: ללא אבנים, ללא תהליכים, ללא גודש בצינורות הרוק. בלוטת JDG מימין באורך 3.1 ס"מ, מראה תקין, ראקטיבית. בלוטת JDG משמאל באורך 2.2ס"מ, מראה תקין, ראקטיבית. הודגמו מספר בלוטות נוספות עד אורך 1.9 ס"מ, מראה תקין ראקטיביות. בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל: ללא לאבנים, ללא תהליכים, ללא גודש בצינורות הרוק. בתחנה 4 מימין הודגמו מספר בלוטות עד אורך 1.9 ס"מ , מראה תקין, ראקטיביות. בתחנה 4 משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עד אורך 1.7 ס"מ , במראה תקין , חלקן ראקטיבות. אשמח מאד לחוות דעת אני קצת מודאגת תודה רבה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. נראות בלוטות שייתכן משניות למחלה וירליתאו אחרת. יש לחזור לרופא משפחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר