פורום גידולי ראש-צוואר

הפורום נועד להקנות מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום הגידולים בראש ובצוואר. מדובר בגידולים שפירים, כגון אלה שמקורם בבלוטות רוק, או בבלוטות הפרשה הורמונלית כמו בלוטת התריס או יותרת התריס, בגידולים ממאירים ראשוניים, כלומר שמקורם באזור, או גרורות הממוקמות בראש ובצוואר, כאשר הגידול הראשוני הוא ממקור אחר. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: • גידולים בפה - לשון, חניכיים, לחיים, רצפת הפה. • גידולים בבלוטות הרוק - בלוטת הפרוטיד, בלוטה תת לסתית, בלוטה תת לשונית, בלוטות רוק קטנות. • גידולים בגרון - הגרון העליון, מיתרי הקול, הגרון התחתון. • גידולים בלוע - לוע האף, לוע הפה, לוע תחתון. • גידולים בצוואר - בלוטת התריס, גרורות בצוואר.
2895 הודעות
2795 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר

03/04/2020 | 08:45 | מאת: 04aviv

היי, אשמח לקבל פענוח לu.s שביצעתי. התוצאה - באזור פורטיס מימין ניתן לזהות בלוטת לימפה כ-9*11 מ"מ, היפואקוית - יתכן תגובתית. מה משמעות התוצאות? תודה!

03/04/2020 | 01:33 | מאת: אבי

שלום דוקטור. אני בחור צעיר, בן 31 לאחרונה עברתי ניתוח הסרה של בלוטת התריס ודיסקציה צווארית בעקבות פפילרי. לאחר מכן טיפול ביוד 150, מוקדי קליטה בצוואר ימני תחתון. מבחינת ההורמונים הייתי טיפה ביתר פעילות ולכן הורידו לי את המינון מ150 כל יום ל100 בסופי שבוע. שאלה שלי לאור המצב כיום מבחינת הוירוס שמשתולל בחוץ האם אני נחשב בקבוצת סיכון ועלי להזהר ולבודד את עצמי יתר על המידה? למיטב הבנתי טיפול ביוד לא מחליש את המערכת החיסונית ולכן אני שואל זאת

גידול שאובחן כשפיר בשם לימפופוטל ציסט הוצא מבלוטת הפארוטיס (גידול ענק שהותיר צלקת ענקית) . באולטרא סאונד מעקב הכל נראה תקין . אך נאמר כי יש שינויים צלקתיים באיזור שבו היה הניתוח בחלק התחתון של בלוטת הפארוטיס. מה זה אומר והאם יש צורך לעשות אם אר אי כחלק מהמעקב. יש לציין שאני כרגע חוששת ללכת להיבדקבגלל הקורונה. אבל לפעמים אני מרגישה את איזור הצלקת וכשאני אוכלתאו מניחה את האוזן מרגישה את איזור הצלקת ומזיעה בעור שמסביב לתנוך והאוזן. מה לעשות ? חוששת מאוד .אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו תופעה תקינה אחר הניתוח. יש להישאר במעקב הרופא המנתח. אין כעת צורך בטיפול כלשהו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/03/2020 | 12:13 | מאת: עידן

מזה כשבוע ויום יש לי מן הרגשה כאילו משהו יושב לי בחלק הימני האחורי של הראש,בתחילה זה היה מלווה בעייפות של העיניים וקושי להחזיק אותן פקוחות (מצמוץ מוגבר ועייפות כללית מוגברת)לקראת סוף השבוע שעבר כמעט ולא הורגש אך אתמול קצת חזר שוב ללחץ באותו מקום אך חלף בערב,בבוקר היום קצת לחץ שוב, לפעמים כאשר מוריד את הראש למטה יש לחץ קטן ולפעמים לא. אשמח לחוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר. נשמע שצריך להתחיל בבדיקת רופא עיניים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. לאחר ניתוח אונה ימנית ושמאלית כולל דיסקציה צווארית ,בת 53. תוצאות מיפוי לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי , מיפוי בלוטת התריס כל גופי i-131,פלנרי מודגמים 3 מוקדי קליטת יוד במיטת האונות של הבלוטה -שמאלית ,ימנית פיראמידאלית.כעדות לשארית רקמת הבלוטה . אודה להסבר על תוצאת המיפוי ומה צריך לעשות בנוגע להמשך טיפול בעקבות הכתוב במיפוי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המיפוי נשמע סה"כ תקין. להמשך מעקב אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה על התגובה . תור לאנדוקרינולוג עוד זמן רב, נשארן 3 מוקדי קליטה- איך סה"כ תקין? אודה להסבר דר חפץ . שאלה נוספת: ברגע שרמת הקרינה יורדת ל- אפס מיליקירל, האם יש עדיין יוד "שנלחם" בשארית הרקמה שנשארה ? או שברגע שמציג אפס אז צריך לקבל טיפול אחר/נוסף בכדי להעלים את הבלוטה? תודה רבה

16/03/2020 | 07:30 | מאת: מוטי

יצאה לבן שלי גולה בצד ימין של העורף ללא כאבים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כבלוטת לימפה. מאוד שכיח בילדים. אם זה נשאר מעל 3-4 שבועות מומלץ להגיע לרופא ילדים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/03/2020 | 02:27 | מאת: אבי

יש לי מן תחושה מציקה בגרון כאילו משהו עומד לי שם. הייתי אצל רופא המשפחה והוא בדק עם מקל עץ ואמר שאינו רואה דבר חריג. הוא לקח דגימת רוק נראה לי עם מן מקל ושם בעטיפה שניקח לבדיקה. אין לי עוד תסמינים אחרים. בנוסף שני דברים שאולי קשורים הם 1. אני נוטל ויטמין די וקראתי על אנשים עם תופעת לוואי כזו 2. כשאני מתיז בושם על הצוואר נהיית לי פריחה ותהיתי אולי הבושם גרם לאיזושהי נפיחות בגרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע קשור לרפלוקס ולא לשני הנ"ל. ממליץ לתאם תור לאאג בקופ"ח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/02/2020 | 15:37 | מאת: תמ

ביצעתי מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביוד בעקבות פפילרי 150 (בניתוח הוסרה כל הבלוטה ובנוסף לבלוטות לימפה נגועות) תוצאות: הודגמה קליטה יודפילית בצוואר קדמי תחתון (מספר מוקדי קליטה הבולט בצוואר קדמי תחתון) בבדיקת דם: TSH מעל 100 TG מתחת ל0.20 TGAB 448 סיכום: הממצאים בצוואר יכולים להתאים למחלה פעילה קולטת יוד בצוואר או שאריות של בלוטת המגן. אני מאוד לחוץ מה הכוונה מחלה פעלה והאם טיפול היוד לא אמור לעזור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יכולות תמיד להישאר שאריות בלוטה בצוואר והעובדה שקלטו יוד מסמנת גם שהם טופלו ברדיואקטיביות וסיכוי רב שיחוסלו ע"י כך. רמת טירוגלובולין נמוכה הינה מדד מצויין שאין מחלה פעילה בגוף. TSH גבוה אומר שאת לא מאוזנת עם הורמון הבלוטה ויש לגשת לאנדוקריונלוג. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/02/2020 | 10:25 | מאת: טל

שלום, עברתי ניתוח כריתה מלאה ודיסקציה באזור ימין. הניתוח היה לפני 4 חודשים בנובמבר. עברתי טיפול ביוד שבוע שעבר והיום עשיתי מיפוי. השאלה שלי מתי מקבלים את התשובות? ולמה לא מקבלים את התשובות ישר לאחר הבדיקה זה קצת מלחיץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני יודע- לכל מקום לוחות הזמנים שלו. יש לברר במקום. בד"F לוקח מספר ימים לפחות. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/02/2020 | 15:52 | מאת: דוד

שאלה קצת מוזרה, אני בן 28 לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת ב התריס בנוסף לדיסקציה צווארית בעקבות פפילרי, שבוע שעבר עברתי טיפול יוד 150. (הדבוע אעבור מיפוי) האם בעקבות הניתוח או הטיפול ביוד מערכת החיסון שלי נפגעה או נחלשה? (מתקשר גם לעניין הוירוס החדש) האם אני נחשב בקבוצת סיכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא. אין כל סיכון מוגבר בהנחה ותפקודי תירואיד מאוזנים. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/02/2020 | 21:03 | מאת: לאה

שלום לך רופא יקר. אני כבר חודשיים וחצי בבית בגלל בעייה של אובדן שמיעה באוסן ימין וסחרחורת ובנוסף נסתמות לי האוזניים בעמידה .טופלתי בפרמניזון שהשפיע רע מאוד על בריאותי ולא שיפר את שמיעתי אמורה לעבור בדיקת אמראיי השבוע. גיליתי היום נפיחות מכוון האוזן החולה ולכוון הצואר נפיחות קשה כשנוגעים אך לא מכאיבה . מה יכולה להיות הבעייה? בנוסף מאוד רוצה לקבוע תור אלייך כרופא א.א.ג אך נאמר לי שאינך מטפל בבעיות אלה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג ובודאי לא נשמע אונקולוגי. יש לתאם תור לאחד מרופאי האוזניים במראפתינו (03-7645464). ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/02/2020 | 09:42 | מאת: חגית

בדיקת ממצאי US מעלה בלוטת לימפה (בתת לסתי בקו האמצע) כמעט עגולה בגודל 4*5* מ"מ עם הילוס זעיר בתוכה ו.ד. NGEC האם מדובר בממצא הרומז לגידול ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע. יש לחזור עם ממצאי הבדיקה לרופא מטפל. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/02/2020 | 15:32 | מאת: גולן

שלום דוקטור אני צריך לעבור ניתוח להסרת בלוטות הפרוטיד ובלוטת הרוק בצד ימין באותו ניתוח מה זה אומר כמה זמן ניתוח איפה חותכים (הבנתי מתחת לאוזן ובצוואר?) מה הסיכונים ? שתי הדקירות יצאו שלילי מה הסיכוי שאני יתעורר מיניתוח ויגלה אחרת ... אני קצת חושש מפגעה עיצבית (כבר יש לי כזאת ברגל שמאל) ... (אני מבין שכל אחד לגופו אבל תושובת בגדול לא חייב פרטני) המון תודה בריאות לכולם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לדבר עם המנתח. תלוי בגודל הגידול, מיקומו בבלוטה, אופיו וכו. צר לי אבל לא ניתן לי ליעץ לך ללא בדיקת כל החומר. ממליץ להגיע לרופא ליעוץ. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/02/2020 | 22:47 | מאת: גולן

שלום דוקטור עוד שאלה קטנה גידול חודר לpps הניתוח הוא הרבה יותר מסובך מניתוח הסרה רגיל ? וחס וחלילה (אבל תכלס צריך לדעת הכל) וניפגע עצב בפנים יש דרך לתקן או שזה לצמיתות ? המון תודה לך

שלום ד"ר, לפני שבוע וחצי בערך הרגשתי כאבים באזור הבלוטות והצוואר משני הצדדים שעברו מעצמם. לפני כיומיים התעוררתי בתחושה שמשהו מושך לי באוזן וכשמיששתי גיליתי גוש\נפיחות בין מפרק הלסת לאוזן הקדמית. (היכן שראיתי שצריכה להיות בלוטת מיצד האוזן). בנוסף יום לפני שהרגשתי את הנפיחות ננעלה לי הלסת באמצע אכילה והשתחררה בקנאק חזק. התחושה הכללית שלי טובה ואין לי כאבים באזור או בעיה עם הרוק כמו פה יבש (אולי קצת רגישות באוזן) ובעיקר מוטרדת שמדובר בגידול. רציתי לדעת האם יכול להיות שזוהי קישרית לימפה נפוחה שתעבור לבדה? נ.ב קשה לי לדעת אם הנפיחות הייתה לפניכן ולא שמתי לב אליה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע יותר בכעיה של מפרק הלסת (TMJ באנגלית) ויש להגיע לרופא פה ולסת לטיפול. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/02/2020 | 22:14 | מאת: שינה

שלום רב מזה מספר חודשים יש לי כאבים ונפיחות באיזור עצם הבריח לא בעצם עצמה אלא לעיתים מעל ולעיתים מתחתיה עשיתי מיפוי עצמות תקין סי טי חזה תקין פעמיים אולטראסאונד בזה האחרון נראתה בלוטת לימפה באיזור התת בריחי נראתה בלוטה בגודל 1x0.5 במראה סנו גרפי תקין  הכאבים עדיין שם כל העת וגם הנפיחות אשמח לשמוע את דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכיוון שהבדיקות תקינות- קשה לי לומר מה הבעיה. יש להגיע לבדיקת רופא אאג בקופ"ח. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי במשך חצי שנה נפיחות בצד ימין במקרה עליתי לבית חולים בגלל כאבי ראש ושארתי שם 10 ימים לברור הגידולים לאחר בדיקה שפיר שוחררתי וזומנתי לניתוח אני לא ממש מבין מה ומו אבל מה זה שתיים במחיר אחד המנתח יפתח לי חצי צד ? כמה זמן החלמה ? והכי חשוב מה הסיכוי להיפגע בעצב ? (אני בתאונת עבודה שנתיים ניתוח בברך ןחטפתי crps בברך שמאל) אז בתור אחד שיש לו רק לא נעים בכלל עם העצב ברגל אני לא מתבייש להגיד אני מפחד השמח לתשובה יום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

הפורום עוד פעיל ?

שלום רב, ראה תשובתי למעלה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

הפורום הזה תקין? אף אחד לא עונה

.

22/01/2020 | 13:01 | מאת: שמואל כהן

שלום דר סלחיה שאני פונה שוב 54 סובל מי NF1והים מספר בעיות שקשורים למחלה ל5 חודשים ביצתי ניתוח חקרית של חצי עונה של בלוטת מגן שפטולגיה היהPAPILLARY CARCINOMA לחר אופנתי לניקו בלות לינפה חשד וזה פינוח של פטולגיה של ניקור וזה מה שכתוב שפע תאים לימפתיים גדולים וקטנים מעורבים בהסטיאוציטים כמו כן תאים לימפתיים נמצאו מספר תאים אינו ברור 1 היסטיאוציטים או אפיתל באמשך כתוב מומלץ המשך בירור דר מה זה אומר הים צריך ניתוחתודה דר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להבין מה שכתבתם. ממליץ להגיע ליעוץ רופא אאג ולקבל חוות דעת מסודרת. נראה שיהיה צורך בניקור חוזר וממליץ להגיע לבצעו ע"י אחד משני הרופאים שעובדים איתנו בא.ר.ם. והינם מובילים בתחום וגם ניתן לשלוח חומר לבדיקת נוזל תירואיד (טירוגלובולין) וכך לדעת בוודאות אם ישנם תאי גידול בבלוטה או לא (03-7645464). ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/01/2020 | 23:50 | מאת: אליה

שלום, לפני כשבוע וחצי התחלתי לסבול מהזעות לילה שהולכות ומתגברות. לצד תופעה זאת הרגשתי ביום יומיים הראשונים חוסר נוחיות בבליעה בצד ימין בלבד ושמתי לב שהשקד ימין בלבד מוגדל ושעל הלשון שכבה לבנה. לאחר יומיים הבליעה הפסיקה להפריע, אך השקד נשאר מוגדל. בנוסף יש לי צורך לשיעול עם כחכוך מידי פעם. חשוב לציין שלפני כשבועיים סיימתי אנטיביוטיקה זינת כטיפול לתופעות של סינוסיטיס ונזלת ירוקה עם ריח לא נעים. פניתי לרופא משפחה ונשלחתי לצילום חזה ואקג שיצאו תקינים, אך התופעות של הזעת לילה ושקד מוגדל עדיין קיימות. אודה לייעוץ וחוות דעתכם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כמו חלק מתהליך זיהומי פשוט. אם לא יחלוף תוך כשבוע שבועיים יש לגשת לרופא אאג לבדיקה. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/01/2020 | 19:54 | מאת: משה נחום

שלום, יש לי מין גולה כזאת מאחורי הראש איפה שעצם הקודקוד היא ממש קטנה ולא נראת לעין ולא כואבת עכשיו אני היפוכונד ברמה קשה ואני מפחד שזה גידול בראש האם יש סיבה לפחד או לא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע כך. ממליץ לפנות לרופא מטפל בשלב ראשון. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/01/2020 | 15:46 | מאת: משה נחום

כמו מה זה נשמע לך? זה סתם בלט של עצם או משהו כזה?

22/02/2020 | 00:09 | מאת: משה נחום

לאחר בדיקה אצל רופא מדובר בעצם תודה לאל

19/01/2020 | 13:55 | מאת: סתיו

שלום, אימי הייתה חולה בסרטן בלוטת התריס פפילירי, כעת בריאה. ביום שישי הרגשתי גוש קטן ליד הגרגרת , הלכתי לרופא והוא אמר שהגוש עומד על 15 מ"מ ומיד אולטראסאונד וביופסיה לטענותו. אני חוששת מאוד הבנתי שהסרטן הזה תורשתי, מה הסיכוי שזה לא? וכיצד קובעים אלייך פגישה בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

אז לאחר אולטראסאונד מצ"ב תשובות אודה לתובה

שלום רב, לא רואה שמצורף משהו. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי מוזר שלאצורף. רשום tirad3. ואונה שניה tirad1

לאחר כריתה מלאה עקב גידול בבלוטת התריס לפני 10 שנים נמצא כעת ממצא בפרוטיס סצד ימין מסנה ימין היפואקאי בגודל 1.2*1.2*1.3 סמ הממצא בכל גבולות חדים וללא עדות לזרימת דם בתוכו לחוצה מאוד אשמח לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כמו גידול בבלוטת הרוק שאינו קשור כלל למחלה בתירואיד. גידולים אלו בד"כ שפירים וההמלצה במרבית המקרים היא כריתה שלהם שניתנת לביצוע כיום בחתך קטן וכמעט ללא סיכונים. בשלב ראשון מומלץ ניקור תחת US (מומלץ במכוננו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום 03-7645464). ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה אבל השאלה אם זה בטוח גידול לא יכול להיות משהו אחר?

15/01/2020 | 15:04 | מאת: גנית

שלום ! לפני כחודש ביצעתי את הבדיקה לאחר תלונות על כאב בגרון. בבדיקה: בלוטת התריס אינה מוגדלת , בעלת מבנה אחיד. זרימת הדם בבלוטת התקיס אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות משני הצדדים. באזור תת לסתי מימין ומשמאל בלוטות לימפה בודדות בקוטר עד 6 מ״מ ללא מרכז שומני ברור. לסיכום: בלוטות לימפה בודדות לא מוגדלות בצוואר דו צדדי - תגובתיות ? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש להגיע לבדיקת רופא המשפחה ולעקוב אחר הבלוטה כולל US חוזר. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/01/2020 | 18:12 | מאת: תוצאות ct צוואר פנימי

שלום , קיבלתי תוצאות סיטי , אך התור לרופא לא נראה באופק . אשמח לעזרה בפיענוח הכתוב. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אורה קישור. נא לשלוח את התוצאה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/01/2020 | 21:17 | מאת: גני

רשום : מליאות היפודנסית בגודל 1.2 סמ בואליקולה שמאלית שמעט גברה לקורולציה קלינית. (אני עשיתי סיטי צוואר וחזה ולא כל כך ברור לי האם לפנות עם זה לרופא ראות או אף אוזן גרון, כמו כן אשמח לדעת אם אפשר לחכות עם זה או שזה משהו שמצריך טיפול) תודה!!

בסדר בוקר טוב . בעלי אובחן עם סרטן פפילארי בבלוטת התריס . לפני חמש שנים ביתי עברה ניתוח כריתה מלאה בעקבות אותו גידול. נמצאת במעקב . האם יש בזה ענין גנטי? ביתי הצעירה עם תת פעילות וגם אני. אודה לקבל תשובה האם יש בזה ענין גנטי. האם ביתי הצעירה ואני צריכים להיות במעקב בגלל אותו ענין. בברכה מזל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגידול אינו גנטי אך נצפים לעיתים מקרים במשפחות ובמיוחד במשפחות עם תת פעילות ואז הגידול מעט יותר שכיח. ממליץ מעקב עם US.

10/01/2020 | 22:30 | מאת: דנה

ערב טוב, לבת שלי בת ה-16 החלו כאבים מתחת ללשון, הלשון לא מוגדלת ולא נפוחה רק בחיבור של הלשון ישנו כאב למעלה מיומיים מה ניתן לעשות? טרם הלכה לרופא אודה להמלצה/תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ על סמך זה ויש להגיע לבדיקת רופא. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד''ר אני עברתי ניתוח כריטת בלטות מגן גידול ממאיר ולפני חודש בצתי ניקור בלוטת לימפה לחשד ד''ר אני שלוח את תצעות בדיקת של הניקור הים יש צורך באמשך תיפול או ניתוח כי כתוב אמשך בירור

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2020 | 12:19 | מאת: שמואל כהן

אמשיך אני שולח קובץ

שלום רב, לא קיבלתי דבר. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלוםש רב, שוב לא קיבלתי את תשובת הפתולוגיה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד''ר אמשך שולך המ לכתוב בתשובה הפטולוגית אני כותב שפע תאים למפתחים גדולים וקטנים מעורבים בהיסטיאוציטים ?ו תאי אפיתל?יש צורך באמשך בירור זה מה שכתוב בפינוח של ניקור בלוטת לימפה בניתוח של כריתה חצי עונה היה קרצנימוה ד''ר הים אני צריך לעבור ניתוח חוזר אנדרוקרינולוג ממילץ לניתוח חוזר

02/01/2020 | 21:19 | מאת: אנא

שלום. מה ניתן להוסיף על המידע שיש בד״ר גוגל לגבי מדוע ילד בן 5 ״מייצר״ פילומט׳, השנה הוצאו לו שלושה מהראש בשני ניתוחים וקצב הגדילה שלהם מהיר מאוד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מכיר סיבה להיווצרות גידול זה שאכן יכול להיות מהיר גדילה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/12/2019 | 15:26 | מאת: רעיה

ראשית אבקש לדעת היכן ממוקם סינוס זה. שנית אבקש לדעת איזה סוג סרטן יכול להיות שם? מה הם סיכויי ההחלמה ומהם הטיפולים המקובלים. הרופאים אומרים שיש שם גרורות והמקור מגיע מהמעי הגס. כל זאת לאחר pet c.t. קראתי שניתוחים באזור הצוואר גורמים לעיוות במראה הפנים והגולגולת...אולי תוכל להאיר את עיני ולהרגיע. מטופלת בבלינסון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לומר דבר ללא בדיקת החומר הרפואי. יש סינוס פיריפורמי במספר מקומות בגוף. יש לפנות לאונקולוג המטפל. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/12/2019 | 00:12 | מאת: מושיקו

שלום דוקטור. בטיפול שיניים התגלה נגע פיגמנטוזי בחיך הקשה. נשלחתי לביופסיה. התקבלו תשובות: תיאור מאקרוסקופי: קטע רקמה אדמדמה מצופה מצד אחד ע"י קרום לבן בקוטר של עד 0.5 סמ ועובי 0.2 סמ במרכזו נמצא כתם אדמדם בקוטר 0.1 סמ כ.ח תיאור מיקרוסקופי ואבחנה: פיסת רירית מצופה ע"י אפיתל קשקשי רב שכבתי שטוח עם שכבה היפרקרטוטית. לא נצפה מלנין בבדיקה. מה אומרות התשובות האם הכל תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנגע שפיר. יש להמשיך מעקב אצל רופא פה ולסת או אאג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/12/2019 | 16:04 | מאת: רויתי

שלום רב. לצערי שוב קיבלתי 2 תשובות שונות מ -2 רופאים . בת 52 לפניי חודשיים וחצי עברתי ניתוח אונה ימנית של בלוטת התריס , תחנה 6 וודיסקציה צווארית צד ימין. בעוד חודש ניתוח נוסף להסרת אונה שמאלית ותחנה 6. אצטרך טיפול ביוד רדיו אקטיבי . מתי נכון לעשות את הטיפול ביוד רדיו אקטיבי ? רופא מנתח א.א.גרון אמר לי חודשיים לאחר הניתוח , רופא אנדוקרינולוג אמר לי כמה שיותר מהר לאחר הניתוח . אודה לתגובתך מתי הכי נכון לבצע את הטיפול ביוד רדיו אקטיבי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עיתוי היוד אינו משמעותי לפרוגנוזה ואם יהיה חודש, חודשיים או שלושה אחר הניתוח אין בכך הבדל משמעותי. חודשיים סביר בהחלט. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה ד"ר חפץ !!! ותודה ענקית לד"ר מאירסדוף על הסבלנות וההסברים על האולטרסאונד השני והאיכותי שעשה לי .

שלום, אני נמצאת כחודש לאחר סיום טיפול כימותרפי. תוצאות בדיקת ה - lymphocytes תקינות לכל אורך הטיפול. תוצאות בדיקת ה - lymphocytes % לרוב בטווח הנורמה, לעיתים מעט גבוה מהנורמה, ולעיתים מעט נמוכות מהנורמה. 8 הבדיקות האחרונות - תקינות. אתמול הרגשתי כי לאורך הצוואר, בצד ימין בלבד, שתי בלוטות מאוד מאוד קטנות, כ -2 מ"מ להערכתי, ואולי אף פחות. האם אמורות להיות שם בלוטות קטנות מאוד, או שדבר צריך להדאיג אותי ? אני נמצאת בחרדה גם בשל העובדה שאני אחרי טיפול כימותרפי, ואני עדיין מקבלת ואקבל גם טיפול ביולוגי, (אווסטין), עוד תקופה ארוכה - עוד כ - 8 חודשים. האם יש מקום לדאגה בעניין הבלוטות ? באזורים מעל הכתף/ השכמה - בשני הצדדים אני לא מרגישה כלום. תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ במקרה זה וממליץ לפנות לאונקולוג המטפל שלך. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/12/2019 | 13:02 | מאת: גלי

שלום. עשיתי 2 MRI מוח. את הMRI השני עשיתי עקב החמרה בכאבי הראש, הכאבים הם יומ יומיים. חשוב לציין שהכאבים הם בכל הראש ולא רק בצד ימין ( אוסטאומה תת עורית טמפורו פריאטלית מימין זה מה שכתבו בMRI הראשון). האם יכול להיות שיש לי גידול ולא רואים את זה בMRI מוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נדיר שיש גידול ולא רואים ב MRI מוח. אוסטאומה יכולה לעיתים לגרום לכאבי ראש. ממליץ בדיקת אאג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. יש לי שאלה כבר כמעט שנה שלאשתי יש גולה בלסת מצד שמאל. הגולה ככה ביום יום לא כואבת. אבל שנוגעים קצת יש כאב. עשינו בדיקות כולל בדיקת FNA אולטרסאונד ולא נמצא שום בעיה. ואף רופא לא יודע מה זה יכול להיות(רופא עור,רופא אף אוזן גרון) וגם לא כירורג פלסטי. יש לה הרגשה לפעמים של משיחה של הגולה וזה לפעמים גם כואב שנוגעים. לא יודע כבר מה לעשות ולמי לפנות. אפשר לקבל בבקשה ייעוץ. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי לומר דבר כי יש להסתמך על בדיקת הממצא. ממליץ לגשת לרופא אאג נוסף או להמשך ולעקוב ע"י הרופא שמכיר אותה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/12/2019 | 22:09 | מאת: צבי

שלום, מזה זמן רב יש לי נפיחות די גדולה בשכמה הימנית צמוד לעורף ללא כאבים או סימנים אחרים (אדמומיות וכדומה)אני בן 71 ומרגיש כאבי צוואר זה זמן רב עצתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לבדוק את הנושא. להגיע לבדיקת רופא אאג ובהמשך קרוב לודאי US צוואר. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/12/2019 | 14:43 | מאת: צבי

רב תודות דוקטור

10/12/2019 | 15:34 | מאת: זהבה

שלום רב , אני מודאגת לגבי תוצאות שקיבלתי במיפוי כל גופי . עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס .טופלתי ביודרדיואקטיבי 100 מיליקירי וכעבור שנה נשלחתי לעשות מיפוי כל גופי חדש . בתוצאות נכתב : אין לראות ממצאים יודופיליים פתלוגיים בצוואר בבית החזה ובשאר איברי הגוף . בחתכי ctהודגמה בלוטת לימפה בגודל 6.7 מ"מ בשומן תת עורי בצוואר התחתון לטרלי משמאל .למעקב . האם יש סיבה לדאוג מגידול חדש ? איזה מעקב נדרש ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לבצע US צוואר ומעקב. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/12/2019 | 11:13 | מאת: אנונימת

שלום, אימי שמה לב אתמול שיש לה בלוטה בצד האחורני של הראש והיום גם בצוואר בצד האחורי כמו גולה. מה זה יכול היות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. יש להגיע לרופא המשפחה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/12/2019 | 12:18 | מאת: שמואל כהן

שלום רב ד''ר לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח כריטת בלטות מגן גידול ממאיר פילרי קרצינומה אני גם חולה בnf1עים גדולים גם ברוש שטופל ההקרנה לפני שבועיים בצתית הדמיה וניקור נוסף לבלוט לימפה אין לי עדיין תצעות מי הניקור עבלישלי פינוח של הדמיה הפשרה לקבל הסבר בבקשה זה באנגלית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להבין מה בקשתך ובכל מקרה לא רואה הדמיה מצורפת. ממליץ לפנות לרופא המטפל. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/12/2019 | 12:57 | מאת: ויקטור

שלום ד"ר אבי חפץ, אבי עבר ניתוח parotidectomy בפרוטיס שמאל לכריתת גידול שנחשד לwarthins tumor. כעת כ9 ימים לאחר הניתוח, עדיין מתלונן על כאבים דוקרים בפנים האוזן, וחוסר תחושה באוזן ובלחי. רצינו לשאול אותך האם זה נורמלי ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב? ומניסיונך כמה זמן לוקח לתוצאות ביופסייה להגיע? הגיוני שהצפי הוא חודשיים? נודה לך מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנימול לאחר ניתוח פרוטיד הינו צפוי. יש לשוחח עם המנתח מה עלה בגורלו של העצב התחושתי שמעצבב את האסור (ואינו עצב הפנים). הפתולוגיה אמורה להיות מוכנה תוך 3-4 שבועות לכל היותר. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לפני כשבוע עשיתי ביופסיה של בלוטת התריס. טרם קבלתי תשובה אבל באם ידטע שישנה ציסאה בגודל 1.9 מוציאים אותה בכל מקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאו דווקא. ביחידת ה US במרפאתינו .א.ר.ם. מתמחים כיום בכיווץ גושים כאלו ע"H אבלציה או אם הממצא ברובו ציסטי- שאיבה והזרקת אלכוהול לנגע וכך כיווצו. ממליץ להגיע ליעוץ ל US איכותי של הצוואר (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

עשיתי us צוואר בגלל הרגשה של בלוטה בצד ימין של הצוואר ובתוצאה הכל יצא תקין למעט מה שאני מרגישה שלגביו כתוב: בתחנה ו מימין הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מירבי כ- 1.5*0.5 ס"מ, נראים תגובתיים, פרט לכך לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר הקדמי. מתחת לבלוטת המגן מודגם מבנה הטרוגני בגודל 3.0*1.5 ס"מ, ברובו בצד ימין רושם שמדובר על טימוס. אשמח לדעת מה אומרת התוצאה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין. תימוס הינו איבר בחזה שלעיתים נצפה בצוואר. יש לחזור על US איכותי לוודא שאכן מדובר בתימוס. ניתן במרפאתינו בארם. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/11/2019 | 09:24 | מאת: אני

היי ד"ר עברתי לפני שבוע ניתוח דיסקציה בתחנה 6 להוצאת גוש (רשום בדוח רובו שומני מה זה אומר? אני מרגישה טוב טפו טפו אבל המקום קצת נפוח כמו גוש רך גדול רציתי לדעת מתי אפשר לחזור לשיגרה של ספורט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להיוועץ במנתח לאחר בדיקה שלו לסיבת הנפיחות. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/11/2019 | 10:43 | מאת: יעלול

היי ילדה בת 4.5, בלוטות לימפה צוואריות נפוחות מעט כבר לפחות חודשיים מאז ששמתי לב. לאחר תשומת לב לבלוטה שגם כואבת לה במגע עדין. הופננו לאולטראסונד צווארי בבלוטת התריס נכתב בין היתר כי הודגמו מבנים ציסטיים זעירים בשני הצדדים. בדף הסיכום נכתב Tirads2 ושהודגמה לימפדנאופתיה צווארית קלה, יותר מהימין אני מבינה שאין מקום לדאגה יותר מדי. השאלה אם יש מה לעשות מכאן? בדיקות המשך? יש לציין שהילדה מתלוננת על כאבי גרון כמעט כל יום אך במספר בדיקות א.א.ג ורופאת משפחה לא רואים כלום בהסתכלות רגילה פנימה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין ומומלץ מעקב עם US בעוד מספר חודשים ובהמלצת רופא הילדים. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/11/2019 | 08:41 | מאת: אב

שלום ד"ר בהמשך להודעה הקודמת על בליטה ברקה לילד בן 3, להלן תוצאה של בדיקת האולטרסאונד: תת-עורי, תהליך היפואקוגני בגודל 1 ס"מ, ללא המשכיות, ללא קליטה חיצונית. ייתכן בעל ווסקולריזציה. מה זה יכול להיות? לחוצים קצת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר מתאור הבדיקה הזו. ממליץ להגיע ל US איכותי יותר במרפאתינו בארם ובהמשך לבדיקה של הילד עם התשובה (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/11/2019 | 13:31 | מאת: דוד

שלום, אני בן 27, שלושה שבועות אחרי ניתוח כריתה של ב התריס בשילוב דיסקציה בצוואר ימין בעקבות פפילרי. מרגיש בסהכ בסדר גמור. לוקח 150 אלטרוקסין ליום בנוסף לקלציום שאני מוריד תמינון בהדרגה, כרגע 1500 ליום. האנדוקרינולוג אמר לי שאני צריך לשמור על רמת tsh נמוכה, עשיתי ב דם כשבועיים אחרי הניתוח ורמת הtsh עדיין לא היתה נמוכה כמו שהרופא רצה למרות שההורמונים תקינים, הוא אמר לי להמשיך באותו מינון כדורים ולחזור על הבדיקה בעוד שבועיים. השאלה שלי איך גורמים לרמת tsh לרדת לרמה הנדרשת? (נאמר לי שלפני טיפול ביוד צריך רמה נמוכה) והאם זה לא מעכב מדי את הטיפול ביוד? (אני כבר 3 שבועות אחרי הניתוח ולא קבעו לי שום תור ליוד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול ביוד אינו דחוף והטיפול באלטרוק,ין אינו מעכב אותו. ממליץ להמשיך ע"פ הוראות אנדוקרינולוג מטפל. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, ילד בן 3 עם בליטה קשה (כ 5 מ"מ), בחיבור של המצח עם הרקה (בערך במרחק 1.5-2 ס"מ מהגבה). הבליטה ממש קשה מרגישה כמו עצם. הרופא כתב שאולי מדובר בבלוטת לימפה ניידת והפנה לאולטרסאונד ראש. אנחנו מאוד לחוצים. מה יכול להיות הדבר? יש בכלל בלוטות לימפה במצח/רכה מעל העין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לום רב, קשה מאוד לומר ללא בדיקה. ממליץ להפנות לבדיקת רופא אאג בקופ"ח. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/11/2019 | 08:31 | מאת: אב

עשינו את הבדיקה, אשמח לעזרה בפענוח: תת-עורי, תהליך היפואקוגני בגודל 1 ס"מ, ללא המשכיות, ללא קליטה חיצונית. ייתכן בעל ווסקולריזציה. מה זה אומר? לחוצים קצת תודה

09/11/2019 | 15:27 | מאת: בדיקת אולטרסונד

שלום. בתוצאות הבדיקה כתוב האיסטמוט מוגדל בעובי 3.1 מ''מ. מה זה אומר? בצמוד לאספקט אמצעי אונה שמאלית הוגדם נגע איזואקוגני בממדים 9*7*4 מ''מ בעל גבול חת וסדיר - ממצא תירואידלי? בלוטת פאראתירואיד מוגדלת? כך כתוב עם סימן שאלה... מה צריך לעשות? איזה בדיקות נוספות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. יש לקחת רמת קלציום ו PTH בדם ולהגיע לבדיקת us איכותית. ניתן במרפאתינו בארם שם יחליטו אם יש צורך בניקור לביופסיה. סהכ לא נשמע מדאיג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. בשבוע שעבר עברתי ניתוח כריתה של ב התריס ובלוטות לימפה בצוואר ימין. הניתוח עבר בהצלחה. מאז הניתוח ועד עכשיו אני חש במן כאב שריר בכתף יצין כאשר מזיז את היד גבוה או מרים משהו כבד, האם דבר זה נורמלי? ומתי זה עובר? בנוסף הבנתי שלמקום הניתוח לוקח זמן להתעורר ואצלי זה מהכתף עד הסנתר אני מרגיש רדום, האם זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרדימות הינה נורמלית ועשויה לחלוף תוך מספר חודשים. לגבי היד- יש ליצור קשר עם המנתח ולאשר שהעצב של הכתף נשמר. בכל מקרה מומלץ טיפול פיזיותראפיה לכתף.ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי, לאחיין שלי בן ה-4 יש כבר משהו כמו שנה וחצי בלוטות בצוואר שהן מעט בולטות (חיצונית). לאחר ביצוע בדיקת אולטראסאונד, התקבלו הממצאים שבקובץ המצורף. הרופאה אמרה שהתוצאות תקינות, אבל הייתי רוצה להבין יותר משמעות התוצאות. 1. מה זה אומר קוטר של 6 מ״מ, זה גדול? 2. ללא מרכז שומני ברור? 3. ומה המשמעות של “תגובתיות?״ כפי שרשמה הרופאה? תודה רבה מראש על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

התמונה לא עלתה, להלן הממצאים: ״בלוטות רוק תת-לסתיות ופרוטיס תקינות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. באזור תת-לסתי דו-צדדי ובצוואר השמאלי האחורי מספר בלוטות לימפה בקוטר של עד כ-6 מ״מ, ללא מרכז שומני ברור. לסיכום, בלוטות לימפה ספורות, לא מוגדלות בצוואר דו-צדדי - תגובתיות?״

שלום רב, נשמע תקין. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/11/2019 | 17:19 | מאת: לי

היי ד"ר אחרי כריתת אונה שמאל בלוטת תריס ודיסקציה עקב פפילרי לאחרונה נמצא גוש גדול בתחנה 6 בצוואר. עתידה לעבור ניתוח בקרוב דיסקציה בתחנה 6 ורשום שהגוש נמצא במיצר עליון. האם הניתוח הזה יותר מורכב מהניתוח הקודם? מה הסכנות בניתוח הזה? כמה זמן בדכ עד שאפשר לחזור לשיגרה רגילה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הניתוח מעט מורכב יותר. יש להשתמש במוניטור של מיתרי הקול שיכול לעזור לשמר את העצב החוזר צד זה. כמו כן אם בסיום הפעולה משמאל העצב אינו מגבי לגרוי חשמלי- לא הייתי ממשיך בכריתת אונה ימנית באותו השלב. חשוב לבחור מנתח עם נסיון בנושא זה. בהצלחה בכל מקרה, ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464