scc בלרינקס t4 N0 M0

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/07/2022 | 16:50 | מאת: יורם

שלום דוקטור יש לי scc בלרינקס t4a n0 m0 .הרופא חושב שצריך total laryngectomy ואחרי זה הקרנות .שאלתי אותו על אפשרות של הקרנה וכימותרפיה בלי כריתה של הגרון והוא הפנה אותי לאונקולוג מקרין . האם ב t4 ניתן להציל את הגרון ולקבל רק הקרנות וכימותרפיה או שזה פשרה שיכולה לחשוף אותי לסיכונים תודה רבה

שלום רב, הנושא מורכב מידיי ליעוץ טלפוני. בוודאי שחלק מהחולים מתאימים לטיפול כימו-קרינתי וכך לשמר את הלרינקס ב 70% מהחולים. אך יש לבדוק אותך ולראות את ה CT ואז להחליט. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר