נפיחות של שקד אחד בלבד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/11/2022 | 09:34 | מאת: אירנה קוביל

תוצאות חיפוש עבור "שלום דוקטור, לפני כשבוע הרגשתי אי נוחות בצוואר מימין (בחלקו החיצוני) וגם בנגיעה במקום, כאב אשר עוצמתו מתגבר כשאני בשכיבה. רופאת המשפחה אבחנה שהשקד הימני מגדל -3 לעומת השמאלי -1". מאז רופא אאג שלח אותי ל US צוואר (בלוטות לימפה ורוק וטען על הבחנה של SIALODENITIS, אך מצד שני הגדלת שקד אחד בלבד מדאיגה אותי על פי קריאה באינטרנט - כמו שעושים כולם. מה אתה יכול לייעץ לי, בבקשה. תודה רבה

06/11/2022 | 14:45 | מאת: אירנה קוביל

היום עשיתי US צוואר ולא היו דברים מיוחדים מלבד ההערה הבאה: קשריות למפה כנראה תגובתיות באזור תת-לסתי דו צדדי. מה משמעות של "תגובתיות" והאם יש צורך אולי בבדיקת CT או אחרת שמעמיקה את מה שנמצא. בינתיים אינני יודעת את משמעות השקד המוגדל אודה על ההתייחסות

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

שלום רב, ממליץ להגיע לבדיקת רופא אאג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

08/11/2022 | 21:04 | מאת: אירנה קוביל

תודה רבה דר' חפץ אך, אין צרוך בבדיקות יותר מעמיקות? אין סכנה לסרטן של שקדים והאם קימת סכנה להוצאת שקדים בגיל מבוגר? רופא אאג שראה אותי דיבר רק על מעקב, אך אני מודאגת. הוא המליץ גם על גרגור עם החומר טנטון ורדה. שוב תודה וסליחה על ההתעקשות

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר