קשרי לימפה מוגדלים זמן רב

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/07/2022 | 18:00 | מאת: רועי

היי דוקטור! כבר קרוב ל-20 שנה יש לי בלוטות מעט מוגדלות בצוואר , במפשעה ומאחורי אוזן אחת. הבלוטות נבדקו והן במצב תקין, רכות למישוש וללא שינוי שנים ארוכות. בעבר סבלתי מזיהום תת עורי ולכן הן גדלו. כמה שאלות לי אליך בבקשה: 1) האם היותי בעל בלוטות מוגדלות מעלה את הסיכון שלי לחלות במחלות שונות? 2)האם הבלוטות יכולות יום אחד לחזור לגודלן הטבעי? 3) הבנתי שפחות מומלץ לכרות קשרי לימפה שאינם סרטניים אבל בכל זאת אשמח לדעת אם מבחינה אסתטית יש אפשרות להסיר אותן בניתוח ללא הרדמה מלאה או שעדיף להשאיר אותן כך? תודה דר

שלום רב, לא מדאיג ולא נראה שיש אינדיקציה לכריתה. בכל מקרה ממליץ בדיקת רופא א.א.ג בקופ"ח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר