קשרית לימפה נפוחה בצוואר מצד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

30/09/2022 | 19:40 | מאת: שלי

לפני כחצי שנה התגלתה לי קשרית לימפה נפוחה בצוואר בצד שמאל מאז עשיתי פעמיים בדיקת US צוואר  ואני לא מבינה מה זה אומר בדיקה ראשונה 11.04.22 ״בצוואר משמאל נסרק מבנה מאורך כ 1.5*0.5 ס״מ, נראה מעט היפואקואי, ללא זרימת דם בהפעלת דופלק- ליפומה קטנה? קשר לימפה? בדיקה שנייה 05.07.22 בצוואר האחורי משמאל הודגם ממצא שטיבו אינו ברור, ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. ללא לימפאדנופתיה חשודה. אשמח בבקשה שתסביר לי מה לעשות האלה?

30/09/2022 | 20:05 | מאת: שלי

בנוסף רציתי לציין שהרופא בבדיקה פיזית אמר שהיא ניידת ומעט נוקשה והרופא אאג כתב בבדיקתה אכן בלוטת לימפה במשולש האחורי העליון (תחנה 5) ללא רגישות ניידת, ללא סימני שריטה או פציעה לא נמושו בלוטות לימפה אחרות. כנראה אכן מדובר בתגובה דלקתית משריטת חתול. יש לציין שעשיתי בדיקת נוגדנים לברטנולה ויצא שלילי

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. ממליץ לפנות למוקד א.א.ג. שלנו לבדיקת רופא מומחה (באותו היום) ובמידה המורך יפנה ל US (03-7645464). ללא בדיקה קשה לומר דבר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר