ניתוח כירוגי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/06/2022 | 21:09 | מאת: אמנון

אהלן ד״ר חפץ. כבר כמה שנים שיש לי בלוטה מעט מוגדלת מאחורי האוזן. הרופאים אבחנו אותה כבלוטה תגובתית לזיהום (בגודל 1 ס״מ) ולאחר טיפול באנטיביוטיקה בזמנו הבלוטה לא נסוגה ונאמר לי שהיא יכולה להישאר כך. הבלוטה לא כואבת לי ואת האמת גם לא מפריעה חוץ מהעניין האסטתי. כשאני מסתפר קצר אז אפשר לראות אותה וזה קצת מציק לי. יש דרך טבעית שאתה ממליץ על כיוון הבלוטה, קראתי באינטרנט על דיקןר סיני, זה באמת יכול לעזור? שאלתי השנייה היא, האם יש אפשרות לנתח שלא בהרדמה מלאה וללא צלקת ממש בולטת ולהוציא את הבלוטה בהליך לא מסוכן ולא ארוך? תודה רבה!

שלום רב, איני מבין בדיקור סיני. לגבי כריתה של הבלוטה יש להגיע לרופא אאג ולפי הבדיקה יעריך אם אפשרי לכרות בהרדמה מקומית. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר