קשרית מוגדלת בצוואר לאחר מישוש עצמי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

11/08/2022 | 10:10 | מאת: נטע

בת 20 בריאה. בבדיקת אולטרסאונד עקב מישוש עצמי של בלוטה מוגדלת בצוואר מתחת לאוזן ימין נרשמו הממצאים הבאים: אולטרסאונד צוואר בלוטת מגן בגודל ומרקם תקינים. באונה שמאלית הודגמה קשרית מעורבת ציסטית וסולידית 0.2 ס"מ - TR3 בלוטות הרוק, הפרוטיס וסובמנדיבולר, בגודל ומרקם תקינים דו"צ. ללא לימפאדנופתיה חשודה. אשמח להבין משמעות הממצאים ואם יש מקום לדאגה?

שלום רב, לא נשמע שיש מקום לדאגה. ממליץ מעקב עם US אחת לשנה וביקורת רופא אנדוקרינולוג (ניתן אצל ד"ר סרברו במרפאתינו 03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר