פורום גידולי ראש-צוואר

הפורום נועד להקנות מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום הגידולים בראש ובצוואר. מדובר בגידולים שפירים, כגון אלה שמקורם בבלוטות רוק, או בבלוטות הפרשה הורמונלית כמו בלוטת התריס או יותרת התריס, בגידולים ממאירים ראשוניים, כלומר שמקורם באזור, או גרורות הממוקמות בראש ובצוואר, כאשר הגידול הראשוני הוא ממקור אחר. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: • גידולים בפה - לשון, חניכיים, לחיים, רצפת הפה. • גידולים בבלוטות הרוק - בלוטת הפרוטיד, בלוטה תת לסתית, בלוטה תת לשונית, בלוטות רוק קטנות. • גידולים בגרון - הגרון העליון, מיתרי הקול, הגרון התחתון. • גידולים בלוע - לוע האף, לוע הפה, לוע תחתון. • גידולים בצוואר - בלוטת התריס, גרורות בצוואר.
2882 הודעות
2748 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר

שלום ד"ר חפץ. אתמול עברתי US של בלוטת התריס בשל מעקב אחרי בליטה לא מזוהה שמצאתי בצוואר לפני כשנה. זו התשובה שקיבלתי עתה: "בקטע ימני של האיסטמוס הודגם ממצא היפואקוי , לא מוגדר היטב בגודל כ 6.8 *3.4 מ"מ, גדל בהשוואה לבדיקה קודמת. לא הודגם סיד בתוכו . וסקולריזציה מוגברת בתוך הבלוטה .לא הודגמו בלוטות לימפה חשודות בצוואר." בבדיקה הקודמת לפני חצי שנה הגוש היה 5 מ"מ והומלץ לי רק על מעקב ולא על דיקור. אנא דעתך- האם וסקולריזציה מוגברת משמעו הליך גידולי? האם היית ממליץ FNA לגוש בגודל כזה? ושאלה אחרונה, מה המשמעות של גוש לא מוגדר היטב? האם זה מבשר רעות...? מודה לך מאוד על חוות דעתך, שולמית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גוש לא מוגדר היטב עלול להיות מעט יותר מדאיג אך בגודל זה המקובל הוא מעקב. ניתן לבצע ניקור תחת US אך בודאי לא חובה. ניתן גם לעקוב ואם הגוש ממשיך לגדול רק אז לבצע ניקור שלו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/11/2016 | 10:25 | מאת: שמרית

שלום.. עברתי ניתוח בשנת 2013 להוצאת גוש בולט מהצוואר והרופא המנתח אמר רק שעבר הכל בשלום..הייתה ביקורת אחרי כמה חודשים והממצא הפתלוגי הגיע בדואר ומאז לא היינו בקשר ולא יצא לי לדבר עם אף אחד על הממצאים.. עכשיו כשאני עושה סדר במסמכים אני רואה את התוצאות..אשמח להסבר בעברית..חחחח תאור מאקרוסקופי: התקבל גוש רקמה קשרי במימדים 1.6*1*0.9 סמ, חתוך בחתכים. רקמה אפורה לבנה. נלקח חומר ל- flow ולהקפאה ונלקח T S. נלקח חתכים מיצגים מהדגימה לבדיקה מיקרוסקופית. נשארה רקמה במלאי (3 בלוקים). תאור מיקרוסקופי: בחתכים דרך הגוש נראית תערובת של רקמה מיקסואידית, רקמת חיבור קולגנית ורקמת שומן. בהיקף נראים סיבי שריר שלד. נראו גם מוקדים בודדים של מצבורי לימפוציטים. אימונוהיסטוכימיות שליליות לדזמין, ל-S100, לאקטין שריר חלק ול- CD34. צביעה לסמן פרוליפרציה KI67 מראה תאים בודדים חיוביים. הממצאים מתאימים ל- INTRAMUSCULAR MYXOLIPOMA. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תהליך שפיר. לא רואה מקום לדאגה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אבי בן 72 ועבר בשבוע שעבר בדיקת א.ס אחרי תלונה לכאבים קלים לסרוגין באיזור צוואר שמאלי ורגישות בנגיעה בקנה הנשימה. להלן התוצאות: אונה שמאלית בגודל תקין. קשר מעורב בעל הסתיידות קליפתית בגודל 13/12/10 ממ. אונה ימנית בגודל תקין. מס' קשריות נוזליות בקוטר עד 4 ממ. הודגמה תקינה של בלוטות הרוק. לא הודגמו בלוטות לימפה או ממצא אחר. האם נחוצות בשלב זה בדיקות נוספות? כבר כמה ימים ללא כאבים בצוואר למעט רגישות בנגיעה בקנה הנשימה מעל הבלוטה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאמור- מומלצת ביופסיה תחת US. ניתן במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/11/2016 | 03:35 | מאת: אדוה

שלום, כמה כמה חודשים שיש לי מין בלוטה קטנה בצוואר האחורי ימני. הבלוטה מתגלה רק האשר אני מטה את הראש הצידה. הבלוטה לא עולה על 1 ס"מ והיא רכה וגמישה. האם עלי להבדק? הבלוטה מופיעה אצלי כבר מעל לחצי שנה.. מימה היא נובעת? תודה מראש.

שלום רב, כמובן שמומלץ חהיבדק. רופא משפחה או אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/11/2016 | 19:23 | מאת: דניאלי

מתנצלת מראש על ההודעה ההיסטרית. בת 37 חולת פיברומיאלגיה. בחודשיים האחרונים כאבים הולכים ובאים בראש בצד שמאל ולעיתים בצד ימין.כאבים חזקים מעל הגבה ובעיניים ובלסת. מידי פעם קופצת לי עין ימין. הכאבים מופיעים ליום יומיים נעלמים וחוזרים. יש לי סינוסיט כרוני ודלקת במפרק הלסת-אושר על ידי רופא בדיקות דם כולל ספירת דם-תקינה לגמרי בדיקת עיניים- לחץ תוך עיני תקין קרקעית עין תקינה. מה הסיכוי שמדובר בגידול בראש? אני מתה מפחד ברמות קשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע אכן היסטריה מוגזמת. ממליץ לפנות לנאורולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/11/2016 | 20:16 | מאת: אורנה

דר שלום רב ותודה מראש,,, ביום שישי התכופפתי כדי להניח תינוק שנרדם בלול. אחרי ששמתי אותו ניסיתי להתרומם הרצפה היתה קצת רטובה והתחלקתי וקיבלתי מכה רצינית בגרוגרת באמצע בערך מתחת לסנטר מהמעקה של הלול. באותו יום התחילו לי כאבים איומים עד היום כבר שבוע. יש מצב שאולי אלה כאבים מווירוס או דלקת בגרון שאני סובלת שנים כמה פעמים במהלך השנה, במיוחד עכשיו בתקופת מעבר בלי כל קשר למכה ??? השאלה שלי האם מכה בגרוגרת יכולה לגרום נזק רציני זאת מכיוון שלא רק שיש לי כאבים ואני מתעוררת בלילה בגללם, קשה לי קצת לבלוע אוכל כאילו יש לי גוש שם. מה לדעתך עלי לעשות? האם זה יעבור או שאולי נשברה לי שם עצם כתוצאה מהמכה? זה סבל נוראי. מקווה רק שזה לא מהמכה אלא דלקת בלבד. המון תודה לך מחכה בדחיפות לתשובתך,,, אורנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנשזא אינו בתחום הפורום. ממליץ לפנות למיון או רופא אאג בקופ"ח. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תוצאה מניקור : דם,קבוצה של תאים אצינרים, טיפות שומן, ותאים מעטים המזכירים תאי מיופיתליאלים . החומר לא מספיק לאבחנה. אין עדות לתאים ממאירים. שאלתי: אם בממצא זה נדרש פעולה ניתוחית אם יש מקום לבדיקות נוספות. לציין שבוצע אולטסאונד mri .

שלום רב, מציע להגיע לבדיקה. אם הגוש בפרוטיס מוגדר היטב ואין התויית נגד לניתוח- אז ההמלצה תהיה בכל מקרה לכרות אותו ולכן ממליץ להגיע לבדיקה ושיחה במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אני בת 48. כבר שנה שנמצאת אצלי בצוואר בלוטת לימפה מוגדלת בצד שמאל של הצוואר מתחת לאוזן שמאל. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה עד כה אך לאחרונה זה מציק לי מאוד. אני מרגישה לחץ איום ונורא בצוואר במיקום הבלוטה וכאילו מרגישה את הדופק בצוואר. כמו כן מרגישה כאילו מישהו מושך לי את כל הצד השמאלי של הראש לכיוון מעלה. עשיתי בדיקת US צוואר. ונמצאו 6 קשריות לימפה בצוואר בצד שמאל שקוטרן מ 6 מ"מ והגדולה שבחבורה 13 מ"מ.צד ימין תקין לחלוטין. הקשריות בעלות צורה אובלית מאורכות.אינני סובלת ממחלות חום או וירוסים. בנוסף יש לי תופעה שלא קשורה לשום דבר של גרד בכל הגוף אפילו בתוך העיניים בעיקר בלילה. אלרגולוגית שללה אלרגיה והיא למעשה ששלחה אותי לעשות US בבלוטות. היא גם שלחה אותי דחוף לעשות US בטן ושם נמצא שהטחול מוגדל14 ס"מ. הלכתי להמטולוג ששלח אותי מייד להסרת הקשריות מהצוואר לביופסיה. ולא מוכן שאעשה דיקור ביופסיה. בלי כל קשר לכלום כשאני בשירותים יוצא לי דם ואין לי טחורים או משהו בסגנון. האם יש קשר בין כל התופעות? האם אכן חייבים להוציא את הקשריות? מה לא בסדר כאן? מה קשור עניין הטחול המוגדל ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההמטולוג לוקח בחשבון מחלות מסויימות שבמקרה זה אכן לא צריך ניקור אלא ביופסיה וכריתת הבלוטה. אבל ייתכן ויש דברים אחרים. ממליץ להגיע ל US איכותי של הצוואר ובמידה ויייתכן מחלה שאינה המטולוגית- להתקדם עם ניקור מחט עדינה כי במידה והאבחנה אינה המטולוגית ביופסיה עלולה להזיק. ניתן לפנות ל US וניקור (במידת הצורך) בדחיפות במרפאתינו באסותא והתשובה הראשונית מתקבלת במקום (הן של ה US והן של הניקור). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/11/2016 | 10:04 | מאת: מור

אני לפני טיפול ביוד ועשיתי בדיקות דם Tsh 2.3 , אני מקבלת יוטירוקס במינון 900 מ"ג שבועי. האם צריכים לשנות לי את המינון כדי שהערך יהיה נמוך מ 1 ? בנוסף בדקו לי תירוגלובולין. תירוגלובולין tm יצא נמוך מ 0.9 , תירוגלובולין ab יצא נמוך מ 20. מה התוצאות אומרות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקות תקינות. עליך חעבור הענה בזריקות לפני טיפול ביוד. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/11/2016 | 12:40 | מאת: דנה

עשיתי מיפוי עצמות למפרקי הלסת והתשובה היא כזאת: קליטה באזור tmj שמואל. יכול להתאים לתהליך בעל אלמנט אוסטאובלסתי מוגבר. והיה עוד שורה הפרפלזיה של הקונדיל?. יש לי תור לעוד 3 חודשים ואני פשוט לא יודעת אם זה חמור המצב שלי או לא? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע דלקת של המפרק. מומלץ לפנות לרופא ה ולסת. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/11/2016 | 22:20 | מאת: דנה

הדלקת שמתואר פה , היא קרטית או חמורה או שניתן לחכות לפה ולסת לתור של עוד 3 חודשים??? תודה רבה

29/10/2016 | 21:49 | מאת: שואלת

שלום, בת 33 לאחר כריתה של תירואיד ודיסקציה צווארית בשל קרצינומה פפלרית. בעוד כחודש צפויה לעבור טיפול ביוד 100 מילקורי באינטרנט קראתי שאחרי טיפול ביוד עושים פט סיטי אבל הרופא במכון לרפואה גרעינית שוחח איתי על מיפוי מה ההבדל בין השניים? למה לא עושים לי פט סיטי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אחר טיפול יוד מבצעים מיפוי כל גופי כמקובל. PET- באנידיקציות אחרות. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/10/2016 | 22:12 | מאת: sosh

בת 40 עם חולשה קשה.סחרחורת אי יציבות וקושי לעמוד וללכת מתנדנדת בהליכה.כבר 3 חדשים.עשיתי mri מח תקין.mriעמוד שידרה צווארי הראה פריצת דיסק קלה בחוליות צואר.ממש מיואשת לא יכולה לתפקד מה לעשות?עזרתכם המהירה.

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. נשמע שיש לפנות לרופא משפחה ואורתופד ולא אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/10/2016 | 22:34 | מאת: לנית

אלו חלק מהממצאים שקיבלתי בבדיקת הmri בגובה C4-C3 מימין בין הקרוטיס אנטרנה והוריד הגו'גולרי נגע בקוטר 12 מ"מ בסיגנל מוגבר בסדרת T2 ונמוך ב T1 המקבל האדרה לאחר הזרקת גדוליניום מזה אומר? תודה, לני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ויכול להיות הרבה דברים. מציע לבצע US איכותי של הצוואר. האופציה בהמשך הינה מעקב במידה ולא נצפה משהו מיוחד, ניקור של הממצא לביופסיה ועוד. מציע לקבוע US במקום איכותי לקבל תשובה מהימנה (כגון ג"ר בלנק באסותא 03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר חפץ, לאחר כריתה מלאה (PTC) ו-10 ימים לאחר יוד (100 מיליקירי). במיפוי כל גופי הודגמה קליטת יוד בתהליך רקמה רכה ב-3 מקומות בגוף: בקו אמצע בצוואר העליון (כנראה שארית אונה) בקו בצוואר תחתון (לא ברור למפענח אם זו רקמת תירואיד או קשר לימפה) בסרעפת (בקוטר 1 ס"מ) בסמוך לכליה בצד שמאל (לא ברורה למפענח המשמעות הקלינית של הממצא). מבקשת לשאול אותך 2 שאלות: 1. ממצאים אלה - ובעיקר הקליטה בסרעפת - עשויים להצביע על קיום גרורות? אם אפשרי, איזו בדיקה יש לבצע לקביעה סופית? 2. בביופסיה מלפני הניתוח נכתב כי קשרי לימפה בתחנות 3-4 משמאל בעלות מבנה כישורי שמור אך הליבה אינה שמורה - התוכל להסביר לי משמעות ממצא זה, והאם הוא עשוי להסביר את הקליטה בצוואר התחתון? אודה לך עם תשיב לשאלותיי, יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הקליטה בצוואר התחתון הינה בקו האמצע- אז אין קשר לבלוטות בתחנות 3-4 (שנמצאות בצידי הצוואר). לגבי הממצא בסרעפת- הייתי ממליץ לבדוק עם אונקולוג או כירורג. כן רצוי לבדוק רמת טירוגלובולין ואם תקינה- אז הכל רגוע יותר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/10/2016 | 09:07 | מאת: איולה

שלום, בת 26 מעשנת. לפני כחודשיים הייתה לי פריחה ותוך כדי אותרה עי הרופאה בליטה בצוואר, הופנתי לאולטרסאונד, יש לציין שאין לי כאבים בבליטה, ללא אודם או מחלה ברקע, אך בימים האחרונים יש לי תחושה של גוף זר בגרון, כמו שריטה בכל פעם שאני בולעת רוק. כתוצאה מכך מרבה בשתייה ועדיין יש תחושה של יובש בגרון. (זה לא מרגיש כמו כאב קלאסי של דלקת בגרון) תוצאות האולטרסאונד: הודגמו בלוטות לימפה מעט מוגדלות תת לסתי דן צידי, קוטר מירבי עד כ1 ס"מ, שומרות על צורה ומרקם סונוגרפי בלוטת המגן במיקום המקובל. שתי אונות הבלוטה והאיסטמוס בעלי גודל ומרקם תקינים. בלוטות הרוק תקינות. האם יש צורך להמשיך בבירור, מעקב או\ו בדיקות דם או בדיקות אחרות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שהכל תקין. למעקב רופא מטפל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/10/2016 | 11:23 | מאת: ליאת

תיקון מונח באולטרסאונד בבדיקה מתאריך 18/10/16 אונה ימנית מכילה בתוכה 2 קשרים בעלי מרקם אקוגני ציסטי מעורב. בנוסף שכחתי לציין גם שהרופא אמר לי שבדיקות הדם שלי תקינות ואין צורך ללכת למעקב אצל אנדוקרינולוג.

שלום רב, בקשרים עד 1 סמ ההמלצה הינה אכן למעקב. מעל לזה- ניקור ואז מעקב. המעקב בד"כ ע"י אנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/10/2016 | 11:05 | מאת: ליאת

שלום רב , בת 40 ,בעבר רשמתי לך תוצאות אולטרסאונד תירואיד/צוואר וכעת תוצאות חדשות באולטרסאונד אשמח לקבל את חוות דעתך שוב. בתאריך 28/12/2015 בוצע לי סיטי בעקבות תאונת דרכים. נמצא ממצא לוואי הודגמו מספר בלוטות לימפה במשולשים האחוריים של הצוואר בעיקר מימין שתי אונות של התירואיד הטרוגניות לציין מוקד היפודנסי כ 1 ס"מ באונה הימנית . 4/5/2016 בדיקת us תירואיד בלוטת התירואיד הודגמה במונחים רוחביים וארוכים. אונות התירואיד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקינים אונה ימנית-17*19 מ"מ עם קשרית בגודל 23*11 מ"מ. אונה שמאלית- 11*10 מ"מ עם מספר קשריות בגודל 4*2 מ"מ. האיסטמוס - 4 מ"מ עם קשרית בקוטר 3 מ"מ. בלוטות רוק ולימפה תקינות 18/5/2016 (בעקבות טעות עשו לי שוב Us יש לציין אותו טכנאי ואותו רופא מאשר) להלן התוצאות : בלוטת התירואיד הודגמה במונחים רוחביים וארוכיים. אונה ימנית- בגודל 15*21 מ"מ עם קשרית ציסטית בגודל 13*9 ס"מ בנוסף קשרית בגודל 8*5 מ"מ אונה שמאלית- בגודל 11*96 מ"מ מרקם אחיד פרט למס' קשריות בגודל 3*2 מ"מ. איסטמוס -ברוחב 4 מ"מ.... בלוטות לימפה ורוק תקינות. 30/5/2016 בדיקה חוזרת לפני FNA אונות התירואיד הודגמו בגודל תקין. באונה השמאלית - קשרית ציסטית 4 מ"מ באונה הימנית - באזור המעבר לאיסטימוס קשרית סולידית/ציסטית 20*10 מ"מ בקוטב התחתון קשרית סולידית / ציסטית 8*6 מ"מ בדיקת FNA מהקשרית של 2 ס"מ יצאה תקינה. ביקשתי שוב בדיקת אולטרסאונד יותר איכותית בהמלצתך ולהלן התוצאות : בדיקה בתאריך 28/7/2016 בלוטת מגן: איסטמוס - ברוחב 0.2 ס"מ מרקמו הומוגני אונה ימנית - קוטר AP 1.6 ס"מ אינה מוגדלת מרימה הומוגני נצפתה קשרית בודדת בחלק העליון של האונה באורך 2 ס"מ עם חלל ציסטי גדול בתוכה, הקשרית אקזופיטית בבסיס האונה הודגמה קשרית נוספת באורך 0.9 ס"מ עם חלל ציסטי בתוכה אונה שמאלית - קוטר AP 1.0 ס"מ אינה מוגדלת מרימה הומוגני ,נצפתה קשרית במרקם היפואקואי באורך עד 0.5 ס"מ. מאחורי אונות אין עדות לגולשים. בלוטות רוק תת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטת הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. לסיכום: ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת מ 30/5/2016 (בדיקת FNA שבוצעה ) להמשך מעקב. TIRADS 2. תאריך 18/10/2016 בדיקה US תירואיד בוצע השוואה עם בדיקה קודמת מתאריך 30/5/2016 בלוטת התירואיד הודגמו במונחים רוחביים וארוכיים אונות התירואיד הודגמו בגודל תקין אונה ימנית - במידות 1.6*1.5 ס"מ מכילה בתוכה 2 קשריות בעלי מרקם אקוסטי ציסטי מעורב. נצפתה ווסקולריזציה היקפית ופנימית בשתי הקשרים גודל קשר אחד היינו כ 2 ס"מ נכנס בחלקו לאיסטימוס ואילו גודל הקשר השני כ 1 ס"מ נמצא בתחתית האונה. אונה שמאלית - במידות 0.8*1.5 ס"מ מכילה בתוכה מס' קשריות היפואקוגניות אווסקולריות עם שקיעת סיד בחלקם. היכולות להתאים לCOLOID CYSTY ן גודלן עד כ 0.3 ס"מ . בנוסף נצפתה קשרית הטרוגנית ווסוקלרית מעט בהיקף ובפנים בגודל כ 0.6 ס"מ. האיסטמוס - בעובי 0.3 ס"מ. נצפו מספר קשריות לימפה בעלות מראה סינגפורי תקין וסקולריזציה פנימית זעירה ליד בלוטות הרוק התת לסתיות וכן בצידי הצוואר ליד כלי הדם הדו צדדי באורכן עד כ 2 ס"מ. בלוטות הרוק -נצפו בגודל והמרקם תקין מימין ומשמאל. סיכום : מומלץ מעקב אנדוקרינולוגי . ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. ראשית כל מצטערת על המלל . שנית לפי הבדיקה האחרונה נראה לי לעניות דעתי שיש ממצאים חדשים שלא היו קודם לכן .לפי דעתו של הרופא א.א.ג. הכל תקין ורק מעקב בלבד עוד חצי שנה . אני קצת לא רגועה מהתשובות בעקבות הבדיקה האחרונה רציתי לדעת בבקשה אם תוכל לענות לי על 3 שאלות . 1. האם הקשרית שבתחתית האונה בצד ימין שכיום היא 1 ס"מ ולפני כן הייתה 5.8 מ"מ לא מדאיגה? 2. בקשריות ליפה האם הכל תקין? האם זה לא נחשב קשריות לימפה מוגדלות? 3. האם יש צורך בחוות דעת שניה לאור תשובתו של הרופא או שאפשר להסתמך על חוות דעתו? אולי אני סתם לחוצה . מודה לך מקרב לב על חוות דעתך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ה US לא נראה מדאיג. יש לעקוב אחר הגושים ובמיוחד הגוש שגדל מעט. במידה וממשיך לגדול יש לשקול טיפול (ניתוח לכריתתו). בכל מקרה אם גדל מומלץ ניקור נוסף. ממליץ לבצע את ה US והניקורים במקום איכותי שמבוצע ע"י אותו הרופא בכל פעם (ניתן במרפאתינו באסותא 03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/10/2016 | 13:42 | מאת: עומר כהן

יש לי אקו באוזניים. בעבר שנתיים אחורה היה לי סינוסיטיס בסיטי. בבדיקה באוזנים לא ראו עכדיו ממצא. יש לי קישריות 0.9 בשני צדי התריס. לחץ בצדי הצוואר הלסת והלחץ מאחור האקו באוזניים מפריע לי. האולטראסאונד מיולי 2016 תקין ללא שינוי צוור ןלסת. בבית שחי בסיטי ריאות צוינו בלוטות קטנות בבית שחי. ויש לי קשרית 3ממ בבסיס הריאה שמאלית. הכל קישריות. מה הכיוון לברור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים כולם לא נשמעים מדאיגים. הייתי ניגש לרופא המשפחה להכוונה ראשונית. מבחינת התירואיד- מעקב בלבד. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לבתי, בינקותה, הסירו "דרמואיד ציסט" גדול מקדמת הגולגולת. השבוע נודע לי כי גם לדודתה, אחות אביה, הסירו גידול שפיר גדול מקדמת הגולגולת, לאחר שנים שהפעיל לחץ על המוח וגרם לשינוי התנהגות (היתה עליה כתבה ב"יומן" ערוץ 2). האם יתכן שיש "נטיה" משפחתית, והאם צריך לבצע בדיקות ו/או מעקב כלשהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע שיש כל קשר בין הממצאים ולא נראה שמומלץ לבצע בדיקות לשאר המשפחה. בכל מקרה מומלץ להגיע לרופא המשפחה עם התשובות הפתולוגיות ולקבל את דעתו בהסתמך על הבדיקות. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/10/2016 | 12:59 | מאת: נדיה

שלום אני בת 69 לאחר כאבים בצוואר בוצע us דל הבלוטה להלן סיכום הממצאים האונה הימנית של בלוטת התריס בגודל תקין מרקמה הטרוגני עם זרימת דם בתוכה. מרבית האונה השמאלית תפוסה ע"י קשרית סולידית בקוטר 1.8 סמ מרקם אונה זו הטרוגנטי עם זרימה ערה בלוטות קטנות לאורך הצוואר לחא עדות ללימפאדונופתיה בלוטות הרוק ובלוטות הפרוטיס הודגמו בגודל ומרקם תקין ללא ממצא חריג ברקמות הרכות והשטחיות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר מה משמעות הממצא ללא מישוש שלו. בכל מקרב לגושים בגודל מעל 1 סמ מומלץ לבצע ניקור לביופסיה בהכוונת US. בהמשך עם התשובות ניתן להגיע ליעוץ. ממליץ ביצוע הבדיקה במקופ איכותי כדי לקבל תוצאה אמינה. ניתן במרפאתינו באסותא וקבלת תשובה ראשונית במקום (לחברי מכבי וביטוחים פרטיים). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/10/2016 | 07:07 | מאת: נדיה

תודה רבה ד"ר אני די בלחץ, זה שיש זרימה ערה מגביר את הסיכוי לממאירות? ולמה בסיכום של התשובה לא הייתה המלצה לניקור?

14/10/2016 | 20:00 | מאת: רוניתמ

באולטראסאונד של בלוטת התריס (שנעשה באוסטרליה) וניתן בגלל תלונות על כאב בצד השמאלי של הצואר נמצאו הממצאים הבאים: right lobe measures 1.5X1.5X1.4 cm,volume is 5.6 ml.homogeneous echotexture is demonstrates with normal vascularity.five nodules are seen in the right lobe with the largest in the upper pole measuring 4 mm in size.left lobe measures 1.8X4.3X1.2 cm,volume is 5 ml.homogeneous echotexture are normal vascularity demonstrated. isthmus has depth of 0.2 cm.the parathyroid glands are not visualised. no evidebce of cervical lymphadenopathy. עד כמה זה מצריך טיפול או מעקב? (לא יודעת לקשר אבל במקביל אובחנה כרגע עם גידול מסוג Thymomam בבית החזה. תודה

שלום רב, לא נשמע מלחיץ ולא קשור לתימומה. למעקב כ"ע אנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/10/2016 | 15:28 | מאת: דניאל כהן

יש לי כבר קרוב ל3 שבועות כאבים בבלוטות צוואר ולסת. מעט נפוחות ללא חם. לפני הרבה שנים היה לי מונונוקלאוזיס. הבנתי שזה לא חוזר שוב. האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה כבר עכשיו? רופא משפחה הציע לחכות עוד שבוע. לא נתנו אולטראסאונד. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל זיהום וירלי יכול לגרום להתנפחות בלוטות. יש להמתין לפחות שבוע שבועיים ובמידה ולא נעלם לחזור לרופא ורק אז לשקול US צוואר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/10/2016 | 23:50 | מאת: דניאל

שלום קוראים לי דניאל, בן 21. לפני כחודש וחצי-חודשיים הופיע לי פצע בשפה התחתונה הפנימית. הפצע נראה בגודל של 5*5 מ"מ, אדום בבסיסו עם נקודות לבנות בקצה. הפצע גדל מאז שהוא הופיע, ובהתחלה הוא היה רק לבן (כמו חצ'קון) מצרף 2 תמונות: http://up416.siz.co.il/up1/tjunygyxkmnd.jpeg http://up416.siz.co.il/up1/odrodyjfliym.jpeg - האם זה נראה כמו סימן לסרטן הפה או ציסטה רירית? - אומרים שלגלות סרטן "מוקדם" זה טוב, כמה זה "מוקדם"?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה מדאיג. לא חשוד לממאירות. בכל מקרה במידה ולא חולף הייתי ממליץ לכרות אותו. ללא לחץ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב. לפנשלום רב, לאחר הופעה פתאומית של בלוטת לימפה מאחורי האוזן, נשלחתי ל us, ואלו התוצאות . האם יש סיבה לדאגה? אונה ימנית : בגודל 1.6 * 1 * 3.1 ס"מ. הודגמה קשרית היפואקוגנית קטנה בקוטר 0.3 ס"מ. אונה שמאלית : בגודל 1.2 * 1 * 3.1 ס"מ. עם מרקם אחיד. איסטמוס תקין. בלוטות רוק – תת לסתיות תקינות דו"צ . בבלוטת הפרוטיס מצד ימין- הודגם מוקד היפואקוגני בקוטר 1 ס"מ - ייתכן בלוטת לימפה. בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות פתולוגיות בצוואר.י כמה שבועות הופיעו אצלי שתי בלוטות לימפה בגודל של אפונה, נשלחתי לאולטרסאונד והנה התוצאות. האם יש סיבה לדאגה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים לא נראים מאוד מדאיגים. ממליץ בכל מראה להגיע לבדיקה ובהמשך קרוב לודאי לניקור של הממצא תחת US. ניתן לבצע ההכל במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/10/2016 | 13:22 | מאת: בת 25

שלום אני בת 25 בריאה בדרך כלל כבר המון זמן אני לא יודעת אפילו כמה יש לי גולה בצוואר מצד ימין הרופאים אומרים שזה קשרי לימפה רגילים פשוט מצד ימין זה תת עורי ולכן זה בולט אני לא מבינה מזה ולמה זה מפריע לי אהל אני פשוט יודעת שזה שם פעמיים עשו לי אולטרסאונד לפי בקשתי ובפעמיים זה היה תקין אין בלוטות נפוחות והכל בסדר אבל אני מרגישה את זה ואם אני מרימה תראש אני קצת רואה את זה ולא מבינה איך הבדיקות תקינות אם יש שם משו .אשמח להסבר ..

שלום רב, הממצא כנראה לא נראה לרופאייך מדאיג. במידה ואינך רגועה ניתן לפנות ליעוץ אאג נוסף או לבצע US איכותי של הצוואר (ניתן בארם בטלפון: 03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/10/2016 | 19:24 | מאת: ציפי

יש לי רעש של תיקתוק פירפור באוזן. מה לעשות?

שלום רב, יש לגשת לבדיקת שמיעה ולרופא אאג בקופ"ח. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלייים ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. מודגמת מלאות בסינוס מקסילרי מצד שמאל. מודגם עיבוי וחוסר התפתחות חלקי של תאי המסטואיד מצד ימין. תירואיד מוגדל. מודגמים ממצאים היפודנסים מרובים דו צדדי בשתי אונות וגם מודגמות הסתיידויות גסות באונה הימנית-מומלץ המשך מעקב ע"י us צוואר. בריאות בפסגות מודגמות שינויים פיברוטיים. קשת האאורטה שינויים טרשתיים. שאר האברים ללא ממצא פתולוגי. מה משמעות התוצאות? עשינוי במקביל ניקור עדיין אין תשובות, פשוט הבלוטה גדלה מ-3.5 ס"מ ל-4.5 ס"מ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לראות את צילומי ה CT וכן את תשובת הניקור. הגדלת התירואיד מעל גודל מסויים, במיוחד בצעירים, מחייבת לעיתים טיפול ללא קשר לתוצאות הביופסיה. מציע להגיע עם שניהם לביקור. במרפאה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/10/2016 | 12:57 | מאת: יפה קדרון

בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה בלתי אחיד.על רקע הנל בשתי האונות של בלוטת המגן הודגמו נודולים מוגדרים , באונה הימנית תת הדיים ובאונה השמאלית נודול הדי. נודול דומיננטי בקוטר18 ממ בקוטב התחתון של האונה השמאלית. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת . לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. בסיכום: ממצאים סולידיים בשתי האונות של בלוטת המגן נודול דומיננטי באונה השמאלית דורש בירור היסתולוגי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תהליך שפיר אך בהחלט נדרשת ביופסיה של הממצא. ממלית להגיע עם התשובות ליעוץ להחלטה על המשך מעקב או טיפול. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/10/2016 | 12:03 | מאת: יעל אודם

שלום הבנתי שנגעים בבלוטת התריס הינם שכיחים ולא בהכרח מצביעים על ממצא חריג אך מה לגבי אחד בגודל 30 ממ שנשלחתי לעשות ביופסיה לגביו?האם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגודל לא קובע ועדין מרבית הנגעים הינם שפירים. בגודל כזה יש לשקול ניתוח גם לנגע שפיר- ומומלץ להגיע לבדיקה ולמישוש הממצא (חשוב לא פחות מהביופסיה) ולהחליט על מדיניות טיפולית. מוזמן למרפאתינו באסותא. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/09/2016 | 20:39 | מאת: דנה

שלום רב בת 38 לפני כשנה החלו לי כאבי גרון ואובחנתי כסובלת מריפלוקס והליקובקטר . מטופלת קבוע בנקסיום. לפני כשלושה חודשים החלו כאבי לשון וחלל הפה.. לאחר מספר רופאים שיניים, פה ולסת, רפואת הפה נאמר לי שכנראה יש לי תסמונת הפה השורף??? לא ראו שום ממצא חריג. כעת מזה כחודש שוב כאבי גרון, שונים באפיונם ממה שחוייתי עם הריפלוקס. כאב חד צדדי שמושך לאוזן וכאבי בליעה. וגיליתי גוש מתחת ללסת. הייתי אצל אאג . טען שמתחת ללסת מה שאני מרגישה זה בלוטות הרוק. נכנס עם לרינגוסקופ. הכול תקין חוץ מממצא של. ארוזיה על גבי הנזופרינקס. ממש מלחיץ!!!!! הפנה אותי להמשך מעכב בבלינסון ואוטלרסאונד צוואר. בבלינסון נקבע תור לינואר??!!!! לחוצה אימים. צה זה יכול להיות חוץ מהנורא מכול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ינואר נשמע אכן רחוק מידיי. מנפלאות הרפואה הציבורית... אם אתה חבר מכבי ניתן לפנות לבדיקה במרפאתינו (03-7645464). כנ"ל לגבי כל הביטוחים הפרטיים. אם לא- ממליץ לפנות לרופא הקופה דרך השב"ן לבדיקה עם סיב אופטי ול US צוואר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/09/2016 | 16:53 | מאת: אבי

שלום רב, לפני כמה חודשים הבחנתי בבלוטת לימפה נפוחה בצד שמאל של הצוואר ואחכ גם כן התחילו לגדול לי בלוטות בצד ימין של הצוואר (יחסית גדולות) הלכתי לכירורג שהפנה אותי לאולטרסאונד בו נכתב סיבת הפניה : בשאלה של לימפואדנופתיה . בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד . זרימת ד בתוכה אינה מוגברת . לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות או פתולוגיות בצוואר משני הצדדים. כמו כן עשיתי בדיקת דם שהייתה תקינה. לפני חודש שמתי לב שיש לי עוד בלוטה מוגדלת מתחת ללסת וגם בעורף בתחילת קו השער. הלכתי לרופא והוא אמר שלא צריך לבדוק כל דבר ולהפסיק להילחץ. שאלתי היא מה דעתך שעלי לעשות האם באמת אין צורך לבדוק את הבלוטות או שעלי ללכת לרופא אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן ליייעץ במקרה זה. אם אינך סומך על הרופא שלך אז ממליץ לפנות לרופא נוסף. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/09/2016 | 15:02 | מאת: עידו

שלום רב כבר לפני כשנה או טיפה יותר יצא לי גולה בעורף בצד שמאל בדיוק על תחילת קו השיער. בהתחלה לא התייחסתי לזה אבל לאחר שזה לא חלף והתחיל להציק בעורף. ובנוסף היו כמה תסמינים כמו צמרמורות ותחושת קור באמצע הקיץ ורעד קיצוני. וגירודים שמופיעים בלי סימנים לפריחהיש או יובש. בכל הגוף ברמה שפצעתי את עצמי מרוב גירוד. אז החלטתי ללכת לרופאה אבל הייתי ממש לחוץ באותו היום כך שבכלל לא סיפרתי לה על זה. היא מיששה את הגוש בדקה שאין עוד באזור ואמרה זה קשרית לימפה אני כמעט בטוחה ושלחה אותי לבדיקות דם שאותם עשיתי אתמול. מחכה עכשיו לתוצאות ולקבוע תור אליה שוב. אני מודאג מהממצא למרות מה שהיא אמרה לי אשמח לאיזה נקודת מבט רפואית אחרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה מה משמעות הממצא. ממליץ לחזור לרופאה שלך. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/09/2016 | 14:56 | מאת: אסמא פלאח

היי, אנא שלי עברה שני ניתוחים לכריתת בלוטת התריס.. הורידו לה את כל הבלוטה לאחר מכן עברה טיפול רדיואקטיבי ביוד תוצאות של בדיקות שעברה לאחר טיפול זה היו: קליטה מוגברת בצוואר עליון בקוו אמצע ושמאל מה זה אומר?! האם זה סימן שהניתוחים והטיפולים לא צלחו והסרטן עדיין שם?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ זה מעיד על שאריות רקמת תירואיד במקומות אלו ואין לכך כל משמעוץ. הייתי ממליץ על ביצוע US איכותי של הצוואר. צצליץ בצרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/09/2016 | 16:25 | מאת: רמי

בן 46 בריא בד"כ נוטל ליפיטור מניעתי. ממישוש אקראי לפני מס' ימים הבחנתי בגוש קטן בודד בקדמת אוזן שמאל (בפנים). כשהלכתי לרופא, הוא כתב כי מדובר בבלוטת לימפה פריאוריקולרית בגודל של חצי סנטימטר מובילית ולא רגישה ושלא נמושו בלוטות נוספות וכל היתר (אף תעלות , פה ולע תקינים). כמו כן אין עדות לזיהום וללא חום. ממה יכול להיווצר בלוטה מוגדלת כזו והאם זה מסוכן? האם יכול להיות אופייני לתהליך דלקתי (גם שאין עדות) ואם לא מה זה עוד יכול להיות? האם יש מקור לדאגה ומה מומלץ לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ מעקב ולשקול US אבחנתי. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, כמי שיש לו ניסיון רב שנים בתחום ניתוחי כריתת תירואיד וגידולים סרטניים, אני נמצאת לאחר ניתוח וצריכה לעשות טיפול ביוד האם יש מישהו מומחה מומלץ בתחום ? הציעו לי ללכת לפרופ' צילה צבס. אשמח להמלצתך לרופאים נוספים בתחום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בכל בי"ח יש רופא אחראי על התחום. יש לברר מי בבי"ח בו טופלת. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/08/2016 | 13:26 | מאת: פיני

שלום ד"ר. ליפני כשנה בבדיקת MRI כתף הובחנה ליפומה תוך שרירית באספקט הקודמים בשריר הדלטואיד בגודל 5/3/3סמ. לאחר הזרקת חומר גידוליניום אין ליראות האדרה פטולוגית. בבדיקת של US מהשבוע האחרון כתוב ליפומה א-וסקולרית שיטתית בגודל 31ממ על 56מ"מ. 1.האם ליפומה בגודל כזה יכולה להפוך לממאירה? 2.האם כדאי להוציא את הליפומה בגודל כזה? 3.האם הניתוח לא מסובך. 4.כמה זמן אשפוז והחלמה. הליפומה לא כואבת ואין לי הגבלה בתנועות הכתף . תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן עקרוני ליפומה אינה גידול מסוכן. הנטיה להפיכה לממאירות נמוכה ביותר. אם יציבה בגודלה ניתן רק לעקוב. לגבי ניתוח באזור זה מומלץ לפנות לאורתופד. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/08/2016 | 13:46 | מאת: רוני

דר שלום אני בת 21.. מעל לעשרה חודשים שאני מרגישה כאב כמו שריר תפוס בצד ימין של העורף.. בזמן שאני מעסה את המקום הכואב הבחנתי בבלוטה גדולה יחסית שהיא עצמה לא כואבת גם במגע. המשכתי לסבול מכאבים בעורף. שמתי משחות עשיתי מסאזים הכל כדי לשחרר והיתה הקלה אבל לא שחרור.. לאחרונה הכאב גדול מאוד ואני חושבת שהבלוטה גדלה.. אני יודעת שבדרך כלל זה שטויות ואני שואלת-יש עניין ללכת עם זה לרופא? זה מדאיג? בינתיים פשוט כואב לי.. אולי יש פתרון לכאב? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג אך לא ניתן לומר דבר ללא בדיקה. ממליץ להגיע לבדיקה ולתאם במקביל US צוואר. ניתן לבצע הכל במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/08/2016 | 18:42 | מאת: רוני

יהיה אפשר לעזור עם הכאב?

25/08/2016 | 23:45 | מאת: יניב

שלום ד'ר מהו הגורם ליצירת הקשריות האלה? מה זה בעצם הקשרית הזו? גידול? האם שהיה בקרבת מקרו גל היא גורם לכך? באם יש דליפת קרינה מהמכשיר זה עשוי להביא להיווצרות קשרית כזו? במידה והיא גודלת מעל ל 1 ס'מ מה עושים אז? מוציאים אותה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרית הינה גידול שבד"כ הינו שפיר. בגודל 1 סמ ומעלה מומלץ ניקור לביופסיה. בארץ אין קרינה שגורמת לגידולים אלו להופיע- כגון זו שהייתה בצ'רנוביל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד'ר בן 57, עד לפני שנתיים עבדתי בסקרים טלפוניים,יום אחד עברתי מצב כמו התקררות,קיבלתי משאפים כמו QWAR100שלא עזרו לי ממש,תוך כדי זמן הופיעה אצלי צרידות והקול הישתנה ונחלש, עם הזמן הכל רק החמיר,נגשתי ל אאג בקופת חולים משם נשלחתי למרפאת בית חולים,בה אני בא למעקב כל חצי שנה, אין שיפור במצב הקול-האבחנה- DIAGNOSIS- LPRD DYSPHONIA VENTRICULARIS עברתי בדיקות US של הצוואר ,וזה מה שיצא-ממצא בבדיקה מתאריך1.12.14 בלוטת המגן:אונה שמאלית רוחב1.51 גובה1.59 עומק1.57 אינה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר0.57ס'מ בשליש העליון של האונה גבולותיה שמורים. בUSמתאריך 21.8.15 הממצא היה-הודגמה קשרית ידועה מבדיקה קודמת גודלה 0.73*0.53ס'מ גבולותיה שמורים. בUS מתאריך3.8.16 הממצא-אונה שמאלית- רוחב1.49 גובה1.58 עומק1.38 הודגמה קשרית הטרוגנית בגודל 0.87*0.46 גבולותיה שמורים אונה ימנית רוחב1.95גובה1.72עומק1.48 הודגמה קשרית איזואקואית בשליש התחתון של האונה בקוטר 0.45 גבולותיה שמורים סיכום-הודגמה קשרית ידועה באונה השמאלית של בלוטת המגן אשר גדלה במידה קלה ביותר בהשוואה לבדיקה קודמת קשרית איזואקואית באונה הימנית אשר מחקה את רקמת האונה ולא הודגמה בבדיקה קודמת TIRADS2 לפני כשבועיים מישהי הביאה לי חיבוק עוצמתי שהרגשתי שלוחץ לי מאוד על הגרון מאז אני מרגיש כל הזמן תחושת לחץ על הגרון תחושת חנק, בעבר ליפעמים הרגשתי כך אבל לא בעוצמה כזו ולא במשך ימים על ימים שאלותיי, מה פשר המימצאים?האם הקשריות האלה יכולות להביא לתחושת לחץ בגרון או תחושת חנק? כאילו שמישהו לופת לי את הצוואר את הגרון מה זה יכול להיות? ומה משמעות הקשריות האלה? מה זה DYSPHONIA VENTRICULARIS? איך מטפלים בזה במידה ויש טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. החנק לא נשמע כלל קשור לממצאים בתירואיד, שנראים שפירים ומתאימים למעקב בלבד. מיתרי הקול- לפי הדיווח, לוקים בבעיה בתנועתיות- ממליץ לפנות לקלינאית תקשורת. ניתן לקבל חוות דעת שניה מלרינגולוג מומחה (במרפאתינו זהו ד"ר להב). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/08/2016 | 14:58 | מאת: ליאל כהן

שלום דוקטור, לאחרונה גיליתי שיש לי בקודקוד הראש בליטה קטנה בגודל של פצעון רגיל (כמו חצ'קון 1 מ"מ) הוא כואב רק שנוגעים בו ואין אדמומיות סביב האם זה מסוכן ? ומה הטיפול ? ממש דחוף אני לחוץ.

שלום רב לא נשמע מדאיג כלל. לרופא עור. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/08/2016 | 07:18 | מאת: סאמר

הרגשה של גושים מעל עצם הבריח עשיתי אולטראסאונד רקמות רכות : פענוח- הבדיקה בוצעה עקב חשש של הנבדק על גוש באספקטים מדיאליים של עצמות הבריח משני הצדדים. נסרק איזור של מפרקים סטרנוקלווייקולרים ואיזור של ידית עצם הבריח. כמו כן איזורים מעל ברכיים צו"צ. לא הודגם שום ממצא סונוגרפי חריג. ממצא הנמוש ע"י הנבדק שייך למפרק סטרנוקלוויקולרי אשר נראה שמור, ללא עדות להגברת זרימת דם באיזור. כמו כן, לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באיזורית מעל ברכיים. לסיכום: הבדיקה ללא ממצא סונוגרפי חריג. אז מה זה הגושים שאני מרגיש? חלק מהגוף? אשמח לתשובתך דר תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה תקינה. ניתן להיבדק ע"י רופא אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/08/2016 | 19:17 | מאת: סאמר

תודה דר עוד שאלה בבקשה האם יש מקום לבדיקה יותר מדויקת אם לא נמצא דבר בבדיקת אולטראסאונד , או שאפשר להסתפק בתשובה שקיבלת בפענוח בדיקת זו ? כי הגוש מורגש , יש מקום לmri/ct?

17/08/2016 | 20:09 | מאת: שובל

דר שלום רב, לאחרונה אני מרגיש כמו שנכנסים לאף מים בטעות ואז מקנחים אותו,ויש מן אפקט אחכ של תחושה מוזרה באף ובין העיניים (לא יודע איך בדיוק להסביר את זה,זו ההסבר הכי טוב שיש לי),זה לא כאב ראש ממש אבל תחושה מוזרה באף ואולי בין העיניים כזה.אני המון המון שעות מול המחשה ובעבר היו לי כאבי עיניים קשים שבעקבותיהם אני עושה הפסקות של יומיים בערך ממסכים,אבל לאחרונה יש גם את התחושה המוזרה הזו שתיארתי ולא בטוח בכלל מה זה ולמי לפנות.עצה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. לבדיקת אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/08/2016 | 18:12 | מאת: קרינה

שלום ד"ר . התגלה אצל אבא שלי סרטן ראות של אדנקרצונומיה, בהתחלה קיבל תרופה ביולוגית ואחר כך כימוטרפיה עזר לו מאוד והגוש קטן וגם הבלוטות שיהיו בצוור.. והיו לו גרורות בראש ועשה קרינות פעמיים עזר אבל עכשיו בראש עדיין יש גרורות ואמרו לנו שאסור לעשות פעם שלישית קרינות .. אשמח מאוד אם תדריך אותי .. או תתן לי הצעות לאן לגשת ואם בכלל יש דרך אחרת.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צר לי אך הנושא אינו בתחום התמחותינו. ממליץ לפנות לנאורוכירורג או אונקולוג מטפל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/08/2016 | 15:09 | מאת: גלי

שלום רב. מזה כשלוש שנים אני במעקב בשל קשרית בבלוטת התריס. לפני כתשעה חודשים גודלה היה 4*5 ממ , לפני חודש ביצעתי u.s חוזר ואז התברר כי הקשרית הגיעה למימדים של 10*5 ממ כלומר פי 2.5 ממה שהייתה . רופא א.א.ג שלח אותי לביופסיה שם התקבלה התשובה :bethesda 1 יש לציין שגם בדיקת דם תאירוגלובולין הייתה מעל הנורמה, כמו כן לצערי בשל אירועי tia חוזרים אני עוברת לא מעט הדמיות של סיטי (בשנתיים האחרונות עברתי לפחות 10 בדיקות סיטי ראש) מה המשמעות של הבחנה זו? מה הסבירות חלילה לסרטן? האם יש צורך בהליך נוסף? סליחה על המלל הרב ותודה מראש על התגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תשובה זו אינה אבחנתית. יש לחזור על הביופסיה. עדיף במקום איכותי בו מתבצעת בדיקה פתולוגית כבר במקום- ניתן אצלנו במרפאת ארם באסותא תל אביב (03-7645464) . בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/08/2016 | 19:22 | מאת: רוני.

שלום רב ד"ר חפץ כמה שנים אחר ניתוח בלוטת רוק אשר הייתה גדולה במיוחד וצלחה יפה ללא ממצא מיוחד. הניתוח השאיר אותי עם צלקת קטנה ולא נוראה בעיקר מאחורי האוזן והצוואר. אבל התנוך ממש בקצה האוזן לא ממש מחובר אצלי, כמו האוזן השניה, (הלא מנותחת). כך שבמידה ומרים / מושך אותו מעט ובעדינות ניתן לראות חריץ, שלא מתחבר עם הפנים והצוואר. מוכר, ידוע.. אין או יש מה לעשות בנידון למקרה הנה"ל? על תשובתך המקצועית מודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים ישנו שינוי קל בצורת התנוך לאחר ניתוח פרוטיס. בד"כ לא מחייב טפיול. אם מאוד מפריע מציע לגשת לפלסטיקאי. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/03/2019 | 16:21 | מאת: אלה

שלום רוני, אשמח אם תוכל לציין את שם הרופא אשר ניתח אותך בהצלחה בניתוח, והאם היה זה ניתוח בפרוטיס? הופניתי לניתוח כזה, ואשמח מאד להמלצה. תודה רבה! oradeganii@gmail.com

02/08/2016 | 18:20 | מאת: שלי

מה זה אומר מצד אחד החלמה מהמחלה בצורה מצויינת של 97% בגילאים צעירים ומצד שני הישרדות מעל 10 שנים 90% ? מה קורה לאחר 10 שנים ? המחלה חוזרת במקומות אחרים בגוף ? לא כל כך הבנתי את פירושי הפרוגנוזה לצעירים בגילאי ה 30 שחלו במחלה, מה אומרים האחוזים ? מה אומרים השנים ? אודה לקצת הסבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרוגנוזה תלוייה בגורמים קליניים רבים שמשנים לחלוטין את תמונת המצב. ממליץ לכן להימנע מקריאת חומר באינטרנט ולגשת לרופא המטפל לקבלת מידע מדויק על סיכוייך שלך. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב ד"ר חפץ. ברצוני לדעת האם שימוש באוזנייה בעת שיחה בטלפון הסלולארי, מונע באופן משמעותי את סכנת הקרינה לראש או שמע נהפוכו- האוזנייה למעשה מוליכה את הקרינה לפנים האוזן ובכך מעלה את הסיכון. תודה רבה.

שלום רב, ככל הידוע- קרינה סלולרית אינה גורמת לגידולים כלשהם. יש להיוועץ במומחי קרינה אך למיטב ידיעתי זו הנחת הפעולה כיום. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

רציתי לדעת מעבר לטיפול של היוד בסרטן בלוטת התריס. מה ההשלכות של זה על הגוף? על התאים הבריאים? אם הוא מסוכן לסובבים הוא על אחת כמה וכמה מסוכן לי... מה ההשפעות שלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא מורכב ותלוי בגורמים רבים. יש להיוועץ באנדוקרינולוג מטפל. בגדול הסיכון לתופעות לואי נדיר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/07/2016 | 20:23 | מאת: jhon

שלום ,אני 5 שנים לאחר כירתת גרון ,לפני כשנה החלו בעיות בהזנה ,האוכל לא עבר טוב ,ועשו לי כמה הרחבות לוע ,לפני חצי שנה לאחר שהבעיות לא השתפרו,החלו להופיע נקבים בגרון ,פנימה לריאות והחוצה,לפני חודשיים לאחר ,שלא חל שיפור עשיתי פטסיטי ,שהאבחנה שבו הייתה שאין קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שיאתי ,אןלם יש קליטת FDG ללא ממצא טומוגרפי במעבר neopharynx לוושט,וכן קליטת FDG ברכס אלבולרי ,של לסת תחתונה, כיום ,אין בכלל מעבר לאוכל דרך הוושט ,גם מים עוברים בקושי ,ונוזלים מהנקבים בצוואר החוצה ולריאות . לפני חודש עשו לי צינור גאוסטרום ,כך שאני אוכל ושותה מהצינור. יודגש כאן ,שהייתי אצלך ,בביקור לפני כ6 שנים . אשמח לחוו'ד לגבי האפשרויות ,לשיפור המצב .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה מאוד לומר ללא בדיקה. נשמע שאם יש לעזור אז זה באמצעות ניתוח גדול שיכלול כריתת בית הבליעה כולו ושיחזור שלו. סיכוני הניתוח גבוהים ולא ברור כלל אם מומלץ. ממליץ לפנות לרופא שניתוח אותך לחוות דעת ראשונית. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/07/2016 | 11:52 | מאת: נורית

הופנתי לביופסיה תחת אולטרסאונד לבדיקת ממצא חשוד בבלוטת התריס. התשובה לאחר הביופסיה הינה-מתאים לקישרית קולואידית, bethesda system class . מה זה אומר? אני צריכה לדאוג? תודה רבה

שלום רב, אין מה לדאוג. נשמע תהליך שפיר של הבלוטה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464