פענוח בדיקת us צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/10/2022 | 08:49 | מאת: אלי

שלום לאחר שהרגשתי בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר נשלחתי לבדיקת us של הצוואר אלה הממצאים צד ימין משולש הקדמי,נצפו בלוטות לימפה הגדולה כ1.5 סמ משולש אחורי ,מעל ממצא נמוש נצפתה בלוטת לימפה עד כ1.5 סמ, שאר הבלוטות קטנות יותר צד שמאל משולש הקדמי ללא בלוטות לימפה מוגדלות משולש אחורי ,בלוטות לימפה עד כ 1 סמ לסיכום לימפאדנופתיה בצוואר דו צדדי מראה סונוגרפי של בלוטות תגובתי מה זה אומר? יש מקום לדאגה ? לאן אני צריך לפנות מפה . ההפנייה בוצעה עי רופא משפחה

שלום רב, לא נראה מדאיג כלל. יש לפנות למעקב רופא המשפחה ללא לחץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

09/10/2022 | 10:47 | מאת: אלי

תודה רבה פרופסור חג שמח

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר