פורום גידולי ראש-צוואר

הפורום נועד להקנות מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום הגידולים בראש ובצוואר. מדובר בגידולים שפירים, כגון אלה שמקורם בבלוטות רוק, או בבלוטות הפרשה הורמונלית כמו בלוטת התריס או יותרת התריס, בגידולים ממאירים ראשוניים, כלומר שמקורם באזור, או גרורות הממוקמות בראש ובצוואר, כאשר הגידול הראשוני הוא ממקור אחר. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: • גידולים בפה - לשון, חניכיים, לחיים, רצפת הפה. • גידולים בבלוטות הרוק - בלוטת הפרוטיד, בלוטה תת לסתית, בלוטה תת לשונית, בלוטות רוק קטנות. • גידולים בגרון - הגרון העליון, מיתרי הקול, הגרון התחתון. • גידולים בלוע - לוע האף, לוע הפה, לוע תחתון. • גידולים בצוואר - בלוטת התריס, גרורות בצוואר.
2956 הודעות
2857 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר

לפני כשבוע עשיתי ביופסיה של בלוטת התריס. טרם קבלתי תשובה אבל באם ידטע שישנה ציסאה בגודל 1.9 מוציאים אותה בכל מקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאו דווקא. ביחידת ה US במרפאתינו .א.ר.ם. מתמחים כיום בכיווץ גושים כאלו ע"H אבלציה או אם הממצא ברובו ציסטי- שאיבה והזרקת אלכוהול לנגע וכך כיווצו. ממליץ להגיע ליעוץ ל US איכותי של הצוואר (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

עשיתי us צוואר בגלל הרגשה של בלוטה בצד ימין של הצוואר ובתוצאה הכל יצא תקין למעט מה שאני מרגישה שלגביו כתוב: בתחנה ו מימין הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מירבי כ- 1.5*0.5 ס"מ, נראים תגובתיים, פרט לכך לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר הקדמי. מתחת לבלוטת המגן מודגם מבנה הטרוגני בגודל 3.0*1.5 ס"מ, ברובו בצד ימין רושם שמדובר על טימוס. אשמח לדעת מה אומרת התוצאה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין. תימוס הינו איבר בחזה שלעיתים נצפה בצוואר. יש לחזור על US איכותי לוודא שאכן מדובר בתימוס. ניתן במרפאתינו בארם. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/11/2019 | 09:24 | מאת: אני

היי ד"ר עברתי לפני שבוע ניתוח דיסקציה בתחנה 6 להוצאת גוש (רשום בדוח רובו שומני מה זה אומר? אני מרגישה טוב טפו טפו אבל המקום קצת נפוח כמו גוש רך גדול רציתי לדעת מתי אפשר לחזור לשיגרה של ספורט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להיוועץ במנתח לאחר בדיקה שלו לסיבת הנפיחות. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/11/2019 | 10:43 | מאת: יעלול

היי ילדה בת 4.5, בלוטות לימפה צוואריות נפוחות מעט כבר לפחות חודשיים מאז ששמתי לב. לאחר תשומת לב לבלוטה שגם כואבת לה במגע עדין. הופננו לאולטראסונד צווארי בבלוטת התריס נכתב בין היתר כי הודגמו מבנים ציסטיים זעירים בשני הצדדים. בדף הסיכום נכתב Tirads2 ושהודגמה לימפדנאופתיה צווארית קלה, יותר מהימין אני מבינה שאין מקום לדאגה יותר מדי. השאלה אם יש מה לעשות מכאן? בדיקות המשך? יש לציין שהילדה מתלוננת על כאבי גרון כמעט כל יום אך במספר בדיקות א.א.ג ורופאת משפחה לא רואים כלום בהסתכלות רגילה פנימה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין ומומלץ מעקב עם US בעוד מספר חודשים ובהמלצת רופא הילדים. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/11/2019 | 08:41 | מאת: אב

שלום ד"ר בהמשך להודעה הקודמת על בליטה ברקה לילד בן 3, להלן תוצאה של בדיקת האולטרסאונד: תת-עורי, תהליך היפואקוגני בגודל 1 ס"מ, ללא המשכיות, ללא קליטה חיצונית. ייתכן בעל ווסקולריזציה. מה זה יכול להיות? לחוצים קצת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר מתאור הבדיקה הזו. ממליץ להגיע ל US איכותי יותר במרפאתינו בארם ובהמשך לבדיקה של הילד עם התשובה (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/11/2019 | 13:31 | מאת: דוד

שלום, אני בן 27, שלושה שבועות אחרי ניתוח כריתה של ב התריס בשילוב דיסקציה בצוואר ימין בעקבות פפילרי. מרגיש בסהכ בסדר גמור. לוקח 150 אלטרוקסין ליום בנוסף לקלציום שאני מוריד תמינון בהדרגה, כרגע 1500 ליום. האנדוקרינולוג אמר לי שאני צריך לשמור על רמת tsh נמוכה, עשיתי ב דם כשבועיים אחרי הניתוח ורמת הtsh עדיין לא היתה נמוכה כמו שהרופא רצה למרות שההורמונים תקינים, הוא אמר לי להמשיך באותו מינון כדורים ולחזור על הבדיקה בעוד שבועיים. השאלה שלי איך גורמים לרמת tsh לרדת לרמה הנדרשת? (נאמר לי שלפני טיפול ביוד צריך רמה נמוכה) והאם זה לא מעכב מדי את הטיפול ביוד? (אני כבר 3 שבועות אחרי הניתוח ולא קבעו לי שום תור ליוד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול ביוד אינו דחוף והטיפול באלטרוק,ין אינו מעכב אותו. ממליץ להמשיך ע"פ הוראות אנדוקרינולוג מטפל. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, ילד בן 3 עם בליטה קשה (כ 5 מ"מ), בחיבור של המצח עם הרקה (בערך במרחק 1.5-2 ס"מ מהגבה). הבליטה ממש קשה מרגישה כמו עצם. הרופא כתב שאולי מדובר בבלוטת לימפה ניידת והפנה לאולטרסאונד ראש. אנחנו מאוד לחוצים. מה יכול להיות הדבר? יש בכלל בלוטות לימפה במצח/רכה מעל העין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לום רב, קשה מאוד לומר ללא בדיקה. ממליץ להפנות לבדיקת רופא אאג בקופ"ח. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/11/2019 | 08:31 | מאת: אב

עשינו את הבדיקה, אשמח לעזרה בפענוח: תת-עורי, תהליך היפואקוגני בגודל 1 ס"מ, ללא המשכיות, ללא קליטה חיצונית. ייתכן בעל ווסקולריזציה. מה זה אומר? לחוצים קצת תודה

09/11/2019 | 15:27 | מאת: בדיקת אולטרסונד

שלום. בתוצאות הבדיקה כתוב האיסטמוט מוגדל בעובי 3.1 מ''מ. מה זה אומר? בצמוד לאספקט אמצעי אונה שמאלית הוגדם נגע איזואקוגני בממדים 9*7*4 מ''מ בעל גבול חת וסדיר - ממצא תירואידלי? בלוטת פאראתירואיד מוגדלת? כך כתוב עם סימן שאלה... מה צריך לעשות? איזה בדיקות נוספות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. יש לקחת רמת קלציום ו PTH בדם ולהגיע לבדיקת us איכותית. ניתן במרפאתינו בארם שם יחליטו אם יש צורך בניקור לביופסיה. סהכ לא נשמע מדאיג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. בשבוע שעבר עברתי ניתוח כריתה של ב התריס ובלוטות לימפה בצוואר ימין. הניתוח עבר בהצלחה. מאז הניתוח ועד עכשיו אני חש במן כאב שריר בכתף יצין כאשר מזיז את היד גבוה או מרים משהו כבד, האם דבר זה נורמלי? ומתי זה עובר? בנוסף הבנתי שלמקום הניתוח לוקח זמן להתעורר ואצלי זה מהכתף עד הסנתר אני מרגיש רדום, האם זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרדימות הינה נורמלית ועשויה לחלוף תוך מספר חודשים. לגבי היד- יש ליצור קשר עם המנתח ולאשר שהעצב של הכתף נשמר. בכל מקרה מומלץ טיפול פיזיותראפיה לכתף.ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי, לאחיין שלי בן ה-4 יש כבר משהו כמו שנה וחצי בלוטות בצוואר שהן מעט בולטות (חיצונית). לאחר ביצוע בדיקת אולטראסאונד, התקבלו הממצאים שבקובץ המצורף. הרופאה אמרה שהתוצאות תקינות, אבל הייתי רוצה להבין יותר משמעות התוצאות. 1. מה זה אומר קוטר של 6 מ״מ, זה גדול? 2. ללא מרכז שומני ברור? 3. ומה המשמעות של “תגובתיות?״ כפי שרשמה הרופאה? תודה רבה מראש על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

התמונה לא עלתה, להלן הממצאים: ״בלוטות רוק תת-לסתיות ופרוטיס תקינות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. באזור תת-לסתי דו-צדדי ובצוואר השמאלי האחורי מספר בלוטות לימפה בקוטר של עד כ-6 מ״מ, ללא מרכז שומני ברור. לסיכום, בלוטות לימפה ספורות, לא מוגדלות בצוואר דו-צדדי - תגובתיות?״

שלום רב, נשמע תקין. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/11/2019 | 17:19 | מאת: לי

היי ד"ר אחרי כריתת אונה שמאל בלוטת תריס ודיסקציה עקב פפילרי לאחרונה נמצא גוש גדול בתחנה 6 בצוואר. עתידה לעבור ניתוח בקרוב דיסקציה בתחנה 6 ורשום שהגוש נמצא במיצר עליון. האם הניתוח הזה יותר מורכב מהניתוח הקודם? מה הסכנות בניתוח הזה? כמה זמן בדכ עד שאפשר לחזור לשיגרה רגילה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הניתוח מעט מורכב יותר. יש להשתמש במוניטור של מיתרי הקול שיכול לעזור לשמר את העצב החוזר צד זה. כמו כן אם בסיום הפעולה משמאל העצב אינו מגבי לגרוי חשמלי- לא הייתי ממשיך בכריתת אונה ימנית באותו השלב. חשוב לבחור מנתח עם נסיון בנושא זה. בהצלחה בכל מקרה, ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/11/2019 | 19:33 | מאת: אפי(הוספת פענוח ctלשאלה הסמוכה.

ט.מ סינוסים חתכים אקסיאליים + שיחזורים קורונליים פרטים קליניים: SINUSITIS CHRONIC תאור הממצאים: דופנות גרמיים שמורים של מערות הפנים. מלאות רקמתית בתאי סינוסים אטמואידליים דו"צ ועיבוי רירית במערות הלסת ומערת המצח מימין ובסינ וס ספנואידלי מימין. מערת המצח משמאל וסינוס ספנואידלי משמאל אינם מפותחים. בחלל האף הודגמה מחיצה גרמית הסוטה שמאלה . קונכות גרמיות סימטריות עם ציפוי רירית תקין . OMC חסום ד"צ. לסיכום: כמתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שכתבתי- יש לפנות למנתח סינוסים עם הממצא לבדיקה. נשמע שניתן לשפר את ההרגשה במידה והפוליפים חוסמים. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מהו המצב המיטבי של מערות האףלפני ביצוע ct של הסינוסים?האם רצוי להמתין עד צמיחה רבה של פוליפים? )כי לאחר נטילת קורטיזון ישנה הפחתה בנפיחות) ,או שאין צורך לבצע כריתה טובה דוקא כשיש צמיחה בולטת של הפוליפים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא בהדמייה מאוד משמעותי בהחלטה על השמך הטיפול. יש לפנות עם ההדמייה לרופא אאג המטפל בנושא זה. ישנם שלושה רופאים הא.ר.ם. שמטפלים בבעיה ומובילים בתחום (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/11/2019 | 15:29 | מאת: זהבה

מזה כחודשיים לסרוגין יוצא לי בליטה בראש ל24 שעות ונעלמת לאחר מכן. בזמן שזה קורה אני מרגישה מן לחץ בגולגולת בצד ימין בלבד, מחכה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע משמעותי או קשור לאונקולוגיה. יש לפנות לרופא משפחה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, לפני כשלושה חודשים יצא לי גוש ליד פרוטיס שמאל. קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה אך היא לא שינתה דבר. עשיתי בדיקות דם והכל היה תקין. אשמח לפענוח בדיקת האולטרסאונד עד שיגיע התור לרופא א.א.ג: פרוטיס שמאלי לא מוגדלת, מרקם לא אחיד, הודגם ממצא היפואקוגני, מוגדר כ-1.4*0.7 ס"מ גבול לובולרי, ממצא לא וסקולרי צוואר שמאלי: בלוטת לימפה בחלק העליון 0.9*1.8 ס"מ עם קוטקס לובולרי ומרכז שומני שמור. ללא וסקולריזציה מוגברת, נצפתה בלוטת לימפה מוגדלת בשרשרת הג'וגולרית משמאל כ-0.6*1.9 ס"מ. צוואר ימני: בלוטת פרוטיס לא מוגדלת עם בלוטות לימפה לא מוגדלות בתוכה בלוטת לימפה מוגדלת ביותר בחלק העליון של השרשרת הג'וגולרית כ-2.0*0.6 ס"מ מרכז שומני שמור. בלוטות תת לסתיות ללא סטיות דו"צ. לסיכום: לימאדנופתיה קלושה בצוואר דו"צ בלוטת לימפה עם פרנכימה לובולרית בצד שמאל מראה סונוגרפי לא תקין. כבר הומלץ לי ע"י הרופאה המטפלת לשקול CT בכל הגוף וכנראה גם ביופסיה. אשמח לדעת מהי חומרת המצב ומה זה יכול להיות, בהתאם לממצאי ה-US. בת 27, בריאה בדרך כלל, אחרי לידה ראשונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שמדובר בגידול של הפרוטיס השמאלי. בד"כ שפיר. יש לבצע ניקור שלו לביופסיה ומומלץ בהנחיית US. ממליץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם.- שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/10/2019 | 22:02 | מאת: טוביק

שלום ד"ר. אני אישה בת 55 . נשלחתי לבצע בדיקת אולטרה סאונד של הצוואר בעקבות צרידות קלה לפעמים. בבדיקת האולטרה סאונד של הצוואר התקבלו התוצאות הבאות: צרידות בלוטת מגן: שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס תקינים בגודל באונה ימין – קשורית היפואקוגנית בקוטר 0.2 ס"מ באונה שמאל – קשרית היפואקוגינית נוזלית בקוטר 0.4 ס"מ בלוטת רוק תת לסתיות: בלוטות רוק תת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקין. בלוטות הפרוטיס: בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר משני הצדדים הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בגודל מירבי 1.7* 0.6 ס"מ כולם במראה סונוגרפי שפיר. משמאל: TIRADS2 מימין: TIRADS2 שאלתי היא : מה המשמעות של תוצאות הבדיקה ? האם יש סיבה לדאגה ? האם צריך לבצע בדיקות אחרות נוספות ? בתודה מראש המודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה מדגימה ממצאים שאינם מדאיגים. מצריכים מעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/10/2019 | 14:53 | מאת: נירית

שלו לך ד"ר סיימתי בתחילת מאי 19 הקרנות 20gy 35 מחזורים לסרטו בשקד ובבלוטת לימפה ליד עקב hpv 16 בשקד ו2 מחזוררי כימו עדיין חסר לי טעם הפה בעיקר מתוק והקושי העיקרי יובש בפה האם יש סיכוי שתופכות הלוואי האלו יעלמו וכמה זמן זה יקח כרגע חייה על מזון נוזלי בלבד מתקשה במזון רגיל הפט סיטי נקי תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התופעות משתפרות במרבית החולים. יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל שיודע את מינוני הקרינה, שדות הקרינה וכו'. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/10/2019 | 22:09 | מאת: סיון

היה לי וירוס של בחילות שבוע ואז נהיה לי שיעול עם טיפה לחיה רק בלילה ועכשיו זה נהיה גם ביום והיום אחרי הצהריים התחיל לי כאבים בריאה/צלע הימנית כשאני משתעלת מה זה יכול להיות? והאם כדאי לבדוק את זה או שזה יעבור לבד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נא לפנות לרופא משפחה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/10/2019 | 13:35 | מאת: ככככ

היי האם יש קשר לבלוטת לימפה נגועה במדיאסטינום העליון לבין קשיי נשימה? כמו כן כמה זמן החלמה מניתוח של הוצאת בלוטה המדיאסטינום בלבד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן לענות על השאלה אך יכול להיות קשר כזה. יש להגיע לבדיקה ולקבל פרטים מלאים מרופא לאחר בדיקה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/10/2019 | 01:12 | מאת: דליה

שלום רב , בתי בת 17 היה לה נוזל באוזן, לאחר תקופה של חודש וחצי עם טיפול של מכשיר איירפופר הרגישה טוב והלכה רק לרופא לביקורת לוודא שהנוזל נעלם. הוא ביקש שתשכב על הצד ועם משפך קטן, לטענתה, הסתכל תחת מיקרוסקופ. כל הלילה כאבה לה האוזן. האם בדיקה כזאת יכולה לגרום לגירוי ולכאבים? תמיד הבדיקה נעשית עם מכשיר כמו אקדח האם הבדיקה הזאת חריגה ובעייתית? ממה נובע לה הכאב שלא היה לה קודם. הרופא אמר שהנוזל נספג. תודה על תשובתך. ,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. יש לגשת לבדיקה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אובחנו אצלי מספר קשריות בבלוטת התריס, בגדלים של כ 0.9סמ ו 0.6סמ עברתי צילום שיניים סטטוס וצילום פנורמי, האם בהשפעת הקרינה, הקשריות הללו צפויות לגדול יותר מהר, או לעבור שינוי כלשהוא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא צפויות לגדול יותר עקב כך. יש לבצע US אחת לחצי שנה עד שנה תחת מעקב אנדוקרינולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/10/2019 | 21:16 | מאת: יוסי דרעי

ערב טוב. בלוטות לימפה נפוחות, מלווה בחום שמתחזק בעיקר הלילה, אי נוחות בבלוטת התריס וקשיי בליעה שבאים והולכים. יש גם כאב בשני צידי המפשעה. מפחד מאוד ממה שקראתי באינטרנט. בדיקת דם כללית נקבעה לעוד יומיים. האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות כדי לשלול את החמור מכל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ארה תשובה בפורום שמקביל ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/10/2019 | 17:09 | מאת: אנה

לפני שלושה שבועות החל לי שיעול עם ליחה צמיגה צהבהבה, בשבוע האחרון נראה היה שהליחה הצמיגה פחתה אך השיעול החל להעיר אותי בלילה ובנוסף החל לי כאב גרון שהחמיר מיום ליום עד שכואב לי בבליעה והיום ראיתי 2 בלוטות אדומות בחיך העליון משני הצדדים - ימין ושמאל. בנוסף בנגיעה הבלוטות כואבות מאוד. אציין שאני סובלת מקנדידה במערכת העיכול, האם יש קשר לזה ? מה זה יכול להיות ולאיזה רופא עלי לפנות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא נראה שיש ממה לדאוג. נא לגשת לרופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב לפני כשבועיים היה לי כאב גרון ( שעבר לבד ללא לקיחת אנטיביוטיקה) שבוע אחרי הופיע בליטה כואבת מאד בגרון. א.א.ג אמר שזו הלימפה ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 500 ל- 7 ימי ם, לאחר כמה ימים של נטילת האנטיביוט יקה אכן הכאב עבר אבל עדיין יש גוש (מרגיש אולי מעט קטן יותר). האם הופעת נפיחות לשבוע לאחר כאב גרון לא מטןפל ,הינו שכיח? הכאב החמיר לאחר פעילות גופנית. האם זה הגיוני שלוקח לבלוטה זמן לחזור לעצמה ? האם לאחר סיום האנטיביוטיקה במידה ועדיין קיימת הבלוטה יש ללכת לבדיקה נוספת? עוד אוסיף שאני מעט משתעלת בימים האחרונים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא נשמע מדאיג. אם הבלוטה לא חולפת תוך 3-4 שבועות יש לגשת לרופא משפחה או אאג שיחליטו על צורך ב us. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/10/2019 | 10:57 | מאת: מושית

שלום, לאחר כל הבדיקות(TSH תקין , אולטראסאונד ופעמיים FNA אשר יצא לא אבחנתי) נקבע כי יש לי ציסטה בגודל 3.5 סנטימטר בבלוטת התריס. מכיוון שהממצא לא מדאיג , אך לפי מה שהבנתי הוא דיי גדול, מה עושים בדרך כלל על מנת לטפל? האם יש צורך להוציא את הציסטה בגלל גודלה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אחת האינדיקציות לכריתת תירןאיד הינה גודל הגוש ןבגודל 3-4 סמ אפזר בהחלט לחשוב על טיפול לציסטה. אןפציה אחת הינה כריתה של,האונה. אפשרית בגישה אנדו,קופית דרך יתך קטן,ברירית השפה וללא חתך חיצוני. יש לנו נסיון רב ואנו מובילים גישה זו בארץ ובעולם. ישנה כיום אופציה חדשנית של שאיבת הציסטה והזרקת חומר שמונע צמיחתה מחדש בעזרת הכוונת us. יש להגיע לא.ר.ם. ליחידת ה us כדי לוודא שהגוש מתאים לפעולה זו (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג.מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/10/2019 | 12:01 | מאת: מושית

תודה רבה על המענה. איך יודעים כי הגוש מתאים לטיפול החדשני שלא מצריך ניתוח? האם הוא תמיד עובד ? הומלץ לי לבצע כריתה של של צד ימין של הבלוטה. קבעתי גם אליך תור לחוות דעת נוספת אך הוא דיי רחוק.

18/10/2019 | 08:52 | מאת: לי

שלום ד"ר אשמח לעזרה בפענוח מודגמת קישרית היפואקואית עם מוקדי הסתיידיות עדינים בתוכה במיקום בלוטת תריס נמדדה 3.7 סמ TIRADS 5 אשמח לדעת מה זה אומר תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הקשרית משמעותית ויש צורך בהמשך,ביקוק ע"י us וביופסיה שלה. בכל מקרה ההבראה מגידולי התירואיד הינה קרוב ל 100% ולכן אין מה להתרגש. ממלחץ לבצע את,הניקור במרפאתינו בא.ר.ם. שם תתבצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת, בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה] במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, על הבריאות? מהי כמות הקרינה בצילום כזה? כאשר יש קישריות בבלוטת התריס,בגודל 0.8סמ ו 0.6סמ קרינת הצילום משפיעה עליהם איכשהוא?עשויה לזרז את היתפתחותם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בד"כ בצילום פנורמי יש הגנה על שאר הגוף ובכל מקרה כמות הקרינה מצילום בודד אינהמגדולה והשפעתה על התפתחות סרטן הינה לאחר שנים רבות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/10/2019 | 22:08 | מאת: זלי

שלום, מזה כשלושה שבועות יש לי לסירוגין דימום מנחיר שמאל באף מלווה בגושי דם. לאחר חצי שעה עד שעה זה חולף, חוץ מהיום שהדימום נמשך מהצהריים (השעה כעת 22:06). חשוב לציין שעברתי ניתוח FNA לפני כשנה וחצי כולל יישור מחיצה. האם זה משהו שמצריך בירור דחוף? תודה זלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא נשמע מדאיג אך יש לגשת לבדיקת רופא אאג כולל עם סיב אופטי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/10/2019 | 17:10 | מאת: אני

היי דר רציתי לשאול מה קורה אם מוציאים גידול מבלוטת התריס ובלוטות לימפה. ואחרכך מוצאים עוד בלוטת לימפה נגועה באותו איזור. האם עדיין זה יכול לפגוע ולהתפשט למרות שהוציאו את הגידול הראשוני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מרבית גידולי התירואיד שולחים גרורות לבלוטות לימפה לעתים שכיחות אבל רק באופן נדיר ישנה התפשטות מעבר לכך. יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל בכל מקרה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שנים! יש לי רעד בראש בעיקר בקצה הראש איפה שמתחילה מערכת העצבים, הרעד הזה מחמיר שאני בלחץ, וגם שאני מזיז את הראש לצדדים, וגם בבוקר שאני קם, ויש לי גם קליקים קטנים בזמן הזזת הראש בצורות מסוימות, הבעיה הזאת מפריעה לי לתפקוד היום יומי ואני מרגיש שהחוט השדרה שנכנס לראש לא יציב ורופף ואני יכול לשחק איתו ולעשות קליקים חופשי כנראה הוא התנתק מהחיבורים, בנוסף הצוואר שלי נוטה קצת קדימה, עשיתי מלא תרגילים הלכתי להמון רופאים ולאף אחד אין פיתרון, מי יכול לעזור לי? אני מוכן לשלם כמה שצריך בשביל פיתרון לסיוט המוזר הזה שלא נגמר, תודה רבה לעוזרים, חיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הנושא אינו בתחום התמחותינו. יש לגשת לאורתופד או נאורולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/10/2019 | 18:41 | מאת: תום

שלום, לפני כמה ימים שלחתי לך את האולטראסאונד שביצעתי והרגעת אותי בעובדה שמדובר ככל הנראה בגידול בבלוטת המגן. היום ביצעתי FNA לבלוטה וגם ללימפה (3.6 ס"מ) וקצת נלחצתי ועברו בי מחשבות שאולי בכלל מדובר בגידול שמקורו בלימפה ולא בבלוטה. האם יתכן הדבר שבאולטראסאונד יראו שהגידול מקורו בבלוטה ובFNA יהיה הפוך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. השכיח הוא שגידול בבלוטת המגן שולח לקשרי לימפה ולא ההיפך. יש לבמתין לתשובה הפתולוגית בכל מקרה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום דר' נכבד! עברתי ניתוח כריתה חלקית עקב קרצינומה פפילארית. לפני שלוש שנים. רציתי בבקשה להתיעץ איתך.. כל הזמן מבדיקה לבדיקה רמת טירוגלובולין אצלי עולה וכרגע זה כבר 39.1. האם זה סימן לדאגה? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הנוכחות אונה תקינה קשה לומר שהטירוגלובולין עצמו מהווה אינדיקציה. הייתי מבצע בשלב זה us איכותי ואם תקין מסתפק במעקב. ניתן לתאם us איכותי במרפאתינו בא.ר.ם. (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, ראשית תודה על כל מה שאתם עושים כאן. שנית, שאלה לי בנושא אי-נוחות בצוואר ונפיחות מתונה בצד שמאל. מזה כחודש אני חש בצווארי את צד שמאל. לפני כשנתיים חשתי בנפיחות של בלוטת הרוק בעת אכילה - נפיחות שירדה מיד. עקב כך פניתי לUS - ויצא תקין. כעת, לא חלה התנפחות בעת אכילה אלא מעין התנפחות אשר מלווה אותי כל הזמן. ישנו שיפור קל במהלך החודש האחרון, אולם אני עדיין חש אי-נוחות בצד שמאל של הצוואר. בבדיקת US צוואר נמצא כי : בלוטת מגן: שמאל: 4.5*1.3*1.6 גרגור קל בלוטת מגן ימין: 5.6*1.7*2.3 גרגור קל אסטמוס תקין 0.2 סמ רוק סובמנדיבולרי - תקין פרוטיס ימין: מבנה אקואי באספקט התחתון עד 0.7סמ בקוטר. אספקט עליון קשרי לימפה עד 1 סמ. פרוטיס שמאל - מספר קשרי לימפה עד קוטר 1 סמ. צוואר ימין - קשרי לימפה עד מימדים 0.7*2.4 סמ צוואר שמאל איזור נמוש - קשרים צמודים 0.6*1.7 ו -1.8*0.8 סמ מראה סונוגראפי תקין , דופלר תקין. קשרי לימפה תת סנטריים עד קוטר 1.2 סמ. שאלתי היא - האם תוצאות אלה מרמזות על דלקת? משהו אחר? האם התוצאות מהוות סיבה לבירור נוסף? כאמור מצבי משתפר - שומר על כושר בריצה (יום כן, יום לא( - אך עדיין חש בצווארי. התחושה מתעצמת בעת שתיית אלכוהול . שוב תודה לכם !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ על US חוזר ובמידה והקליניקה מתמשכת- יעוץ רופא פה ולסת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/10/2019 | 07:29 | מאת: חן

שלום, בני בן שנתיים ו3 חודשים. בחודש פברואר השנה הרגשתי בלוטת לימפה נפוחה בצוואר בקו יורד מהאוזן ובצד אחד. ביצענו אולטראסונד שהראה כי גודל הבלוטה הינו 2 סמ וחד צדדית. הרופא טען שיש לבצע מעקב בלבד. הבלוטה עדיין קיימת ונפוחה ולכן ביקשתי אולטראסונד שוב. התוצאה הגיעה ורשום: בתחנות הצוואר של שני הצדדים הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בגודל עד 28 ממ. תגובתיות -לימפאדנטיס. איסטמוס ושני אונות של בלוטת התריס בגודל ומבנה תקין. יש לציין כי הבדיקה בוצעה באי שקט של התינוק ותת אופטימלית. כמו כן, ביקשתי אולטראסונד נוסף מאחר והבן שלי מאז שנולד סובל מהזעת יתר בלילה, גרד בצוואר, אי שקט והפרעות שינה, חוסר תאבון ועליית חום אחת לחודש ללא סיבה משמעותית. יש לנו תור לאאג ב29.10 שאלתי היא: האם יש ממה לדאוג לפי תוצאות הבדיקה? האם עליי לבקש בדיקות נוספות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. בלוטות כאלו שכיחות ביותר ובד"כ חסרות משמעות. ממליץ המשך מעקב רופא אאג ו US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/10/2019 | 18:56 | מאת: תום

שלום, עשיתי בדיקת US בעקבות גוש בצוואר להלן התוצאות: בלוטת תריס - אונה שמאלית תקינה ללא היפרמיה בבדיקת הדופלר. אונה ימנית קיים רצף של שני גושים איזואיקואים ווסקולרים עם מוקדים אקגניים בתוכם נמדדים כ-2.4*3*1.7 ס"מ חשודים לשאת פפילרי אטיפי או אחר. קשרי לימפה - צוואר עליון ואמצעי בצד שמאל הכל תקין. בצד ימין במספר תחנות ישנם קשרים בעלי מראה חולני דומה למראה הממצאה באונה הימנית. תחנות 3 ו4 קיימים קשרים גדולים כ-3.6*2.4*1.7 . כמו כן קשרים פראטרכאליים חולניים בתחנה 6 משמאל בקו האמצע הגדולים כ2*1.9 נקבע לי תור לביופסיה מהבלוטה ומהקשריות המוגדולת. אני מאוד בלחץ ממה שעלול להיות בתוצאות ואשמח לדעת קצת יותר בבירור מה אומרות הבדיקות? מה זה גוש איזאוקאי ווסקולרי?מוקד אקנגיים בתוכו? מה הסיכוי שזה לימפומה? או סרטן בבלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי התאור נראה שמדובר בגידול ממקור בלוטת התריס (תירואיד). אלו גידולים שנוטים לשלוח בלוטות לימפה בצוואר אך אלו לא מפחיתות את ההבראה מהמחלה שקרובה ל 100%. לכן הגידול לא מדאיג. יש לבצע את הביופסיה וניתן לתאם תור במרפאתינו ושם התשובה הפתולוגית ניתנת במקום. כן יבוצע US איכותי של הצוואר שיגדיר היטב את השדות בצוואר שיש לנתח. בהמשך ממליץ להגיע עם התשובות למרפאתינו (ניתוחי ראש צוואר) כדי להבין איך צריך להתקדם. כל זאת ברוגע וללא לחץ בידיעה שלאחר הטיפול ההבראה מהמחלה הזו הינה כמעט בכל החולים (99.9%). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/10/2019 | 20:33 | מאת: תום

תודה רבה. הרגעת אותי מאוד

02/10/2019 | 15:50 | מאת: me

שלום ד"ר מה זה אומר שיש גוש בתחנה 6? איפה זה נמצא בצוואר? האם זה יכול לגרום לקושי בנשימה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תחנה 6 מצוייה צידית לקנה הנשימה. יכול לגרום לתחושת מחנק. יש לבצע ניקור של הגוש לביופסיה בהכוונת US. האם זה לאחר ניתוח כריתת תירואיד עקב גידול? ממליץ להגיע למרפאתינו ליחידת ה US שם לתאם תור ל US וניקור של הגוש (03-7645464). היתרון הינו שהבדיקה מבוצעת ע"י טובי הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בהמשך לתאם תור למרפאת ראש צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/10/2019 | 11:49 | מאת: אבי

שלום, אני בן 27 בריא בד"כ, לפני כחודש הבחנתי בגוש בצוואר התחתון בצד ימין שלו - סמוך לשריר הצוואר. כאשר אני עושה שריר בצוואר הגוש מתחבא מאחוריו (פחות מורגש) הגוש מאוד נייד, אפשר לשחק איתו ולהזיז אותו אבל גודלו הוא 2 -3 סמ'. הלכתי לרופא אאג' שבדק אותי ואמר לי שזה שהגוש נייד זה כבר סימן טוב אבל בכל זאת שלח אותי לאולטראסאונד צוואר. (התור בעוד חודש רק) אני ממש בלחץ כולי בחרדות לא יודע מה לעשות. האם זה שהגוש נייד זה סימן באמת טוב? איך מורידים את סף הלחץ והחרדה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הניידות של הגוש הינה סימן מצויין. עדיין יש לבצע US וכן חשובה לא פחות בדיקת רופא אאג. ניתן לתאם את שניהם במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/10/2019 | 23:26 | מאת: תמר

שלום רב, ביצעתי us צוואר. להלן התוצאות- באיזור תת לסתי הודגם נגע היפואקוגני מוצק ומוגדר היטב בגודל 1.6 * 0.6 ס"מ עם זרימת דם מרכזית בתוכו. שאר הבדיקה תקינה. אני לחוצה מאוד מאוד. יש לי תור רק עוד שבועיים למחלקת פה ולסת. מה זה יכול להיות? האם מדובר בגידול? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. ניתן לתאם תור למרפאתינו לבדיקה מחר בבוקר לאחד ממנתחי ראש צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/09/2019 | 19:14 | מאת: רו ן

בן 36,-גוש מוגבה ורוד בלחי ליד האף, מעל קו החיוך. כיצד עושים שם ביופסיה, מאיזה סוג? והאם יצטרכו לתפור המקום? צלקת..

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2019 | 19:55 | מאת: המשך

קוטר חצי ס'מ

30/09/2019 | 20:07 | מאת: המשך המשך

קוטר חצי ס'מ

akuo rc' ha kpbu, krupt/ בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/09/2019 | 15:20 | מאת: חנה

בלוטת המגן שמאלית וימינית תקינות.בלוטות רוק תקינות. רקמות רכות בצוואר צד ימין תקין. צד שמאל בצוואר עליון הודגם קשר לימפה 9*5 ממ, עם מוקד נוזלי בתוכו, עם ווסקןךריזציה מעט מוגברת. אני לא שקטה עד לביקורת הבאה שזה 3 חודשים מישהו יכול להגיד לי משהו ב ב ק ש ה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנא ראי תשובה בפורום גידולי בלוטת המגן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/09/2019 | 13:01 | מאת: אסנת

אחותי חולה בגידול בראש בת 43 ניתן לה ארבע טיפולים של אווסטין אולם mri הראה שאין שיפור וגם מצבה הגופני הדרדר .הרפא טוען שאין לו עוד טיפולים לתת לה .וקשה לי לקבל את זה שאין עוד מה לעשות האים יש טיפול אחר שאתה יכול להציע תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום התמחותינו. יש להיוועץ בנאורוכירורג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/09/2019 | 08:39 | מאת: דנה

שלום, לפני כשבועיים בערך הבחנתי שמתחת לענבל שלי בלוע יש עוד חתיכת בשר/שומן מוארכת עד נגיעה בלשון ..אתמול ביקרתי אצל רופא אא"ג שציין כי זה כנראה וירוס הפפילומה אך יש לבצע ביופסיה.. השאלה שלי האם יש קשר בין פפילומה בפה לפפילומה בצוואר הרחם? כי בצעתי לפני חןדש בדיקת פאפ וגינאלית שיצאה תקינה? כמו כן, האם זה יכול לעבור לבן זוג שלי? האם הןא צריך להיבדק גם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ אין קשר והממצא על העינבל שכיח ביותר. יש לכרות אותו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/10/2019 | 09:54 | מאת: דנה

האם אנע יכולה להדביק אחרים ואת.הבן זוג שלי בפרט מבחינת מגע מיני?

25/09/2019 | 07:35 | מאת: עכעכ

היי רציתי לשאול אם חזרה של קרצינומה פפילרית יכולה לקרות תוך חודשים ספורים אחרי ניתוח? האם הגוש יכול להגיע למימדים של יותר מ2 ס"מ בזמן קצר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"F קצב הגדילה של הגידול הנ"ל איטי מאוד. ייתכן וגוש זה היה עוד טרם הניתוח ופשוט לאחר כריתת הבלוטה קל יותר לראות אותו. ממליץ על ניקור תחת US של הגוש. ניתן במרפאתינו (037645464).

שלום מזה כחודש אני סובלת מתחושת נימול ביד שמאל וברגל שמאל. העצמה משתנה במהלך היום ושמתי לי כי שאשר אני נמצאת במקום חם (רכב שעמד בשמש ואפילו בחוץ בצהרי היום התחושה מתגברת ומתפשטת לצוואר השמאלי לכתף ולבית השחי. בעקבות כך הופנתי לבדיקת mri ראש ו ct ראש. אודה לעזרה בפיענוח Mri ם הבדיקה בוצעה בטכניקת T1 , T2 , FLAIR , DWI . התוויה קלינית: בת 36 עם חשד למחלה דמיאלינטיבית. ממצאים: מלאות בלתי אחידה בסינוס מקסילרי שמאל. עיבוי רירית בתאי האטמואיד וסינוס פרונטלי משמאל. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבני גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים. ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח. ללא תוצרי פירוק דם ברקמת המוח. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. ללא עדות להגבלה ב DWI –. DVA בהמיספרה ימנית של המוחון. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי. התרשמות: סינוסיטיס כרונית מקסילרית ואטמואידלית משמאל ו-DVA קטן צרברלרי מימין. ,. Ct : להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של חלל ומערות האף במנח קורונלי: ===================================================== הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי מהלסת התחתונה ועד לגג נסינוס הפרונטלי. הפענוח כולל עיון בשחזורים קורונריים. אוורור תקין של מערת הלסת מצד ימין. מצד שמאל ניתן לראות עיבוי רירית קונצנטרי גס ותוכן אינו צלול מערה, עיבוי דפנות עם תגובה פריאוסטלית בצורה פריאוסטיטיס, ללא הרס גרמי . מלאות בכמות קטנה ורצסוס הפרונטליס שמאלי. Ethmoid bulla פנה דו-צידי בולטת יותר מצד ימין. תעלת הדמע )LACRIMAL CANAL( נראית תקינה משני הצדדים. בחלל האף מחיצה גרמית מרכזית, הקונכיות הגרמיות וכן התעלות ביניהן ניראו סימטריות למדי, עם ציפוי רירי תקין. המערה הספנואידלית, מערות המצח וכן תאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים ניראו ללא סטיות. ------ סיכום: סימני דלקת הכרוני במערת הלסת השמאלית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג מבחינת אאג. יש לפנות לרופא אאג בקופ"ח לבדיקה שיגרתית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/09/2019 | 18:42 | מאת: Ami

שלום אשמח לעזרה בהבנה אולטרסאונד לצוואר. אחרי כריתה של אונה שמאלית בלוטת תריס אונה שמאל קשר במרקם של בלוטת תריס בגודל 3.2 סמ על 2.9 סמ וסקולרי עם מוקדים קטנים אקוגניים . אונה ימין בגדר התקין מה זה אומר ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע ששתי אונות בלוטת התריס במקומן וללא גושים חשודים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/09/2019 | 23:25 | מאת: איתן

ד'ר שלום. היום כשבני הוריד את החולצה הבחנתי בגוש די גדול שיש לו על עמוד השדרה במרכז בין השכמות,לציין שהוא בכלל לא הרגיש בזה וזה לא כואב ולא מפריע גם שלוחצים עליו. קצת מלחיץ...מה דעתך? מצורפת תמונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. יש להגיע לכירורג כללי לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/09/2019 | 10:16 | מאת: נאוה

שלום, מזה כמה שבועות שמתי לב לתחושה מוזרה בשליש הקדמי של הלשון מצד שמאל, כמו אחרי כוויה או נימול . כרגע רואים נקודה לבנה קטנה אבל ובתחושה זה ישנו כל הזמן ואני מאוד מודאגת. אשמח להבין מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ייתכן וזו אפטה פשוטה. יש להמתין שבוע שבועיים ובמידה ולא חולף יש לגשת לרופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ביצעתי בפעם ה3 בדיקת FNA לתירואיד, 1. few poorly preservedcells on bloody backround. 2. inadequate samples, category I {non diagnostic} אודה לך על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הניקור לא הניב מספיק תאים לאבחנה. יש לחזור עליו. מציע לבצעו במרפאתינו שם מבוצע עי מיטב הרופאים ובנוכחות פתולוג שמסתכל מיידית על החומר ונותן אבחנה ראשונית במקום ומוודא גם שיש מספיק תאים לאבחנה סופית (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/09/2019 | 22:13 | מאת: מיה

שלום דר לפני שבוע עברתי איפור קבוע בשפתיים לאחר כיומיים הופיע לי שני הרפסים בשפה התחתונה כתגובה של הטיפול . אתמול חשתי בשתי בלוטות קטנות מתחת לסנטר באמצע , האם עליי לדאוג ?? או שסביר להניח שאלו בלוטות תגובתיות של ההרפס ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. סביר להניח שאכן מדובר בבלוטות לימפה תגובתיות. למעקב רופא משפחה בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

יש לי בליטה קטנה בראש מאחורה כואב קצת שנוגעים לא ממכה מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא קשור לפורום. יש לפנות לרופא משפחה או אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464