פורום שתלים דנטליים

לאור ההתקדמות הניכרת בשנים האחרונות בתחום השיקום הדנטלי על גבי שתלים דנטליים המאפשר למטופלים איכות חיים טובה יותר, בא הפורום לתת מענה לשאלות הציבור בתחום זה.

בפורום יושם דגש על תכנון הטיפול וסוג האוכלוסייה המתאימה לטיפולים אלה בכל הקשור לגיל, מצב בריאותי ותנאים אנטומיים ספציפיים למטופל עצמו. תינתן התייחסות לשיטות הטיפוליות השונות הן מבחינה כירורגית והן מבחינה שיקומית. יוצגו החידושים האחרונים בתחום כולל מחקר עדכני. ינתן מענה בכל הקשור לסיבוכים ובעיות שנתקל בהן הציבור בכל הקשור לתחום זה.
1308 הודעות
1276 תשובות מומחה

מנהל פורום שתלים דנטליים

07/03/2014 | 07:19 | מאת: שרי

עברתי השתלות שינים כולל השתלת עצם והרמת סינוסים והכל היה בסדר גמור. לאחר כארבע שנים אני סובלת מהצטנניות כל חודש. בצילום רנטגן לפני כחודש היתה בעיה של סינוס ימין ולקחתי אנטיביוטיקה . האם יכול להיות שלאחר 4 שנים יש בעיה שקשורה בהרמת הסינוס או שהצינונים החוזרים לעתים קרובות נובעות ממשהו אחר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי אין לי כל אפשרות לקבוע מה מקור הבעייה מבלי לראות צילומי סיטי עדכניים.בכל אופן יש כמובן להתייעץ גם עם אאג

06/03/2014 | 19:19 | מאת: רפאל

שלום רב. אני בן 36 וצריך שתל בשן שהוסרה בחודש נומבר. מדובר בשן 26. שן אחת לפני אחרונה בלסת עליונה. במרפאה מסוימת של קופת חולים נאמר לי כי לאור צילום CT צריך הרמת סינוסים פתוחה ותוספת עצם. הליך בהחלט מפחיד וגם יקר. היום הלכתי לייעוץ נוסף במרפאה שמתעסקת בהשתלות שיניים בלבד. שם ערכו לי רק צילום פנורמי. והרופא אמר שחפי הבדיקה שלו הוא ראה המשכיות של קו העצם ואין צורך בהרמת סינוסים ותוספת עצם. שם לא נעשה צילום סיטי אך הוא מופיע בתוכנית הטיפול. במי לדעתך עליי לסמוך במקרה כזה? האם ניתן לאבחן שלא צריך תוספת עצם והרמת סינוסים פתוחה ללא התבוננות בצילום סיטי? ושאלה אחרת לגמרי, האם נטילת קיו 10 יכולה לעזור במשהו להגביר עצם, או שזה מצב נתון..

לקריאה נוספת והעמקה

רפאל שלום לקיחה של Q10 לא תשפר את כמות העצם שנותרה... אני מניח שקיבלת שתי אבחנות שונות. קשה לי לקבוע מי צודק מבלי שראיתי את הצילומים....בכל אופן יתכן ושווה לקבל חוות דעת נוספת.

06/03/2014 | 19:00 | מאת: רפאל

שלום. רציתי לשאול לגבי שתל DRS. האם זה נחשב שתל טוב ומומלץ והאם יש לו תו תקן ישראלי/אמריקאי/אירופאי?

לקריאה נוספת והעמקה

רפאל שלום איני יכול להבין לאיזה שתל מתכוון אך כל שתל שמשווק בארץ יש לו אישור ממשרק הבריאות.נסה להיכנס לאתר היצרן(אם יש כזה) ולראות אישורים נוספים.

06/03/2014 | 18:48 | מאת: שרה

שלום. אני חולת אוסטופורויזס ומטופלת בעירוי אקלסטה פעם בשנה. אני מעוניינת לעשות שתלים בעקבות שיניים חסרות. בת 65. האם המחלה הזאת מפריעה לעניין השתלים? כמו כן , לצערי אני גם חולת אפילפסיה (מאוזנת תרופתית) וגם יש לי PFO קטן בלב. האם טיפול בשתלים יכול להוות סיכון רפואי במצבים כאלו? תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה התרופה היחידה שעשויה להשפיע היא אכן זו הקשורה לאוסטיאופורוזיס.החשש הוא להתפתחות נמק בעצם בעקבות ביצוע הליך כירורגי.על מנת לבדוק אם את בקבוצת הסיכון לפתח את התופעה יש לבצע בדיקת דם שנקראת CTX הנותנת קורולציה מסויימת להופעת הסימפטומים הללו בעקבות טיפול כירורגי.

04/03/2014 | 16:10 | מאת: שרה

האם יש סכנה לבצע בדיקה CT לפני השתלה בתחילת הריון מתי כדאי אם לעשות , את הבדיקה הזו?

שלטם שרה אמנם כמות הקרינה בצילומי הסיטי העכשוויים קטנה אך הייתי נמנע בשלב זה מצילומים אלא אם כן יש הכרח.

27/02/2014 | 14:35 | מאת: שיי

לפני חודשיים הושתלו 5 שתלים בלסת תחתונה.אחד מהם לא נקלט. האם הרופא חייב לדעת מה הסיבה לדחייה? או שלא תמיד אפשר לדעת? כמה זמן ממתינים עד לנסיון השני? האם אפשר לערוך בדיקה מראש לפני הפעם השנייה על מנת לברר אם יש סיכוי שיקלט? לפני שבוע הוא חילץ את השתל האם זה נכון לבצע מייד צילום על מנת להוכיח דבר מה בעתיד? איזה צילום?

שלום ש לא תמיד ניתן לדעת מה הסיבה לכך שהשתל לא נקלט ואין שום בדיקה שיכולה לחזות זאת מראש.בדרך כלל אם אין דלקת במקום ניתן לבצע השתלה חוזרת ללא המתנה.

23/02/2014 | 18:40 | מאת: רבקה

שלום, לפני כשנתיים עקרתי 2 שיניים אחוריות בלסת עליונה. כיום אני בטפול השתלה באותה לסת שיניים קרובות. הוצע לי הרמת סינוס וביצוע השתלת עצם בשיניים החסרות הנזכרות לעיל. השאלה: מכיוון שעד היום לא הרגשתי בחסרונן, האם יש צורך לבצע השתלה במיקום שיניים אלה ? האם השארת המצב, קרי חוסר שיניים אלו,עלול לגרום להחמרה או נזק בלסת ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רבקה השיניים הטוחנות מאפשרות לעיסה ופיזור כוחות לעיסה נכונים. אי שיקום הטוחנות עשוי לגרום להגברת העומס על צד אחד ובנוסף השיניים הנגדיות לאלו שנעקרו עשויות לבקוע שכן אין מה שעוצר אותן.

16/02/2014 | 18:10 | מאת: מזל

עקרו לי את שן מספר 25 בלסת העליונה. האם חובה לעשות CT לפני ביצוע שתל? האם יש בדיקות אחרות שניתן לבצכע במקום ה CT?

שלום מזל צילום הסיטי נועד לתת תשובה מדוייקת וחד משמעית לכמה עצם נותרה בכדי לתכנן בצורה מדוייקת את ההשתלה.צילומים אחרים לא יוכלו לתת את כל הפרטים הנדרשים. ממליץ על ביצוע הצילום במכוני הצילום הפרטיים ולא בבית חולים שם המכשירים גדולים יותר ורמת הקרינה בהתאם.הצילום לו את זקוקה נקרא CBCT

17/02/2014 | 15:30 | מאת: מזל

השן שנעקרה( מספר 25). קיבלתי הפניה לרשת מכוני רנטגן שיניים לעשות CT למטרת השתלה ולסינוס מקסילרי. האם זאת הדרך שיש בה הכי פחות קרינה? האם הוספת הסינוס המקסילרי לבדיקה היא חיונית ואם היא מוסיפה עוד קרינה לבדיקה? אני מעוניינת בבדיקה שיש בה הכי פחות קרינה. תודה על התשובה

15/02/2014 | 17:06 | מאת: דליה

פרופ' שלום, אני בת 64, בלסת התחתונה עקרתי שן טוחנת עקב דלקת והייתי אמורה לעשות במקומה שתל. (לקחתי אנטיביוטיקה אחרי העקירה לפי הוראות הרופא והדלקת עברה) הרופא עשה לי צילום ואמר שיש דלקת בשורש השן שליד הטוחנת שנעקרה (שן עם כתר). הוא לא יכול לבצע את השתל ועלי לעשות עקירה (נוספת) של השן עם הדלקת, ובמקומן שני שתלים. שאלותי: 1. האם בצילום - צבע שחור בשורש השן מעיד על דלקת? והאם יש איזשהו טיפול תרופתי או משהו אחר לדלקת שהיא בשורש השן? (אין לי כאבים בכלל ואני אוכלת עליה ללא הפרעה) 2. האם אני בכל זאת יכולה לבצע את השתל מבלי לעקור את השן ליד (עם הדלקת)? האם הדלקת עלולה לעבור לשתל? תודה רבה ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

דליה שלום קשה לי לענות על שאלותייך מבלי שראיתי את המקרה ואת הצילומים. אזור מושחר סביב השורש אכן יכול לציין דלקת אך לא בהכרח.שאר שאלותייך בהחלט במקומן אך איני יכול להשיב עליהן מבלי שראיתי.

15/02/2014 | 12:08 | מאת: אורית

מה עדיף בדרך כלל אחרי שתל כתר מוברג או מודבק ? מדובר בשן טוחנת. באילו מקרים משתמשים בכתר מוברג ובאילו רק מודבק?

שלום אורית ההחלטה נתונה בידי הרופא השיקומאי. קיימים יתרונות וחסרונות לכל שיטה אך שתיהן מקובלות. ככלל היתרון בביצוע כתר מוברג היא היכולת לפרקו ולהסירו בקלות לעומת זאת חסרונו הוא בכך שיש להשאיר פתח למטרת ההברגה שלעיתים מפריע מבחינה אסתטית.

11/02/2014 | 22:57 | מאת: שירה

רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה וביצוע שתל צריך לפני זה גם השתלת עצם והאם רואים את זה בצילומים אם צריך או לא או איך רואים זה אם יש צורך גם בהשתלת עצם או רק שתל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה ההחלטה על ביצוע השתלת עצם נתונה בידי הכירורג שמבצע את ההשתלה.בדרך כלל האבחנה מתבססת על צילומים רנטגניים ובמיוחד תצלום סיטי שנותן תמונה מדוייקת של כמות העצם הנותרת.לא בכל מקרה יש צורך בביצוע השתלת עצם.

09/02/2014 | 17:46 | מאת: יעל

שלום אני הולכת כנראה לעבור השתלה או גשר , כנראה נלך על שתל רציתי לשאול איך הולך התהליך של ההשתלה? ואיזה רופא החניכיים , הכללי או הכירוג בודקים שהכל תקין לפני ההשתלה? כלומר מי בודק שמקום העקירה החלים ואפשר לבצע את השתל? והאם בדרך כלל נהוג לשלוח אותי לבדיקות נוספות לפני התהליך?

שלום יעל תהליך ההשתלה צריך להיות מתואם עם הרופא השיקומאי וגם עם הרופא המשתיל.מי שיקבע אם ניתן לבצע את השתל הוא כמובן הרופא המשתיל שיבדוק את האתר המיועד להשתלה הן קלינית והן רנטגנית. במקרים רבים תתבקשי לבצע צילום רנטגן תלת מימדי שיתן תשובה חד משמעית אם האתר מוכן להשתלה.

07/02/2014 | 22:11 | מאת: ירדן

שלום אני הולכת כנראה לעבור השתלה או גשר , כנראה נלך על שתל רציתי לשאול איך הולך התהליך של ההשתלה?

ירדן שלום תהליך ביצוע השתל מבוצע תחת אלחוש מקומי.לאחר ביצוע האלחוש מוחדר השתל(בורג טיטניום) לעצם הלסת ונשאר שם לתקופת החלמה בת 3-6 חדשים. לאחר פרק זמן זה חושף הרופא את השתל ומתחבר אלין על מנת לבנות את השן הקבועה.

04/02/2014 | 07:27 | מאת: אורית

שלום פרופ' מזור, לפני כשבועיים עברתי השתלת שני שתלים הצמודים זה לזה.הרופא, מבלי שום הכנה מוקדמת, החדיר את בשתלים עם פטיש, המעמד אינו מאפשר יכולת תגובה, אבל אני חייבת לציין שהייתי בשוק!! ידעתי תמיד שההליך אמור להתבצע בהברגה, והוא לא נעים במיוחד! אבל השיטה הזו הדהימה אותי ובהחלט עשתה לי טראומה, רציתי לשאול, אם כך מבצעים את הליך ההשתלה? אם לא הייתי צריכה לדעת מבעוד מועד עליה, ואולי לבחור מרפאה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית יכולים להיות כמה הסברים לשימוש בפטיש בעת ביצוע השתלה אך בלי שום קשר המטופל צריך להיות מיודע שיעשה שימוש במכשיר כגון זה. האם מדובר בשתלים בלסת עליונה? יתכן ומדובר בהליך של הרמת סינוס סגורה בו נעשה שימוש במכשיר כזה.

01/02/2014 | 14:49 | מאת: קובי

פרופסור זיו אני בן 26 עשו לי עקירה כירוגית בשן אחת לפני האחרונה משמאל מלמעלה אם איני טועה זה השן הטוחנת! העקירה בוצעה בתאריך ה29.1.14 זאת הייתה שן שהייתה לי בה סתימה במשך 13 שנה, רציתי שהרופא יטפל ישקם תשן הוא לא יכל לטענתו הוא גם ניסה והיא הייתה שבורה והיה בה גם ציסטה.לפי מה שהבנתי צריך לחכות 3 חודש בשביל להגיע לרגע שאני יוכל לעשות שתל. שאלתי האם אני יוכל לעשות שתל? כי לפי מאמרים ודברים שקראתי הבנתי שלא כול אחד יכול לעשות שתל בגלל חוזק העצם שיש במקום. בן אדם בגילי? ובדרך כלל מהמקרים שאתה נתקל נראה לך שאני יוכל לעשות שתל ? נראה לך מרוב המקרים שיהיה לי מספיק עצם חוזק לשתל? אני מבין שצריך צילום אבל אשמח אם תענה לי על השאלות לפחות תעריך תודה מראש !!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי ניתן לבצע שתלים גם באזורים בהם חסרה עצם כך שאתה לא צריך להיות מוטרד.ישנם מצבים בהם יש כמובן צורך בהוספה ובניית עצם לצורך התקנת השתלים.מבלי שבדקתי איני יכול לתת לך תשובה חד משמעית לגביך.

30/01/2014 | 18:17 | מאת: שירה

שלום הייתי אצל רופאת השיניים ששולחת אותי למומחה החניכיים וגם למומחה לשורש . הסיפור הוא כזה: הורידי לי 2 כתרים , שיש לי דלקת ב-2 שיניים שעברו טיפול שורש וכתר , ובעקרון אמורה לעבור חידוש וכל השאר אבל אחרי שהורידה אמרה שבספק אם יוכלו וכנראה אצטרך השתלת שיניים לפי מה בדרך כלל מחליטים אם צריך השתלה ואם כן עושים גם חידוש קודם לנקות את השורשים ואז השתלה או בכלל לא צריך חידוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה כמובן שלא אוכל להתייחס פציפית אם השיניים יוכלו לשרוד או שיש צורך בביצוע שתלים מבלי שראיתי את המקרה.בכל אופן במידה ומוחלט על השתלה אין כמובן כל צורך בחידוש טיפולי שורש.

30/01/2014 | 12:40 | מאת: אורה

שלום פרופ', אני בת 64. בלסת העליונה עקרו לי שן טוחנת בגלל דלקת ובמקומה היו אמורים לעשות לי שתל. בבדיקה שלאחר כמה חודשים, הרופא אמר לי שאצטרך השתלת עצם גדולה ולא כדאי לי שתל אלא גשר. בשתי השיניים מסביב לזו שנעקרה יש לי סתימות רגילות ואצטרך טיפולי שורש וכל הקשור לביצוע הגשר. קראתי באינטרנט שיש דבר שנקרא הרמת סינוס והשתלת שבבי עצם והמתנה שהמקום יחלים ולאחר מכן עושים את השתל. שאלתי היא, מה נכון יותר לעשות ומה עדיף מבחינה רפואית - שתל או גשר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורה אכן שאלתך בהחלט במקומה. ככלל איננו נוטים כיום "לקלקל" שיניים בריאות(והכוונה לשיניים כפי שאת מתארת אותן). פיתרון של השתלה עדיף על כן על פני גשר. באופן ספציפי אוכל לייעץ לך במידה וראה את הצילומים. יתכן שיש צורך בביצוע השתלת עצם והרמת סינוס-טיפול די שיגרתי במקומותינו. על כל מקרה במידה ותרצי אשמח לבדוק ולתת המלצות.

27/01/2014 | 13:02 | מאת: שלומית

האם אפשר לעבור בדיקת אם אר אי ראש כשיש שתלים בשיניים? והאם חשוב הזמן שהשתלים בפה? יכול להיגרם נזק כלשהו? בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלומית שלום ככלל למשך הזמן בו נמצאים השתלים בפה אין כל משמעות. המשמעות היא שאביזרים מתכתיים בפה מקשים על ביצוע MRI ורצוי במקרה של שתלים להימנע מביצוע הבדיקה.

שלום וברכה, לפני כ3 שבועות עברתי השתלה של 2 שתלים בלסת תחתונה, נדמה לי שהמספרים הם שיניים 45 ו46, על 2 השתלים הונחו גם כיפות ריפוי הרופא השתמש בסטנד כירורגי שנבנה במיוחד עבור הפה שלי והולבש על השניים במהלך הניתוח, בכדי להגיע לרמת דיוק מקסימאלית ולהמנע מפגיעה כלשהי בפה במשך כשבועיים מאז השתלה הרגשתי לחץ ותחושת אי נוחות בחניכיים של הלסת התחתונה, גם באזור ההשתלה וגם בשיניים הסמוכות לאזור ההשתלה לפני מספר ימים הגעתי שוב לרופא לצורך ביקורת, הוא ביצע צילום וראה שאין דלקת, השתלים עצמם יציבים ולא מתנדנדים, אבל כיפת הריפוי על אחד השתלים התרופפה ויצאה קצת (לא לגמרי) ממקומה הוא הרדים לי את האזור ושם כיפת ריפוי חדשה אבל מאז עברו מספר ימים ואני עדיין עם הרגשת לחץ המלווה לעיתים בכאבים באזור ההשתלה וגם בשיניים סמוכות להשתלה (הכל בלסת התחתונה) לא מדובר בכאבים עזים אלא בלחץ כמעט קבוע המלווה בכאבים קלים בעוצמה משתנה אבל באופן כמעט קבוע חשוב לי לציין שאני משתדל לשמור על הגיינת פה טובה, מצחצח שיניים 1-2 פעמים ביום ושוטף עם מי פה 3-4 פעמים ביום האם המצב שתיארתי הוא מצב נורמלי להתאקלמות של השתלים והכאבים צפויים להפסיק? או שקיימת סיבה לחשוב שהגוף דוחה את השתלים או לפחות אחד מהם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ישראלי שלום כאבים רציפים למשך 3 שבועות אינם תופעה אופיינית למהלך הריפוי עם שתלים יחד עם זאת זה עדיין לא אומר שקיימת בעייה עם קליטת השתלים. קיימות מספר אפשרויות למקור הכאב אותן יש לבחון באמצעות בדיקה קלינית ורנטגנית של המקום.כמובן שאיני יכול לומר לך בשלט רחוק מה מקור הבעייה. עליך להיבדק.

20/01/2014 | 18:00 | מאת: ישראלי

1. לאחר הוצאת שתל שלא נקלט, האם מקובל לבצע סטריליזציה וחיטוי לשתל ולאחר תקופה ההחלמה להשתמש בו שוב? או שמבחינה רפואית עדיף תמיד להשתמש בשתל חדש? במידה ועדיף להשתמש בשתל חדש - האם מקובל שהלקוח לא יוסיף למחיר ויקבל את זה כחלק מהשירות? או שעל הלקוח לשלם שוב את עלות השתל? אני לא שואל לגבי מקרה ספציפי אלא רק מה שנהוג בדרך כלל בשוק 2. ביום שבו הוסר השתל - האם כדאי לגרגר עם מי מלח עוד באותו יום? או רק למחרת? אני שוב, מכיוון שמצד אחד רוצה לשמור על פה נקי ולהמנע מחשש לזיהום, מצד שני לא מעוניין שכריש הדם באזור יפול תודה

06/01/2014 | 23:42 | מאת: נעמה

בבדיקת מומחה נאמר שאין אפשרות לבצע שתלים בלסת תחתונה כי העצם דקה מידי, לא הוצעה השתלת עצם. בלסת העליונה יש צורך ביישור שיניים לפני ההשתלה כי השיניים זזו ממקומם. הוצע גשר במקום שתלים.האם נשמע אמין? אין שום אפשרות במצב כזה לשתלים?

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום אין באפשרותי לענות לך מבלי שראיתי את התצלומים והמצב הקליני.ככלל אין דבר שאינו ניתן...תלוי כמובן במה הוא כרוך מבחינת טיפול ועלויות...

24/12/2013 | 09:38 | מאת: אלומה

שלום רב ותודה, מומחה פה ולסת עשה לי שתלים כל הפה ביניהם 7 למעלה. עשו לי שיני חרסינה למעלה ומכיוון שלא היו מספיק מגעים בין למעלה ללמטה הוחלט לעשות חדש. המתכת הגיעה מהמעבדה ולא נכנסה ואז הרופא קיצר חלק מהמבנים (שמוברגים בתוך השתלים) שעליהם יושב המתכת 3 מהם ו-4 מהם ארוכות. עלי לציין שבצדדים הם מקוצרים. האם בגלל ש-4 ארוכים ו-3 קצרים הגשר ישב פחות טוב יותר במיוחד שזה בצדדים. לי זה נשמע בלי להבין כאילו כל הגשר יושב עכשיו על 4 ולא על 3 כי ה-3 מאד קטנים. כנראה טעות של הרופא. ושאלה שניה בבקשה, הוא טוען שעכשיו אי אפשר להוציא את ה-3 הקצרים כי הם מוברגים חזק. ברגע שהם מוברגים חזק (נשמע כמו דיבל) הלך על השתל ואין מה לעשות. כי עשו עבודה לחינם. תודה רבה לך על תשובתך הכנה. אלומה.

אלומה שלום תשובה לשאלתך יכולה להינתן רק לאחר בדיקה קלינית של המצב ולא כאן באתר.

24/12/2013 | 07:41 | מאת: אלומה

שלום רב ותודה, מומחה פה ולסת עשה לי שתלים כל הפה ביניהם 7 למעלה. עשו לי שיני חרסינה למעלה ומכיוון שלא היו מספיק מגעים בין למעלה ללמטה הוחלט לעשות חדש. המתכת הגיעה מהמעבדה ולא נכנסה ואז הרופא קיצר 3 מהם ו-4 מהם ארוכות. עלי לציין שבצדדים הם מקוצרים. האם בגלל ש-4 ארוכים ו-3 קצרים הגשר ישב פחות טוב יותר במיוחד שזה בצדדים. לי זה נשמע בלי להבין כאילו כל הגשר יושב עכשיו על 4 ולא על 3 כי ה-3 מאד קטנים. כנראה טעות של הרופא. ושאלה שניה בבקשה, הוא טוען שעכשיו אי אפשר להוציא את ה-3 הקצרים כי הם מוברגים חזק. ברגע שהם מוברגים חזק (נשמע כמו דיבל) הלך על השתל ואין מה לעשות. כי עשו עבודה לחינם. תודה רבה לך על תשובתך הכנה. אלומה.

אלומה שלום לצערי איני יכול להתייחס לשאלתך מבלי שראיתי את המקרה.

21/12/2013 | 20:14 | מאת: יפה

לפני חצי שנה עשיתי שתל בשן 25 או 24. מזה מה ימים אני מרגישה כאב בעצם מעל השתל? ממה זה נובע? האם השתל נכשל? אציין שעד כה לא הרגשתי דבר והליך ההחלמה היה חלק.

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום אין באפשרותי להעריך מה הסיבה לכאב מעל השתל מבלי שבדקתי אותך קלינית ורנטגנית. הכאב יכול להיות ממספר מקורות הן בשתל והרקמות התומכות והן באזורים אנטומיים סמוכים.

19/12/2013 | 19:18 | מאת: ארנה

אני עומדת לעבור השתלת שיניים. איך אוכל לדעת אם המרפאה משתמשת בשתלים טובים? האם לשאול מה שם היצרן? ושאלה נוספת: לפני שנים אחדות הושתלו לי שלוש שיניים + השתלת עצם. ההשתלה בוצעה במקום אמין ביותר, וברור לי שהשתמשו בחמרים הטובים ביותר שהיו קיימים באותה עת. בכל זאת, היום רואים ספיגה מסיבית של העצם, וצריך לעקור את השתלים. אולי הלסת שלי בכלל לא מתאימה להשתלה, ועדיף שאעשה תותבת? אני בת 66.

לקריאה נוספת והעמקה

ארנה שלום לסוג השתל ושם היצרן אין כל השפעה על הצלחת השתל לא בטווח הקצר ולא בארוך. מה שחשוב הוא נסיונו של הרופא המטפל ומקצועיותו! יש סיבות רבות לספיגת עצם סביב השתלים אך ודאי שאין מדובר בכך שאינך מתאימה להשתלה.

19/12/2013 | 15:02 | מאת: יובל כהן

האים עלי לבצע צילום ct אפילו אים עשיתי צילום סטטוס לפניי שנה לצורך שתל

שלום יובל צילום הסטטוס הוא צילום דו מימדי שאינו נותן שום אינדיקציה לגבי רוחב הלסת בעוד שצילום סיטי נותן את נתוני שלושת המימדים ועל כן הוא נחוץ במקרים רבים לפני ביצוע השתלה.

19/12/2013 | 06:57 | מאת: הראל

שלום לך, הושתלו לי שני שתלים בחזית הלסת התחתונה . שני השתלים יצרו זיהום ונאלצתי לחלץ אותם באמצעות רופא אחר משום שאבדתי אמון ברופא המטפל...בדעבד הסתבר שלפחות אחד השתלים הוחדר לא בפקום וחרג מדופן הלסת. - האם רופא השיניים נושא באחריות לטיפול כושל ? ואם כן איך מתקיים הפיצוי לאור זאת שאני לא מוכן לעבור אצלו טיפול נוסף. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הראל שלום ברור כי רופא אחראי לעבודתו ובמידה והיתה התרשלות הרי שעל הרופא לפתור את הבעיה ולשאת באחריות.יש כמובן להוכיח מעל לכל ספק כי אכן היתה כאן התרשלות וכשל שאחראי לו הרופא...

18/12/2013 | 19:35 | מאת: סלמה

שלום לפני 3 חודשים עברתי השתלה. לפני כחודש הותקן הכתר הקבוע וכעת הוא מתנדנד ימינה ושמאלה. זה כואב. האם זה מעיד על כישלון השתל? אני בת 37 בחורה בריאה מאוד לא שותה ולא מעשנת. וכל תהליך ההחלמה מההשתלה היה מאוד מהיר וחלק. תודה

18/12/2013 | 20:11 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום לתופעת הנדנוד של השן יכולות להיות מספר סיבות.האפשרות המתקבלת ביותר היא שחרור של המבנה מהשתל הגורם לניידות ודלקת חניכיים סביב השתל.במקרה כזה יש לגשת לרופא על מנץ שיחזק את המבנה. במידה וגם השתל מתנדנד הבעיה חמורה יותר ויש כמובן להוציא את השתל.

11/12/2013 | 09:49 | מאת: מיכל

מהי הסכנה הבריאותית לעובדים במרפאה שבסביבתם הקרובה הוצב מכשיר סי טי הפונה לארונות ומסדרון שבשימוש העובדים

12/12/2013 | 15:17 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום מיכל התקנת מכשיר רנטגן כגון CT במרפאה מחייבת נקיטת צעדי בטחון ומניעה שך חשיפה לקרינת רנטגן.קיימות הנחיות של משרד הבריאות בנושא.הקירות מסביב המפרידים בין המכשיר לשאר המרפאה חייבים להיות מצופים בלוחות עופרת המונעים מעבר קרינה. תשובה נחרצת ספציפית יכולה להינתן על ידי הזמנת טכנאי רנטגן שימדוד את עצמת הקרינה בחדרים הסמוכים בעת הפעלת המכשיר.

10/12/2013 | 00:20 | מאת: אירית

שלום פרופסור כבר ארבע פעם השתילו לי שטל מסויים בניגור כי שמונה אחרים נקלטו . וזה המקום חשוב מאוד כי זה שן אחרונה . למה זה קורה ומה לעשות? תודה מראש

12/12/2013 | 14:50 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום אירית איני יכול לדעת בשלט רחוק מה הסיבה שהשתל נכשל..קיימות סיבות רבות ואיני יכול לדעת ולחוות דיעה מבלי שבדקתי את המקרה

08/12/2013 | 19:23 | מאת: אוריה

הי אמא שלי קבעה תור לשתלים הכוונה היא לעשות בין 4-5 שתלים בבת אחת האם זה נורמלי? האם זה לא מסכן את הצלחת השתלים את קליטתם? ומה לגבי הגוף האם יצליח להתמודד עם הכאב בצורה סבירה? תודה

12/12/2013 | 14:48 | מאת: ד"ר זיו מזור

אוריה שלום אין משמעות למספר השתלים המבוצעים בישיבה אחת- לעיתים אנו מבצעים למעלה מ-10 שתלים בפגישה אחת.העובדה שמדובר במספר שתלים ניכר אינה משנה דבר מבחינת כאב אויכולת הגוף להתמודד.

07/12/2013 | 15:57 | מאת: ניר

שלום. אני לאחר שלושה שבועות מהשתלה מיידית של שני שתלים במקום שיניים טוחנות בלסת התחתונה השתלת עצם. נראה כי אחד מהשתלים, זה הצמוד לשן הבינה, מבצבץ ונראה לעין, כלומר אינו מכוסה הרמטית בחניכיים. האם הדבר תקין? ישוב לציין כי אין כאבים כאזור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2013 | 14:46 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום ניר חשיפה של ראש השתל כשלעצמה אינה דבר שצריך להפריע. לעיתים הדבר נעשה בצורה מכוונת מראש. אני יודע כמובן ספציפית לגבי המקרה שלך. יש כמובן לעקוב אחר השתל ולוודא כי לא נגרמת בעייה כתוצאה מהחשיפה המוקדמת שלו.

07/12/2013 | 14:29 | מאת: אליאן

דר שלום רב, שאלה לי בבקשה אליך. יש לי שתלים כל הפה ועשו לי חרסינה עליהם. בלסת העליונה החרסינה מאד מאד בולסטת וקשה לי להזיז את השפתיים כאילו שמו לי רסן בפה. האם אפשר לשייף חרסינה ולדקק אותם כדי שלא יבלטו. תודה רבה, אליאן

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2013 | 14:42 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום ליליאן ניתן להשחיז שיני חרסינה אך כדי לקבל תוצאה אופטימלית יש לבצע זאת במעבדה. במידה והתכנון של הגשר לא הביא זאת בחשבון יתכן ויהיה צורך בביצוע מחדש של עבודת המעבדה.

22/11/2013 | 21:00 | מאת: בארי

פרופ' מזור שלום , אני אמור לעבור השתלה באיזור הטוחנת העליונה . הרופא שלי עובד עם השתלים הבאים . הרופא שלי הסביר לי כי הפקטור החשוב יותר הוא מיומנות מבצע ההשתלה אומנם אמר כי יש חשיבות רבה גם לסוג השתל . הוא משתמש בשתלים הרשומים מעלה - מה נחשב "יותר טוב" מנסיונך (גם לגבי קלות השיקום העתידי)? אני שוהה בחול תקופות ארוכות ועל כן חשוב לי כי במידת הצורך של תקלה ניתן יהיה לקבל פתרון במדינת היעד (ארה"ב) . תודה .

בארי שלום כל סוגי השתלים שהיזכרת מקובלים ואמינים וקיימים גם בארה"ב כך שלא נראה לי כי קיימת בעייה כלשהי.מבחינתך אין כמעט הבדל בין שיטה לשיטה.

19/11/2013 | 10:55 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 40, אחרי שנים של הזנחה לצערי, נותרתי ללא שינים כמעט בפי. לא חייכתי כבר שנים. שלא נדבר על קושי לאכול. אני מחפשת לעשות ניתוח השתלת שיניים ביום אחד שכולל את כל הפה ואם אפשר בהרדמה מלאה , מכיוון שאני סובלת מחרדה דנטלית, לפני שנה נבדקתי אצל רופא שיניים שאמר שהעצם להפתעתו, במצב טוב מאד. אני מהצפון, איך אדע אצל מי כדאי לעשות את הניתוח, אני רוצה את הטוב ביותר באזור, ואת השקט הנפשי שאני ביידים הכי טובות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי לצערי איני יכול לפרסם שמות באתר זה.

18/11/2013 | 20:15 | מאת: אילנה

שלום, ביצעתי CT לבקשת הרופא כדי לקבל החלטה על ביצוע שתלים. כעת, אחרי עקירות לפני חודשיים, הרופא מבקש שוב CT לבדוק את מצב העצם. האם זה לא מיותר? קרינה נוספת? יש לרופא דרך אחרת לבדוק את העצם? או שאין לי ברירה... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה אני מניח שהרופא רוצה לדעת כמה עצם עומדת לרשותו לפני ביצוע השתלים ואין צילום טוב יותר מצילום הסיטי.אין חשש כיום מעודף קרינה שכן המכשירים החדשים פולטים קרינה ברמות נמוכות ביותר בהשוואה לצילומי הסיטי של פעם.

18/11/2013 | 16:40 | מאת: נתי

שלום , עקרו לי שן מס 16 , לאחר 4 חודשים ביצעתי סיטי , ויש שארית עצם של 4-5 מ"מ . האם במצבים מעין אלה ניתן לבצע הרמת סינוס סגורה קונבנציונלית לצורך ביצוע שתל של 10-11.5 מ"מ ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי ניתן במצב כזה לבצע הרמה סגורה באמצעות בלון אך לא הרמה סגורה קונבנציונלית.

17/11/2013 | 18:24 | מאת: יפה

שלום, לפני כחצי שנה שמו לי שתל על שן אחת (25 או 24) וכמובן כתר על השן ועל השן הסמוכה לה. בהמשך יש מקום שחסרה בו שן ובסוף שן בינה שעברה טיפול שורש. כאשר אני אוכלת משהו חם, חביתה למשל, אני מרגישה שכואב לי מאד באזור וכאשר הטמפרטורה יורדת אי הנוחות מתפוגגת. בביקור אצל רופא השיניים לא התגלה דבר לא בבדיקה ולא בצילום. אודה לחוות דעתך. האם ייתכן שהשתל מתחמם פתאום?

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום התופעה אותה את מתארת אינה קשורה כלל לשתל אלא לאחת השיניים הסמוכות שטרם עברה טיפול שורש.השתל אינו יכול לגרום לתחושת שינוי טמפרטורה.

16/11/2013 | 09:54 | מאת: דניאל

בריא ולא מעשן בעבר הוכנס כבר שתל ונקלט יפה השאלה היא: היה צורך רפואי לעקור שן 36 לסת תחתונה, השן נעקרה ובמקביל בוצעה השתלת עצם. היום 3 חודשים לאחרי יש צורך לשים או שתל או גשר בין 2 השיניים. שן לפני 36(זו שצריך למלא את מקומה) יש טיפול שורש ישן ושן אחרי יש סתימה גדולה. מה נראה כדאי לבצע השתלת שן או גשר בין 3 השיניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום כעיקרון העדיפות היא לביצוע שתל שכן אז נמנעת בעיית הניקוי תחת הגשר וכמוכן אין צורך בהשחזת שיניים נוספות.רק במקרה בו שתי השיניים הצדדיות חייבות כתרים חדשים הייתי ממליץ על ביצוע גשר.

07/11/2013 | 05:30 | מאת: דנדי

דלום, עברתי שלשום 2 ערירות כירורגיות של טוחנוצ צמודות עם השתלת עצם. יש לי מעט נפיחות אני מקבלת טיפול אנטיביוטי. מאתמול בלילה החלה מעין הפרשה שקופה עם חתיכות לבנות כמומשל אבקת מילוי העצם. האם עליי ללכת לרופא?

לקריאה נוספת והעמקה

דנדי שלום מניח כי פנית כבר לרופא המטפל וכי הוא טיפל במה שהיה צריך טיפול.

06/11/2013 | 11:59 | מאת: יערה

שלום רב, עברתי השתלת שניים בהצלחה, של 3 שניים צמודות, כאשר השתלים היו בפי, עדיין ללא הכתרים, לא היו לי כאבים ורגישויות.. אך מאז שהושמו הכתרים על המבנים... יש לי רגישויות, ולעיתים אף כאבים בכל הלסת התחתונה.. עשיתי צילום ואין שום דבר שם.. מה פשר הדבר?? אשמח לתשובה:) בברכה: יערה.

יערה שלום יתכן שהרגישות נובעת מהחניכיים סביב השחזור-זאת במידה והשחזור לא בוצע כראוי עם מרווחים לניקוי או שקיימת בעייה של סגר ומנשך. במידה והללו תקינים יש לבדוק גם את השתלים עצמם.

04/11/2013 | 18:48 | מאת: מיכאל

הרופא שלי המליץ לי שלא להשתמש בשיטת הבלון כי לעניות דעתו קיימים בה מספר חסרונות כאשר העיקרי הוא הפעלת לחץ נקודתי על הממברנה אשר עלולה להרחיב קרעים קטנים ואף לייצר קרע משמעותי. מעיון באינטרנט הסקתי שאתה חסיד של שיטת הבלון ועל כן אודה לך על התייחסותך לאמור . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכאל איני מסכים לטיעונים שהעלית בנושא חסרונות הבלון.טענות אלו נשמעות בדרך כלל על ידי רופאים שאינם בקיאים בשיטה.בכל אופן אין כל שיטה המבטיחה 100% הצלחה ברפואה... החשוב מכל היא בחירת המקרה- וכאן באה חשיבות נסיונו ומיומנותו של אותו הרופא

09/11/2013 | 18:27 | מאת: מיכאל

תודה . הבנתי שאינך מסכים לחסרונות לשיטת הבלון . עד עכשיו מקריאה באינטרנט שמעתי רק על היתרונות שיש לשיטה . אני מחפש לשמוע קצת על החסרונות שיש לשיטה (בהנחה שיש) על מנת לשקול את הנושא . מבחינתי אני מעדיף שיטה לא פולשנית אך כמו שאמרתי הרופא שלי בחר שלא להמליץ עליה . גם אמר שכירורגים פה ולסת לא משתמשים הרבה בשיטה זו - והסיבה היא לא חוסר בקיאות כי בשבילם ניתוחי הרמת הסינוס הם הניתוחים הפשוטים ביותר . תודה .

04/11/2013 | 17:20 | מאת: יואב

שלום , אני צריך לעבור הרמת סינוס פתוחה . שמעתי על היתרונות של שיטת הבלון ועל שתל iraise . הייתי שמח לדעת מהן החסרונות של השיטות האלה . ושאלה נוספת האם יש מצבים שבהם לא ניתן לעשות שימוש בשיטות אלה אלא רק בהרמת סינוס פתוחה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב שיטת הבלון או iraiseנועדו להחליף את השימוש בהרמת סינוס פתוחה באמצעות שיטה זעיר פולשנית. לכל שיטה יש כמובן יתרונות וחסרונות ומה שחשוב ביותר הוא לבחור רופא בעל מיומנות באותה שיטה ספציפית... כמובן שכל מקרה לגופו ואין באפשרותי לקבוע איזו שיטה עדיפה אצלך מבלי שראיתי את תצלומי הרנטגן שלך.

04/11/2013 | 17:45 | מאת: יואב

תודה על התגובה הסופר מהירה. כיצד אם כן ניתן למצוא רופא בעל מיומנויות באותן שיטות ספציפיות למטופל רגיל כמוני שאינו בעל ידע בתחום ?

אני מחפשת מומחה להדבקת פורצלן למינייט - שמעתי שמאייס מומחים - משהו עשה ויכול להמליץ ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אורקה שלום כמעט כל רופא שיניים העוסק בשיקום מבצע גם למינייטס.מציע שתבחר רופא בעל נסיון בתחום.איני יכול מעל במה זו להמליץ ספציפית.

29/10/2013 | 13:05 | מאת: אבי

שלום. שתי שיניים טוחנות בלסת העליונה לא קיימות. בכדי לעשות שתל רגיל אני צריך גם ניתוח הרמת סינוס שאני ממש לא רוצה לעשות ובגלל זה התעכבתי עם השתלים. שמעתי על טכנולוגיה הרבה יותר ידידותית שנקראת שתלי IRAISE. למי היא מתאימה?, אני מניח שיש סף של עובי עצם מסויים שממנו לא ניתן להשתמש בשיטה זו, מה העובי? האם תוכל להמליץ על רופאים שמומחים בשיטה זו על מנת שאוכל להיבדק שם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי מבלי שראיתי את התצלומים איני יכול לומר לך מה השיטה העדיפה במצבך.ברור שאם ניתן לטפל בטכניקה זעיר פולשנית תצא נשכר מכך.

28/10/2013 | 17:38 | מאת: רונית

שלום לך פרופ זיו לפני כ-10 שנים עברתי פרוצדורה של 10 שתלים עליון תחתון כאשר בכל הלסת העליונה אין לי בכלל שיניים אני בת 60 כיום עם דלקות חוזרות ונישנות 2 ניתוחי השתלת עצם בעקבות נסיגת חניכיים כיום מזריקים לי אמפולה של אנטיביוטיקה כל כמה חודשים אך נראה לי כי אין מנוס ולהוריד את השתלים אין לי יותר כוח להשתלה חדשה אני מאוד חוששת מהעקירה של השתלים שגורמים לדלקות מה האפשרות הם יציבים מאוד איך אוכל להורידם ללא תראומה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית מתן אנטיביוטיקה אינו פותר בעיה. יתכן ויש צורך בהוצאת השתלים ולשם כך יש טכניקות שונות.בכל אופן הטיפול מבוצע תחת הרדמה מקומית. מבלי שראיתי את המצב איני יכול לייעץ מעבר לכך.

17/10/2013 | 08:35 | מאת: חיים

הכתר יחד עם המבנה של אחד השתלים בלסת העליונה שלי התרופף והחל להתנדנד. להבנתי הברגת המבנה השתחררה מעט,רופא השיניים ניסה להוריד את הכתר מהמבנה ללא הצלחה ולבסוף עקר את הכתר עם המבנה בתוכו מתוך השתל . כותרת השתל נפגעה אף היא והיה צורך להוציאו. הוא ניסה להוציאו ע"י נסיונות לרופף את אחיזתו בלסת ללא הצלחה. שאלתי, האם קיימת דרך פחות אלימה להוציא שתל ,מאחר ואני חושש להגיע לנסיון הוצאה נוסף לאחר מה שעברתי והכאבים שסבלתי לאחר מכן. להבנתי השתל אמור לצאת בהברגה כפי שנכנס,אך כרגע כנראה חתיכה מהמבנה עדיין בתוכו. אודה לתשובתכם הדחופה בנושא

21/10/2013 | 17:33 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום חיים ישנן דרכים שונות להוצאת שתל כולל מקדח מיוחד שקודח סביבו ומאפשר הוצאה פחות "אלימה". הדבר תלוי כמובן במיקומו של השתל ובמיקום שיניים סמוכות.

15/10/2013 | 16:28 | מאת: זאב

הומלץ לי לעקור 5 שיניים צמודות בלסת העליונה (כולל בינה)עקב מחלת חניכיים. והשתלת 3 שתלים כבסיס ל4- שיניים. שאלתי האם ניתן להשתמש בהשתלה בזוית של שיניים כדי לותר על הרמת סינוס והשתלת עצם?

לקריאה נוספת והעמקה
15/10/2013 | 16:55 | מאת: זאב

אם חייבים לעבור את תהליך הרמת סינוס, האם אפשר לבצע את התהליך בשיטת הבלון(שלהבנתי היא פשוטה יותר ) גם במקרה הזה.

16/10/2013 | 14:24 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום זאב לא אוכל להתייחס לשאלתך ולתת מענה מבלי שבחנתי את הצילום שכן כל מקרה שונה ממשנהו.

14/10/2013 | 21:42 | מאת: ללי

יש לי שתל יחסית חדש , הושתל בשנה האחרונה. היום, בעת פעילות ספורט-טניס, חשתי כאב באזור השתל. כעת כשעתיים אחרי הכאב עבר. מדוע והאם יש צורך בבדיקה וכו' ? יש לי שתל נוסף בן מספר שנים ושם לא הרגשתי כאב כלל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2013 | 14:22 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום ללי אפיזודה חד פעמית אינה מצביעה על דבר. במידה והתופעה חוזרת ממליץ לבצע בירור.

11/10/2013 | 19:05 | מאת: בנית

שלום רב! עברתי ביום ראשון לפני שבוע השתלת עצם.עדיין לא חלפו הכאבים. האם זה נורמאלי? נראה שיש לי דלקת באזור.מרב טיפולי שיניים ודלקות האנטיביוטיקה אוגמנטין לא משפיעה עלי. אילו סוגי אנטיביוטיקה ניתן לקבל במצב כזה? תודה בנית

לקריאה נוספת והעמקה
12/10/2013 | 06:42 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום בנית כאב לאחר השתלת עצם היא תופעה שכיחה ותלויה בהיקף ומורכבות הפרוצדורה ומלווה בדר"כ בנפיחות בימים הראשונים. במידה ואין ירידה בעצמת הכאב עלייך לחזור לרופא המטפל על מנת שיבדוק אם הכל כשורה.האנטיביוטיקה שקיבלת הינה רחבת טווח ואמורה לכסות את כל ספקטרום החיידקים העשוי לגרום לדלקת.

21/09/2013 | 21:38 | מאת: קטי

גילו 60,עם בעיות מורכבות .עבר ניתוח השתלת עצם בארובת העין. צריך לשקם את הלסת התחתונה בשלב ראשון .לסת עליונה בשלב זה תהיה עם תותבת מי מבצע את השתלים במרפאתכם ומה מומחיותו?

לקריאה נוספת והעמקה
12/10/2013 | 06:45 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום קטי במרפאתנו מי שמבצע את כלל הפרוצדורות הכירורגיות הוא פרופ' זיו מזור.אני בעל תואר מומחה לפריודונטיה ועוסק בשתלים דנטליים מזה 27 שנים...

1 ... < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > ... 27