קרינת CT

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

11/12/2013 | 09:49 | מאת: מיכל

מהי הסכנה הבריאותית לעובדים במרפאה שבסביבתם הקרובה הוצב מכשיר סי טי הפונה לארונות ומסדרון שבשימוש העובדים

12/12/2013 | 15:17 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום מיכל התקנת מכשיר רנטגן כגון CT במרפאה מחייבת נקיטת צעדי בטחון ומניעה שך חשיפה לקרינת רנטגן.קיימות הנחיות של משרד הבריאות בנושא.הקירות מסביב המפרידים בין המכשיר לשאר המרפאה חייבים להיות מצופים בלוחות עופרת המונעים מעבר קרינה. תשובה נחרצת ספציפית יכולה להינתן על ידי הזמנת טכנאי רנטגן שימדוד את עצמת הקרינה בחדרים הסמוכים בעת הפעלת המכשיר.

מנהל פורום שתלים דנטליים