הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

30/01/2014 | 12:40 | מאת: אורה

שלום פרופ', אני בת 64. בלסת העליונה עקרו לי שן טוחנת בגלל דלקת ובמקומה היו אמורים לעשות לי שתל. בבדיקה שלאחר כמה חודשים, הרופא אמר לי שאצטרך השתלת עצם גדולה ולא כדאי לי שתל אלא גשר. בשתי השיניים מסביב לזו שנעקרה יש לי סתימות רגילות ואצטרך טיפולי שורש וכל הקשור לביצוע הגשר. קראתי באינטרנט שיש דבר שנקרא הרמת סינוס והשתלת שבבי עצם והמתנה שהמקום יחלים ולאחר מכן עושים את השתל. שאלתי היא, מה נכון יותר לעשות ומה עדיף מבחינה רפואית - שתל או גשר?

שלום אורה אכן שאלתך בהחלט במקומה. ככלל איננו נוטים כיום "לקלקל" שיניים בריאות(והכוונה לשיניים כפי שאת מתארת אותן). פיתרון של השתלה עדיף על כן על פני גשר. באופן ספציפי אוכל לייעץ לך במידה וראה את הצילומים. יתכן שיש צורך בביצוע השתלת עצם והרמת סינוס-טיפול די שיגרתי במקומותינו. על כל מקרה במידה ותרצי אשמח לבדוק ולתת המלצות.

מנהל פורום שתלים דנטליים