כאבים רציםים במשך 3 שבועות מאז ההשתלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

18/01/2014 | 20:53 | מאת: ישראלי

שלום וברכה, לפני כ3 שבועות עברתי השתלה של 2 שתלים בלסת תחתונה, נדמה לי שהמספרים הם שיניים 45 ו46, על 2 השתלים הונחו גם כיפות ריפוי הרופא השתמש בסטנד כירורגי שנבנה במיוחד עבור הפה שלי והולבש על השניים במהלך הניתוח, בכדי להגיע לרמת דיוק מקסימאלית ולהמנע מפגיעה כלשהי בפה במשך כשבועיים מאז השתלה הרגשתי לחץ ותחושת אי נוחות בחניכיים של הלסת התחתונה, גם באזור ההשתלה וגם בשיניים הסמוכות לאזור ההשתלה לפני מספר ימים הגעתי שוב לרופא לצורך ביקורת, הוא ביצע צילום וראה שאין דלקת, השתלים עצמם יציבים ולא מתנדנדים, אבל כיפת הריפוי על אחד השתלים התרופפה ויצאה קצת (לא לגמרי) ממקומה הוא הרדים לי את האזור ושם כיפת ריפוי חדשה אבל מאז עברו מספר ימים ואני עדיין עם הרגשת לחץ המלווה לעיתים בכאבים באזור ההשתלה וגם בשיניים סמוכות להשתלה (הכל בלסת התחתונה) לא מדובר בכאבים עזים אלא בלחץ כמעט קבוע המלווה בכאבים קלים בעוצמה משתנה אבל באופן כמעט קבוע חשוב לי לציין שאני משתדל לשמור על הגיינת פה טובה, מצחצח שיניים 1-2 פעמים ביום ושוטף עם מי פה 3-4 פעמים ביום האם המצב שתיארתי הוא מצב נורמלי להתאקלמות של השתלים והכאבים צפויים להפסיק? או שקיימת סיבה לחשוב שהגוף דוחה את השתלים או לפחות אחד מהם? תודה רבה

ישראלי שלום כאבים רציפים למשך 3 שבועות אינם תופעה אופיינית למהלך הריפוי עם שתלים יחד עם זאת זה עדיין לא אומר שקיימת בעייה עם קליטת השתלים. קיימות מספר אפשרויות למקור הכאב אותן יש לבחון באמצעות בדיקה קלינית ורנטגנית של המקום.כמובן שאיני יכול לומר לך בשלט רחוק מה מקור הבעייה. עליך להיבדק.

20/01/2014 | 18:00 | מאת: ישראלי

1. לאחר הוצאת שתל שלא נקלט, האם מקובל לבצע סטריליזציה וחיטוי לשתל ולאחר תקופה ההחלמה להשתמש בו שוב? או שמבחינה רפואית עדיף תמיד להשתמש בשתל חדש? במידה ועדיף להשתמש בשתל חדש - האם מקובל שהלקוח לא יוסיף למחיר ויקבל את זה כחלק מהשירות? או שעל הלקוח לשלם שוב את עלות השתל? אני לא שואל לגבי מקרה ספציפי אלא רק מה שנהוג בדרך כלל בשוק 2. ביום שבו הוסר השתל - האם כדאי לגרגר עם מי מלח עוד באותו יום? או רק למחרת? אני שוב, מכיוון שמצד אחד רוצה לשמור על פה נקי ולהמנע מחשש לזיהום, מצד שני לא מעוניין שכריש הדם באזור יפול תודה

מנהל פורום שתלים דנטליים